Şimdi Ara

2014 LG 3DTV (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.996
Cevap
46
Favori
263.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hatırlıyorum, sen 65pf7575 ile ilgili konuda yazmıştın, ben de o sıra araştırma halindeydim.

4.000 tabiki az para değil. Mutlaka netten ve iadesi kolay bir yerden al.

Ancak bak madem TS müdürü ile maille yazışabiliyorsun, bence bu modelin ana kartını sor. Dediğim anakart ise benzer sonuç alma şansın var. Hatta o linkte bahsettigim, aslında TR'de satılmayan finlux modelinin ana kartını da sorabilirsin. Muhtemelen doğru tahmin ettim ama teyit etmiş olursun. Eğer kartlar aynı ise denemeye değer. Eğer sıkıntı varsa iade edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dediğin gibi yarın bir mail atayım bakayım cevap verecekmi 65fa8500 ün board modelini. Bazen şirket yasal güvenliğinden dolayı söyleyemiyoruz falan diyolar call centerdakiler. Onlarada panelin hangi şirket tarafından yapıldığını sormuştum lgmi samsung mu diye cevap verememişlerdi bakalım yarın yazayım cevap gelirse yazarım tekrardan konuya değerlendiririz

• Selamlar.

• Hayırlı Kandiller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

Fullhd modellere yönelin amacınız için.

Aldım valla artık umarım iyidir lg 55uc970v modelin aldım

hayırlı olsun bende aldım bir tane vatan bursadan. 3899 tl axess 50tl chip verdi.

inş pişman olmam yorumları çok olumluydu , ve 3d si çok başarılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgetsLove

quote:

Orijinalden alıntı: mnybjk

quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

Fullhd modellere yönelin amacınız için.

Aldım valla artık umarım iyidir lg 55uc970v modelin aldım

hayırlı olsun bende aldım bir tane vatan bursadan. 3899 tl axess 50tl chip verdi.

inş pişman olmam yorumları çok olumluydu , ve 3d si çok başarılı

Ben aldım ama daha kurdurmadım ama Yorumları hep olumlu inş yanılmamışızdır

• beyler merhaba öncelikle.

42lb620v kullanıyorum hem dts oynatamaması hemde ses konusunda tatmin etmemesi sebebiyle orta yollu bir ses sistemi düşündüm. oda baya ufak o yüzden soundbarlara yöneliyorum hangisini tavsiye edersiniz ? birde optik bağlantıyla çıkış alsam dtsyi soundbarda çözebilir miyim ?
  • Beyler yine bir sürü yalan-yalnış-sallama v.s bilgiler diye boş şeyler veriliyor,ancak bunlar sizler yani kullanıcı kaynaklı olmayıp,çeşitli yerlerden verilen
    bazıları külliyen sallama veya ilgisiz veya hileli bilgiler;bilgi diye sunuluyor sonra da bazı kasıtlı(ki bunlar fake satıcılar ve benzer tipteki forumlara dadanmış
    firma elemanlarıdır)veya bilmeden v.s bunlar bilgi diye yutturulmak isteniyor!

Bir de forumda bazı tipler var,sektör hk.da sıfır teknik bilgiye sahip ama millete onu bunu al bu yaramaz bu iyi veya bunun bilmem nesi var diye akıl veriyorlar
    ki bunlarında çoğu firma lişkili kişilerdir!

1-en büyük sallamacı ve bunun en tepesindeki ana üretici LGE dir!

heriflerin hemen her sunumları(video tip de olanlar)külliyen hileli ve sallama,örneğin yukarıda bir arkadaş youtube dan Direct-LED için video vermiş
    gerek anlatan gerekse de ekranda yazan bazı bilgiler yine külliyen "yalan" yaw özellikle de "40 katı fazla contrast" var diye yazan yazı
    ve CR değeri 2milyon;1 oluyor ülen atın ama biraz insaflı atında yenilir-yutulur olsun değilmi?????

zaten bahsedilen Contrast Native(ANSI) olmayıp "DYNAMIC" değeridir ama milyon tane filan da olmaz,yüzbin tane de hiç olamaz!

LGD nin en baba Modülleri ki bu sizin bahsettiğiniz veya aldığınız panellerin çoğu veya tamamına yakını bundan değildir ve max.1.600;1 dir(Premium serisi)

iyi de bu seri sadece Tosh/Sony ve LGE nin HiEnd tek tük serisinde oluyor!

LGD Matrix Premium serie=CR-1.600;1/200Hz/10-bit;budur en üst seri S_IPS tip LGD Modül yapısı bunu da tek tük panelin de kullanıyor

Bir alt serisi ise CR 1.400;1 ile 1.300;1 dir bunlar da çoğunlukla 100Hz ama bit-değerleri 8 ve 10 olabiliyor(10-bit pahalı olduğu için genel de 8-bit takıyorlar!)

Şimdi LGE nin 1300/1400;1 olanları HiEnd diye satılıyor ama bunlar da aslında HiEnd filan da değildir laf aramızda

LGE nin ortalama en iyi panelleri CR 1.000;1 100Hz/8-bit olarak satılıyor,bunlar aslında MidLevel hatta EnrtyLevel panellerdir!

Heriflerin bütün sistem teknik bilgileri karma karışıktır,işin sürekli çakallığını yaptıkları için zaten bilgileri de adam gibi vermezler! hoş diğer ana üreticiler de aynıdır
    ve sır gibis aklarlar ama işi bilenler şak diye paneli görünce ne mal olduğunu anlarlar tabiki

adam yukarıda ekrana "çıkmış" sallıyor bir de utanmadan CR değerini 40 katı demişler yaw ülen PDP panel olsa 40 katı yüksek CR oranı olmaz be yaw

2-"Direct-LED" için o video da verdikleri anlatım ve yazılar da aynen yalan ve hileli,kaldıki matrix arkasına full-array-led dizilimi bu işlerin düzelmesine sebeb olamaz teknik olarak!

EDGE-LED yerine DirectLED uygulaması elbette biraz daha iyidir ve bu suretle homojenite sorunları iyice azalır,diğer malum sorunlar da iyice azalır v.s ama tamamen geçiremez
    bu sorunları ancak kötünün iyisi her zaman EDGE yerine Direct tercih edilebilir ama bu şekilde olan panel sayısı çok çok azdır!

Bizim teknik olarak FALD dediğimiz tipde olması gerekiyor örneğin "Full-LED+LocalDimming" olursa ki bunun LGE deki tek ve en iyi örneği de ve LGE nin zaten bugüne kadar
    çıkardığı tek en iyi paneli olan 2010 Model LE8500 serisidir bu panel gerçekten çok ama çok iyi idi,hiç bir alanını da üzmedi,bu heriflerin tüm paneller en çok sorun çıkaran
    tek üretici olmalarına karşın LE8500 gerçekten süper bir paneldi diyebilirim,bir daha böyle bir çalışma yapamadılar! bir de kısmen LX9000 serisi vardı 2011 Model bu da çok sıkı bir paneldi
    ama Motion her zamanki gibi kötü idi ve input-LAG de oldukça yüksek idi! ama reism kalitesi olarak şimdiki veya geçmiş bir kaç yıl içindeki tüm LGE paneller den çok çok daha iyi idi

"Local-Dimming" Engine=bu bir HW+SW sistemidir en iyisini her zaman Tosh yaptı diğer hiç bir üretici bunu hala becermiş değil(sıfır sorun olarak)

dolayısıyla bunun yerine "çakma-LD" sistemi bulundu Samy tarafından ama o da tutmadı,beceremediler o işi de,LGE ise bu konuda daha iyi çalıştı ve çalışıyor hala
    ama bunlar bizim geröek "LD-Engine" dediğimiz sistem değildir;"pseudo" olarak geçiyor teknik ingilizce tabiri olarak,LGE özeline gelirsem,yine de panel Direct-LED ise tercih edilebilir
    ve malum sorunları minimum seviyelere kadar düşürebilirsiniz,ayrıca çakma-LD olsa bile genel resim performansı(doğru renk üretimi konusunda)bu tip paneller çok daha iyidir

3-Ancak LGD nin IPS tip(her varyantı) tüm Modülleri siyahlar olarak VA tip Modüller gibi olamaz ama son yıllar da LGD nin bazı Modülleri,siyahlar konusunda oldukça iyidir veya sizi üzmez
    diyebilirim(sadece HiEnd serileri ile özellikle Direct-LED olanlar OK dir ama diğerleri o kadar değildir veya hiç iyi değildir v.s)

Siyahlar yeterince iyidir ama Contrast çok kötüdür! siyah detayları+karanlık sahne çalışmaları v.s iyi değildir! zaten iyi olamaz 800/100 veya 1200;1 CR oranı ile!
    bazıları bunu önlemek için özellikle Baclight/Brightness ayarını açıyor ama bu sefer de siyahlar crush oluyor,IPS ler FILM izleme veya karanlık da izleme panelleri değildir!

Benim ikinci panelim IPS li 42lik Tosh dur CR si 1.200;1 olan Native 100Hz ve 10-bit paneldir! ama buna karşın FILM izleme de bana göre kötü,ama genel olarak da yine başarısız
    bir panel ve FILM izleme için normalde diğer Tosh panelime gidiyorum hele de film beni açmışsa,Hanımı salondan yollayıp,42lik panele gönderiyorum ben diğer Tosh ile filmi izliyorum

Ancak IPS panellerin en büyük artısı genel aydınlık ortamda FILM harici tüm izlemeler de Va panellere göre özellikle ciddi olarak bir doğru renk üretim performansı vardır,bu konuda
    en iyisi IPS dir her zaman olduğu üzere(zaten prof. tüm Monitörler de çok büyük çoğunlukla IPS dir ama S_IPS dir diğerleri dandik veya vasat veya orta halli olur)

IPS lerin tepkimeleri daha düşüktür ama bunu panele yansıtmak zor bir teknikdir! LGE bu konuda en kötüsüdür! en yüksek LAG LGE de oluyor su sebeble!
    Sony de fena değil hatta oldukça iyidir ama IPS leri en performanslı kullanan tek üretici ise Tosh dur neredeyse "sıfır lag"(0-16ms arasıdır bu değer sallama LeoBudnar testine göre
    değil de harbi CRT Monitöre göredir!) olan bazı serileri vardır örneğin benim kullandığım 42lik panel aynen böyledir(zaten sadece onun için almıştım yoksa benim IPS ile hiç işim olmaz!)
    meret aynen CRT gibi müthiş hızlı hatta benim TN panelli Monitörüm bile bundan biraz daha yavaş kalıyor!

IPS panel ile aydınlık veya hafif aydınlık ortam izlemesin de ve gündüz çekim+stüdyo çekimleri+spor çekimleri+belgesel türü v.s içerikler izlerseniz gerçekten doğru renk üretimi
    konusunda süperdir zaten IPS lerin de işi budur,ama FILM karanlık sahneler v.s böyle şeyleri sevmez IPS ler(teknikleri buna izin vermez)
    Ben panelimde bu tür sahneleri izlerken gerçekten panele hayran oluyorum! HIZ olarak zaten sıfır lag gibi herşey süper ama bunu sağlayan tek başına panel değil elbette ve ben bu panele
    imzamdaki Receiver ları bağlayarak kullanıyorum ancak o zaman bu süper seviyeye çıkabiliyor,yoksa dahili alıcılar hikaye veya dandik Receiver lar v.s o zaman manzara anında değişiyor

4-"Latency"(gecikme) konusu=input-LAG

bu konuda dün sanırım Sony Android başlığına ve bir başka başlığa daha işin teknik durumlarını ve bazı hilelerini v.s anlatan yazı göndermiştim merak eden girip incelesin
    zira özellikle "Hertz" ve "HIZ" konusun da milleti yine çok fena yiyorlar! "panel efsaneleri" ile

+++

Saygılar

CAN++

• albani kullanıcısına yanıt
    Can Kardeş;
    Arasıra uğrayıp bombayı bırakıp kayboluyorsun. Senin için TV-Film seyretmek epey sıkıntılı oluyordur. Yok karlandı, yok bulutlandı, yok input lag yükseldi vs. ☺
    Biraz yeşile sal, gör hayat daha keyifli olacak!
    Eskilerin tabiriyle ehvenüş şer (kötünün iyisi) ve diğerlerine göre daha uygun fiyatlı LG 55UC970V aldık ve memnunuz. İyiki bu konuda senin kadar bilgili değiliz. ☺
    Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 23 Mayıs 2015; 20:29:27 >
  • Kardeş benim keyfim çok yerinde sen hiç merak etme,elimdeki panelin bir tanesi PDP gibi FILM işinde en iyisi sayılır üstelik çakma sistem filan değil tam harbi "FALD" paneldir
    dolayısıyla ben tamamen Yeşile uzandım,hayat şükürler olsun çok güzel yaw

Herkese iyi seyirler++
  • Başka bir konuda bir arkadaşın internette dolaşan hangi 3D formatlı videoları çekmeliyim konusundaki sorusuna attığım cevabı buraya da atayım. Böylece herkes faydalanmış olur. LG TV'ler de pasif 3D kullandığı için bu konuya da uygun burada anlattıklarım.

Çekeceğiniz filmler HSBS veya SBS olmalı. Esasen Half TB (Top/Bottom) (yani yarım alt alta) da (ya da buna Half OU denir. OU ise Over/Under diye geçiyor) bulabilirseniz o daha iyi olur ama piyasada fazla bulunmuyor (neden daha iyi olur aşağıda açıklayacağım). Analgyph ise tamamen farklı bir şey.

Öncelikle daha önce başka bir yerde yaptığım aşağıdaki yorumumu okuyup pasif 3D'nin çalışma mantığını anlayınız.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=102561459 (forum bazen doğru mesaja yönlendirmiyor, sorun olursa tekrar deneyiniz)

Full HD çözünürlüğü düşünelim. Nedir bu? 1920x1080, yani yana doğru 1920 nokta, yukarıdan aşağıya doğru 1080 nokta var demektir.

Şimdi şunu da öğrenelim; SBS Side-by-Side (yan yana)'ın kısaltılmışı. H ise Half (yarım) anlamına geliyor.

Full HD çözünürlüğe 3D'de tam olarak erişebilmek için çekeceğiniz dosyanın SBS olması (HSBS değil) gerekiyor. Şöyle ki; SBS dosyaların çözünürlüğü 3840x1080 'dir. Bu 3840 nokta, tam ortadan 2 ayrı göze (sağ ve sol göz için ayrı görüntüler) bölündüğü için sonuç olarak 1920x1080 Full HD bir çözünürlük almış olursunuz.

Eğer çekeceğiniz film HSBS olursa bu çözünürlük 960x1080 'e düşecektir. Bu da çok kötü değildir. Neden derseniz, kullandığımız gibi pasif 3D izlettiriyor. Yukarıdaki linkteki açıklama ile bu bilgileri şimdi birleştireceğiz;

Pasif 3D'de bildiğiniz gibi her göz için birer satır kaybımız oluyordu. Eğer bir üstteki gibi SBS bir dosya çekerseniz alacağınız çözünürlük 1920x540 olur.
    Eğer HSBS çekerseniz ise 960x540 bir çözünürlük elde edersiniz. Yani aslında yatayda bir çözünürlük kaybınız zaten varolduğu için SBS dosya çektiğinizde elinize aman aman bir şey geçmiyor. Dosya boyutları ise daha büyük durumda. Bence gerek yok. Ama kota derdim yok, çekerim derseniz SBS çekin gitsin.

Şimdi gelelim TB veya diğer adıyla OU çözünürlüklere. Bu çözünürlüklerde ekran yan yana değil, yukarıdan aşağıya bölünür. Bizim Full HD çözünürlüğümüz neydi hatırlayalım? 1920x1080 değil mi?
    Ne oldu bunu ortadan bölünce? 1920x540 çözünürlük elde ettik.

Peki bizim TV'lerimiz pasif 3D mantığı ile çalışıyor. Ne yapıyor, her bir görüntüyü birer satır kayıpla gözümüze yansıtıyordu.

Eğer 1920x540 çözünürlüğü her göze 1920x270 olarak aktarırsa zaten bitmişiz. İzleyeceğimiz şey çöp olur. Bir de film izlediğinizi düşünürseniz yukarıdan ve aşağıdan siyah çubuklar sebebiyle kesinti olacak. İzleyeceğiniz şey yukarıdan aşağıya 200 satır falan olur.

Ancak ben bunun bu şekilde olacağını sanmıyorum. Muhtemelen vereceği çözünürlük 1920x540 olarak kalacaktır. Çünkü zaten TV'nin çözünürlüğü 1080, yani hiç kayıp olmadan görüntüyü izleyebilirsiniz. Hiç demeyelim de elinizdeki görüntüye göre hiç kayıp olmadan. Görüntüyü kesip biçmeyecek TV, ne aldıysa onu verecek.

Bu durumda da TB (diğer adıyla OU) çözünürlük ile SBS çözünürlüklü film sonuç olarak size 1920x540 görüntü verecektir ve sonuçta elinize aynı görüntü kalitesi geçmesine rağmen SBS'e göre daha az yer kaplayacaktır (birinde 3840x1080=4147200 pixel var, diğerinde 2073600 pixel).

Bu çıkarttığım sonuç sadece Pasif 3D kullanan ve Full HD çözünürlüğe sahip paneller için geçerli. 4K (UHD) televizyonlarda yukarıdan aşağıya 2160 satır olduğu için çözünürlük 1080'e düşecektir. Bu sebeple SBS film ile ideal çözünürlükte (Full HD) 3D izleyebilirsiniz.

Aktif gözlük kullanan sistemler için ise durum tamamen farklı. Aktif 3D hiç düşünmediğim için o yönde tecrübem ve araştırmam olmadığı için yorum yapamıyorum.

Ayrıca bahsettiğim çözünürlükler hep 1080p videolar için geçerli. Eğer 720p bir 3D çekecek olursanız bütün bu hesaplar dağılır. 720p çözünürlük 1280x720 demektir. Buna göre de Half SBS olursa 640x720 çözünürlük alırsınız. 720x2 = 1440 yaptığı için ekrana sığmayacaktır. Bu sebeple de Pasif 3D'li ekranınız bunu bahsettiğim çizgiler halinde bölecek, çözünürlük 360'a inecek. Yani izleyeceğiniz video 640x360 olacaktır. Bir de sinema filmi şeklinde üstte ve altta bant varsa yaklaşık 640x300 gibi bir çözünülük izliyor olacaksınız. Bu çözünürlükler ile 3D'den istediğiniz derinliği alamaz, sonra TV'yi suçlarsınız. Oysa suç sizdedir, yani sizin TV'ye uygun video çekmemiş olmanızdadır.

• ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krıtoz -- 13 Haziran 2015; 23:43:09 >
  • LG 55UC970v için güncelleme gelmiş. Şu anda yükleniyor. (Mevcut Sürüm: 04.36.32)

Güncelleyince;
    Yazılım Sürümü: 04.55.25
    webOS TV Sürüm: 1.3.3-3860 (afro-arches)
    Oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 23 Haziran 2015; 19:53:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

LG 55UC970v için güncelleme gelmiş. Şu anda yükleniyor. (Mevcut Sürüm: 04.36.32)

Güncelleyince;
    Yazılım Sürümü: 04.55.25
    webOS TV Sürüm: 1.3.3-3860 (afro-arches)
    Oldu.

Webos 2 gelsin artık yaa

Var mı göze çarpan bir şey? Arabirim ile ilgili değişiklik var mı?

Ek: benim versiyonlar da aşağıdaki gibiymiş.

Yazılım sürümü : 04.51.44
    Webos tv sürümü : 1.3.2-3844 (afro-arches)

Bir bakayım bize güncelleme gelmiş mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 23 Haziran 2015; 20:34:47 >
  • Tasarımda pek değişiklik farketmedim. Muhtemelen iyileştirmeler içeren bir sürüm. webOS 2.0'ı bekliyoruz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 23 Haziran 2015; 20:34:23 >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Ben de şimdi wireless'a bağladım. Güncelleme gelmiş. Aynı versiyon.

Ben biraz daha bekleyeceğim ve google'da versiyon numarasından aratarak sorun bildiren olmuş mu bakacağım.

Sen yüklemiş ve olayı bitirmişsin zaten ama diğer arkadaşlara not: güncelleme için iyi araştırma yapmadan asla yüklemeyin. Sonuçta TV'nizi bu hali ile kullanıyorsunuz onca zamandır. Hemen güncelleyeceksiniz diye bir şey yok.

• 47lb652V güncelleme geldi.Ben pek fark göremedim.

• Arkadaşlar LG 55UB950V mi yoksa 55UF8507 mi? UB950v eski olmasına rağmen 2015 model olan UF8507 den 300-400 TL daha pahalı. 55UC970v nin fiyatı da bimeks te 3.999 TL.
    Ayrıca 4.000-4.500 TL civarı tavsiye edeceğiniz tv varmı arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulutgozlu -- 1 Temmuz 2015; 11:12:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Ben de şimdi wireless'a bağladım. Güncelleme gelmiş. Aynı versiyon.

Ben biraz daha bekleyeceğim ve google'da versiyon numarasından aratarak sorun bildiren olmuş mu bakacağım.

Sen yüklemiş ve olayı bitirmişsin zaten ama diğer arkadaşlara not: güncelleme için iyi araştırma yapmadan asla yüklemeyin. Sonuçta TV'nizi bu hali ile kullanıyorsunuz onca zamandır. Hemen güncelleyeceksiniz diye bir şey yok.

Bir ay daha var Webos 2 gelmesine 2014 modeller tamamen piyasada tükensin sonra gelecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.