Şimdi Ara

2014 BMW 2 Serisi Coupe’nin (M235i) dünya prömiyeri Detroit’te gerçekleştirildi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  2014 BMW 2 Serisi Coupe’nin (M235i) dünya prömiyeri Detroit’te gerçekleştirildi

Bir süre önce resmi fotoğrafları yayınlanan 2014 BMW 2 Serisi Coupe’nin dünya lansmanı bu hafta Detroit’te düzenlenen 2014 NAIAS – Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirildi.

BMW 2 Serisi Coupe modelinin dünya prömiyeri de 2014 NAIAS’taki önemli olaylar arasında. Yeni seri, spor ve şık coupé tasarımı ile premium kompakt segmentinde tipik bir BMW olduğu izlenimini veriyor.

Almanya merkezli otomobil üreticisinin en küçük coupe modeli 2014 BMW 2 Serisi Coupe’nin en sportif versiyonu M235i de fuar ile birlikte Kuzey Amerika pazarında satışa sunulmuş oldu. 4.432 mm boya, 1.774 mm genişliğe ve 1.418 mm yüksekliğe sahip olan modelin dingil mesafesi de 30mm artarak 2.690mm’ye ulaşmış. Bagaj hacmi ise 390 litre.

BMW 2 Serisi, iki farklı motor seçeneği ile ABD’ye gidiyor. Bu motorların teknik özellikleriyse şöyle sıralanıyor:

BMW 228i – $33,025
    Motor: 2.0-litre TwinPower Turbo
    Silindir sayısı: sıralı 4
    Güç çıkışı: 240 HP
    Maks. tork: 349 Nm
    0-100 km/s hızlanma: 5.4 saniye
    Maks. sürat: 210 km/s

BMW M235i – $44,025
    Motor: 3.0-litre TwinPower Turbo
    Silindir sayısı: sıralı 6
    Güç çıkışı: 322 HP
    Maks. tork: 450 Nm
    0-100 km/s hızlanma: 5.0 saniye (sekiz ileri otomatik ile 4.8 saniye)
    Maks. sürat: 250 km/s (Elektronik olarak sınırlandırılmış)

• bu aracın türkiyeye gelmeyeceği belli. umarım 1.6 motor 170bg seçeneği sunulur.

bu resme bayıldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 16 Ocak 2014; 2:04:11 >
  • allahım fiyata bak, 33bin dolar.
    türkiyede 150binden aşağı olmaz.
    lanet olsun, hayır fiat'a binmeyeceğiz!
  • Hayırlı uğurlu olsun borusan siteye giriş yapmış
    220d 55k euro = 153.276 TL
  • arabayı beğenmezken fiyatı beklediğimden iyi çıktı
    güzelmiş aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryangt

arabayı beğenmezken fiyatı beklediğimden iyi çıktı
    güzelmiş aslında

Şöyle bi empati yap, Amerika yerine Türkiye'deki 2014 model BMW 228i fiyatı 33,000 TL Millet çıldırır...
  • onlarında tarihi yok müdür kendimizi öyle avutalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu arada borusan 153 demiş ama doğru düzgün aksesuarlısı mpaket ile 185'e gelir.... 420d aynı paket ve aks. ile 230 zaten..
    gerçi arada bi polo farketti
  • Çok para.
    Özellikle otv artışı ve kurun yüksek olması fiyatı baya şişirmiş.
    Line mine derken fiyat fırlar 190'lara.
    220i 1.6 motoru getirirlirse ileride alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elma

quote:

Orijinalden alıntı: ryangt

arabayı beğenmezken fiyatı beklediğimden iyi çıktı
    güzelmiş aslında

Şöyle bi empati yap, Amerika yerine Türkiye'deki 2014 model BMW 228i fiyatı 33,000 TL Millet çıldırır...

Öyle bir empatiye bile gerek yok.
    Şu anki yüksek kurlara rağmen 33bn $ X 2.31 = 76bn TL eder.
    Bu bile çıldırmak için yeterli.
    Adamlar 33bn dolara 2.28'e biniyor biz 153bn'e bomboş 220d'e binebiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devoin -- 27 Ocak 2014; 22:41:56 >

• Bunun 1.5 benzinlisi varmıº. Türkiye ye gelecek mi. Bilen var mı?

Gelirse yarın alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Bunun 1.5 benzinlisi varmıº. Türkiye ye gelecek mi. Bilen var mı?

Gelirse yarın alırım.

var... 218i coupe ... Turkiye'ye gelecek, geliyor...

Ben siparis verdim, 2 aya gelir tahminen...

Bu 218i coupe/cabrio 'nun neden ANA KONUSU yok acaba forumda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haraco -- 10 Mayıs 2015; 3:04:43 >
  • Hayirli olsun super tercih yurtdisi forumlarda gercek bmw ruhu 2 serisinde var deniyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haraco

quote:

Gelirse yarın alırım.

Valla hayırlı olsun. Bende çok beğendim. Çekiºi nasıldır acaba merak ediyorum. 1.5 136 bg gayet iyi güç üretiyor. Arka koltukları nasıl sizce?

Xenon far iç donanım falan ne kadara maloldu sorması ayıp?
  • quote:

quote:

quote:

Gelirse yarın alırım.

Valla hayırlı olsun. Bende çok beğendim. Çekiºi nasıldır acaba merak ediyorum. 1.5 136 bg gayet iyi güç üretiyor. Arka koltukları nasıl sizce?

Xenon far iç donanım falan ne kadara maloldu sorması ayıp?

Valla maliyet meselesi araba gelecegi zaman kur ne olacak ona bakiyor tabi biraz...

Ben Standard Turkiye paketine techno paket ve M paket eklettim, xenon farlar techno pakete dahil. Metalik siyah istedim, onu da fiyata ekleyince 128 bin civari bir fiyat cikti ama bu 2.84 kurla hesaplanmis fiyat... Araba geldiginde ne olur kur onu gorecegiz...

Arka koltugun genisligi bir coupe icin fena degil ama boyu 1.80 ustunde biri pek oturamaz. Ben ve esim 2 kisilik bir aileyiz, o yuzden dert etmedim. Esimin boyu 1.63, o bir sure arkada gitti deneme surusunde, sikinti yasamadi. Ailede kucuk yasta 1-2 cocuk varsa ciddi sikinti yasar mi, yasamaz belki ama coupe sonucta, ne kadar ferah olabilir arka koltuklar... Yani sozun ozu benim cocugum olsa ben coupe arac almam acikcasi. 4 kapili arka pencereleri normal boyutta olan ve cocuklarin daha rahat edecegi bir araba alirim... Max 2 kisilik bir aile icin bu arac esas olarak benim gozumde... Kisa mesafede 4 kisi de yolculuk eder, sorun olmaz...

Arac agir bir arac degil, 1430 kg, 136 bg cekis icin bana fazlasiyla yeterli olur. 0-100 hizlanmasi da 8.9 saniye, yaris yapmak degilse amac onla bunla -ki benim degil- bence yeterli duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haraco -- 11 Mayıs 2015; 0:16:26 >

• Tekrar hayılı olsun.
    Baz donanım fiyatı 108 bin lira görünüyor. Siz bayağı bir ekletmişsiniz sanırım. Benim için 120 bin lirayı geçirtmeden donanım ekletmem lazım.

• Techno paket içeriği ...

GERİ GÖRÜŞ KAMERASI
    ELEKTROKROM VE KATLANIR DIŞ AYNALAR
    FAR YIKAMA SİSTEMİ
    BI-XENON FARLAR
    OTOMATİK KLİMA
    GELİŞMİŞ GÖSTERGE PANELİ

M paket içeriği ...

SPOR SÜSPANSİYON İPTALİ
    HMJ/ÇİFT-KOLLU, STİL 460,17" jant
    ALUM.HEXAGON KAPL./MAVİ ŞERİT
    M DERİ DİREKSİYON
    M AERODİNAMİK PAKET
    PARLAK SİYAH DIŞ KAPLAMA
    ANTRASİT TAVAN DÖŞEMESİ
    SPOR ÖN KOLTUKLAR
    ÖN KOL DAYAMA

Kaba hesapla techno paket maliyeti 8 bin tl civarı, m paket de 14 bin tl... 2.84 kurla..

Sorun şu ki, m paket almasanız bile sistem sizi bir paket almaya zorluyor, ya spor line ya modern line ya da M paket.. Yani ben bomboş aracı istiyorum, razıyım, verin 108 bine deseniz de alamıyorsunuz benim anladığım. Ben kafamda direk M paket alacağım diye planlayarak gittiğim için çok da detaylı sormadım ama durum bu sanıyorum. Diğer line'ların maliyeti de M pakete yakın. Yani techno paket almasanız dahi bu aracın 115-120 binden aşağı alınabileceğini sanmıyorum. Ama siz yine bayi ile bir görüşün tabi, belki bende eksik/hatalı bilgi vardır bu konuda. Net cevabı ordan almak daha doğru, yanlış da yönlendirmeyeyim bu konuda...

Techno paket içeriğindeki şeyler de bana göre olmazsa olmaz, zaten arasında 2 tanesini tek tek almaya kalksanız paket fiyatını geçiyor nerdeyse. Opsiyonlar cidden pahalı yani...

Ben bunun üstüne bir de açık renk deri döşeme ve ön koltuk ısıtma ekletecektim, 10 bin tl de ordan ekleneceğini hesaplayınca dedim kalsın, yüzü astarından pahalıya gelecek :) Sonraki arabaya kalsın açık renk deri döşeme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haraco -- 11 Mayıs 2015; 16:28:51 >

• quote:

Techno paket içeriği ...

GERİ GÖRÜŞ KAMERASI
    ELEKTROKROM VE KATLANIR DIŞ AYNALAR
    FAR YIKAMA SİSTEMİ
    BI-XENON FARLAR
    OTOMATİK KLİMA
    GELİŞMİŞ GÖSTERGE PANELİ

M paket içeriği ...

SPOR SÜSPANSİYON İPTALİ
    HMJ/ÇİFT-KOLLU, STİL 460,17" jant
    ALUM.HEXAGON KAPL./MAVİ ŞERİT
    M DERİ DİREKSİYON
    M AERODİNAMİK PAKET
    PARLAK SİYAH DIŞ KAPLAMA
    ANTRASİT TAVAN DÖŞEMESİ
    SPOR ÖN KOLTUKLAR
    ÖN KOL DAYAMA

Kaba hesapla techno paket maliyeti 8 bin tl civarı, m paket de 14 bin tl... 2.84 kurla..

Sorun şu ki, m paket almasanız bile sistem sizi bir paket almaya zorluyor, ya spor line ya modern line ya da M paket.. Yani ben bomboş aracı istiyorum, razıyım, verin 108 bine deseniz de alamıyorsunuz benim anladığım. Ben kafamda direk M paket alacağım diye planlayarak gittiğim için çok da detaylı sormadım ama durum bu sanıyorum. Diğer line'ların maliyeti de M pakete yakın. Yani techno paket almasanız dahi bu aracın 115-120 binden aşağı alınabileceğini sanmıyorum. Ama siz yine bayi ile bir görüşün tabi, belki bende eksik/hatalı bilgi vardır bu konuda. Net cevabı ordan almak daha doğru, yanlış da yönlendirmeyeyim bu konuda...

Techno paket içeriğindeki şeyler de bana göre olmazsa olmaz, zaten arasında 2 tanesini tek tek almaya kalksanız paket fiyatını geçiyor nerdeyse. Opsiyonlar cidden pahalı yani...

Ben bunun üstüne bir de açık renk deri döşeme ve ön koltuk ısıtma ekletecektim, 10 bin tl de ordan ekleneceğini hesaplayınca dedim kalsın, yüzü astarından pahalıya gelecek :) Sonraki arabaya kalsın açık renk deri döşeme :)

Doğru söyluyorsunuz, istenmese de fabrika çıkış paketlerini sunuyorlar önümüze.
    Benim için şu yuvarlak spor direksiyon ve akıllı xenon far şart. M paket almak zorundayım sanırım.
    125 bine kurtarırsak yine iyi.
    Araç çok şık olmuş valla vereceğim neyim varsa 20 sene de geçse üzerinden piyasada talep görecek bir araba. En az 5 yıl binmeyi düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.