Şimdi Ara

2013 SONY X9005A 4K & X850A 4K & W905A & W805A & W655A 3D LED TV MODELLERİ (209. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.875
Cevap
56
Favori
509.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 207208209210211
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tamerege

bugün kullandığım digitürk 9502 kutuyu verip yerine yeni 9504 kutudan aldım, görüntü biraz daha toparlandı.
    sanki bir miktar netlik arttı, yada psikolojik olarak ben buna inanmak istiyorum.

tamer hocam kesinlikle psikolojik 9504 sd ve hd olarak digitürkün en kötü cihazı ben kullandım bir hafta dayanamadım Vestel 7103[altech]cihaz aldım bununda hd iyi sd kötü en sonunda sagemcom aldım ve budur dedim sd ve hd çok iyi kesinlikle tavsiye ederim yalnız bunun aylık 11,90 kirası var eğer kira ücreti sorun olmaz diyorsan 55w905 bu cihaz yakışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 23 Ekim 2013; 11:30:20 >

• arkadaşlar 50w685a için ne düşünüyorsunuz bunun paneli nedir alınırmı yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 23 Ekim 2013; 11:42:35 >
  • Bana kalırsa Sony güncellemelerle w805le paçayı kurtaramıcak durum ortada orta sınıf bir panel piyasaya sürmüş maliyeti düşürmek adına. Bende markasına aldanarak w805 aldım. İyiki internetten almışım cayma hakkımı kullandim yoksa iade konusunda büyük sorunlar yaşayabilirdim. Bundan böyle adina kalitesine aldanmayip.incelemesini yaparak alicam. Ve bir arkadaşın dedigi gibi w805 iyi bir tv olsaydi w905 aralarinda 1500TL gibi uçuk fiyat olmazdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_CeNGaVeR_TR -- 23 Ekim 2013; 14:14:02 >

Orijinalden alıntı: sevgiylekal

Bana kalırsa Sony güncellemelerle w805le paçayı kurtaramıcak durum ortada orta sınıf bir panel piyasaya sürmüş maliyeti düşürmek adına. Bende markasına aldanarak w805 aldım. İyiki internetten almışım cayma hakkımı kullandim yoksa iade konusunda büyük sorunlar yaşayabilirdim. Bundan böyle adina kalitesine aldanmayip.incelemesini yaparak alicam. Ve belirtmek isterimki w805 iyi bir tv olsaydi w905 aralarinda 1500TL gibi uçuk fiyat olmazdi.

Dostum internetten acaba hangi siteden aldın?
    Biraz daha hesaplı olsun W805
    Fazla para harcamayayım diyenlere W605
    İşimi görsün yeter diyenlere LG serisi.....
    Maalesef teknolojinin sonu yok, 5-6 Milyar ( şimdi bin TL oldu) az para değil ama biraz Profesyonel Ses sistemi, haporlör dünyasına bakın, 5-6 BİN TL ler bile yetmiyor, 10-20 Bin Tl ler yetmiyor,O sebeble bu zevk işi, herkes bütçesine göre seçim yapıyor...iyi forumlar
  • quote:

Bana kalırsa Sony güncellemelerle w805le paçayı kurtaramıcak durum ortada orta sınıf bir panel piyasaya sürmüş maliyeti düşürmek adına. Bende markasına aldanarak w805 aldım. İyiki internetten almışım cayma hakkımı kullandim yoksa iade konusunda büyük sorunlar yaşayabilirdim. Bundan böyle adina kalitesine aldanmayip.incelemesini yaparak alicam. Ve belirtmek isterimki w805 iyi bir tv olsaydi w905 aralarinda 1500TL gibi uçuk fiyat olmazdi.

Şikayetin neydi hocam senin tvden ?
  • quote:

Üstte belirtmiştim

Hocam eyvallah dağlar kadar fark vardır zaten olmalıdırda arada 1500 TL fark var .Sizin şikayet ettiğiniz konu ile ilgil bir arkadaşımızda şikayetçi idi.Tv nin kendi uzerindeki alıcıları kullandı ve muazzam oldu cidden digiturk kutusunu kullandıgımdan dolayı çok kotuymuş dedi fotolar koydu koydugu fotolarda gayet iyi durumdaydı.Benim çekindiğim tek konu bulutlanma başkada birşey yok.İllaki w905 iyi olacak bu tv den ancak bu tv 2013 yılında Sony den çıkan en üstteki 3 tv den biri söylenenler bu gerçeği değiştirmeyecektir.Ben panelininde dandik olduğuna inanmıyorum.

Ayrıca sd yayın performansı şuan kullandıgım lcd 81 ekran philips tv deki kadar olsun yeter bana ondanda kötü olabileceğene pek ihtimal vermiyorum açıkçası fotolarda gördüklerimizde bunlar...

Ayrıca Miroğlu üstat ta w serilerindeki cihazlarda üstündeki alıcıları kullanmayı onermişti diye hatırlıyorum.Valla çarşı karışık herkesi için hayırlısı olsun ne diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nwankwo -- 23 Ekim 2013; 14:31:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlexisSanches

quote:

Üstte belirtmiştim

Hocam eyvallah dağlar kadar fark vardır zaten olmalıdırda arada 1500 TL fark var .Sizin şikayet ettiğiniz konu ile ilgil bir arkadaşımızda şikayetçi idi.Tv nin kendi uzerindeki alıcıları kullandı ve muazzam oldu cidden digiturk kutusunu kullandıgımdan dolayı çok kotuymuş dedi fotolar koydu koydugu fotolarda gayet iyi durumdaydı.Benim çekindiğim tek konu bulutlanma başkada birşey yok.İllaki w905 iyi olacak bu tv den ancak bu tv 2013 yılında Sony den çıkan en üstteki 3 tv den biri söylenenler bu gerçeği değiştirmeyecektir.Ben panelininde dandik olduğuna inanmıyorum.

Ayrıca sd yayın performansı şuan kullandıgım lcd 81 ekran philips tv deki kadar olsun yeter bana ondanda kötü olabileceğene pek ihtimal vermiyorum açıkçası fotolarda gördüklerimizde bunlar...

Ayrıca Miroğlu üstat ta w serilerindeki cihazlarda üstündeki alıcıları kullanmayı onermişti diye hatırlıyorum.Valla çarşı karışık herkesi için hayırlısı olsun ne diyelim.

Kesinlikle sana katılıyorum; w905 mutlaka çok iyi, muhtemelen de şu anda ki en iyi LED. Ancak w805'de arkadaşların bahsettiği gibi kötü bir cihaz değil (sevgiylekal; belki sizin cihazda spesifik bir problem vardı). Bütçesi w905'e yetmeyen ama w805'e yetenlerin (kaldı ki w805'in de fiyatı az buz değil) çekinmeden alabilecekleri, keyifle kullanabilecekleri bir cihaz bence.

• Bende şüpheye düşmeye başladım bazi arkadaşlar w805 bu kadar met ederken. Ben kendime şu soruyu sormaya başladım acaba orjinal w805 değil çançinçonlarin çakma tvsinimi aldıkta kullandik w805. Kendi alıcısını bende kullandım görüntü berbattı. Konsola gelince killzone 3 oynadıgımdada sanki çizgifilm oyunu oynuyorum. Pes 2013tede top degil yuvarlak kare kareydi

Bende şüpheye düşmeye başladım bazi arkadaşlar w805 bu kadar met ederken. Ben kendime şu soruyu sormaya başladım acaba orjinal w805 değil çançinçonlarin çakma tvsinimi aldıkta kullandik w805. Kendi alıcısını bende kullandım görüntü berbattı. Konsola gelince killzone 3 oynadıgımdada sanki çizgifilm oyunu oynuyorum. Pes 2013tede top degil yuvarlak kare kareydi

Hocam insaf diyorum Miroglu bile kactane konsol performansı koydu bir kac sayfa geri gidince goruyoruz, youtube da bir dunya video var w805 te ps3 oynanıyor etme eyleme gözünü seveyim.

Benim şu anda kullandıgım tv de gayet iyidi 6 senedir ps3 kullanıyorum ben youtube daki videolardaki kadar temiz oyun oynamadım.Hakikaten sen ne aldın bende merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nwankwo -- 23 Ekim 2013; 15:29:57 >

• yazdığınızn sorunun cevabını aslında ben de merak etmekteyim ve aynı kafa karışıklığı yabancı forumlarda da mevcut, onlarda panelin 50hz mi 100hz mi olduğunu birbirlerine sorup duruyorlar ama kesin bi cevap almış değiller

50hz olduğunu söyleyen de var 100hz olduğunu söyleyen de

fakat kullanılan panelin VA type AUO panel olduğu söyleniyor,

ancak şöyle bi karışıklık olmasın AUO panel kullanıldığı için illa 100hz olacak diye bişey yok,
    çünkü bu yıl için f/p olarak tavsiye edilen panellerinden samy 42F5500 de AUO panel kullanılması rağmen bu 50hz.

alıntı;
    Our Samsung UE42F5500AKXXU review unit uses a 50Hz LCD panel from Taiwanese vendor AUO (AU Optronics).

yani 42w65 de kullanılan VA type AUO panel X905deki gibi 100hz olmayabilir.

bir de bu gerçekten çok büyük bi sorunmudur? yani tabiki özellikle hareketli sahnelerde etkili olacaktır ama asıl önemli olan resmin/görüntünün ne kadar iyi işlendiği değilmidir?

belki de bu panelin yabancı sitelerde bu kadar çok övülmesinin sebebi kullanılan panel ile işlemcinin oldukça uyumlu çalışmasıdır.

albani hocanın değişik defa anlattıklarından anladığım bu benim, çünkü tv üreticileri aynı panelleri kullanmalarına rağmen ortaya çıkan sonuç herzaman birbirinden çooooook farklı olmuştur.

burada sizin almayı planladığınız tv modeli hangisi? @sdcvn

• haraf kullanıcısına yanıt
    Auo panel konusu da çok çetrefilli..Sharp'ın kullandığı ama sonradan Taiwanlı bir firmaya patent verdiği veya Taiwanlı bir firmanın Sharptan izinsiz kullanıp Sharpın mahkemeye verdiği gibi şeyler var internette..Bu Auo'ya Samsung ta el attı ise korkulan başa gelir, ortada bidolu çakma Auolar olur...50 Hz,100Hz iki farklı panel mi var o zaman??.işi bilenlerin teknik açıklamasına ihtiyaç var

NOT : Ben W905 takipçisiyim, biraz daha uçup X905-X805 diyebilirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 23 Ekim 2013; 16:03:02 >
  • Güzel kardeşim kafamdan uydurmuyorum yasadıgım olaydan bahsediyorum ayrica bakmadığım site çekmediğim ayar kalmadi görüntü yine aynıydı. İstersen n11den aldığım tvnin satış iptalinin resmini çekip koyarim

Güzel kardeşim kafamdan uydurmuyorum yasadıgım olaydan bahsediyorum ayrica bakmadığım site çekmediğim ayar kalmadi görüntü yine aynıydı. İstersen n11den aldığım tvnin satış iptalinin resmini çekip koyarim

Hocam sana inanmadığımı falan söylemedim ben herkes başına gelenleri yazıyor.Olabilir senin başına gelmiş olabilir bendeki halide bu şekildeydi dersin biter .Aynı tv yi kullanan başka bir arkadaşta çekti koydu buraya sd yayın performansını ve foto onada baktık.Sen şu anda başka bir cihaz kullanıyorsun.Senin aldığın dönemde w805 kötü performans göstermiş olabilir,amenna ama guncelleme ile bir çok şey yapılabiliri ve Sony guncellemeleri geneldede görüntü üzerine yapıyor dedi Miroglu Ustat İyileşmiş tabikide olabilir performansıda artmış olabilir.

Senin yorumlarının bazıları ters yok yazılımla kurtaramazmış falan paçayı ne firmalar ne yazılımlarla neler yapıyorlar inanamassın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nwankwo -- 23 Ekim 2013; 16:23:05 >

• 50hz ile 100hz arasında tabiki fark var yazdığım yanlış anlaşılmasın!!!

paneliniz 100hz olsada işlemcisi iyi değilse (daha doğrusu uyumlu çalışmıyorsa) görüntüyü iyi işleyemeyeceğinden yeterli performans alamazsınız ama
    50hzlik bi panelden işlemciniz iyi ise (uyumlu çalışıyorsa) çok daha yüksek performans alabilirsiniz

http://forum.setcombg.com/телевизори-и-проектори/36614-sony-lcd-tv-faq-на-първа-страница-обсъждане-мнения-част-3-a.html#post434100

bu site daha önce paylaşılmış olabilir burada ki tabloya bakarsanız kullanılan panel tipleri her bir model için ebat ebat verilmiş, örneğin;

X905için; iki farklı ebat için kullanılan modüller T650QVD02.0 ve T550QVD02.0

W650 için kullanılanlar 50/42/32'' için T500HVF01 T420HVF04 T320HVF01

www.panelook.com
    LCD Panel Selection (36734 models) - Panelook.com
    http://www.panelook.com/modelsearch.php

bakın bu sitede de paneller ile ilgili bilgi var yazdığım panellerin kodunu Search kısmına girerseniz panel ile ilgili bilgiler karşınıza geliyor (üretici, çözünürlük, frekans...)

burada W650de kullanılan 3 panelinde (50/42/32'') de AUO olduğu ve 120hz olduğu yazılı

birde sanırım sizin yazdığınız W600 modeli ki bu model ile W650 yi karıştırmayın bunlar birbirinden farklı

tabiki bunlara resmi bilgi gözü ile bakamayız, keşke üreticiler kendi resmi internet sitelerinde bu bilgileri dürüstçe, açık açık paylaşsalarda insanlar bu bilgi kirliliğinde boğulmasa.
    @sdcvn

• güncelleme hakkındaki yazımı yanlış okumuşsun , ben tam tersini söylemiştim.

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

güncelleme hakkındaki yazımı yanlış okumuşsun , ben tam tersini söylemiştim.

Yanlış okumuşsun derken ustat ?Benim attıgım mesaj yanlış anlaşılmış olabilir mi ?
    Eğer arkadaş haklıysa kusuruma bakmasın.Ancak bende teknoloji ile boğuşan dahası bu sektorden ekmek yiyen biri olarak yazılım ile bir çok şeyin düzeltildiğini çokça kez gördüm.Telefondada bilgisayardada televizyon dada.Tabiki tam tersleride mevcut oda ayrı bir guncelleme ile bir cihazın anasını aglatabiliyorlarda bazen :)

sony nin yazılımları çoğu zaman öyle görüntü iyileştirme üzerine falan degildir. ufak tefek teknik konular , internet içerigi v.b olaylarla ilgilidir.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.