Şimdi Ara

2013 Opel Astra Sedan hayalkırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
30.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. 2013 Opel astra sedanı 1.3 95hp haziran sonunda almayı planlıyoruz ailemle. Özellikle babam bu arabayı cidden çok sevdi. 13 bin Peşinat hazırladık bayiyle görüşmüşler kalanını da 1500 tl taksite bağlarız demişler. Yani babam mayıs başında alır bu arabayı. Benim de hoşuma gitmişti. 1,3 acayip canımı sıkıyordu ama fazla da yapacağım bişey yoktu.23 yaşındayım acayip heyecan sarmıştı içimi araba benim üstüme yapılacaktı. Araba resmen benim olucaktı.

her şey o kadar güzeldi ki kendimi 1,3lük motorun hantallığına da alıştırmıştım Lakinn şu konuyu görene kadar

http://forum.donanimhaber.com/m_69798890/tm.htm

0-100 15 saniye çook aşırı fazla. araba 1,5 tonmuş. yemin ediyorum son 20 dkdır işyerinde boş boş dolanıyorum.canım acayip sıkıldı. ford focus alıcaktık 44 bine vazgeçtik ondan. bu akşam konusucam babamla okutucam bütün konuyu.ben bu arabayı asla almam artık

velhasılkelam arkadaşlar başka hangi araçları tavsiye edersiniz 40 43 bin arası. 13 15 bin peşinat verip 4 kişilik bir aileye gidicek bir araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gran Turismo 7 -- 26 Nisan 2013; 14:30:52 >

• Kullanan var mı acaba bu aracı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForzaFormula1
    ford focus alıcaktık 44 bine vazgeçtik ondan.

Astra sedan gayet güzel bir otomobil,performansı da aile için yeterli.
    Eğer şikayet ederseniz 600 liraya modül attırırsınız,20 hp alır daha güçlü bir otomobile sahip olursunuz.
    Modül dışardan takıldığından serviste problem çıkarmaz,araca zarar da vermez(apaçi gibi kullanılmadıktan sonra).
    44 bine focus alıyosun da 0km astrayla 2. el (muhtemelen eski kasa)focusu mu kıyaslıyosun?
    Baban kararını vermiş bir kere,şu saatten sonra ne okutursan okut takmaz seni.
    Ki bence de doğru yapar.
    Dizel araba alıyosun,derde bak 0/100.
  • Toplam bütçe ne kadar ? 40 -43 bin TL ve sıfır astra 1.3 dizel sedan arada en az 10 bin TL vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangk -- 26 Nisan 2013; 14:30:01 >
  • Soyle birsey var. Focus alinca 0-100 e 3 sn de cikamayacaksin. Sollamalarda sıkıntı yaşarım desen ayriydi ya da arac doluyken zorlanir desen. Ama bir kac saniyeye bu kadar takildiysan m550d al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 26 Nisan 2013; 14:31:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzinli al

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

ford focus alıcaktık 44 bine vazgeçtik ondan.

Astra sedan gayet güzel bir otomobil,performansı da aile için yeterli.
    Eğer şikayet ederseniz 600 liraya modül attırırsınız,20 hp alır daha güçlü bir otomobile sahip olursunuz.
    Modül dışardan takıldığından serviste problem çıkarmaz,araca zarar da vermez(apaçi gibi kullanılmadıktan sonra).
    44 bine focus alıyosun da 0km astrayla 2. el (muhtemelen eski kasa)focusu mu kıyaslıyosun?
    Baban kararını vermiş bir kere,şu saatten sonra ne okutursan okut takmaz seni.
    Ki bence de doğru yapar.
    Dizel araba alıyosun,derde bak 0/100.

Beni takmaz gibi bir durum asla söz konusu değil

focus 2. el değil sıfır. SW ilk görüştüğümüz bayi Forddu.

http://www.ford.com.tr/otomobiller/focus/fiyat-listesi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

benzinli al

Hocam bi öneriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangk

Toplam bütçe ne kadar ? 40 -43 bin TL ve sıfır astra 1.3 dizel sedan arada en az 10 bin TL vardır.

Hocam peşinat olarak 15 bin verebiliriz. Aylık taksitler de 1500-2000 arası pek zorlamaz bizi.

yani bütçe bu. araç maks 45 bin olmalı
  • Eğer İstanbul'da iseniz ve bu aracı gerçekten istiyor tek sıkıntınız performans ise size servis garantili bir şekilde 110 hp civarında güç çıkışı sağlanmasına yardımcı olabilirim. Performans anlamında sizi daha memnun edecektir, ayrıca kalkıştaki hantallığın atılması içinde sprint booster ( pedal hassaslaştırıcı) taktırdın mı yine garantili şekilde. Aracınız 1.6 dizel Focus ile benzer performans sunacaktır.
  • babanızın aracı alış amacı sanırım ki ekonomi. O yüzden fikrinin değişeceğini sanmam. Ama yokuşlu bir yolda dolu araç tırmanamazsanız da 2013 model bir araçta o zaman küfür eder
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cangk

Toplam bütçe ne kadar ? 40 -43 bin TL ve sıfır astra 1.3 dizel sedan arada en az 10 bin TL vardır.

Hocam peşinat olarak 15 bin verebiliriz. Aylık taksitler de 1500-2000 arası pek zorlamaz bizi.

yani bütçe bu. araç maks 45 bin olmalı

45.000 bütçe ile astra dizel sedan alamazsın belki baz model hb dizel verebilirler ama 1.4 T manuel alınır. Sport modeli de gayet yeterli donanım olarak. Düşünülebilir bir tercih.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Eğer İstanbul'da iseniz ve bu aracı gerçekten istiyor tek sıkıntınız performans ise size servis garantili bir şekilde 110 hp civarında güç çıkışı sağlanmasına yardımcı olabilirim. Performans anlamında sizi daha memnun edecektir, ayrıca kalkıştaki hantallığın atılması içinde sprint booster ( pedal hassaslaştırıcı) taktırdın mı yine garantili şekilde. Aracınız 1.6 dizel Focus ile benzer performans sunacaktır.

EVET hocam İstanbuldayız Kağıthane. Ama bilemiyorum sıfır bir arabaya hemen bu kadar çok müdahalede bulunmak ne kadar doğru. Bu akşam bi konuşucam babamla bu araba olmaz. Haftasonu bi Sıfır Toyota piyasası araştırıcam
  • Bu motorun hantallığı yeni değil HB'lerde de çok konuşuldu...

Ama bence biraz haksızlık ediliyor, ben HB'ini kullanıyorum gayette memnunum :D

Yakıt değerleri de iyi gidişide

Ama en iyisi siz gidip bir deneme sürüşü yapın... En iyi öyle anlarsınız
  • test sürüşü yapın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Eğer İstanbul'da iseniz ve bu aracı gerçekten istiyor tek sıkıntınız performans ise size servis garantili bir şekilde 110 hp civarında güç çıkışı sağlanmasına yardımcı olabilirim. Performans anlamında sizi daha memnun edecektir, ayrıca kalkıştaki hantallığın atılması içinde sprint booster ( pedal hassaslaştırıcı) taktırdın mı yine garantili şekilde. Aracınız 1.6 dizel Focus ile benzer performans sunacaktır.

aynılarını focusa yapsak peki
  • 1.24 cc motordan performans beklemek zaten yanlış olur bence tercıhınızı focusdan yana kullanın psa nın 1.6 115 hp motoru çok iyidir az yakar çok kaçar 2. eli hızlı astradan daha konforludur .

astra tasarım olarak çok daha iyi tabi bunu da atlamamk lazım .
    vergi avantajı çok bşy değil 1 depo yakıt parası kadar ama 1.24 cc bu kdr ağır araba daha fazla yakacağı için cebinizden vergi vantajının fazlası çıkacaktır.

iki markanın da bakım fiyatlarına mutlaka bakın süpriz yapmasınlar bakım zamanı
  • 1.3 motora 65 milyar vermek yazık olur. 1.6 dizellere bakmanızı tavsiye ediyorum DCI ve HDI dışında. Turbosu patlayınca serviste 5 bin lira kilitliyorlar kullanıcı hatası diye.
  • Bu motor eger trafikte yarisma amaciniz yoksa yeterli bir motor yok performans benim icin onemli diyorsaniz benzinli 1.4 Turbo motoru sececeksiniz

• Hadi test sürüşü yapmadınız da teknik verilere de mi bakmadınız alırken?Eğer performans konusu sizi rahatsız edecekse vazgeçin derim ,chip falan önerilmiş ama şahsen ben bayiden 0 aldığım aracı ortalama bir güç versin diye götürüp motorunun üzerinde oynatmazdım ,tercih meselesi karar sizin yine.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.