TV ye bakamıyorum şu an. Bu toplantıyı nerde yapmış, nerde açıklamış bu İngilizler meselesini? Swissotelde mi, Hiltonda mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Passenger
quote:
Orijinalden alıntı: -ottoman-
benim araba 2008 model ancak 26 eylül 2007 trafiğe çıkışlı ben şimdi hangi dilime giriyorum?
Murat hocam sanıyorum model baz alındığı için 4-6 yaş olarak ödeyeceksin ama belli de olmaz. Yeni sistemde böyle sıkıntılar olmaz ama eski sistemde bu tarz saçmalıklar var.
bilmiyorum Necati hocam 1 ocağı bekliyorum,bakalım hakkımız da hayırlısı,bu ara müjdeli habere çok ihtiyacım var,kuyruğuma büyük bir çalı bağlama arefesindeyim.
quote:
Orijinalden alıntı: causeandeffect
Maliye Bakanı da açıklama yapıyordu haberlerde izledim.
Ülkemizde emekli maaşları çok yüksekmiş, Avrupa'nın hiç biyerinde böyle emekli maaşı yokmuş, İngiltere'de emekli olunca maaşlar %25'e düşüyormuş(%25'e düşmüş haliyle adamlar dünya turuna çıkıyor ondan bahsetmedi tabii.)
Yoldan geçen bi emekliyi çevirip bu açıklamayı anlattılar,adamın yorumu aynen şu oldu;
''Hee biz de emekli maaşımızla tatilde Fransa'ya Portekiz'e falan gidiyoruz hatta.''
Milleti iyice ti'ye almaya başladılar,sanki evimizde internet yok televizyon yok dünyadan bihaber yaşıyoruz.
Ayni bakan ama avrupadaki maaşlardan sosyal haklardan haberdar değil onları ağzına bile almıyor
avrupadaki vergi sisteminden haberdar değil alınan vergilerle ülkelerin nasıl şekillendiğini bilmiyor herhalde
yani artık milletin maaşına göz diktiler yazık ne diyeceksinki
eee asgari ücretliden alınan vergi ile özel sektörden sahiplerinden alınan toplam vergi ayni olan bir ülkeyiz
milyonlar kazanan ama asgari ücret beyanı veren yıldız futbolcularımız var insanlar bunlara hayran
aylık kazançları üç haneli olan ama sözde söz yazarı olduğu ve albümlerinde kendi eserlerini paylaşan vergiden muaf
şarkıcılarımız sanatçılarımız var bunların hiçbiri gündemde değil bir taraf hem kazanıyor ama vergi nedir bilmiyor
bir taraf sadece geçinmeye çalışıyor ama herşeyi o ödüyor niçin doğru olduğu için dürüst olduğu için
sorumluluk sahibi olduğu için ancak bunları dillendirmek işine gelmiyor
basında cok adi çirkinahlaksız bir cıkar ilişkisi içinde yönetilen rezil bir ülkeyiz
ve bundan sonrada böyle olacak bilgiye erişim yaygınlaştı da öğreniyoruz geçmişte ne kirli ilişkiler oldu bu ülkede..
yazık......
her yıl düzenli olarak tüm vergiler artıyor eee para bitti artık akar kurudu onu sat bunu sat.
seçimleri dört gözle bekliyorum sonuçları ne olacak diye :)
yani işin özü memleket eyiye gidiyi....
Hayırlısı olsun artık, ne yapalım, zaten vergi veriyoruz sonra yola para, park yerine para e biz niye vergi veriyoruz.
maaşa %5 zam yapıyorlar. mtv'ye ve diğer vergilere %10 zam. bu ne rezalettir agalar
414 lira çok feci...
quote:
Orijinalden alıntı: -ottoman-
benim araba 2008 model ancak 26 eylül 2007 trafiğe çıkışlı ben şimdi hangi dilime giriyorum?
model diye biliyorum 2008 e göre olması lazım ruhsatta öle yazıo dimi?
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
2005 model aracımızın yıllık mtv'si 2610 tl. 1999 model aracımızın yıllık 1406 tl
Kim kime biniyor belli değil.
hocam sen bni güldürdün Allah ta seni güldürsün=)
quote:
Orijinalden alıntı: volkman
TV ye bakamıyorum şu an. Bu toplantıyı nerde yapmış, nerde açıklamış bu İngilizler meselesini? Swissotelde mi, Hiltonda mı?
swisste yapıldı diye biliyorum hatta devletin toplantı salonu yokmu diye bi muhabbet geçmişti forumda
AMK diye gazetenin çıktığı ülkedeyiz ne olacakki başka?
quote:
Orijinalden alıntı: geogenior
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
2005 model aracımızın yıllık mtv'si 2610 tl. 1999 model aracımızın yıllık 1406 tl
Kim kime biniyor belli değil.
hahahhahahaha
bu tür konular heryıl açılır, aha buraya yazıyorum 2013 20 aralık civarı yine böyle başlırklar açıyor olucaz. ozaman da diyecez ki " oovvv 1.6 motor araçların vergisi 908 tl olmuş, yuh 1000 tl yapında düz olsun" diyecez. sorun asıl şu ki:http://www.cnnturk.com/2012/ekonomi/genel/12/18/abdliden.10.kat.fazla.vergi.oduyoruz/689091.0/index.html burdaki haberde de belirtildiği gibi bir amerikan vatandaşı ortalama gelirinden % 4.7 vergi veriyorken biz % 47 veriyoruz, tam 10 kat. Bunun temeline inmek lazım, yani bizim ülkede vergi vermek enayilik olarak algılandığı sürece bu iş düzelmez. Peki vergiyi nasıl toplarsın? bana göre çok basit. Vergilendirmeyi harcama üzerinden yapacaksın. gelir vergisi vs. kalkacak. Vatandaş, işçi, memur bürüt maaşını alsın ve harcasın. Ama vergilendirme adil olacak.
0- Vergi kaçırılmasına yardımcı olan/olduğu tespit edilen muhasebecinin lisansı iptal olacak. Ağırlaştırılmış bir şekilde (devleti dolandırmak...vs. suçundan hem mükellef hemde muhasebeci yargılanacak) Muhasebecilik yapamayacak. Adam akıllı vergi beyannamesi düzenleyecekler. Mükellef yanaşmıyorsa, defolsun gitsin. Hiçbir muhasebeci böyle hileye hurdaya izin vermezse mükellef vergi vermek zorunda kalacak.
1- Elmastantan, pırlantadan % 0 vergi, ekmek % 8, şeker % 18 olmamalı. Elmasmı alacaksın % 40 vergi koy, zengin zaten alır. Gariban zaten şu haliyle bile alamıyor. Elması ne yapsın.
2-Gayrimenkulmü satın aldın koy vergiyi %10-20. Ama gayrimenkulde de istisna olacak. Birinci ev vergiden muaf olacak. Böylece memur, işçi ev sahibi olabilsin.
3- Otomobilmi aldın toplam vergi % 30-40 olmalı. Şimdiki gibi % 80 vergi olmaz. ikinci el oto alım satımındanda vegi alacaksın. sonuçta birileri burdan para kazanıyor. bundada suistimali engellemek için şöyle birşey yapılması lazım, annesinin, babasının adına araç alıp satan galericileri engellemek lazım. Bunun için araç devrinin yapıldığı kişi maliyeye vergisini yatıracak veya noterler bu vergileri tahsil edecek. Ve bu vergiler alım satım evraklarında belirtilecek. Bu vergi bir daha aracı satın alan kişiden alınamayacak. Örnek: Araç 20 bine alındı. vergisi 2 bin tl. maliyet 22 bin tl. Alım satım belgesinde açıkça yazmalı araç 20 bin, 2 bin vergi. Araç bedeli sadece enflasyon oranı kadar artabilecek. Fazla bir artış olursa aradaki farkın vergisi yine tahsil edilecek.
4- Gıda maddelerinde sabit % 5-8 vergi olacak.
5- Stopaj vergisi, damga pul vergisi kalkacak, Allah aşkına şuan kim kırtasiyeden pul alıyor, neye damga vergisi ödüyoruz anlamıyorum.
6- Akar yakıtta vergi olmayacak, olsa bile göstermelik 20-30 kuruş sabit vergi. Neden olmasın derseniz? Akaryakıt şuan ki enflasyonu yükselten temel sebeplerden biri. Vergi olmazsa ne olur? Ulaşım ucuzlar, nakliyat ucuzlar, nakliyat ucuzlarsa mallar ucuzlar, alım gücü artar. Ben dolayısıyla şuanki gelirimle 10 birimlik tüketim yapabiliyorken alım gücüm yükseldiği için 20 birim tüketirim veya tasarruf ederim.
7- Zenginlik vergisi olacak. (ekstra) Heryıl mal beyanı zorunlu olacak, ama süresi uzun vadeye yayılmış olacak. 1 milyon TL ve üzeri mal varlığı olandan ekstra vergi alacaksın. Zenginsin Allah daha çok versin ama devletin bütün imkanlarını sen kullanıyorsun. Teşvik diyorsun bedava arsa veriyoruz, pahalı diyorsun ucuza elektrik veriyoruz, bunlardan sen faydalanıyorsan devlet yardımıyla zenginleşiyorsun. Heryıl ne kadar zenginleştiysen o tutar üzerinden zenginlik vergisi vereceksin. Burda da malı mülkü oğluna kızına dağıtıp vergi kaçırma engellensin diye böyle bir işlem yapandan dağıttığı tutar kadar vergi alacaksın. ( Çok gaddarca oldu ama malı, mülkü dağıttım fakirleştim! diye vergi kaçırmasın ) Vergi kaçırma suçu en ağır suçlardan olacak. Ki kimse vergi kaçırmaya cesaret edemesin. Bir ABD dizisinde bir replik vardı, " ABD de vergi kaçırcağına eroin sat daha iyi, zira eroin satmak vergi kaçırmaktan daha az cezası vardır...." gibi birşeydi.
Bu vb. şekilde vergiler harcama üzerinden yapılması lazım. Ve şöyle birşey ilan edilecek " Vergi tahsilatını engelleyen, kaçıran, yardım eden kaçırıldığı tespit edilen verginin x katı ile cezalandırılır" Bu şekilde olursa ABD de olduğu gibi herkes vergisini verir, beyan eder. Herkes vergi ödediği için de bu kadar ağır vergi yükü altında ezilmeyiz.
Tüm bunları maliye bakanlığı çalışanları oturup hesap kitap yapacak, ileriye dönük projeksiyonlar yapacaklar. Şu vergiyi şöyle yapsak bunu böyle indirsek, ama herkesten de vergi alabilsek ve vatandaşı buna inandırabilsek nasıl olur? Böyle bir çalışma yapıp sonrada Maliye Bakanı, hükümet veya başbakan çıkıp bu radikal kararları 20xx yılında uyguluyoruz demesi lazım.
Sandıklara bakılırsa hak ediyoruz Daha da beter olalım...
quote:
Orijinalden alıntı: senersongur
Oldu olacak Cep telefonu, TV, Mobilya vb. şeylere de her 6 ayda bir vergi ödeyelim.
Alıyorlar zaten.Öiv adında her ay örnek 50 tllik faturanın 13 tlsi vergi adı altında gidiyor hemde her ay
quote:
Orijinalden alıntı: amanhem
Tamamen katılıyorum. Silkelesen 10 milyon lira kuru parası olan kasaba zengini ile aynı vergiyi veriyoruz. Çünkü araçlarımızın vergisi, kullandığımız akaryakıtın vergisi aynı. Benim maaştan kesiliyor, o zaten belgesiz ,fişsiz altın satıyor...
Toplum kış uykusunda mı ne?
quote:
Orijinalden alıntı: teacher22
Toplum kış uykusunda mı ne?
kış uykusu 6 ay sürer,bizimkiler 24 saat 7 gün 12 ay non stop uykuda.
quote:
Orijinalden alıntı: sekoya81
- abi herkes vergi kaçırıyor devlette haklı kontrol edebildiği tek yer araba ve benzin satışları ,tabiki vergiyi yüksek yapıcak..... diye yorum yapıcak ilk kişiyi bekliyorum.
Hocam .... dan sonraki kısmı okuyunca rahatladım.
Almanlar mesela benzinli otomobiller için neredeyse hiç vergi ödemiyorlarmış. Bir de bize bak.