Şimdi Ara

2013 CİTRÖEN C5 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
11.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing
    ...
    Citroén'i; Saxo-C4-C3-C2-C1 olarak görenler kendini kandırmaya devam etsinler.

Citroén; DS-Cx-Bx-Xm-Xantia gibi araçlar ile dev oldu. Ve C5 ile bunu tekrar toparladı.

86 model Citroen BX'imizde bu süspansiyon sistemi sayesinde kriko vs. kullanmadan lastik değiştirirdik.Bir keresinde mecbur kalıp 3 teker üzerinde kısa bir mesafeyi katettiğimiz olmuştu.

86 model araçta hem sürüş hem de fonksiyonellik bakımından mükemmel iş çıkartıyordu bu süspansiyon sistemi.

Yeni modellerdeki halini düşünemiyorum.

Ayrıca yazdığınız mesaja sonuna kadar katılıyorum.

80 li yıllarda Citroen in mühendisleri araçta virajda savrulmayı önlemek için ilginç bir teknoloji kullandıklarını duymuştum. söylenene göre aracın altına boru veya bişey içinde çubuklarda civa yerleştirmişler. araç viraja girdiğinde civa viraj eğiminin tersi yönede hareket ediyor, civanın sudan 10 kat daha ağır olduğunu düşünürsek, aracın ağırlık merkezini savrulmaması için değiştiriyor.. doğru mu yanlış mı bilmiyorum, ama biz böyle duyduk , ateş olmayan yerden duıman çıkmaz dedik. inandık.

• özellikle ctroen tasarımlarını çok iyi bir çizgiye taşıdı hakikaten tek mesele ticari kısmında farklı bir şey yapmıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing
    ...
    Citroén'i; Saxo-C4-C3-C2-C1 olarak görenler kendini kandırmaya devam etsinler.

Citroén; DS-Cx-Bx-Xm-Xantia gibi araçlar ile dev oldu. Ve C5 ile bunu tekrar toparladı.

86 model Citroen BX'imizde bu süspansiyon sistemi sayesinde kriko vs. kullanmadan lastik değiştirirdik.Bir keresinde mecbur kalıp 3 teker üzerinde kısa bir mesafeyi katettiğimiz olmuştu.

86 model araçta hem sürüş hem de fonksiyonellik bakımından mükemmel iş çıkartıyordu bu süspansiyon sistemi.

Yeni modellerdeki halini düşünemiyorum.

Ayrıca yazdığınız mesaja sonuna kadar katılıyorum.

80 li yıllarda Citroen in mühendisleri araçta virajda savrulmayı önlemek için ilginç bir teknoloji kullandıklarını duymuştum. söylenene göre aracın altına boru veya bişey içinde çubuklarda civa yerleştirmişler. araç viraja girdiğinde civa viraj eğiminin tersi yönede hareket ediyor, civanın sudan 10 kat daha ağır olduğunu düşünürsek, aracın ağırlık merkezini savrulmaması için değiştiriyor.. doğru mu yanlış mı bilmiyorum, ama biz böyle duyduk , ateş olmayan yerden duıman çıkmaz dedik. inandık.

Tamamen yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: xmiralay

özellikle ctroen tasarımlarını çok iyi bir çizgiye taşıdı hakikaten tek mesele ticari kısmında farklı bir şey yapmıyorlar

Aynen hocam
  • Citroen bu sistemi bütün araçlara uygulamaktan imtina ediyor yıllardır. Tipik Fransız kafası.
    VW falan olsa UP aracında bile stadart olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanttnc

quote:

Orijinalden alıntı: omerf

quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo

Her arabanın suspansiyonları buna benzerdir, video biraz farklı bir algı yapıyor insanda.

hydractive süspansiyon ciddi anlamda farklıdır her arabanın süspansiyonu buna benzemez hatta benzeyen pek yok.

Ne farkı varmış acaba?

Havalı süspansiyon , bizim araçta var artısını çok görüyorum ama öyle konfor ahım şahım değil.

sizin araba da, tekerin birini çıkarınca kalan 3 tekeri üzerinde gidebiliyor mu? işte fark orada...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.