Şimdi Ara

2012 LYS-4(Tarih-Coğrafya II-Felsefe Grubu) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
576
Cevap
4
Favori
23.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ygs 324 puan aldım 152 bindeydim.lys tarih batırdı beni 35den aşşağı yapmazdım 23 net yapabildim sadece ağlıcam aklıma geldikce kahroluyorum cog 12 felsefe 17 yapabildim.sizce 40 bin hayal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noir Désir

quote:

Orijinalden alıntı: yeşiller

ygs: 380
    tarih: 30
    coğ: 11
    psm: 21

tahmin: ede: 4y coğ: 4y

sıralama? gs iletişim olur mu?
    sağolun.

GSÜ iletişim yazma, 1 sene sonra bunalıma girip tekrar sınava hazırlanırsın.

neden öyle dedin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26birkan

ygs 324 puan aldım 152 bindeydim.lys tarih batırdı beni 35den aşşağı yapmazdım 23 net yapabildim sadece ağlıcam aklıma geldikce kahroluyorum cog 12 felsefe 17 yapabildim.sizce 40 bin hayal mi?

cevaplarınızı bekliyorum umarım seneye kalmam
  • quote:

quote:

ygs 324 puan aldım 152 bindeydim.lys tarih batırdı beni 35den aşşağı yapmazdım 23 net yapabildim sadece ağlıcam aklıma geldikce kahroluyorum cog 12 felsefe 17 yapabildim.sizce 40 bin hayal mi?

cevaplarınızı bekliyorum umarım seneye kalmam

Edebiyata bağlı hocam girmeden ne diyelim ? Edebiyatın iyi geçerse olur tabi neden olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsvrdm

quote:

Orijinalden alıntı: Noir Désir

quote:

Orijinalden alıntı: yeşiller

ygs: 380
    tarih: 30
    coğ: 11
    psm: 21

tahmin: ede: 4y coğ: 4y

sıralama? gs iletişim olur mu?
    sağolun.

GSÜ iletişim yazma, 1 sene sonra bunalıma girip tekrar sınava hazırlanırsın.

neden öyle dedin?

Ben 2010-2011 döneminde mezun oldum GSÜ İletişim'den, aynı zamanda Galatasaray Lisesi mezunuyum. Oradan iç sınavla geçiş hakkımı kullanarak GSÜ İletişim'e geçtim. Galatasaray Lisesi konusunda okula her türlü kefil olabilirim, zaten bugüne kadar bu forumdan 3 tane arkadaşı bilgilendirip yolladım Galatasaray Lisesi'ne.

Fakat Galatasaray Üniversitesi konusunda özellikle merkezi yerleştirme ile yani üniversite sınavı ile geçiş yapacak arkadaşların dikkat etmesini öneririm. Hele ki okulun İletişim Fakültesi gibi (Felsefe-Sosyoloji ile beraber) en zayıf bölümlerinden birini tercih edecekseniz bir daha düşünün.

Biz iç sınavla girdiğimiz için okulda hazırlık okumadık, fakat Fransızca bilmeyen arkadaşlar için 1 senelik hazırlık programı mevcut. Her yıl üniversite sınavı ile bu okula gelip, Fransızca hazırlığı geçemediği için sınıfta kalan, okulu bırakıp tekrar sınava giren arkadaşlarımızın halini gördük.

ÖSS'den yüksek puanlar alıp, Fransızca okuyabileceği konusunda tek kelime araştırma yapmayan, manzarası var diye GSÜ'yü seçip, derslerin deniz kıyısındaki binada olmadığını öğrenince hayal kırıklığı yaşayan arkadaşlar okuldan silinip gitti.

Galatasaray Üniversitesi'nde eğitim dili Fransızcadır, Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim dili İngilizcedir. Ama Galatasaray dil konusunda, Boğaziçi Üniversitesine göre daha ağır kurallar koyar bunu da belirtmiş olayım arkadaşlarıma.

Şu ana kadar bahsettiklerim sadece dil konusundaydı. Bu okulun tek sorunu dil değil maalesef. Okulumuz küçüktür ve iletişim fakültesinde okuyacağını düşünürsek, yeteri kadar teçhizat bulamayacağını söyleyebilirim. Yani 2'nci sınıfta sinema televizyon seçip, eline kamera almadan mezun olmuş olman çok doğal olacaktır.

Ha bu arada GSÜ İletişim'de 2'nci sınıfta alan seçilir. Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Radyo Televizyon alanları öğrencilerin önüne sunulur. Gazetecilik alanı pek ilgi görmediği için, genellikle not ortalaması düşük olan öğrencileri istekleri dışında Gazetecilik bölümüne yollarlar. Bunlar sizin gelecekteki iş hayatınızı belirleyecek olan önemli kriterler.

Sözel alandan yüksek puan alıp İletişim Fakültesi tercih etmek isteyen arkadaşlara tavsiyem, 1-2 vakıf üniversitesinin tam burslu programlarıdır. Bahçeşehir Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi bu tür dallarda kendilerini geliştirmiş okullardır. Ayrıca bu tip okullardaki maddi kaynaklar üst düzeyde olduğu için kamera vs konusunda tam teçhizatlılar. Yani burada okursanız, muhtemelen işinizi öğrenirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elbryan

Ygsde 366 puanla 56bininci oldum. Tarihim 37 doğru 6 yanlış, coğrafyam 13 doğru 3 yanlış, felsefem 22 doğru 8 yanlış, okuldan 38 puan gelcek. Sizce geçen sene 415 puanla 15bininciyi alan bir bölüme girmek için tahmini kaç edebiyat ve coğrafya yapmam lazım. Şimdiden teşekkürler.

Yorum yok mu arkadaşlar?
  • quote:

quote:

Ygsde 366 puanla 56bininci oldum. Tarihim 37 doğru 6 yanlış, coğrafyam 13 doğru 3 yanlış, felsefem 22 doğru 8 yanlış, okuldan 38 puan gelcek. Sizce geçen sene 415 puanla 15bininciyi alan bir bölüme girmek için tahmini kaç edebiyat ve coğrafya yapmam lazım. Şimdiden teşekkürler.

Yorum yok mu arkadaşlar?

Kendini minimum net üzerinden güdüleme sakın. Aksi takdirde daha aşağısında bir net yapma ihtimalin artar. En yükseği olarak hedef koy kendine.
  • Son umut beykentti onuda akp li millet vekili sayensinde kaybettim cok sağolsun :) ibn... d...ü
  • gummy ne beykenti olm kafayi mi yedin.

aopb gelmis yine of
    53 geliyor bana sana kac geliyo?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

gummy ne beykenti olm kafayi mi yedin.

aopb gelmis yine of

puanlar şimdi 75 üzerinden mi yoksa 60 üzerinden mi hesaplanıyor? sen nasıl hesapladın
  • quote:

Orijinalden alıntı: VogAumTaR

quote:

gummy ne beykenti olm kafayi mi yedin.

aopb gelmis yine of

puanlar şimdi 75 üzerinden mi yoksa 60 üzerinden mi hesaplanıyor? sen nasıl hesapladın

kubilay 75 üstünden hesapladı sanırsam 75 üstünden 50 60 üstünden 41 geliyor bana.
  • noldu şimdi ben hiç birşey anlamadım ya bana 60 üzerinden 36 geliyordu 9.sınıf=49 10.sınıf=55 11.sınıf=75 12.sınıf=65 şimdi kaç gelicek:D
  • 60 üzerinden oluyor arkadaşlar. Kesin olarak geldi mi aobp yoksa yasa teklifinde mi hala?
  • devlet acikladi beyler.gecen sene ne geldiyse o gelecek yine

bana 60 uzerinden 41 gelirken 75 uzerinden 53 gelecek.

mictik.

• quote:

devlet acikladi beyler.gecen sene ne geldiyse o gelecek yine

mictik.

Bu puanı nereden öğreniyoruz acaba?? İnternet üzerinden öğrenebiliyorsak link atabilir misin acaba?
  • Nerde açıklandı ya ?
  • aopb nedir arkadaşlar.? şimdi 300 almış bi adama kaç yansır biri açıklarsa sevinirim
  • Neden 75 üzerinden hesaplama yaptığınızı izah edebilir misiniz ? Zaten AOBP kaldırılmadan önce de sene başından beri, en yüksek okul puanının 60 olacağı söylenmişti.

Eğer bu sene AOBP ile okul puanı hesaplanırsa, sadece puan aralığı değişir. 60-30 arasında değil 60-12 arasında derecelendirme yapılır.

Ayrıca AOBP sisteminde şak diye okul puanınızı hesaplayabilmenizi de anlayamadım. AOBP'de puanı etkileyen tek unsur diploma notu değil ki. Okul başarısı, okuldaki derecenizden tutun okulunuzdaki kişi sayısına kadar bir ton etken var.

Şu an en doğru hesaplamayı sadece okulunuz yapabilir, siz yapamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithridates

quote:

mictik.

Bu puanı nereden öğreniyoruz acaba?? İnternet üzerinden öğrenebiliyorsak link atabilir misin acaba?

mgecen seneki yts puanindan ts puanini cikarican aradaki fark okul puanin

• quote:

mictik.

Bro sanada 41 gelecek ozaman YENİ SİSTEM SUYMUS ARKADASLAR max yine 60 olacak ama aobp olacak :) Akpli millet vekili son dk golünü iyi attırdı ...
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.