Şimdi Ara

2012 LYS-4(Tarih-Coğrafya II-Felsefe Grubu) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
4
Favori
23.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

Orijinalden alıntı: tnraksy

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Sınava çok az kaldı artık. Hedefleri,sınav tartışmaları,sınav sonrası sorularımızı bu başlık altından yazalım.

Tarih:Full
    Coğrafya II: 12 Net
    Felsefe:18 Net.

bu kadar kendine nasıl güvendin hocam

Önceden hep full yapıyordum. Bir de nickime bak istersen.

Ama ÖSYM ters köşe yaptı.

benimde tarihim iyidir ama sınava girmeden 5 boşa kadar bırakmayı düşündüm test bitti toplam 9 tane boş bırakmısım sonra 4 tane daha işaretledim toplam 5 boş bıraktım 35 doğru 4 yanlış yapmısım.İşaretlemediğim 4 soruda tahmin ettiğim gibi doğru çıktı ama iş işten geçmişti :) neyse hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithridates

3 soruda problem olduğunu düşünmekteyim. Bunlardan bahsetmek gerekirse:
    1) Psikoloji testindeki cam sorusunda cevabın "yetersiz veri" olması lazım. Çünkü problemin başında camların dik üçgen olduğu belirtilmediğinden problemi anlamakta gecikme yaşanmaktadır.
    2) Coğrafya testindeki 1923 Ekonomik Krizi ile ilgili soruda cevap "tarım ürünü fiyatlarındaki büyük düşüş" olmalı. Dönem Almanya'sına baktığımız zaman ekmek, süt, et gibi temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında milyon kata varan artış görmekteyiz. Özellikle tahıllardaki fiyat artışı göze çarpmaktadır.
    3) Coğrafya testindeki son sorunun cevabı kesinlikle "tahılların en önce bulunan kültür bitkisi" (gibi bir şıktı) olmasıdır. Dilekçe vermeye kadar gidilebilir bu konu.
    4) Tarih testindeki Anadolu Selçuklu Devletiyle ilgili olan soruda iki yanlış cevap bulunmaktadır. Kaynaklara baktığımızda Alaaddin Keykubat'ın ilk altın parayı bastırdığını görüyoruz. Aynı zamanda diğer yanlış cevap ise II. Kılıç Arslan'ın Türkçeyi resmi dil ilan etmiş olmasıdır.
    Ayrıca diğer sorunlu sorulardan biri bence Sosyoloji sınavındaki 11. sorudur. Cevap A olmalıdır.http://www.pekiyi.com/sinav-sorulari/lys-lisans-yerle%C5%9Ftirme-s%C4%B1nav%C4%B1/file/740-2012-lys-4-felsefe-grubu-sorulari-ve-cevaplari.html (felsefe grubu soruları)

Bu arada sınavla ilgili bir kaç yorum daha yapmak istiyorum. Öncelikle söylemem lazım ki sınav geçen yıllara göre zordu. Tarih testini yaklaşık 8 dakikada bitirdim ve oldukça emin olarak yaptım soruları. Lakin tarihten 10 yanlışım var. Felsefe grubundan 4 ve coğrafyadan 2 yanlış. Bu yıl sözelde Özdebir Türkiye birincisi oldum ve okumak istediğim tek bölüm tarih (ODTU). Yaklaşık 10 yıldır tarih okuyorum, kendi çabalarımla kendimi geliştirdim ve geliştirmeye devam ediyorum. Ama bu böyle olmamalıydı.. Tarih için gecelerini gündüzüne katan, her bulduğunu okuyan ve her gördüğümü ezberleyince insanların ilginç gözlerle baktığı biri olarak böyle olmamalıydı. O 10 yanlışta coğrafyadan, felsefeden olsaydı keşke. En azından gururuma dokunmazdı...

aynen kardes ilk altin parayi Alladdin keykubat bastiriyor ben onu görünce digerlerini okumadim iptal edilir mi o soru 2 sik koyuyolar ayip ya gitti o soru napacaz

• quote:

1) Psikoloji testindeki cam sorusunda cevabın "yetersiz veri" olması lazım. Çünkü problemin başında camların dik üçgen olduğu belirtilmediğinden problemi anlamakta gecikme yaşanmaktadır.
    2) Coğrafya testindeki 1923 Ekonomik Krizi ile ilgili soruda cevap "tarım ürünü fiyatlarındaki büyük düşüş" olmalı. Dönem Almanya'sına baktığımız zaman ekmek, süt, et gibi temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında milyon kata varan artış görmekteyiz. Özellikle tahıllardaki fiyat artışı göze çarpmaktadır.
    3) Coğrafya testindeki son sorunun cevabı kesinlikle "tahılların en önce bulunan kültür bitkisi" (gibi bir şıktı) olmasıdır. Dilekçe vermeye kadar gidilebilir bu konu.
    4) Tarih testindeki Anadolu Selçuklu Devletiyle ilgili olan soruda iki yanlış cevap bulunmaktadır. Kaynaklara baktığımızda Alaaddin Keykubat'ın ilk altın parayı bastırdığını görüyoruz. Aynı zamanda diğer yanlış cevap ise II. Kılıç Arslan'ın Türkçeyi resmi dil ilan etmiş olmasıdır.
    Ayrıca diğer sorunlu sorulardan biri bence Sosyoloji sınavındaki 11. sorudur. Cevap A olmalıdır.http://www.pekiyi.com/sinav-sorulari/lys-lisans-yerle%C5%9Ftirme-s%C4%B1nav%C4%B1/file/740-2012-lys-4-felsefe-grubu-sorulari-ve-cevaplari.html (felsefe grubu soruları)

Bu arada sınavla ilgili bir kaç yorum daha yapmak istiyorum. Öncelikle söylemem lazım ki sınav geçen yıllara göre zordu. Tarih testini yaklaşık 8 dakikada bitirdim ve oldukça emin olarak yaptım soruları. Lakin tarihten 10 yanlışım var. Felsefe grubundan 4 ve coğrafyadan 2 yanlış. Bu yıl sözelde Özdebir Türkiye birincisi oldum ve okumak istediğim tek bölüm tarih (ODTU). Yaklaşık 10 yıldır tarih okuyorum, kendi çabalarımla kendimi geliştirdim ve geliştirmeye devam ediyorum. Ama bu böyle olmamalıydı.. Tarih için gecelerini gündüzüne katan, her bulduğunu okuyan ve her gördüğümü ezberleyince insanların ilginç gözlerle baktığı biri olarak böyle olmamalıydı. O 10 yanlışta coğrafyadan, felsefeden olsaydı keşke. En azından gururuma dokunmazdı...

cografya testindeki 1929 olacak tarihi :) benim o soruda yanlis tarim ürünleri fiyatlari artar olcakti düser demisler benim bu soruda yanlis ne yapabiliriz su Ikinci kilicarslan döneminde ilk altin para bastirilmistir o garanti yanlis onu nasil dogru kabul ederler ilk altin para birinci Aladdin keykubat döneminde bastirilmadi mi bu garanti yanlis degil mi nasil dogru kabul edilir bu hakkimiz yeniyor ikis sik isaretlettirmiyolar ikitane yanlis sik koyuyolar sansa mi kaldi isimiz yani ben görünce yapistirdim ilk altin para alladdin keykubat zamaninda basildi dedim diger siklara bakmadim bile netim okadar yani

• quote:

Orijinalden alıntı: legolas4121

quote:

aynen kardes ilk altin parayi Alladdin keykubat bastiriyor ben onu görünce digerlerini okumadim iptal edilir mi o soru 2 sik koyuyolar ayip ya gitti o soru napacaz

http://www.tarihogretmeni.com/turktarihiilkler.htm

46. Anadolu Selçuklularında ilk gümüş ve altın parayı II. Kılıçarslan bastırmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: Donie

quote:

Orijinalden alıntı: Scream5

quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

YGS 373 puan
    Tarih 36.75
    Cografya-II 13.50
    Fel. Grubu 21.25
    Edebiyat 40
    Cografya-I 22

Bu netlerle siralama kac olur tahminen sizce ?

İlk 15-20 bin olur bence.

ilk 5bin garanti ne 15 20si

Forumlarda yorumlar genellikle öznellik taşır. Dikkatlice baksaydın görürdün zaten 'bence' yazıyor!

• Hepinizin durumu benden iyi 2. Kez girdim kotu gecti ve gecen sne 325 almistim bu sene cok dusurdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene puanı okul puanıyla beraber TS1 puanı 415 civarı olan biri sıralamada kaçıncı olur sizce??
  • quote:

Orijinalden alıntı: hobydick

quote:

Orijinalden alıntı: legolas4121

quote:

http://www.tarihogretmeni.com/turktarihiilkler.htm

46. Anadolu Selçuklularında ilk gümüş ve altın parayı II. Kılıçarslan bastırmıştır

burda böle demis ama googleye ya da bir kitap acin 1.Aladdin keykubata gelin ilk altin parayi bastirmistir diyor hatta en parlak dönemi ni yasamistir diyor bari o kaynaklara tazminat davasi acabilirmiyiz ya isin kötü yani ben bu bilgiyi ilkokuldan beri bize böle ögrettiler milli egitim bakanligi kitabinda bile ilk altin para 1.alladdin keykubat deniyoda sinava gelince ikinci kilicarslan nasil oluyor ?

• Ygsde 366 puanla 56bininci oldum. Tarihim 37 doğru 6 yanlış, coğrafyam 13 doğru 3 yanlış, felsefem 22 doğru 8 yanlış, okuldan 38 puan gelcek. Sizce geçen sene 415 puanla 15bininciyi alan bir bölüme girmek için tahmini kaç edebiyat ve coğrafya yapmam lazım. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

YGS 373 puan
    Tarih 36.75
    Cografya-II 13.50
    Fel. Grubu 21.25
    Edebiyat 40
    Cografya-I 22

ilk 2 bin gelirse şaşırma kardeşim hatta 1000-1500 ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _GuMmY_

quote:

YGS 373 puan
    Tarih 36.75
    Cografya-II 13.50
    Fel. Grubu 21.25
    Edebiyat 40
    Cografya-I 22

ilk 2 bin gelirse şaşırma kardeşim hatta 1000-1500 ;)

Umarım ya LYS-3 nasıl geçecek bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 19 Haziran 2012; 18:22:17 >
  • Herkes bir şeyler söylüyor biri ilk 20 bin diyor biri ilk 5bin biri ilk bin hepsi tutarsız.Bu sene puanların ne olacağı herkesin nasıl geçtiği hiç belli değil o yüzden herkes bence edebiyata odaklansın ve sonuçları beklesin burda kahinlik yaparak olmaz.En neti ösym sonuçlarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyuzo

bir de sosyoloji sorusu var.

yalnız bu soru hakkında pek yorum yapamıcam çünkü anlamadım.

ancak uzun düşünmeler sonucunda ve bir yorum sorusunu boş bırakmamak için "c" seçeneğini işaretledim. soruyu tekrar yapsam yine "c" yapardım heralde

2012 LYS-4(Tarih-Coğrafya II-Felsefe Grubu)

Çevremdeki bütün hocalarım ve arkadaşlarım bu sorunun yanlış olduğunu söylüyor. Hatta Abbas Güçlü bile uğraşıyor bu soruyu iptal ettirmek için inanıyorum iptal olacağına.
    Ekonomik Kriz ile ilgili soruda kesinlikle yanlış bence. Emperyalizm bunalıma düştüğü zaman ucuz işçi olarak kadın ve çocuklara yönelir.
    Psikoloji sorusu tartışmalı aslında her iki şıkta uyuyor ama yetersiz veri daha bir ağırlığını koyuyor. (Son cümleye baktığımızda gayet iyi anlıyoruz; ikiz kenar dik üçgen olduğunu son cümlede belirtiyor.)
    Sosyolojideki soru da tartışmaya açıktır.
    Altın parayla ilgili soruyla ilgili hala kesin bilgiye ulaşamadım farklı farklı kaynaklar var bu konu hakkında.
    Kaldı ki coğrafya dışında herhangi birinin iptal edileceğini sanmıyorum ama coğrafya iptal edilmek zorunda. Şimdiye kadar ne burada nede başka bir yerde bu soruyu şıktakine uygun yapıp da mantıklı bir açıklama yapan görmedim.

• Bende netlerimi paylaşayım tecrübeli arkadaşlardan bir yorum bekliyorum.
    YGS 417 ilk 11 bindeyim (önümde en fazla 500 sözelci olduğunu düşünüyorum.)
    Tarih 31.5 (zira bu sayıyı yazarken bile hala inanamıyorum)
    Coğrafya 13.50
    Felsefe grubu 25
    LYS 3 ten 75 Net yapacağımı var sayarsak ilk 1000 ihtimali nedir arkadaşlar? (Geçen yıl 480 puan ile 1000e girilebiliyordu okul puanımı kattığım zaman bu netlere 475 - 478 arası puanlanıyor internette, kaldı ki okul puanlarındaki zorunlu düşüş ilk 1000 sınırını 470e kadar indirebilir ama genede bilene sormak lazım.)
    Son olarak tarih bölümü isteyen arkadaşlara bir hatırlatma: formasyon durumu kaldırıldığı için öğretmenlik düşünen arkadaşlar bir daha düşünsün tercihlerini. Araştırma amaçlı tarih isteyen arkadaşlara (benim gibi) sıralamada büyük avantaj sağlayacağını düşündüğüm bir durum bu.

• quote:

Bende netlerimi paylaşayım tecrübeli arkadaşlardan bir yorum bekliyorum.
    YGS 417 ilk 11 bindeyim (önümde en fazla 500 sözelci olduğunu düşünüyorum.)
    Tarih 31.5 (zira bu sayıyı yazarken bile hala inanamıyorum)
    Coğrafya 13.50
    Felsefe grubu 25
    LYS 3 ten 75 Net yapacağımı var sayarsak ilk 1000 ihtimali nedir arkadaşlar? (Geçen yıl 480 puan ile 1000e girilebiliyordu okul puanımı kattığım zaman bu netlere 475 - 478 arası puanlanıyor internette, kaldı ki okul puanlarındaki zorunlu düşüş ilk 1000 sınırını 470e kadar indirebilir ama genede bilene sormak lazım.)
    Son olarak tarih bölümü isteyen arkadaşlara bir hatırlatma: formasyon durumu kaldırıldığı için öğretmenlik düşünen arkadaşlar bir daha düşünsün tercihlerini. Araştırma amaçlı tarih isteyen arkadaşlara (benim gibi) sıralamada büyük avantaj sağlayacağını düşündüğüm bir durum bu.

YGS netlerini yazar mısın

• Türkçe 36/4 Mat 34/2 Sosyoloji 37/2 YGS 3 ten 14 bin 4 ten 11 bin. Zira 4 ilgilendiriyor tarih için.
  • Biz sözelciler için ataması en kolay meslek hangisi öğretmenlik olarak veya başka hangi bölümlerden ataması kolay ? Coğrafya için ne düşünüyorsunuz ???

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrSamsunLuu

Biz sözelciler için ataması en kolay meslek hangisi öğretmenlik olarak veya başka hangi bölümlerden ataması kolay ? Coğrafya için ne düşünüyorsunuz ???

Coğrafyada öğretmenlik düşünüyorsan oku ama öğretmenlik dışında bir şey düşünüyorsan vazgeç coğrafyadan. Çünkü coğrafya bölümünü okuyanlar şuan başka işlerde çalışıyor.
  • ygs: 380
    tarih: 30
    coğ: 11
    psm: 21

tahmin: ede: 4y coğ: 4y

sıralama? gs iletişim olur mu?
    sağolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeşiller

ygs: 380
    tarih: 30
    coğ: 11
    psm: 21

tahmin: ede: 4y coğ: 4y

sıralama? gs iletişim olur mu?
    sağolun.

GSÜ iletişim yazma, 1 sene sonra bunalıma girip tekrar sınava hazırlanırsın.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.