Şimdi Ara

2012 Jetta 1.4 TSI Comf. Sürüş İzlenimleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba herkese.Aracı babama hediye olarak almıştım fakat bir süre araçsız kaldığım için kullanma fırsatı bulmuştum.

1.4 TSI 122 beygir gayet yeterli bir motor.200 NM Tork gerçekten benzinli bir araç için çok iyi ve bu torku 1500 - 4100 aralığında vermesi gerçekten çok güzel.Araç bastığınız zaman çok atik bir araç.Yakıt tüketiminde derseniz kullanıma bağlı sakin kullanımda şehir içi 8 civarı yakıyor.

Aracın direksiyonu bana biraz sert geldi ama bu önceki kullandığım araçla ilgilide olabilir.Araçta ön kol dayama var deniyor ama bir işe yaramıyor.O noktada adamlara gerçekten çok sövdüm madem bir işe yaramayacak niye koyuyorsun ? Genelde şöyle bir kavram vardır klima çalışırken araç performans kaybı yaşar hayır bu kavram 1.4 TSI için geçerli değil.Ben pek bir fark hissetmedim.

Ben bu motorun çalışma prensibine bayılıyorum bastığınız zaman çok atik sakin kullanımda çok ekonomik ! Her 2 özelliği de bünyesinde bulundurabiliyor.

Şu tartışılan rüzgar sesi muhabbetine gelelim.Evet araçta rüzgar sesi var fakat öyle aman aman bir ses ben müzik sesini yükselterek bu sorunu çözdüm.Fakat müzik sistemini ben pek beğenmedim.Skodamdaki sistemle aynı diye biliyorum fakat Skoda da ses kalitesi daha iyi ve ekran daha net.

Herkez sert plastik kullanılmış diye yakınıp duruyor tamam eyvallah plastik sert de bu ne kadar önemli ki ? Ben bu kadar sorun etmiyorum.Bence bir arabayı sattıran motor , tüketim , prestij bu üçlü bir arabayı sattırır.

Onun dışında arabanın sürüşü çok rahat virajlarda sınırları zorlayabiliyorsunuz.Süspansiyonlar gerçekten hoşuma gitti.

Aracın bagajı C sınıfı bir araba için ideal hatta büyük bile diyebiliriz.

Aracın frenleri de çok iyi ne çok sert ne çok yumuşak.Ani bir frenleme yapmadığım için acil durumlarda ne kadar iyi olduğunu bilmiyorum fakat müsait olduğumda onu da denemeyi düşünüyorum.

Aracı şu an babam kullanıyor yakıt ortalaması 8 civarı.Ancak araba bendeyken 10-11 civarı yakardı.Ben aracı agresif kullanırım.Biraz geç vites değiştiririm.Araba 2500 civarı vites istiyor ancak ben 4000 i görmeden vites değiştirmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali1623 -- 5 Nisan 2012; 18:46:54 >

• abi konun hayırlı olsun.
    bizim foruma resimleri bekliyoruz
  • Malzeme kalitesinin önemi araba yaşlandıkça anlaşılır şimdi tabi sıkıntı oluşturmaz.İleride sağından solundan abidik gubidik sesler silinen tuşlar soyulan kapı kolları görürseniz bu eleştirilere hak vereceksiniz.Tabi abartıldığı kadar kötü değil ama bir önceki kasaya göre daha zayıf malzeme kalitesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih DAL

abi konun hayırlı olsun.
    bizim foruma resimleri bekliyoruz

Eyvallah kardeşim sağol :) Telefonum bozuk eklemeyi unutmuşum fotoğraflar yakında gelicek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefau571

Malzeme kalitesinin önemi araba yaşlandıkça anlaşılır şimdi tabi sıkıntı oluşturmaz.İleride sağından solundan abidik gubidik sesler silinen tuşlar soyulan kapı kolları görürseniz bu eleştirilere hak vereceksiniz.Tabi abartıldığı kadar kötü değil ama bir önceki kasaya göre daha zayıf malzeme kalitesi.

Evet o konuda haklısın.Bir önceki kaliteye göre düşüşler var.Ama yinede memnundum ben araçtan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aliberk Çakmak

quote:

Malzeme kalitesinin önemi araba yaşlandıkça anlaşılır şimdi tabi sıkıntı oluşturmaz.İleride sağından solundan abidik gubidik sesler silinen tuşlar soyulan kapı kolları görürseniz bu eleştirilere hak vereceksiniz.Tabi abartıldığı kadar kötü değil ama bir önceki kasaya göre daha zayıf malzeme kalitesi.

Evet o konuda haklısın.Bir önceki kaliteye göre düşüşler var.Ama yinede memnundum ben araçtan :)

Siz memnunsanız başkalarının ne dediği önemli değil zaten zevkli ve kazasız sürüşler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aliberk Çakmak

quote:

Siz memnunsanız başkalarının ne dediği önemli değil zaten zevkli ve kazasız sürüşler

Bana göre araba zevk işidir.Mesela benim fazla üstünde durmadığım bişeyi sen fazla sorun edebilirsin.Anlatabildim mi araba tamamen kişisel bişeydir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Golf 1.6 TDI Highline
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kol dayamanın üst kısmı öne geriye ve yukarı aşağı hareketli olmalı. İstediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ben de ilk zamanlar bir anlam verememiştim ama ayarlandığını öğrenince baya bir mutlu olmuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firsttrue

Kol dayamanın üst kısmı öne geriye ve yukarı aşağı hareketli olmalı. İstediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ben de ilk zamanlar bir anlam verememiştim ama ayarlandığını öğrenince baya bir mutlu olmuştum.

Benim bildiğim yeni kasalarda ayarlanamıyor ama yinede bakarım.Şuan aracı ben kullanmıyorum.Kullanan kişi düşünsün onu isterse ayarlar isterse öyle bırakır :)

• Aracınız hayırlı olsun. Gerçekten objektif bir inceleme olmuş. Yukarıda bir arkadaş kol dayamanın ayarlanabildiğini söylemiş. Kesinlikle ayarlanmıyor. Kapaklı eşya gözü gibi birşey yapmışlar. 190 cm. ve üzeri bir adamın kolu belki oraya yetişebilir. O da koltuğu en düşük seviyeye alırsa.

Yeni jettaların tek eleştirilecek tarafı önceki kasaya göre iç mekandaki kalite düşüklüğüdür. Bir passatla veya golfle kıyaslarsak bu kalitesizlik VW e yakışmayacak düzeyde. Yoksa dış tasarımını çok beğeniyorum. Önceki kasaya göre yeni jettanın dış tasarımı mükemmel denilebilecek kadar güzel olmuş. Hatta bence C segmentinde dış tasarımı en güzel olan araç yeni jetta. Passattan bile daha güzel dış tasarımı var. 1.4 TSI motor da en doğru tercih. Tabi yılda 20-30 bin ve üzeri km. yapanlar için 1.6 TDI daha uygun olur. Performans için 1.4 TSI, ekonomi için 1.6 TDI.

Kazasız belasız sürüşler. Hayılı olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: autotechvw

Aracınız hayırlı olsun. Gerçekten objektif bir inceleme olmuş. Yukarıda bir arkadaş kol dayamanın ayarlanabildiğini söylemiş. Kesinlikle ayarlanmıyor. Kapaklı eşya gözü gibi birşey yapmışlar. 190 cm. ve üzeri bir adamın kolu belki oraya yetişebilir. O da koltuğu en düşük seviyeye alırsa.

Yeni jettaların tek eleştirilecek tarafı önceki kasaya göre iç mekandaki kalite düşüklüğüdür. Bir passatla veya golfle kıyaslarsak bu kalitesizlik VW e yakışmayacak düzeyde. Yoksa dış tasarımını çok beğeniyorum. Önceki kasaya göre yeni jettanın dış tasarımı mükemmel denilebilecek kadar güzel olmuş. Hatta bence C segmentinde dış tasarımı en güzel olan araç yeni jetta. Passattan bile daha güzel dış tasarımı var. 1.4 TSI motor da en doğru tercih. Tabi yılda 20-30 bin ve üzeri km. yapanlar için 1.6 TDI daha uygun olur. Performans için 1.4 TSI, ekonomi için 1.6 TDI.

Kazasız belasız sürüşler. Hayılı olsun...

Öncelikle teşekkür ederim.Dediğiniz gibi o kalitesizlik VW ye yakışmamış.Tasarım olarak bende çok beğeniyorum eski kasaya göre tasarım konusunda baya bir yol kat etmişler.Yukarıda yazdığım gibi bazı eksiklikler var ama benim için o kadar da önemli değiller.

O kol dayama gerçekten sinir bozucu madem kullanılmayacak neden koyuyorsun ? Bu arabayı alan herkes 190 cm ve üstü olmak zorunda mı ?

1.4 TSI motor gerçekten çok iyi ancak ilk aldığımız zamanlarda yakıt konusunda bizi çok üzmüştü.

Yeni araçlarda rödaj yok diyorlar ancak ilk aldığımda vites geçişleri felan daha sertti.Şimdi bir yumuşama oldu.Yada ben öyle hissediyorum :)

• Kesinlikle rodaj vardır. Ben de sıfır aldım. İlk 1.000 km. vitesler kazık gibiydi. 5.000 den sonra bir rahatlama oldu. 10.000 den sonra tamamen rahatladı. Vitesler yağ gibi geçmeye başladı. Yakıt tüketimi de 1 litre civarı azaldı.

İyi forumlar...
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: autotechvw

Kesinlikle rodaj vardır. Ben de sıfır aldım. İlk 1.000 km. vitesler kazık gibiydi. 5.000 den sonra bir rahatlama oldu. 10.000 den sonra tamamen rahatladı. Vitesler yağ gibi geçmeye başladı. Yakıt tüketimi de 1 litre civarı azaldı.

İyi forumlar...

Bende sizin gibi düşünüyorum ancak çoğu kişi rödaj yok diyor.Ben doğru düşünüyormuşum o zaman ilk kullanımlarda bende de sertti.Yakıt tüketimi aşırı fazlaydı şimdi eskiye nazaran daha az yakıyor araç.
  • Tsi + Dsg yi tek geciorum hocam bende
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.