Şimdi Ara

2012 Ek Yerleştirme Bilgi Başlığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
880
Cevap
15
Favori
33.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fatkork

Bakalım uygun bir bölüm boş kalırsa bende ek tercih yapacağım.İlk tercihimi yapmamıştım.OKudğuma göre ekten tercih yapabiliyormuşum.

Ben tam tersi diye biliyorum ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

quote:

Bakalım uygun bir bölüm boş kalırsa bende ek tercih yapacağım.İlk tercihimi yapmamıştım.OKudğuma göre ekten tercih yapabiliyormuşum.

Bir anlamı kalmadı benim için.İstediğim yerde boşluk kalmamış :( :D

quote:

quote:

Nerelerde boşluk var açıklandı mi hocam? Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun. :)

• guzel konu takipteyim

quote:

quote:

quote:

Nerelerde boşluk var açıklandı mi hocam? Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun. :)

Nereden buldum hatırlamıyorum ama sanırım bu konudan buldum.Ösym'den değildi bir üniversitenin yayınladığı belgeydi.ösym yi beklemek lazım nolur nolmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

quote:

Orijinalden alıntı: >>StoRm<<

quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

quote:

Orijinalden alıntı: BlogKaan

İLK YERLEŞTİRMENİN ARDINDAN DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE DOLMAYAN LİSANS PROGRAMLARI

http://www.dogrutercih.com/dosya/2012/ozel-dosyalar/DogruTercih_Ozel_Dosya_2012_017.pdf

tam olarak ne oluyor. . . .4 yıllıklarda kalan boş kontenjanlarmı??

evet bunlar 4 yıllık olan ama daha ilk baştan tam dolmayan bölümler. Ek yerleştirme klavuzundan sonra kayıt olmayanların boş yerleride olacak...

tmm----Teşekkürler---ek yerleştirmede puan düşme olayı olacakmı???

PUANLAR DÜŞEBİLİR
    Üniversitelerde birinci kayıt döneminde 80 bin kontenjan boş kalmıştı. Sınav Koordinatörü Oktay Aydın, adayların 30 tercih yapacaklarını belirterek, "Özellikle fen-edebiyat alanında fizik, kimya, biyoloji alanlarında matematik alanında, su ürünleri gibi, veterinerlik gibi, ziraat gibi bölümlerde kontenjan açıkları var. Bu açıkların doldurulması için taban puanlarda bir düşmenin olacağı büyük olasılık" dedi.

yani anlayacağın böyle açıkta kalan tam dolmayan bölümlerin puanı düşecek. Ama daha ilk yerleştirmeden ağzına kadar dolmuş olan gözde bölümlerde puanlar oynamaz ... bir nevi arz-talep meselesi ...

edit: Bir bölümün taban puanı nasıl oluşur?

Bölümün kontenjanı (arz) ile o bölümün kaç kişi tarafından tercih edildiğine (talep) bağlı olarak oluşur. Bölüm taban puanlarını üniversiteler belirlememekte, taban puanlar adayların tercihlerine göre kendiliğinden oluşmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>StoRm<< -- 16 Eylül 2012; 17:21:44 >

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<

• bu ek tercihler hakkında önceki senelerden tecrübeli olan varsa yardımcı olabilir mi ?

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<
  • Açıklansın artık şu boş kalan yerler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: 2x16GB Kingston Beast 3200MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: Aula F75 | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Dualsense Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
  • şimdi ben meslek lisesi mezunuyum..2 yıllık yatay geçiş için 1.tercihlerimi yaptım..hiç biyer çıkmadı..

2.tercihlerimi yapıcak ama aklımda bazı sorular var ?

1- 3A tablosuna göre yapıcam galiba , yine tercihleri

2- benim diploma puanım 70 diyelim bu kaç puana denk geliyor 70 diploma puanı tam olarak ne gösterir ? (okuldaki rehber hocalarının ve müdür yardımcılarının allah belasını versin kime sorduysam hepsi ösymnin sitesini gösterdi..o siteninde allah belasını versin hiç bişey anlamadım sanki anayasa okuyoruz neden herşey bu kadar zor olmak , zorlaştırılmak zorunda)

şimdiden teşekkürler cevaplıyıcak kişilere...

Orijinalden alıntı: kittyMiE

şimdi ben meslek lisesi mezunuyum..2 yıllık yatay geçiş için 1.tercihlerimi yaptım..hiç biyer çıkmadı..

2.tercihlerimi yapıcak ama aklımda bazı sorular var ?

1- 3A tablosuna göre yapıcam galiba , yine tercihleri

2- benim diploma puanım 70 diyelim bu kaç puana denk geliyor 70 diploma puanı tam olarak ne gösterir ? (okuldaki rehber hocalarının ve müdür yardımcılarının allah belasını versin kime sorduysam hepsi ösymnin sitesini gösterdi..o siteninde allah belasını versin hiç bişey anlamadım sanki anayasa okuyoruz neden herşey bu kadar zor olmak , zorlaştırılmak zorunda)

şimdiden teşekkürler cevaplıyıcak kişilere...

1. soru evet yine 3A dan yapacaksın ama lys ye girdiysen 4a dan da tercih yapabilirsin. Onu hiç bir şey etkilemez.

2. soru onu tam olarak kimse bilmiyor ama şu şekilde tahmini bir hesap yaparsın. sonuç sayfasında ygs puanın 2 defa gösterilir. Dikkat ettiysen 2 side farklıdır. Onların ilk açıklananı içinde diploma notu olmadan hesaplandı. Diğeri ise üstüne diploma notu eklenmiş hali galiba. Aradaki fark tahminen diploma notun ... (Arkadaşlarımın Varsayımı bu dediklerim ) Zaten en yüksek diploma notu 60 ve oda okul birincisine veriliyor

edit: 2. yerleştirmelerde ilk yazdığın yerleri yazma birde puanından büyük yerleri yazma... Açıklamasını ilk mesajda yapmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>StoRm<< -- 16 Eylül 2012; 23:18:03 >

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<

• quote:

edit 2 : ilk tercihte yazdığınız yerleri tekrar yazamazsınız. Yazarsanız ölü tercih olur. Aynı şekilde puanınızdan yüksek yerleri yazarsanız yine ölü tercih olur. çünkü yazdığınız okula son giren kişi okulun taban puanını oluşturur. Sizinde bu puandan düşük bir puanınız olduğu için giremezsiniz. Bundan dolayı puanınıza eşit yada düşük yerler yazmalısınız.

şimdi ilk tercihte yazdığımız ama garip şekilde yerleşemediğim bölümde ek yerleştirmede taban puan oluşmuyor galiba sebebi ''82'' kuralı olması
    peki bu kuralın olduğu ve 17 tane boş kalan alman dili ve edebiyatını tekrar yazmayayım mı?

çünkü buraya dikkat bu bölüm en küçük puan oluşturmuyor tercihte!
    Mesela;
    istanbul üniversitesi alman dili ve edebiyatı geçen sene dolmamış
    marmara a.d.e dolmamış sebebi ''82'' kuralı
    yani sadece almanca bölümden giren aday yazabilir demek bu maddeyle kafam çorba oldu

yinede yazmamalı mıyım anlamadım?

edit: bende almancadan sınava girdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HenüzÖlmedik -- 17 Eylül 2012; 8:08:24 >

• Beyler mobildeyim acaba klavuz yayınlandı mı ? Ben göremiyorum da ondan sordum.
    Hepimiz için hayırlısı olur inşallah

• Bende ek kontenjanları bekliyorum herhangi bir universiteye girmem lazım 2 yıllık 4 yıllık açık öğretim fark etmez bölüm fark etmez su ürünleri turizm herşey olur sizce bu puanlarla mümkünmü? ( meslek lisesi mezunuyum )

2012 Ek Yerleştirme Bilgi Başlığı

Orijinalden alıntı: ScS1965

quote:

edit 2 : ilk tercihte yazdığınız yerleri tekrar yazamazsınız. Yazarsanız ölü tercih olur. Aynı şekilde puanınızdan yüksek yerleri yazarsanız yine ölü tercih olur. çünkü yazdığınız okula son giren kişi okulun taban puanını oluşturur. Sizinde bu puandan düşük bir puanınız olduğu için giremezsiniz. Bundan dolayı puanınıza eşit yada düşük yerler yazmalısınız.

şimdi ilk tercihte yazdığımız ama garip şekilde yerleşemediğim bölümde ek yerleştirmede taban puan oluşmuyor galiba sebebi ''82'' kuralı olması
    peki bu kuralın olduğu ve 17 tane boş kalan alman dili ve edebiyatını tekrar yazmayayım mı?

çünkü buraya dikkat bu bölüm en küçük puan oluşturmuyor tercihte!
    Mesela;
    istanbul üniversitesi alman dili ve edebiyatı geçen sene dolmamış
    marmara a.d.e dolmamış sebebi ''82'' kuralı
    yani sadece almanca bölümden giren aday yazabilir demek bu maddeyle kafam çorba oldu

yinede yazmamalı mıyım anlamadım?

edit: bende almancadan sınava girdim

evet eğer dolmamışsa kesinlikle yazmalısın. Bunu bütün rehber hocaları söylüyor. Çünkü taban puanı oluşmadı o yüzden herkes seçebilir diye. Ama işin ilginç tarafı madem tam dolmadı seni nasıl ilk yerleştirmede oraya almadı ? eğer dolmadı ise şimdi senin oraya yerleşmiş olman gerekirdi. ( Eğer baraj puanını geçemediysen böyle bir durum söz konusu olur. Ama sen geçmişsindir herhalde )

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<

• quote:

Orijinalden alıntı: asdemre

Ben bunları bekliyorum hiç ders çalışmıyorum, sizde durum nedir?

bende bunu bekliyorum aslında buna güveniyorum. Daha hiç çalışmaya başlamadım. Ama girme ihtimali bunlarda çok düşük. Her üniversitenin dolmuş olan adam akıllı bölümlerindeki boşluk en fazla 3-5 kişi ... Baştan dolmayan bölümlerde fen ve edebiyat bölümleri, su ürünleri bölümleri, vb. Onlara da girsek ne olur girmesek ne olur?

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykts

Kılavuz daha yayınlanmadı.Hergün kontrol ediyorum.Çıktığında haber ederim.2 yıllık ıcın bıle ek yerleştirme beklıyoruz.hep sınavsız gecenler yuzunden

saol kardeşim. Bende aynı şekilde sabah kalkınca ilk olarak ösym nin sitesindeki duyurulara bakıyorum. Sonra sabah.com.tr ile milliyetin eğiitim bölümlerine bakıyorum. Sonra buraya bakıyorum. Artık kafayı yiyeceğim Allah kimseyi bu duruma düşürmesin ..

>> UŞAK ÜNİVERSİTESİ <<

• Geçen sene kazanıp kayıt yaptırmayanlardan dolayı boş kalan bölümleri nereden bulabılırız? (2011'in ek yerleştirmesi)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.