Şimdi Ara

2012 Ek Yerleştirme Bilgi Başlığı (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
880
Cevap
15
Favori
33.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hala ösym kılavuzun okumayanlar , okusun.
    Okuduktan sonra buraya gelip sorsunlar.

Temelde üç soru var ve zibilyonlarca kez soruluyor.

- Ben 400 puan aldım , 401 puan ve üstü puanlarda olan bir yere yerleşir miyim ?
    Bunun cevabı da çok net. 30 yıldan beridir aynı cevap verilir :
    - 400 puan aldın , 401 puanlık yere ; yerleşemezsin.

- Ben 400 puan aldım , 399 puanlık yere yerleşebilir miyim ?
    Cevap : Senden başka yüksek puan alan kişi, tercih ederse , o yerleşir. Puan sıralaması esastır.

- Kontenjansız herhangi bir açıköğretim bölümüne yerleştim ; ek kontenjana girer miyim ?
    Cevap ; Evet , ek kontenjan tercih etme sürecine katılırsın .

- Şu kadar puan aldım , şu bölüme puanım yetiyor , yerleşir miyim ?
    Cevap ; bunu sadece ÖSYM bilir.

- Puansız , yeni açılan bölümler var , tercih edebilir miyim ?
    Cevap ; EVET..

quote:

1. YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMLARINA EK YERLEÞTÝRME ÝLE
    ÝLGÝLÝ GENEL BÝLGÝLER
    1.1.TEMEL ÝLKELER
    1.2012 Yükseköðretime Geçiþ Sýnavý (YGS) ile Lisans Yerleþtirme Sýnavlarý (LYS) sonuçlarýna göre 2012-2013
    öðretim yýlý için yükseköðretim programlarýna ek yerleþtirme iþlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleþtirme
    Merkezince (ÖSYM) yapýlacaktýr.
    2.2012-2013 öðretim yýlý için yükseköðretim programlarýna yapýlacak merkezî ek yerleþtirme kontenjanlarýný,
    a) 2012-ÖSYS merkezî yerleþtirme sonunda boþ kalan kontenjanlar,
    b) 2012-ÖSYS merkezî yerleþtirme ile kayýt hakký kazanan adaylarýn kayýt yaptýrmamasý nedeniyle boþalan
    kontenjanlar ve
    c) 2012-ÖSYS Yükseköðretim Programlarý ve Kontenjanlarý Kýlavuzu basýldýktan sonra açýlan ve bu nedenle
    merkezî yerleþtirme iþlemlerine girmemiþ olan yeni yükseköðretim programlarýnýn kontenjanlarý
    oluþturur.
    3.2012 ek yerleþtirmeye baþvurabilmek için 2012-ÖSYS'ye baþvurulmuþ olmasý zorunludur.
    4.2012 ek yerleþtirmede tercihlerin yapýlmasý ile ilgili kurallar bu kýlavuzda yer almýþtýr.
    5.Adaylar, tercih yapma haklarý bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayýda tercih
    yapabileceklerdir.
    6.ÖSYM'nin gerek yükseköðretim kurumlarýndaki kayýt iþlemleri gerekse yükseköðretim kurumlarý arasýndaki
    yatay geçiþ iþlemleri ile hiçbir iliþkisi yoktur. Bu konudaki bütün baþvurularýn, doðrudan ilgili yükseköðretim
    kurumlarýna yapýlmasý gerekir.
    7.Ek yerleþtirme kontenjanlarýna yerleþtirme yapýlýrken, 2012 Öðrenci Seçme ve Yerleþtirme Sistemi Kýlavuzu ve
    2012-ÖSYS Yükseköðretim Programlarý ve Kontenjanlarý Kýlavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktýr. Bu
    kýlavuzda yer alan okul birincileri, bedensel özürlüler, bir mesleðe yönelik program uygulayan liselerin
    mezunlarý, belli sanat dallarý, konu alanlarý veya sporda üstün yetenekli olanlar ile ilgili ilke ve kurallar ek
    yerleþtirme için de geçerlidir. Bu nedenle adaylarýn adý geçen kýlavuzlarý yeniden gözden geçirmeleri yararlarýna
    olabilir.
    1.2.2012 EK YERLEÞTÝRMEDE TERCÝHLERÝN YAPILMASI ÝLE ÝLGÝLÝ KURALLAR
    1.2012-ÖSYS Merkezì yerleþtirmede bir yükseköðretim programýna yerleþtirilmiþ olan adaylar (açýköðretimin
    kontenjansýz programlarýna yerleþenler hariç) ek yerleþtirmede tercih yapma hakkýna sahip deðildir. Ek
    yerleþtirmede tercih yapabilmek için, 2012-ÖSYS merkezî yerleþtirmede hiçbir yere yerleþtirilmemiþ veya
    açýköðretimin kontenjansýz programlarýna yerleþtirilmiþ olmak gerekir.
    Merkezî Yerleþtirmede bir örgün yükseköðretim programýna yerleþtirilmiþ adaylar ile kontenjan
    sýnýrlamasý olan açýk öðretim programlarýna yerleþtirilmiþ olan adaylar, kontenjan sýnýrlamasý olmayan
    açýk öðretim ön lisans programlarýna Ek Yerleþtirme için baþvuru yapabileceklerdir.
    Bunun dýþýnda aþaðýdaki kurallar geçerli olacaktýr:
    a) Yeni açýlan yükseköðretim programlarý ile merkezî yerleþtirmede kontenjaný dolmayan ve en küçük puaný
    oluþmayan yükseköðretim programlarýný, ilgili puaný hesaplanmýþ tüm adaylar tercih edebilecektir.
    b) Merkezî yerleþtirmede kontenjaný dolan ve en küçük puaný oluþan, ancak yerleþtirilen adaylardan
    birkaçýnýn kayýt yaptýrmamasý nedeniyle kontenjan açýðý oluþan lisans programlarýný ve Tablo 3B’deki
    önlisans programlarýný, yalnýz programýn en küçük puanýna eþit veya daha büyük puana sahip olan
    adaylar tercih edebilecektir. Tablo 3A’daki önlisans programlarý için en küçük puan koþulu
    aranmayacaktýr.
    2.2012'de özel yetenek sýnavý ile bir yükseköðretim programýna yerleþtirilmiþ olan adaylar ek yerleþtirme için
    tercih yapabilirler.
    3.Adaylarýn yükseköðretim programlarýný tercihleri arasýnda gösterebilmeleri için bu programlarýn koþullarýný
    karþýlamalarý gerekir.
    2012-YGS/LYS'ye girmeyerek sadece sýnavsýz geçiþ için baþvuran, 2012-ÖSYS'de sýnava girmek için
    baþvurduðu hâlde sýnava girmeyen veya sýnava girerek 140,00000'ýn altýnda YGS puaný alan meslek lisesi
    mezunlarý sadece Tablo-3A'dan kendi alanlarýndaki yükseköðretim programlarýný tercih edebileceklerdir.
    2012-ÖSYS'de sýnava girerek ilgili puan türünde 140,00000 ile 179,99999 arasýnda YGS puaný alan meslek
    lisesi mezunlarý gerek kendi alanlarýnda gerek alanlarý dýþýnda Tablo-3A ve Tablo-3B'deki tüm
    programlar ile Tablo-4'teki açýk öðretim programlarýný tercih edebilirler.

ÖSYM KILAVUZU 1000 sayfa değil.. ÖSYM KILAVUZUNU OKUYUN ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 26 Eylül 2012; 22:43:11 >
    AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2(2400mhz-default)- ABIT FATAL1TY AN9 32X-200Gb.Seagate 7200*10 16Mb cache-Samsung Sata2 200gb 16mb cache-XFX 7600GT Extreme Edition(680/1880)-2*1 GB.CORSAIR Value Select DDR2 667-Thermaltake Mambo VNS2000-ENERMAX EG365AX-VD 350W PSU-BENQ 1650DVDRW-52X32X52 ASUS CDRW-AZTECH DSL 305EU

• iyi günler bu sene işletme 1. sınıfı kazandım malum bu sene bölümler kontejanlıydı şimdi bu sene puanım kırılcak ygs lys fakat isteğim 2 yıllık bölüm var ilimdeki üniversitede, aynı anda okuyabilirmiyim?yani aöf işletme 2.sınıftayken ondokuzmayıs üniversitesi 2yıllık bir bölümdede okuyabilirmiyim?
    Просто знать, что где-то там на этой земле есть ты, станет для меня, в моем аду, уголком рая …
    Я не знаю где ты,что ты делаешь сейчас но я в каждом месте скучаю по тебе …
    Счастье - это когда в небе звезда падает, а тебе и загадать нечего …
  • Taban puanı olmayan,yeni açılmış bölümler için durum nedir?
    Bunlarda şu puandan azı giremez diye bir durum var mı?

Orijinalden alıntı: cruise06

Taban puanı olmayan,yeni açılmış bölümler için durum nedir?

Hayır hocam puanın ne olursa olsun tercih edebilirsin.

Orijinalden alıntı: Akeneton34

Benim YGS-5 puanım 248 - Balıkesir konaklama işletmeciliği(iö) 251 le bırakmış ve 9 boş Kontenjan var - girebilme olasılığım sıfır mıdır? Yoksa yazıyım mı?

yazamazsın yazsanda ölü tercih olur. . . ..

Orijinalden alıntı: ALEXİST

quote:

Orijinalden alıntı: cruise06

Taban puanı olmayan,yeni açılmış bölümler için durum nedir?

Hayır hocam puanın ne olursa olsun tercih edebilirsin.

Teşekkürler.
    Bu arada madem bu kadar boş kontenjan var,ilk tercih yapılırken açıklanmamasının nedeni nedir mesak ediyorum.
    Çok daha fazla kişi istediği yerlere girebilirdi.
  • kontenjansız bolumlerde puan kırılması olmuyomuş oh yeah

Orijinalden alıntı: Hols

Kontenjansız bölümler hangisi? Açıköğretimle ilgili ben bişey göremedim klavuzda?

+1 yardımcı olan bir insanda yok 10 kere yazdım heralde .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nick Rey

quote:

Orijinalden alıntı: Hols

Kontenjansız bölümler hangisi? Açıköğretimle ilgili ben bişey göremedim klavuzda?

+1 yardımcı olan bir insanda yok 10 kere yazdım heralde .

Kontejansız bölüm nasıl oluyor açıklayacak varmı
  • Arkadaşlar ek tercih yapacam 2 yıllık bölümleri de düşünüyorum ama 2 yıllıklarla ilgili bilgim yok.bölümler meslek yüksek okulu adı altında sıralanmış ben bu bölümleri seçebilirmiyim(meslek lisesi mezunu olmadığım için soruyorum)teşekkkürler.

Orijinalden alıntı: lasguard

Arkadaşlar 11 adet boş kontenjan var, en düşük puan vermiş ve bu en düşük yerleştirilenin puanın altında olsa bile puanımız yerleşme şansı var mı? Yoksa verilen puanın üstünde olması şart mı?

Giremezsin hocam ölü tercih olur o .
  • TAKİP 291 puan ile 2 yıllık neresi var ise yazıcam anadolu meslek lisesi mezunuyum ilk tercihlerden bir tek ege üniversitesini yazdım gelmedi doğu hariç kesin biryerlere yerleşirim dimi direk geçişle fln
  • LÜTFEN BI BILEN BIRI CEVAP VERSIN :ŞIMDI BENIM YGS 4 PUANIM DÜŞÜK TOKAT VAN BOLU GIBI ÜNILERDE ILAHIYAT VE DIN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLIĞI YENI AÇILMIŞ BUNLARIN PUANLARI SIZCE EN AZ KAÇ PUANA DÜŞER NORMAL PUANLARI 340-400 ARASI ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: silverscreen

quote:

Orijinalden alıntı: Cherkez26

arkadaşlar bi bölüm 294 puanla alıyor ve benim puanım 297 kontenjanı 7 sizce olma ihtimali varmıdır. aynı bölümün 2. öğrenimi 219 puanla alıyor ve kontenjanı 10 sizce alır mı ? cevaplayan olrsa teşekkürler

i.ö e kesin girersin de diğeri sıkıntı gibi

cevap verdiğin için teşekkürler
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.