Şimdi Ara

2012 DE EURO DİZELDE ÖTV ARTIŞI OLACAK-yıl 2013 dizel-benzın:5TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cari açıkla başa çıkamayan hukumet otomobıl sektorunde otv artısına gıdıcekmıs....

ama arac satısından degıl........bılındıgı uzere dun 1.3-1.6 motorun otv sı artacak denmıstı.. olayın boyutu baska imiş...

maliye bakanlıgında calısan bır arkadasımdan aldım bılgıyı.....

şimdi biz MAZOTU ıthal edıyormuşuz.... BENZINI ıhrac......

mazot kullanımı artıkca carı acıkta paralel artıyor....bu nedenle çifci zarar gormesın dıye EURO DIZELIN ÖTV si artırılacakmıs.(oran suanda bellı degıl ancak beNzınle aynı olacakmıs en az)

yukarıdakı otv artısından sonrakı asama ıse çevreyı daha fazla kırlettıgı ıcın dızel yakıt bırkac avrupa ulkesınde oldugu gıbı benzının fıyatını gececekmıs...

ve bu olaylar 2012 butce komısyonunda varmıs.........

yanı 2012 ve sonrası EURO DIZEL ICIN ZOR GECECEK........

DİZEL Mİ BENZINLIMI DERKEN ŞU BAŞIMIZA GELENE BAK.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyatrakya -- 18 Aralık 2011; 14:48:01 >

• cari açık olmasa bile 1 ocakta zam yapıyorlardı
  • İnşallah öyle bişey olmaz. Dizel fiyatının benzini geçeceği zaten biliniyordu ama bir seferde pat diye yapılması yanlış. Ben 8-10 yıl bineceğim diye dizel almadım zaten. İnşallah doğru değildir. Ancak Mazot alıp benzin sattığımız ne yazıkki doğru.
  • Cari açık artıyorsa elektirikli arabaları cazip hale getirsinler. Elektirik üretiyoruz sonuçta. Ama onuda erişilmez seviyelere çekecekler. Mazot benzin eşitlenirse lpg li araçlar yine tercih nedeni olur. 2012 de de lpg 3.5 lira olur artık.
  • hükümet bir politikaylada biyodizel diye bağırdı teşvik yapacak sanıp girişenlere öyle bir çaktıki adamlar kaçak mazota yağ karıştırmak zorunda kaldılar...
    nerde brezilya nerde biz...
  • Bak güzel kardeşim canım kardeşim;

Senin bu şekilde birşey yapabilmen için halkının kazancının ve refah seviyesinin yüksek olması gerekiyor. Onuda geçtim bunu yapabiliyorsan bize alternatif elektrik enerjili araçları kullanmaya teşvik + vergi indirimi yapman gerekiyor.

Bunlarıda geçtim;

Dizele gelecek bu şekilde büyük bir zam gıdan, kıyafete karayolu taşımacılığı veya dizele bağlı üretim-sevkiyat vb işler yapan her sektör ürününde muazzam derece artış zamnlanma demektir.

Kısacası bu tarz bir zamnda cari açık yerine hükümet kendi ipini çeker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyatrakya

Cari açıkla başa çıkamayan hukumet otomobıl sektorunde otv artısına gıdıcekmıs....

ama arac satısından degıl........bılındıgı uzere dun 1.3-1.6 motorun otv sı artacak denmıstı.. olayın boyutu baska imiş...

maliye bakanlıgında calısan bır arkadasımdan aldım bılgıyı.....

şimdi biz MAZOTU ıthal edıyormuşuz.... BENZINI ıhrac......

mazot kullanımı artıkca carı acıkta paralel artıyor....bu nedenle çifci zarar gormesın dıye EURO DIZELIN ÖTV si artırılacakmıs.(oran suanda bellı degıl ancak beNzınle aynı olacakmıs en az)

yukarıdakı otv artısından sonrakı asama ıse çevreyı daha fazla kırlettıgı ıcın dızel yakıt bırkac avrupa ulkesınde oldugu gıbı benzının fıyatını gececekmıs...

ve bu olaylar 2012 butce komısyonunda varmıs.........

yanı 2012 ve sonrası EURO DIZEL ICIN ZOR GECECEK........

DİZEL Mİ BENZINLIMI DERKEN ŞU BAŞIMIZA GELENE BAK.........

EN IYISI LPG OLACAK HERALDE............

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Bak güzel kardeşim canım kardeşim;

Senin bu şekilde birşey yapabilmen için halkının kazancının ve refah seviyesinin yüksek olması gerekiyor. Onuda geçtim bunu yapabiliyorsan bize alternatif elektrik enerjili araçları kullanmaya teşvik + vergi indirimi yapman gerekiyor.

Bunlarıda geçtim;

Dizele gelecek bu şekilde büyük bir zam gıdan, kıyafete karayolu taşımacılığı veya dizele bağlı üretim-sevkiyat vb işler yapan her sektör ürününde muazzam derece artış zamnlanma demektir.

Kısacası bu tarz bir zamnda cari açık yerine hükümet kendi ipini çeker.

ZATEN BIRDEN OLMAYACAKMIS AMA 2013 E KADAR DIZEL VE BENZIN EŞİTLENECEKMİŞ........

ZATEN 3.80 TL E 4.20 TL GIBI 1 YIL ICINDE KAPANMAYACAK BIR FARK YOK...........

• Eğer haber doğruysa dizelin krallığıda buraya kadarmış demek gerekiyor.
    Zaten dizel-benzin arasındaki fiyat makası baya kapanmıştı biraz daha zam gelirse araç satın alırken dizele verilen fazladan parayı amorti etmek çok zor olacak.
    Sürekli artan LPG'de yakında patlama yaşanacak gibi.
    Hükümetten biri LPG işine mi girdi ne..
  • Ya arkadaş benzini madem üretiyorsunuz, fazlasını da gidip ermenistana yunanistana kıbrısa bilmemnereye maliyetine hatta bazen maliyetinden de ucuza veriyorsunuz. Ucuzlatın şu benzini de biz de benzinle binelim. Para dışarı gitmesin. Bunların hesaplarını anlamak mümkün değil. Kimse demesin vergi daha çok toplanıyor böyle falan. Devlet 3 kuruş fazla kazanıcam derken 20-30 sene bir araba yüzünden dışarı bağlanıyoruz. Sonra niye bu kadar açık, niye bu kadar borç. Gerçi kimin umurunda ki..
  • Benzinin fiyatını düşürmek daha mantıklı ama ülkemizde böyle indirim olmayacağı için adamlar Eurodizel fiyatını kademeli olarak artıracaklar.

Petrol yükselir zam yaparlar, düşünce indirim yapmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 18 Aralık 2011; 15:56:18 >
  • Kötü bir haber açıkçası.

Benzin düşürüleseydi daha mantıklı olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

Kötü bir haber açıkçası.

Benzin düşürüleseydi daha mantıklı olurdu.

düşmez arkadasım düşse düşse başımıza taş düşer...........

cari acıgın kapanması ıcın baska yolu yok......
  • kaynak;?
  • Benzinli transporter olmadığından sıkıntı yok :D

Madem benzini ihrac ediyoruz.

İhrac edecek kadar benzinimiz var halka ucuz satın kardeşim.

Soyulacak donumuz bile kalmadı.
  • benzin ve dizel fiyatları eşitlenirse lpg de öyle yerinde sabit kalmaz benden söylemesi. benzin ve dizeli 4.2 - 4.3 tl civarı eşitlerler lpg de 2.8 - 3.2 tl arası bir şey olur muhtemelen.
  • selamm
    ağzımı bozmaktan korkuyorum
    yoksa tümünü noktalayacam
    3 günlük dünya bi yaşayamadan gidiyoruz işte
    yav azıcıkda şu devletlülerden bişiler kısılsa
  • İmla
    Noktalama
    Büyük küçük harf
    Yazım yanlışları dolu yazınız ve erken uyarı sisteminiz için tebrikler...

Bu üstün öngörüsü ile her gün konu açan, Maliye Bakanlığında tanıdığı olan arkadaşlar,
    Geçtiğimiz günlerdeki Ötv artışını bize niye önceden haber vermediler?Araç stoklar köşeyi dönerdik!

Bu öngörüye güvenen 10 adet Golf alır şimdiden bir kenara koyar!

Önceden altın,dolar,borsa artacak diye dedikodu duyardık!
    Şimdi ÖTV artışı dedikoduları moda oldu...
    Ne de olsa araçlar eskisi gibi değil prim yapıyor bu rantın bir kenarından tutmak gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aadrty

İmla
    Noktalama
    Büyük küçük harf
    Yazım yanlışları dolu yazınız ve erken uyarı sisteminiz için tebrikler...

Bu üstün öngörüsü ile her gün konu açan, Maliye Bakanlığında tanıdığı olan arkadaşlar,
    Geçtiğimiz günlerdeki Ötv artışını bize niye önceden haber vermediler?Araç stoklar köşeyi dönerdik!

Bu öngörüye güvenen 10 adet Golf alır şimdiden bir kenara koyar!

Önceden altın,dolar,borsa artacak diye dedikodu duyardık!
    Şimdi ÖTV artışı dedikoduları moda oldu...
    Ne de olsa araçlar eskisi gibi değil prim yapıyor bu rantın bir kenarından tutmak gerek...

arac fıyatlarında ötv artısı aracta olacak dıyen yok....

dızel yakıta ötv artısı olacak
    dızel benzın makası kapanacak...

cunku dızelı ıthal.....benzını ıhrac edıyoruz....

carı acıgı azaltmaya calısan hukumet baska ne yapabılır...

senın gıbı konusanlar baslarını cok taşa vurdular....

görecegız 1 yıl ıcınde dızel benzınle aynı olacak...

zaten avrupada temız yakıt kavramı nedenı ıle benzın dızel aynı fıyat..

yukarıda olacakların dogruluğu konusunda daha başka sebeb göremiyorumben ya sen...

ben mı körüm,sen mi şaşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyatrakya -- 18 Aralık 2011; 15:03:53 >

• Cng ne zaman gelecek bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.