Şimdi Ara

kia rio vs i20 vs auris

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu üç araç arasında kaldım. otomatik hb bi araç lazım. sorun çıkarmayacak lpg uyumlu olması gerekli. bütçe 200 bin.

yeni kasa 6 ileri i20

yeni kasa 6 ileri kia rio

2015 üzeri düşük km cam tavan premium(en full) donanım auris

bolca uzun yol da yapılacağından motor diğerlerinden daha güçlü oldugu için aurise yakınım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkekAdamınNickiUzunOlur -- 8 Haziran 2021; 23:20:19 >

• i20

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.0T - otomatik rio (sıfır km)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracından memnun bir Rio sahibi olarak Rio diyorum.İki ay kadar once bende çok araştırmıştım alırken,i20 ve Rio ikisine de binin,deneme sürüşü yapın zaten Rio aklınızda netlesecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

1.0T - otomatik rio (sıfır km)

rio ve i20 yi 1.4 100 beygirlik motorlar dışında düşünmüyorum. atmosferik lpg uyumlu bakıyorum belirtmeyi unutmuşum :)

ben daha çok aurisin mantıklı oldugunu düşünüyodum ama rio ve i20 arasında kalınması şaşırttı beni

• Üst segment sonuçta auris alırdım cvt şanzıman lpg uyumlu sorunsuz güçlü motora sahip

• quote:

Orijinalden alıntı: ErkekAdamınNickiUzunOlur

rio ve i20 yi 1.4 100 beygirlik motorlar dışında düşünmüyorum. atmosferik lpg uyumlu bakıyorum belirtmeyi unutmuşum :)

ben daha çok aurisin mantıklı oldugunu düşünüyodum ama rio ve i20 arasında kalınması şaşırttı beni

Alıntıları Göster

hocam durum öyle ise en azından 2 hava yastıklı i20'yi listeden silin. rio-auris arasında seçim yapmaya çalışın.

o bütçe civarında sıfır km olmaz ama düşük km 2.el olarak otomatik vites Kia Ceed modelide mantıklı seçim olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Civic vs Octavia
    7 yıl önce açıldı
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

hocam durum öyle ise en azından 2 hava yastıklı i20'yi listeden silin. rio-auris arasında seçim yapmaya çalışın.

o bütçe civarında sıfır km olmaz ama düşük km 2.el olarak otomatik vites Kia Ceed modelide mantıklı seçim olur.

Alıntıları Göster

hocam ilk mesaja da ekledim :) uzun yol da yapılacağından aurise yakınım... galiba sadece ikna olmaya ihtiyacım var :)

• ErkekAdamınNickiUzunOlur kullanıcısına yanıt
    egea 1.6 e-torg ta listenize ekleyin motor ve şanzıman hepsinden iyidir

• Auris alın. Bu araçları sürmeyi geçtim içine otursanız kararınız Auris olur.
    Hatta bahsettiğiniz aurisi alsanız bir daha b segmentinin yüzüne bakmasınız. İsterse 2030 model olsun.

Sıfır olsun, benim olsun düşünceniz varsa ki doğru bir düşünce anca öyle i20 tip vs bakılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARES007

Auris alın. Bu araçları sürmeyi geçtim içine otursanız kararınız Auris olur.
    Hatta bahsettiğiniz aurisi alsanız bir daha b segmentinin yüzüne bakmasınız. İsterse 2030 model olsun.

Sıfır olsun, benim olsun düşünceniz varsa ki doğru bir düşünce anca öyle i20 tip vs bakılır.

sıfır takıntım yok ancak km düşük bakıyorum... hatta eşimin ilk aracı olacağı için sıfır olmasa daha mı iyi olur diye dahi düşünüyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: autindustry

Bu mesaj silindi.

1.5 corollanın tüp uyumu hakkında bilginiz var mı ? lpg benim için önemli bi kriter

• autindustry A kullanıcısına yanıt

Ben 4 yıl ilk kasa auris kullandım. 2-3 yıl ilk kasa i20 kullandım. Şimdi golf kullanıyorum. Aurisim ilk kasası bile sürüş, konfor konusunda güncel sınıf ortalaması bir araç.

söyle söyleyim 2. Nesil i20, ilk neslin 2 katı araba olsa ilk nesil aurisin çeyreği etmez. Konuşulan araç bağımsız süspansiyonlu 2. Nesil. Bahsettiğin testlerde yol tutuşundan övgü ile bahsedilen bir araç.

motor şanzıman ve kullanılan ekipmanların kalitesi konularına girsem... İ20 de hava 30 dereceyse klima, 35 dereceyse cam açardım. Arızası olmamasına rağmen nalet bir kliması vardı. Direksiyon aşırı kötüydü. Yük binince tepkileri gecikirdi. Aşırı tedirgin ederdi. Süspansiyon hem sert hem konforsuzda. Ses sistemi daciadan hallice. Yalıtım desen sıfır. O beğenmediğin Toyota yanında Mercedes. Birinde 90 la hissettiğin hız diğerinde 140-150 de hissedilmiyor. Hem yalıtım hem sürüş olarak. Ben 2012 i20 den 2012 auriste geçince dünya varmış dedim. 2012 auristen 2021 golfe geçince biraz daha iyi bir araç dedim sadece.

şunuda diyim 2012 aurisin yalıtımı 2011 fiestadan daha iyi. 2012 polonun biraz gerisinde.

EKLEME : frenleri unutmuşum. Frenler bisiklet freninden halliceydi. Ben auriste yüksek hızlarda virajda vs fren yapardım. İ20 de düz yolda fren yapmaya korkardım. Pedal hem sert, hemde duracak mı durmayacak mı diye hissettiriyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 9 Haziran 2021; 0:16:23 >

• Burada en dayanıklı ve sıkıntısız araba i20. Tercih sizin.

• LPG’de sıkıntısız dedikleri i20 supap yedi bende. Belki LPG’li 30-40 bin km anca binilmiştir. Araştırın bakın bakalım LPG’de supap yiyen kaç hyundai var kaç Toyota var.

Hele performans/yakıt konusuna girsek i20 100 beygirlik motoruyla iyi rezil olur.

Şu koşulda i20 sadece yeni olduğu için alınacak bir araç. Oda sıfırsa. İkinci el olacaksa 2-3 model eski olması yada 30-40 bin km fazla olması önemli değil.

• Uzunyolda c segment her turlu farkini hissettirir. Auris ust segment oldugu icin evet mantikli ancak 200 bine degil. O parayi verdikten sonra yeni corolla bakmanizi oneririm. Nesil farki her turlu hissediliyor. 200 e dusuk km vision bos paket corolla var 1.6 olarak. En buyuk eksiği multimedya yok maalesef. Ama yurur olarak ayni parayi vereceginiz auristen net sekilde daha iyi olur. 220 bandinda dream paket corollalar mevcut onlarin donanimi da tatmin eder.

Aurisi ancak 160-170 civari bir fiyata olacaksa tavsiye edebilirim.

Yani demek istediğim 6 yasinda araca sifirina yakin para vermeyin.

Bir de aurislerde, cam tavani haric tutarsak ust donanimlarda aman aman da bir ozellik gelmiyor, zaten cam tavan, skypack olarak diger donanimlara ek olarak bulunabiliyor. Ve arkaya oturacak cocuk yoksa cam tavana cok da gerek olmayabilir onde oturanlar pek faydalanamiyor cunku.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.