Yavaş yavaş ligin sonuna doğru geliyoruz ve geçen sene de açtığım gibi böyle bir konu açmak istedim. Geçen sene açtığımız konu bazı olaylar sebebiyle tamamen boşa gitse de umduklarımızı bulamasak da elimizdekileri kaybetsek de kadro kalitemizin kötü olduğu kanısında değilim. Ve gelin burada güzel ve realist bir biçimde seneye kurulacak Fenerbahçe kadrolarını tartışalım. Şike olaylarını bu konuda tamamen aklınızdan çıkarın. Varsayın ki aklandık ve yolumuza devam ediyoruz. Ben başlayayım;
Önce gideceklerden başlamak gerekirse şahsen fazla bir oyuncu gönderilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Zaten öyle revizyona gidecek bir durumda değiliz ve sıkıntılıyız aklansak da bu sıkıntı kolay kolay çözülmez 1-2 ayda. Bu yüzden ben kiralık gelen Ziegler'in alınmaması ve Dia dışında oyuncunun gitmesini istemiyorum. Nitekim sanmıyorum ki fazla bir oyuncumuz gitsin. En fazla 2-3 tane gidecek. Dia 2 senedir 2-3 maç haricinde beklenen verimi veremedi. Teknik olarak da zayıf bir oyuncu. Kapalı defanslara karşı oynadığımız için bize göre bir adam değil. Genç bir oyuncu olduğu için 5 milyon euro civarında bir fiyata rahatlıkla satabiliriz.
Yani transferden bu yaz 5 milyon euro kazanacağız.
Gelelim gelmesini istediklerime. Şimdi kafamdaki muhtemel tasarı şu.
Volkan Gökhan Serdar Transfer Transfer Emre Transfer Transfer Alex Stoch Sow
Öncelikle stoperden başlayalım. Yobo'nun bu sezon kusursuza yakın bir oyun sergilediği için kalmasını can-ı gönülden istiyorum. O da Fenerbahçe'de kalmayı fazlasıyla istiyor ve sanıyorum ki 3 milyon euro civarında bir bonservis bedeli olacaktır. Yobo'ya 3 milyon euro verip bu açığı kapatırız. Şahsen Baroni formda da olsa istikrar sorunu yaşıyor ve takıma o gereken dinamizmi katamıyor. Buraya çok sağlam bir oyuncu alınmalı. Lassana Diarra gündemde. Hem top tekniği hem de mücadelesiyle oraya ilaç olacak bir oyuncu olur Lass. Geçmişine bakarsak 27 yaşında olmasına rağmen Chelsea, Arsenal ve Real Madrid gibi takımlarda top koşturmuş bir oyuncu. Bu da onun kalitesini gösterir. Bu transfer bize 8-9 milyon euro'ya patlayacak. Rakam yüksek ama gerçekten değecek bir oyuncu. Eğer ki alınamassa 2. tercih olarak Etienne Capoue ya da Mohamed Diame'nin alınmasını istiyorum. Yani orta saha transferi bize 8 milyon euro'ya malolacak. Sol beke gelirsek aklıma gelen ilk isim Taye Taiwo. Milan'da tutunamadı. Qpr'de kiralık oynuyor ama orada bile 11'e giremedi geçen hafta. Bu yüzden Milan'dan kesinlikle gönderilecek bir adam. Hırsı ve mücadelesini tekniğiyle birleştirmiş bir oyuncu. Alırsak muazzam bir iş yapmış oluruz ve bu transfer bize sanırım 5 milyon euro civarında bir ücrete patlayacak. Eğer ki alınamassa Kayserispor'daki Hasan Ali'nin alınması gerektiğini düşünüyorum. Zira bir çok maçını izledim ve gerçekten klasik Türk sol beklerden değil ne yaptığını bilen bir adam. Zaten Alman eğitimi aldığı belli. Ve en önemlisi de geçen seneden bu yana yani toplam geçen 66 haftanın 64'ünde sahadaydı. Bu da bir istikrar abidesi olduğunu gösterir. Bu transfer bize 3-4 milyon euroya patlar diye düşünüyorum. Sağ kanada gelirsek bir dahaki sezon burada Sezer Öztürk'ü görmeyi çok isterim. Yeteneğine sonuna kadar inandığım bir oyuncu. Özer ile kıyaslamak yanlış zira Sezer Leverkusen alt yapısında yetişmiş bir oyuncu. Oynadığı maçlarda tekniğini ortaya koydu. Ki çok hızlı olmasa da tekniğiyle birleştirdiği zaman çok iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Zaten bir hayli para harcadık transfere üst taraftakiler alınırsa, ben böyle bir çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum.
Şöyle ki;
Gidecekler Ziegler Dia - 5 Milyon Euro
Gelecekler Taye Taiwo - 5 Milyon Euro Joseph Yobo - 3 Milyon Euro Lass Diarra - 8 Milyon Euro
Volkan Gökhan Serdar Yobo Taiwo Emre Lass Sezer Alex Stoch Sow
Eğer herkes gerektiği kadar iyi oynarsa bu kadronun çok büyük işlere imza atabileceği kanısındayım. Alex her ne kadar yaşlansa da etrafındaki 5 li iyi olursa ve topla yayda buluşturulursa kesinlikle 1-2 sezon daha aynı verimle oynayacağına inanıyorum ben.
Total : 11 Milyon Euroya bu transfer verimini bir hayli verimli geçirebiliriz. Dediğim gibi olayı tamamen şu anki durumlara göre konuşuyorum. Olur da bir maddi kaynak bulunursa sağ kanada çok daha iyisi düşünülebilir. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum.
Oraya sezer'den başka birini bulsak daha iyi olur
lugano geri gelse keşke. 4 yıl daha bomba gibi oynar. melo gibi rakibi sinir edip yıldırıyordu ve en önemlisi gol de atıyordu. umarım tekrar alırlar.
santos da gelse fena olmaz.
Volkan GG Serdar Alex Hasan Ali Lass Emre Alex Stoch Krasic Sow
Al sana 11.Nedir sizdeki bu yabancı sol bek sevdası anlamadım gitti.Ümit Özat'tan sonra ne olduysa size
Serdar Aziz(sezon sonu kontratı bitiyor) Kara Mbodji Milos Krasic Dimitar Berbatov(sezon sonu kontratı bitiyor) Taye Taiwo (milan satışa çıkardı ucuza gelir)
şu 5 transfer olsun avrupada kupa bile gelir.
En başta yeni bir TD transferi yapılmalı aksi takdirde bu takıma dünya yıldızlarını sıralasan nafile.
Bu takıma öncelikle futbol bakış açısı olan, maçı okuyabilen, taktik geliştirebilen, takımı motive edebilen, antreman yaptırabilen, saha dışıyla uğraşmak yerine saha içiyle uğraşan bir TD lazım ondan sonra kadro öyle yada böyle hazırlanır.
Bu takıma öncelikle Fatih Terim yada Şenol Güneş gibi bir hoca lazım.
gg-----x-----x----x--
x----x--x--stoch---
--------alex------ ------sow--------
x olan yerlere transfer şart.. takımın tamamen değişmesi gerekiyor...alex gelecek sene yaşlanınca onun gibi skora katkısı olan biri lazım...
serdar-bekir-selçuk-m.topuz bunlardan iyi yedek olur.. benim görüşüm 11 oyuncusu değiller..
özellikle serdarın çok çalışması lazım.. bi stoper olarak adama yapışmıyor,sağlam basmıyor ve iyi kademelere giremiyor.. onun hatasından birçok gol yedik
yobo iyi güzelde tam aradığımız stoper değil..
orta sahada baroni-özer direk şutlanmalı aşırı derece şans verildi..
dia da aynı şekilde açık alan oyuncusu ama rakiplerimiz bu alanları verdirmiyo geniş alan bulduğumuzu görmedim güzelce.. dia bizim sisteme uygun bir oyuncu değil malesef
sow-bienvenu ilerde benim görüşüm iyi bir ikili olucaklardır..
önemli olan orta sahamıza emre yaşlandı ve sakatlığı sürekli nüksediyor.. 10 maç oynasa 5 maç yok
herşeyi geçtim aykut hocanın belli bi sistem oturtması lazım.. alex olmayınca orta saha güçlenecek ama çift forvete dönermi muamma orası..
En başta yeni bir TD transferi yapılmalı aksi takdirde bu takıma dünya yıldızlarını sıralasan nafile.
Bu takıma öncelikle futbol bakış açısı olan, maçı okuyabilen, taktik geliştirebilen, takımı motive edebilen, antreman yaptırabilen, saha dışıyla uğraşmak yerine saha içiyle uğraşan bir TD lazım ondan sonra kadro öyle yada böyle hazırlanır.
Bu takıma öncelikle Fatih Terim yada Şenol Güneş gibi bir hoca lazım.
+9999999999999999
aykut hocanın oyuna etkisi gerçekten hiç yok.
ben zico diyorum. oyunu çok iyi okuduğunun en büyük kanıtı kadıköydeki chelsea maçıdır. 2. yarı taktik değişikliği yapmıştı ve 2 gol atıp galip gelmiştik. takım onun zamanında çok iyi top oynuyordu... maçları zevkle izliyorduk.
Volkan, Yobo, Gökhan, Serdar Kesimal, Emre(Kalırsa. Bana göre kalmalı.), Stoch, Sow
Sol bek alınmalı. Emre giderse 2 tane. Gitmezse 1 tane çok iyi orta saha alınmalı en az. Alex bırakabilir diye yazmadım. Alex yerine 2. bir santrafor ya da o tarz bir adam alınmalı.
Orta saha çok mühim bence. Öndeyken kötü oynamamızın asıl sebebi bana göre orta sahalarımız.
maalesef Serdarla yobo olmaz . Kaldıki ikiside fenerbahçenin kalitesinde stoperler değiller.Solda Taiwo ya katılıyorum kesinlikle kaçırmamak lazım .
Defansa bize bi Stephane M'bia , Kader mangane , Mickael Ciani , Aurélien Chedjou
Ortasahaya Yann M'vila ( 15 milyona ancak gelir , alırsak efsane olur ) , Florent Balmont , Etienne Copoue , Alou diarra
Türk olarak ; Serdar aziz , yiğit incedemir, hursut meric , nuri yi kiralayabilirsek abouwwwww
-------------Demirel--------
GG----Serdar aziz---S.Mbia---T.Taiwo
-----------E.Copoue--------
----------Yann M'vila--Emre(alex)
---Krasic(hursut)------------------Stoch
---------------M.Sow-----------------
Aykut hoca şu takımı iple bizim kaleye baglasa yinede deli gibi kontra yapar .
alınacaklar : yobo - taiwo - lass bangura (roya valekano) - wladimir weiss - roberto pererya(udinese bu adam kesinlikle cok iyi oyuncu olacak demedi demeyin.) - lacazette ( lyon ) - bursadan ndiaye
söyle ilk aklıma gelenler bunlar.
Volkan
GG Lugano S.Aziz ( Yobo) Taiwo (veya Santos)
Krasic( Dia ) Emre Lass Stoch
Alex
Sow
Mutlaka oyuncu alınması gereken mevkiiler: Sol bek, ön libero ve sağ kanat. Oyuncu alınırsa faydalı olcak bölgeler: Stoper
Sol bek Taiwo fena olmaz. Ön libero Lass en çok istediğim oyuncu. Olmazsa fransadan bi zenco iyi olur. Sağ kanat için aklımda net bi oyuncu yok Krasic dışında ama Aykut hocaya en çok güvendiğim konudur transfer konusu. Baroni dışında tırt transferini hiç görmedim.
Stoper olarak Lugano geri gelse mükemmelinde ötesinde olur. Yada Türk bi alternatif.
Taiwo, Yobo ve Lass yeterli olur. Sağ açıkta Dia'da ısrar edilmeli, hemen asıp kesmeden 5 maç düzenli izlesek adam aramayız o bölgeye bence.
İlk olarak konu çok güzel olmuş yorumları zevkle okuyorum. Kadroya gelirsek bence hem Alex'sizliğe alışmak için, hemde güzel kontralar için sowun yanına tazı gibi koşacak bir emenike gibi futbolcu lazım öyle bir futbolcuyu piyasadada görmedim şu ana kadar. Yobo'nun performansı bence çok iyi, adam elinden geleni yapıyor takım koşmazsa Yobo ne yapsın, ama Yobo'nun yanına Lugano gibi bir oyuncu lazım Serdar'dan iyi yedek olur ama dediğim gibi bir Lugano lazım takıma keşke Luganoyu alabilsek ama :S Taiwo gerçekten kaçırmamamız gereken bir futbolcu onu değerlendirmek lazım fiyatıda uygun. Cristian yerine Diarra gelirse gerçekten çok sevinirim + rakiplerimizi titretecek bir futbolcu olacağını düşünüyorum. Baroni'yi satıp diarra ile sezeri orda koruyabiliriz. Görüşlerim bunlar, TD Konusuna gelirsek Aykut Kocaman seneye takımı toparlayacaktır, Aziz Yıldırım'da çıktığı taktirde ki çıkıcağını düşünüyorum, takım düzelecektir + Aykut kocaman yine güzel transferler yapar ise rakiplerimiz korksun bizden diyecek başka birşey yok.
Lass Diarra, stoper, sol bek ve dia yerine kanat alınabilir
Lass Diarra aranan kan olmadığını düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Noctivagant
Lass Diarra aranan kan olmadığını düşünüyorum.
Aranan kan ne acaba söyler misin ?
Siyahi futbolcu alacaksın abi adamlarda uyum sorunu yok koy takıma yardırıyorlar. Orta sahaya Appiah cinsinden bir futbolcu bulmamız lazım. Hem hücumda etkili, Alex'i rahatlatır ve en önemlisi defans rahat nefes alır.