Japon araçları yol sesini alır yeni c4' ü sürmedim bundan yorum yapamam konfor olarak mazda3' ü diğer rakipleri ile kıyasladığımda konforlu bir araç fakat süspansiyonun sert olması nedeni ile çukurlarda sert bir giriş yapıldığında içindekileri rahatsız edebiliyor bu arada arka diz mesafesi biraz düşük bunu göz ardı etme derim eğer beş kişilik aileysen.
Ben ikisini de test ettim ve ikisi de çok güzel araçlar.
Yalıtım olarak C4 daha başarılı.
Sedan kasa mazda 3 ün arkası daha ferah ama hb olursa arka koltuklar biraz sıkıntılı.
Yasakpınar arkadaşımın verdiği linkte detaylar mevcut.
yalıtım olarak c4 daha başarılı
yeni kasa mazdayı bilmem arkadaşımda 2006 dinamik modeli var kullandım bende de yeni c4 var.mazda 3 traktör gibi desem abartmış mı olurum bilmıyorum o kadar çok ses alıyor ayrıca kasistlerde çukurlarda çok hissettiriyor.konfor anlamında c4 ile ikisini karşılaştıramam ama şunları karşılaştırabilirim 2006 mazda,eski aracım 2005 focus tan daha konforlu degildi.sonuç
yeni kasa mazdanın tasarımı çok tatlı ama ben almazdım heralde... ne bileyim 2. el vs. vs.
arkadaşımın 2011 c4 dizel otomatik aracını kullandım ve çok beğendim 46750tly almıştı eksileri sert çukurlara girilince süspansiyon çok sesli. koltuk döşmeleri daha kaliteli olabilirdi. rüzgardan etkileniyor. artıları yolsesi. firenleri. yarı otomatik vitesi. motor çekişi. donanım fiyatına göre çok çok iyi. mazada 3 konusunda sağlam ve sorunsuz bir otomobil olduğunu biliyorum. kırmız yada beyaz c4 dizel otomatik alınır
quote:
Orijinalden alıntı: newerdais
arkadaşımın 2011 c4 dizel otomatik aracını kullandım ve çok beğendim 46750tly almıştı eksileri sert çukurlara girilince süspansiyon çok sesli. koltuk döşmeleri daha kaliteli olabilirdi. rüzgardan etkileniyor. artıları yolsesi. firenleri. yarı otomatik vitesi. motor çekişi. donanım fiyatına göre çok çok iyi. mazada 3 konusunda sağlam ve sorunsuz bir otomobil olduğunu biliyorum. kırmız yada beyaz c4 dizel otomatik alınır
mazda 3 mü çukurlarda çok sesli c4 mü anlamadım?
Motor ve çekiş gücü olarak mazda 3 ü tavsiye ederim 115 hp 270 nm tork + 6 ileri vites olması avantaj
Rahatlığı da bana göre iyi C4 kullanmadım ama arkadaşlar yukarda C4 ün daha konforlu olduğunu yazmışlar
2 aracı da test edip karar vermenizi öneririm
quote:
Orijinalden alıntı: airbrq_23
Motor ve çekiş gücü olarak mazda 3 ü tavsiye ederim 115 hp 270 nm tork + 6 ileri vites olması avantaj
Rahatlığı da bana göre iyi C4 kullanmadım ama arkadaşlar yukarda C4 ün daha konforlu olduğunu yazmışlar
hocam c4 ün motorundan haberin var mı?
Mazdanin sorunsuzluk seviyesinin (dunya genelinde) ilk 3 te yer aldigini ve mercedes gibi bir firmayla yaristigini bildigimden mazda alirdim.c4 e kotu demiyorum ama mazda 3 daha iyi bir secim olur
quote:
Orijinalden alıntı: RoLaN
quote:
Bilmiyordum
Karşılaştırma yapmadım kullandığım için önerdim. C4 ü kullanmadığımı belirttim
Zaten yakınmış motorlar birbirlerine 3 beygir farkediyor.
C4 1.6 HDi 112HP 270nm
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: RoLaN
quote:
Bilmiyordum
Karşılaştırma yapmadım kullandığım için önerdim. C4 ü kullanmadığımı belirttim
Zaten yakınmış motorlar birbirlerine 3 beygir farkediyor.
C4 1.6 HDi 112HP 270nm
Yakınmış değil, aynı motorlar.
Mazda bahsi geçen motoru PSA-Ford ortaklığından temin etmektedir.
Yol sesi tek kriter midir bilmiyorum ama "sorunsuzluk" anlamında Mazda'yı C4'e 50 kere yeğlerim sanırım. C4 güzel alet ama PSA grubu "sorunsuzluk" anlamında kendisini hiç geliştirmiyor sanırım. 2011 model C5'te bile salak salak elektrik problemleri, çeşitli başka problemler devam edebiliyormuş. C4 acaba nasıldır, şüpheliyim.
Araçların motorları aynı olduğundan mekanik olarak benzer dirler ama elektrik - elektronik sorunsuzluk olarak mazda ciddi avantajlı.
Inşallah yeni kasa C4 daha iyi olacaktır.
mazda çoğu konuda C4'den daha üstün bir otomobil....
quote:
Orijinalden alıntı: Ormanci
Yol sesi tek kriter midir bilmiyorum ama "sorunsuzluk" anlamında Mazda'yı C4'e 50 kere yeğlerim sanırım. C4 güzel alet ama PSA grubu "sorunsuzluk" anlamında kendisini hiç geliştirmiyor sanırım. 2011 model C5'te bile salak salak elektrik problemleri, çeşitli başka problemler devam edebiliyormuş. C4 acaba nasıldır, şüpheliyim.
Aman ormancı...
mazda daha kaliteli daha güvenilir daha sağlam geliyor bana. Citroen alıp da memnun olan pek görmedim. Memnun olanlar da genelde ilk 10bin k kullanıcıları. Eski c4lerden çok şikayet vardı. Bu şikayetler bile bu markaya mesafeli olmamıza bir neden bence. Mazda öneririm.