Şimdi Ara

2010 model traktör su atıyo yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2010 model new holland td65s var traktör biraz yol yapıp gelince soğutma suyunu üst kapaktaki deliklerden atıyo acaba nedeni nedir servis çağırmak gereklimi. traktör resimdekinin aynısı
     2010 model traktör su atıyo yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enternet -- 13 Ekim 2012; 9:42:16 >

Traktörün Tahliyeden Su Atmasının Nedenleri ve Çözümleri

Bir traktörün tahliyeden su atması çeşitli nedenlere bağlı olabilir. En yaygın nedenlerden bazıları şunlardır:

• Arızalı Radyatör: Radyatör, motorun soğutma sıvısını soğutan ve tekrar motora yönlendiren bir parçadır. Arızalı bir radyatör, soğutma sıvısının tahliyeden sızmasına neden olabilir.
    • Tahrip Olmuş Tahliye Contası: Tahliye contası, tahliye tapasını yerine sabitleyen ve sızıntıları önleyen bir parçadır. Tahrip olmuş bir tahliye contası, tahliyeden su sızmasına neden olabilir.
    • Çatlamış Tahliye Tapası: Tahliye tapası, soğutma sıvısını tahliye etmek için kullanılan bir parçadır. Çatlamış bir tahliye tapası, tahliyeden su sızmasına neden olabilir.
    • Arızalı Su Pompası: Su pompası, soğutma sıvısını motorda dolaştıran bir parçadır. Arızalı bir su pompası, soğutma sıvısının tahliyeden sızmasına neden olabilir.

Traktörün neden su kaynattığını anlamak için aşağıdaki nedenlere bakabilirsin:

• Yetersiz Soğutma Sıvısı: Soğutma sıvısı seviyesi düşükse motor aşırı ısınabilir ve kaynayabilir.
    • Tıkalı Radyatör: Radyatör tıkanırsa soğutma sıvısı düzgün bir şekilde soğutulmaz ve motor aşırı ısınabilir.
    • Kötü Çalışan Termostat: Termostat, soğutma sıvısının motora dolaşımını düzenleyen bir parçadır. Arızalı bir termostat, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir.

Traktörün tahliyeden su atması veya kaynatması sorununu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Radyatörü ve tahliye tapasını kontrol et ve hasar olup olmadığını tespit et.
    • Tahliye contalarını kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Su pompasını kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Soğutma sıvısı seviyesini kontrol et ve gerekirse tamamla.
    • Radyatörü temizle ve tıkanıklık olup olmadığını kontrol et.
    • Termostatı kontrol et ve gerekirse değiştir.

Bu sorunu kendin çözemiyorsan kalifiye bir tamirciye başvurmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam oncelikle selamlar.. Senin traktorde bildigim kadariyla CNH yani NEF motor var zamaninda cok ugrastim iveco cummins kirigi bir motordur. Ama 3 silindirmi 4 silindirmi tam kestiremiyorum. Neyse gelelim arizaya su atiyor dedigin zaman elbette kapsamli olur. Benim anladigim radyatorun ust kapaginin yanindan hemen altinda yani bir parmak mesafe yok. Oradan tahminen bir tukenmez kalem kalinliginda asgiya dogru bir boru iner biyere bagli degildir.bosta durur eger dedigin yer orasiysa motor relantide calisirken su atiyorsa durum farklidir. Tam gaz tam yukte atiyorsa daha farkli yorumlana bilir. Gelelim arizanin tehsisine eger makina oradan su atiyorsa ilk is radyator su kapagini acip bakmak kapagin altinda yayli bir mekanizma vardir. Yayin tansiyonu dusmus olabilir. Eger oyleyse ilk etapta ya yenisi bulacan yada ayni modelde bulunan birinin radyator kapagini kendi radyatore takican gene aynisini yapiyorsa ilk sorum hic susuz calistirdinizmi veya yakin zamanda hortum patlatma radyator delme veya su eksiltme sikayeti oldumu. Eger bu dediklerimi bi sekilde cevaplarsan baska testlerle daha yardimda bulunabilirim. Saygilar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: blue0034

Hocam oncelikle selamlar.. Senin traktorde bildigim kadariyla CNH yani NEF motor var zamaninda cok ugrastim iveco cummins kirigi bir motordur. Ama 3 silindirmi 4 silindirmi tam kestiremiyorum. Neyse gelelim arizaya su atiyor dedigin zaman elbette kapsamli olur. Benim anladigim radyatorun ust kapaginin yanindan hemen altinda yani bir parmak mesafe yok. Oradan tahminen bir tukenmez kalem kalinliginda asgiya dogru bir boru iner biyere bagli degildir.bosta durur eger dedigin yer orasiysa motor relantide calisirken su atiyorsa durum farklidir. Tam gaz tam yukte atiyorsa daha farkli yorumlana bilir. Gelelim arizanin tehsisine eger makina oradan su atiyorsa ilk is radyator su kapagini acip bakmak kapagin altinda yayli bir mekanizma vardir. Yayin tansiyonu dusmus olabilir. Eger oyleyse ilk etapta ya yenisi bulacan yada ayni modelde bulunan birinin radyator kapagini kendi radyatore takican gene aynisini yapiyorsa ilk sorum hic susuz calistirdinizmi veya yakin zamanda hortum patlatma radyator delme veya su eksiltme sikayeti oldumu. Eger bu dediklerimi bi sekilde cevaplarsan baska testlerle daha yardimda bulunabilirim. Saygilar...

cevap için teşşekkürler. dün new holland servisi geldi motor silindir contasının yanmış olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi.mecbur yaptırdık

• Orijinalden alıntı: enternet

Hocam oncelikle selamlar.. Senin traktorde bildigim kadariyla CNH yani NEF motor var zamaninda cok ugrastim iveco cummins kirigi bir motordur. Ama 3 silindirmi 4 silindirmi tam kestiremiyorum. Neyse gelelim arizaya su atiyor dedigin zaman elbette kapsamli olur. Benim anladigim radyatorun ust kapaginin yanindan hemen altinda yani bir parmak mesafe yok. Oradan tahminen bir tukenmez kalem kalinliginda asgiya dogru bir boru iner biyere bagli degildir.bosta durur eger dedigin yer orasiysa motor relantide calisirken su atiyorsa durum farklidir. Tam gaz tam yukte atiyorsa daha farkli yorumlana bilir. Gelelim arizanin tehsisine eger makina oradan su atiyorsa ilk is radyator su kapagini acip bakmak kapagin altinda yayli bir mekanizma vardir. Yayin tansiyonu dusmus olabilir. Eger oyleyse ilk etapta ya yenisi bulacan yada ayni modelde bulunan birinin radyator kapagini kendi radyatore takican gene aynisini yapiyorsa ilk sorum hic susuz calistirdinizmi veya yakin zamanda hortum patlatma radyator delme veya su eksiltme sikayeti oldumu. Eger bu dediklerimi bi sekilde cevaplarsan baska testlerle daha yardimda bulunabilirim. Saygilar...

cevap için teşşekkürler. dün new holland servisi geldi motor silindir contasının yanmış olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi.mecbur yaptırdık
    [zaten benim tezimde oraya çıkaçaktı. Neyse geçmiş olsun ama önemli olan silindir kapak contasınıda farketmesen Allah muhafaza motor yerdi odaa çok pahalı olur. Geçmiş olsun son olark söylüyeceğim neden contanın yandığını ustası tespit etsinde bidaha sorun olmasın

• Orijinalden alıntı: blue0034

Orijinalden alıntı: enternet

[zaten benim tezimde oraya çıkaçaktı. Neyse geçmiş olsun ama önemli olan silindir kapak contasınıda farketmesen Allah muhafaza motor yerdi odaa çok pahalı olur. Geçmiş olsun son olark söylüyeceğim neden contanın yandığını ustası tespit etsinde bidaha sorun olmasın

ustaya gerek kalmadan nedeni direk çıktı traktörü 1hafta önce toprağa batırmışlar zorlamışlar orda hararet yaptırmış akıllılar bizimede bişey demedi sonuç olarak bizim teyze oğlu traktör şöförlüğünden el arabası şöförlüğüne terfi etti

• Orijinalden alıntı: enternet

Orijinalden alıntı: enternet

ustaya gerek kalmadan nedeni direk çıktı traktörü 1hafta önce toprağa batırmışlar zorlamışlar orda hararet yaptırmış akıllılar bizimede bişey demedi sonuç olarak bizim teyze oğlu traktör şöförlüğünden el arabası şöförlüğüne terfi etti

neyse cana bişey olmamışya.. dikkat edin el arabasının contası yanmasın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.