Şimdi Ara

200R vs SPEC-02 vs 230T Graphite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

• Merhaba,

ürünler ile ilgili kararsızsanız ya da teknik anlamda aklınızda var olan soru işaretleri var ise çekinmeden sorabilirsiniz. Size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

toplamayı düşündüğünüz sistem bileşenleri, sistemi toplama amacınız, ve bütçeniz ile kısa orta vadede sistemde yapmayı planladığınız değişiklikleri de söylerseniz size daha çok yardımım dokunabilir.
    Foruma açmış olduğunuz CORSAIR ürünleri ile ilgili SORU/DESTEK konularına gün içerisinde herhangi bir cevap verememem durumumda lütfen konuya ait linki bana özel mesaj atınız. Yoğunluk yüzünden o anda gözümden kaçmış olabilir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tech guru

Merhaba,

ürünler ile ilgili kararsızsanız ya da teknik anlamda aklınızda var olan soru işaretleri var ise çekinmeden sorabilirsiniz. Size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

toplamayı düşündüğünüz sistem bileşenleri, sistemi toplama amacınız, ve bütçeniz ile kısa orta vadede sistemde yapmayı planladığınız değişiklikleri de söylerseniz size daha çok yardımım dokunabilir.

3 fanlı ekran kartı kullanmayı düşünüyorum
    oyun amaçlı sistem toplayacağım

teknik özellikler konusunda bakılacak olursa.

200R ve 230T kasalar en ağır kasalar, SPEC 02 ikisinden hafif.
    230T kasa boyut olarak daha büyük. 200R ikinci SPEC 02 sonuncu ( ama SPEC 02 diğerlerine göre daha geniş bir kasa )
    200R ve SPEC 02 kasaya 420mm uzunluğunda ekran kartı takılabilirken 230T kasada bu uzunluk 360mm.
    200R ve 230T kasada işlemci soğutucusu yüksekliği 165mm ise SPEC 02 de bu değer 157mm.
    200R ve 230T kasalarda 3 adet 5.25 lik optik sürücü yuvası varken SPEC 02 de bu sayı 2
    200R ve 230T kasalarda 4 adet 3.5 lik sabit sürücü yuvası varken SPEC 02 de bu sayı 3
    200R ve 230T kasalarda 4 adet 2.5 lik SSD yuvası SPEC 02 de bu sayı 3
    200R ye yan panele fazladan 2 fan takabiliyorsunuz.
    230T kasa 2 adet ön panelde 1 adet arka panelde olmak üzere 3 fan ile gelmekte. 200R ve SPEC 02 ise ön ve arka panelde 1 er fan ile gelmekte.
    Her 3 kasada da su soğutma olarak 120mm lik tek radyatör su soğutma bağlanabilir ( arka egzoz fanı yerine )
    Foruma açmış olduğunuz CORSAIR ürünleri ile ilgili SORU/DESTEK konularına gün içerisinde herhangi bir cevap verememem durumumda lütfen konuya ait linki bana özel mesaj atınız. Yoğunluk yüzünden o anda gözümden kaçmış olabilir. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim...

• tech guru kullanıcısına yanıt
    hocam siz hangisini seçerdiniz

200r daha iyi peki

200r mı önerirsiniz yoksa daha üst bir model mi

şu kadar para daha ver şunu kesinlikle al dediğiniz başka bir kasa var mı yoksa 200r ile mi devam edeyim
  • Şimdi sizin bütçenizi, tam olarak nasıl bir sistem toplayacağınızı ve nasıl bir zevkiniz olduğunu bilmeden size bir kasa önermem çok güç. Bu yüzden zaten teknik özellikler tarafını detaylı bir şekilde size verdim ki bilmediğim bu diğer değişkenleri de sizin içine katıp bir karar vermeniz gerekiyor :) Sonuçta kasayı kullanacak olan ben değil sizsiniz. :)

Hani teknik özellik olarak en iyisi 200R gibi gözükse de 230T de onun altında kalmıyor, tasarım olarak biraz daha değişik, 2 fanla geliyor, daha renkli ( 200R daha endüstriyel tasarım çizgilere sahip ) bu şartlarda hangisini seçerseniz seçin teknik özellikten çok tasarımını çizgilerini beğendiğiniz kasayı alıp kulanmanızı öneririm.

3 fanlı ekran kartı kullanacağım dediniz, Nvidia ve AMD de de bu tip fanlar az olduğu için şöyle bir baktım 980 ti, 390X ve Fury olarak baktığımda en uzun kartın 328-330 mm olduğunu görüyorum ki 230T ye rahat rahat sığar.

• tech guru kullanıcısına yanıt
    şöyle diyelim bütçem 3500 tl

2. el amazon ve sinerji den alacağım tam bir liste oluşturmak güç

sadece sinerjiden alırsam şöyle bir sistem alacağım
     200R vs SPEC-02 vs 230T Graphite

yani kuracağım sistem biraz karışık herşeyi belirlemedim

bütçen el verdiği şekilde göz zevkine hangisi daha çok hitap ediyor ise onu almanı öneririm. Odana koyup hergün onu görecek kullanacak olan sensin sonuçta.
  • Tabi bir corsair kalitesi yok ama dark n10 da düşünülebilir kullanışlılık olarak. Saklı psu bölümü, hızı ayarlanabilir ve kapatılabilir 5 fanı. Öne 280 lik, üste 240lık, arkaya 120lik radyatör desteği. Yanda tam penceresi ile düşünülebilir bence. Tabi artan parayla bir tık üst model cpu gpu ram vs alınabiliyorsa.
  • Bütçeyi daha üst model bir kasa için arttırmak yerine bu şekilde bırakıp o bütçe ile daha iyi bir işlemci, işlemci ile gelen fandan daha iyi bir işlemci soğutucusu alabilirsiniz ( hız aşırtma yapılmayacak olsa da sessiz olması amaçlanabilir)

İlla ki 200R kasanın biraz üstüne çıkmak istiyorum diyorsanız 230T kasa almanız yeterli olacaktır.

O da yeterli değil diyorsanız size önerebileceğim kasalar aşağıdaki gibi olacaktır. Daha önceden Sinerji üzerinden karşılaştırma yaptığınızdan kıyaslama kolaylığı açısından oradaki linkleri koyuyorum.

Corsair Carbide 300R Super Mid TOWER Gaming KASA (PSU YOK)
    http://www.sinerji.gen.tr/corsair-carbide-300r-super-mid-tower-gaming-kasa-psu-yok-pmu2851

Corsair Carbide 300RW Pencereli Super Mid TOWER Gaming KASA ( PSU YOK )
    http://www.sinerji.gen.tr/corsair-carbide-300rw-pencereli-super-mid-tower-gaming-kasa-psu-yok--pmu2805

Corsair Carbide Air 240 Siyah Micro ATX ,Mini ITX Pencereli Cube KASA ( PSU YOK )
    http://www.sinerji.gen.tr/corsair-carbide-air-240-siyah-micro-atx-mini-itx-pencereli-cube-kasa-psu-yok--pmu2872

Corsair Obsidian 350D Micro ATX Pencereli Gaming KASA ( PSU YOK )
    http://www.sinerji.gen.tr/corsair-obsidian-350d-micro-atx-pencereli-gaming-kasa-psu-yok--pmu2855

İleride aynı kasayı kullanarak başka bir sistem toplarım düşüncesinde değilseniz üst modellere yönelmeye pek ihtiyacınız yok. Yine de bu zevk ve tercih meselesidir o yüzden konuyla ilgili fazla bir yorum yapmak istemem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.