Şimdi Ara

2009 S40 1.6 Premium benzinli direksiyondan gelen ses :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen ay aldığım sıfır S40 1.6 premium benzinli aracımda direksiyonun olduğu yerden çok düşük konumda çalışan fan sesine benzer bir ses geliyor ve hareket edince de biraz daha artıyor. Ankara Arkas otomotivde servisten bir ustaya gösterdim; direksiyon pompasından geliyor dedi, dizel olanlarında bu ses biraz daha tiz olarak gelir dedi, bu ses direksiyonu çevirince bazı yerlerde kesiliyor bazılarında gelmeye devam ediyor. Oradaki arabalara baktım, benzinlide aynı sesi duydum, dizel dinamikte ses yoktu.

Sormak istediğim bu ses normalmi? ben şimdiye kadar kullandığım hiçbir araçta böyle bir ses duymadım, acaba bir kaçak var da oradan kaçırıyor diyemi böyle ses yapıyor. S40 ı olan arkadaşlar, sizde de bu ses varmı?

Teşekkürler...

• 1.6 benzinlide hidrolik direksiyon var, diğerlerinde elektro hidrolik, kullanılan sistem farklı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

1.6 benzinlide hidrolik direksiyon var, diğerlerinde elektro hidrolik, kullanılan sistem farklı.

hidrolik direksiyonda bu ses gelirmi diyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: camakus

quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

1.6 benzinlide hidrolik direksiyon var, diğerlerinde elektro hidrolik, kullanılan sistem farklı.

hidrolik direksiyonda bu ses gelirmi diyorsunuz?

yok yani o konuda bir fikrim yok, ses nedir ne kadardır bilemediğim için...

"diğer benzinlide duydum, dizelde yoktu" demişsiniz ya ona istinaden söyledim.
  • camakus,

aracın madem ki sıfır ve daha devam eden bir garantisi var ve teknolojisi de oldukça yeni bir araç olduğu için servise git ve bu durumu anlat.aracın sıfır olduğu için bu durum açıklığa kavuşturulmak durumunda.şayet ses normal değilse ve bu şekilde sürmeye devam edersen sorun çıkma ihtimali bence yüksek.

kolay gelsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: meteg

camakus,

aracın madem ki sıfır ve daha devam eden bir garantisi var ve teknolojisi de oldukça yeni bir araç olduğu için servise git ve bu durumu anlat.aracın sıfır olduğu için bu durum açıklığa kavuşturulmak durumunda.şayet ses normal değilse ve bu şekilde sürmeye devam edersen sorun çıkma ihtimali bence yüksek.

kolay gelsin..

Zaten dediğiniz gibi yaptım, servise götürdüm, usta hidrolik pompasından geliyor ve normal dedi. Ama şimdiye kadar çeşit çeşit arabalar kullandım hiçbirinde böyle bir sese raslamadım. Belki de servisteki usta uğraşmamak için bu ses normal dedi. Bu yüzden tereddüt ediyorum.

Eğer burda benzinli s40 ı olan arkadaşlar varsa bu sese bi dikkat edip olup olmadığı konusunda cevap verebilirlerse sevinirim.

• tekrar selam,

eğer ki direksiyon kutusu yeni nesil elektro hidrolik tip ise bu tür sesler olabiliyor.sanırım aracındaki direksiyon kutusu da bu tür bir sistem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • meteg, cevabınız için teşekkür ederim, umarım dediğiniz gibidir de sonradan problem çıkarmaz.
  • Merhaba,

Bu ses ile ilgili olarak ben de bir alternatif fikir söylemek istiyorum.

Bu ses muhtemelen klima sensör fanının sesi olabilir. Bu kabin içindeki havayı emerek en doğru kabin sıcaklığını bulmaya yarıyor. Aracı stop ettikten sonra bir müddet daha çalışıp, kapanıyor. Özellikle araç çalışmıyor iken (yeni stop ettiğinizde) sesi alabilirsiniz. Bu ses zırıltı şeklinde bir fan gürültüsü. Eğer sizin aracınızda bu fan biraz daha boşta ise daha şiddetli ses veriyor olabilir. Orta alüminyum konsolun tam arkasında (ses açma/kapama tuşu hizasında), kokpit tarafındaki çapraz duran büyük kapak üzerinde hava emiş deliğini göreceksiniz(konsolun kendi arkası değil). Fan orda, biraz iç kısımda. Fotograf ekliyorum.

Bu sese ben de önce kafayı takmıştım, ancak sonradan alıştım. Umarım ses budur da direksiyon kutusunda falan bir problem yoktur. Bahsettiğim kapağı söküp veya elinizle bastırıp sesin şiddetine bakabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Oezee, bahsettiğim sesin direksiyondan geldiği kesin çünkü direksiyonu çevirince seste değişiyor, ilgin için teşekkür ederim.

Burada belirtmek istediğim bir konu daha var; kullanıcı el kitabında arka koltuklarda da emniyet kemeri uyarısı olduğundan bahsediyor, donanımsal ya da pazara göre olmayacağından bahsetmiyor (ekte altı çizili yerler), ancak dynamic versiyon da dahil hiçbir S40 ta bu özellik yok. Bu konuyu maille defalarca "info@volvootomobil.com.tr" adresine mail attığım attığım halde hala bir cevap dönmediler. Bu durum Volvo ya gerçekten hiç yakışmıyor.

• bu emniyet kemeri uyarısı denemek lazım....arka koltukta oturan biri hareket halindeyken çıkarırsa diyor....bu şekilde denemek lazım..sürücü koltuğu gibi olmayabilir...bu arada başka bir şey sorucam standart olarak isofix bağlantısı yok mu bunlarda..bende dynamic var...ben bulamadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: istante

bu arada başka bir şey sorucam standart olarak isofix bağlantısı yok mu bunlarda..bende dynamic var...ben bulamadım...

bende premium var ben de baktım ama göremedim.
  • arkadaşlar merhaba.
    bende volvo s40 1.6 premium almayı düşünüyorum.fakat paketlerdedeki donanımlar hakkında bilgim yok.volvo nun internet sitesinde de bulamadım.nerden bulabilir yada elektronk ortamda katoloğu olan bana yollayabilirmi.ayrıca s40 1.6 premium hakkında görşlerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrcnr85

arkadaşlar merhaba.
    bende volvo s40 1.6 premium almayı düşünüyorum.fakat paketlerdedeki donanımlar hakkında bilgim yok.volvo nun internet sitesinde de bulamadım.nerden bulabilir yada elektronk ortamda katoloğu olan bana yollayabilirmi.ayrıca s40 1.6 premium hakkında görşlerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler..

PRIME PAKETİ:
    Standart "Bauxite" standart iç kaplama
    Standart el freni kolu (deri görünümlü)
    Polen filtresi
    Sürücü ve yolcu hava yastıkları
    Yolcu tarafı hava yastığı
    Ön koltuklarda Boyun Zedelenmesi Koruma Sistemi WHIPS
    Yan perde hava yastıkları
    Ön koltuklarda ve sağ/sol arka koltukta piroteknik ön gergili emniyet kemerleri
    Trafik ikaz üçgeni
    İlk yardım çantası
    ABS - Antilock Brake System
    Acil Fren Desteği (EBA)
    Ön koltuklarda SIPS (Yan Darbe Koruma Sistemi) hava yastıkları
    Anahtar entegre edilmiş uzaktan kumanda, merkezi kilit
    Dead Lock (BLL) Kilitleme Sistemi
    Elektrikli çocuk kilidi
    Bagaj örtüsü, yumuşak
    Ev güvenliği aydınlatması
    Yaklaşma aydınlatması
    Türkçe gösterge paneli ve radyo
    Yol bilgisayarı
    Dijital dış sıcaklık göstergesi
    Akıllı Sürücü Bilgi Sistemi (IDIS)
    Dijital Saat
    Takometre
    "High Performance", 4x40W , 8 hoparlör / AUX girişi / MP3 çalar
    Kalınlaştırılmış yan camlar, 4 mm. (Side window tempered, 4mm)
    Manuel ön far yükseklik ayarı
    Orta konsolun ön tarafında saklama yeri
    Kilitlenebilir torpido gözü
    Ön kol dayama
    Renk uyumlu yan çıtalar
    Tavan Rayları
    Standart ön spoyler
    Renk uyumlu dış dikiz aynaları
    Ön kapı eşiklerinde kaplama
    Halojen farlar
    Sürekli yanan kısa farlar
    Yüksekte konumlandırılmış 3. fren lambası (LED)
    Otomatik kapanan arka sis farı
    Işıklı yan kedigözleri (Side Positioning Lights)
    5 ileri düz (MTX 75)
    Akü 700 CCA
    Yakıt tankı, 55 litre
    Diesel partikül filtresi DPF (Diesel particle filter with additive)
    Std. brakes, ABS for FWD, TRACS for AWD
    Sürücü ve yolcu için aydınlatmalı makyaj aynaları
    Tekstil paspaslar (4 parça)
    Ön kapı eşiklerinde kaplama
    Alçak bagaj zemini
    Elektronik Kontrollü Klima (ECC), iki bölgeli dijital
    15 alm. Alaşım jant
    sis farı
    STC çekiş kontrol sistemi

PREMIUM PAKETİ: (prime paketine ek olarak)

Arka kol dayamada bardak tutucu ve saklama yeri
    Ön spoylerde sis farları
    Arka park sensörü
    Elektrikli katlanabilir dış dikiz aynaları
    Otomatik kararan iç dikiz aynası
    Yağmur sensörü
    Aluminyum iç kaplama
    3 kollu deri direksiyon simidi
    Aluminyum jant, 6.5X16", CRIUS
    Denge ve Çekiş Kontrol sistemi (STC)
    Arka camda güneş perdesi

DYNAMIC PAKETİ (premium+prime paketine ek olarak)

Isıtmalı ön koltuklar
    Hız sabitleyici (cruise control)
    Elektrik kontrollü sürücü koltuğu
    Dinamik Denge ve Çekiş Kontrol sistemi (DSTC)
    Gözlük tutucu
    Sürücü koltuğu için hafıza
    Bi-Xenon farlar
    6'lı CD çalar
    Aluminyum jant, 7.0X17 inch, SPARTACUS
    Blueetooth araç kiti

NOT: DERİ KOLTUK, METALİK BOYA VE SUNROOF OPSİYONEL..AYRICA FARLAR Bİ-XENON...AKTİF Bİ-XENON DEĞİL...YANİ SADECE OTOMATİK YÜKSEKLİK AYARI VAR DİREKSİYONA TEPKİ VERMİYOR. AKTİF OLAN DA OPSİYONEL...VOLVONUN SİTESİNDE KULLANMA KLAVUZU DA VAR..CD ÇALAR İSE MP3 OKUYOR AMA HER FORMATI OKUMUYORMUŞ...

• quote:

Orjinalden alıntı: camakus

Merhabalar,

Geçen ay aldığım sıfır S40 1.6 premium benzinli aracımda direksiyonun olduğu yerden çok düşük konumda çalışan fan sesine benzer bir ses geliyor ve hareket edince de biraz daha artıyor. Ankara Arkas otomotivde servisten bir ustaya gösterdim; direksiyon pompasından geliyor dedi, dizel olanlarında bu ses biraz daha tiz olarak gelir dedi, bu ses direksiyonu çevirince bazı yerlerde kesiliyor bazılarında gelmeye devam ediyor. Oradaki arabalara baktım, benzinlide aynı sesi duydum, dizel dinamikte ses yoktu.

Sormak istediğim bu ses normalmi? ben şimdiye kadar kullandığım hiçbir araçta böyle bir ses duymadım, acaba bir kaçak var da oradan kaçırıyor diyemi böyle ses yapıyor. S40 ı olan arkadaşlar, sizde de bu ses varmı?

Teşekkürler...

Selamlar. Aynı ses 2006 model s80 aracımda da vardı. Aynı şekilde benim de daha önce hiçbir araçta bu şekilde dikkatimi çekmemişti. Servise söyledim, direksiyon hidrolik yağını değiştirdiler ses büyük oranda kesildi. En azından artık dikkatimi çekmiyor. Yağı bir kontrol ettirin derim ama araç sıfır alındığına göre hatalı bir parça var ise bir an önce değiştirtmekte fayda var...

• valla 2006 s40 var bende,çekmediğim çile kalmadı
    merak edenler sikayetvar.com'a girip sikayetlerimi okuyabilir
    sizede geçmiş olsun:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.