Şimdi Ara

2009 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
1
Favori
6.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan sonra gönderilse ne olacak ki ? Artik tarihimizin en iyi kadrosunun son dönemleri
    2010 dan sonra 2011 var orada da ilk 3 olmaz sa 4-5 yil geçis dönemi olacak bence.
  • oyle bir sey soylemedi; ikisinden birini alicam falan demedi yani. yalan haber...
  • Evet o yalan haber...Ama Boktan NTV Spor'daki Son Periyotta, yanlış hatırlamıyosam Mehmet ve Hidayet'i doğru kullanamadığını, bu sefer daha iyi kullanacağını söylemişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Alp. -- 24 Nisan 2008; 22:20:00 >
  • Bende konu hortlayınca Tanjevic'e bişe oldu, kovuldu falan sandım ama...
  • Sasirdim yani..Umut Günes neden öyle yazmis ki superspor daki yazsisinda
  • Hortlatalım bakalım
  • quote:

2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası grup elemeleri öncesi sağlık kontrolünden geçen Hidayet Türkoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, takım arkadaşlarına güvendiğini dile getirerek, ''Kadromuz elemeleri geçebilecek güçte. Ümit ediyorum ki iyi bir kamp programı geçirdikten sonra 3 Eylül'de başlayacak maçlarda hiç fire vermeden A Milli Takımımızın yıllardır yaptığını biz de bu kadroyla devam ettirir ve 2009 Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkını kazanırız'' dedi.

Kadrodaki oyuncuların deneyimli olduğunu ifade eden başarılı basketbolcu, ''Bu, genç arkadaşlarımız için çok iyi bir fırsat olacak, kendilerini göstermeleri açısından. Biz de tecrübeli oyuncular olarak, onlara en iyi şekilde destek olup, onların takıma en iyi şekilde faydalı olmalarını sağlayacağız. Onların sergileyeceği iyi bir basketbol ve sağlayacakları iyi bir hava bizi istediğimiz hedefe götürecektir'' diye konuştu.

Elemelerde C Grubu'nda Fransa, Belçika ve Ukrayna ile mücadele edeceklerini hatırlatan Hidayet, ''Kağıt üzerinde Fransa zorlu bir ekip olarak gözüküyor. Ama bizim için önemli olan, rakip kim olursa olsun her maça iyi bir şekilde konsantre olup, ciddiye alıp, kazanmaktır. Sonuçta herkesin amacı, 2009 Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkı kazanmaktır. O yüzden rakiplerimiz de ellerinden geleni yapmaya çalışacaklardır. Biz de bize düşen görevi en iyi şekilde yaparak, bize yakışan oyunu oynayarak Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyoruz'' dedi.

''ALDIĞIM ÖDÜL İÇİN ÇOK MUTLUYUM''
    NBA kariyeriyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Hidayet, NBA'de en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünü aldığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Milli basketbolcu, 29 yaşında bu ödülü aldığı için daha bir mutlu olduğunu dile getirerek, ''Ben yıllardır kendime hedefler koydum ve bu hedeflere ulaşmak için elimden geleni yaptım. Bu sene de yeni gelen antrenörümüzün bana verdiği şansı iyi değerlendirip, 8 senelik NBA kariyerimde en iyi sezonumu geçirip, bu ödüle layık görüldüm. Bu, insanı çok mutlu ediyor. Hedefim bu yaz dönemini en iyi şekilde tamamlayıp, önümüzdeki sezonu daha iyi bir şekilde geçirmek. Tüm dünya benim neler yapabileceğimi gördü. Herkesin beklentisi aynı şekilde, belki de daha fazla olacak. Benim de buna hazırlıklı olmam gerekiyor'' dedi.

''ALL-STAR'A SEÇİLMEDİĞİM İÇİN ÜZÜLDÜM''
    Hidayet, NBA'de geçen sezon All-Star'a seçilmediği için ise üzüldüğünü dile getirdi.

Milli basketbolcu, All-Star'a seçilmemesiyle ilgili bir soru üzerine, ''Ben her zaman All-Star'ı bir zirve olarak görmüşümdür. Bir oyuncunun gelebileceği en üst nokta diye düşünmüşümdür. Oraya gelmem için çok az kalmıştı ama olmadı. Tabii ilk zamanlar üzüldüm. Ama ben, bunun beni çok etkilemesine izin vermedim. Tekrar oyunumu oynamaya devam ettim. Zaten bunun neticesinde de en çok gelişme gösteren oyuncu ödülüne layık görüldüm. Önümüzdeki sezon da bana düşen görevi yine yapacağım'' ifadelerini kullandı.

''İSTEDİĞİM NOKTALARA HENÜZ GELMEDİM''
    Hidayet Türkoğlu, önünde uzun yılların olduğunu belirterek, istediği noktalara henüz gelmediğini söyledi.

Milli basketbolcu, bir basın mensubunun, ''Kariyerini bitirdiğinde ne yapmayı düşünüyorsun'' şeklindeki sorusunu, ''Sonuçta belli bir yaştan sonra bırakacağız. Zaten şu an ileriye dönük yatırımlar yapmaya başlıyorum. Kurmuş olduğum spor okulları var. Oradaki gençlerimizle vakit geçiriyorum. Bu da benim için ileriye dönük bir opsiyon olabilir. Basketbolu bıraktıktan sona antrenörlük dışında bu tip organizasyonlarla boy göstermek isterim. Ama önümde daha uzun yıllar var. İstediğim noktalara henüz gelmedim. Oralara geldikten sonra zamanı geldiğinde biz de evimize döneriz'' şeklinde yanıtladı.

KAYNAK

• Tanjevic Hido için doğal bir lider açıklamasını yapmıştı...Tamam ama yine çelişiyor.. 2-3 sene önce de İbo için takımımda her zaman yeri var İbo nun benim için çok önemli bir lider açıklamasını yapmıştı..

Bu arada eklemiş ;; İbo ile Serkan yokluğunda sorun yaşamayız ,Ömer ve Cenk var diye.. Gel de gülme şimdi..
    Biri 2 senedir kadroya almadığı diğeri de alıp da doğru düzgün oynatmadığı oyuncu Üstelik ben Cenk'in henüz takımın skorer'i olacak düzeye geldiğine malesef katılmıyorum.. Ömer'i zaten biliyoruz..
    Sadece Hidayet den skor katkısı beklemek çok çok yanlış olur.. Bakalım ne olacak

• Fransada Parker Yokmuş sanırım.Harun Erdenay bir programda söylemişti geçen gün.
  • fransa bize ters geliyor.çok atletik adamları var.büyük ihtimal en iyi 2.'ler kontenjanından gideriz şampiyonaya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavkar@fb

fransa bize ters geliyor.çok atletik adamları var.büyük ihtimal en iyi 2.'ler kontenjanından gideriz şampiyonaya.

Bizim grupun 2. büyük ithimal gidemezmiş öyle dyorlardı.6 da 5 yapmak lazımmış en az..Sanırım az takım varmış bizde.Pek bilmiyorum bende.
  • Cenk Akyol'dan özeleştiri

http://www.sporx.com/basketbol/basketmilli/118554/

Off bıktım artık ortam çok güzel çalışmalar çok güzel geçiyor..Eksiklerimize yoğunlaşıyoruz.muhabbetlerinden...
    Herkes her şampiyona öncesi aynı sözleri söylüyor.. Eee o zaman neden başarı gelmiyor ? Çalışmalar süperse ?
    Ortam süpermiş..Zaten bütün ekip uyumlu olmak zorunda..Bu marifetmiş gibi söyleniyor birde.

• grup kolaymis
  • Fatih Solak kadroya çağrıldı

Bravo Tanjevic ..Hakikaten bravo..Tebrik ederim.Kendini aşıyor valla..

2006 da çağırmıştı tamam dedik Hüso yok falan diye konuştuk ama yine de kabullendik..Sonraki sezon kendi standartlarını biraz üstünde kısacası dünya şampsı öncesinden daha iyi performans sergilediği halde 2007 kadrosundan çıkmıştı..
    Eee şimdi geçen sene de berbat ötesi bir sezon geçirdi GS de..Ama kadroya alındı ?? Yani bravo...
    Zaten Cemal yetmiyormuş gibi.Bir de Fatih çıktı Hüseyin'i almamakta ısrar ediyor

• bora ve ömer aşık da çıkmış.aşık'ın sakatlanması çok kötü oldu yav
  • quote:

Orjinalden alıntı: eyoruk

Fatih Solak kadroya çağrıldı

Bravo Tanjevic ..Hakikaten bravo..Tebrik ederim.Kendini aşıyor valla..

2006 da çağırmıştı tamam dedik Hüso yok falan diye konuştuk ama yine de kabullendik..Sonraki sezon kendi standartlarını biraz üstünde kısacası dünya şampsı öncesinden daha iyi performans sergilediği halde 2007 kadrosundan çıkmıştı..
    Eee şimdi geçen sene de berbat ötesi bir sezon geçirdi GS de..Ama kadroya alındı ?? Yani bravo...
    Zaten Cemal yetmiyormuş gibi.Bir de Fatih çıktı Hüseyin'i almamakta ısrar ediyor

Tanjevic şova erken başlamış..

• quote:

Ben konuşunca insanlar abarttığımı düşünüyor. Tanjevic'e olan kişisel nefretim yüzünden söylüyorum zannediyorlar ama bu seçim artık bu adamın bizimle dalga geçtiğinin everest boyutundaki kanıtıdır. Resmen Türk basketbolu ile dalga geçiyor bu "şey". Asım Pars'a , Ümit Türkoğlu'na, Nedim Dal'a, Umut Yenice'ye, bana, ona, buna hakaret ediyor. Kimse "sen napıyorsun birader?" demiyor. Fatih Solak bu sezon ortalama 2dk oynadı sanırım(kaynağın üstüne oturuyorum çünkü tbf sitemiz Uganda ayarında...) o sürede de 2-3 foul yapmıştır uçana kaçana blok yapıcak ya. Bu adamlar bi yerlerini yırtıyor senelerdir. Hele Asım ve Umut. Kim görecek ki mnskym niye uğraşıyorsunuz...

Zaten Hüseyin Beşok konusuna hiç girmiyorum. Sahadışındaki kişisel hesaplaşmalarını ülkenin basketbolundan değerli gören bir federasyon başkanına gayet yakışır bi hareket o.

Tanjevic'in bu takımın başına gelmesinde emeği geçen herkesin tanrı cezasını versin...

Kustum ama rahatlamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuatturkrap -- 28 Temmuz 2008; 0:59:47 >

• Nedim Dal da pek farklı değil Fatih'den o da geliştiremedi kendini ama tabi ki daha çok faydalı olabilecek birisi...
    Asım konusunda ise haklısın ben onu unutmuştum..2 senedir çıkışta kariyerinde hiç olmadığı kadar..Ama alınmıyor yaş dolayısı ile
  • quote:

başka tepki veremiyorum
  • Bari ABD maçlarında oynayabilecek olsaydı da işte biraz şov görürdük..

Halen aklımda ilk maçta Boozer ile nasıl çarpıştığı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.