evet arkadaşlar yanlış okumadınız. 1,5 ay önce aldığım KİA Ceratom ile 1.6 115 beygir 260 nm/torch üreten araçla 10 Mart 2008 de aracımı teslim alır almaz full doldurduğum depo bugün itibari ile 930 Km ye geldi ve tekrar eurodizel aldım araca ikinci kez.bütün kullanımım şehir içidir.onuda belirteyim.100 km yi geçmedim hiç.devamlı olarak işten eve,evden işe gidip geldim.aslında hala bilgisayarda 52 km filan yazıyordu ama güvenemedim.birde dizel olduğu için hava filan yapar diye benzinciye girdim. aracı alırken KİA bayisi bana demişti ama ben adama içimden gülmüştüm.bu araç 2007 Cerato ile motor açısından çok farklı demişti.yeni ceratonun motorunda çok özel bir dizel teknolojisi kullanıldı ve motorda 3 farklı merkezden yakıtı koklayarak yakıyor demişti.hakikaten öyleymiş.Verdiğim para son kuruşuna kadar helal olsun.saygılar...
arkadaşım hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin ama kusura bakma şunuda söylemneden geçemeyeceğim burası toyota forumu neyse tekrardan hayırlı olsun.
gonlunde toyota olup kia alip pisman olmadiğini soylemek zorunda olan yurdum insani
aslinda ici icini yiyiyor o ayri
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhunberber
gonlunde toyota olup kia alip pisman olmadiğini soylemek zorunda olan yurdum insani
quote:
Orjinalden alıntı: drangelman
evet arkadaşlar yanlış okumadınız. 1,5 ay önce aldığım KİA Ceratom ile 1.6 115 beygir 260 nm/torch üreten araçla 10 Mart 2008 de aracımı teslim alır almaz full doldurduğum depo bugün itibari ile 930 Km ye geldi ve tekrar eurodizel aldım araca ikinci kez.bütün kullanımım şehir içidir.onuda belirteyim.100 km yi geçmedim hiç.devamlı olarak işten eve,evden işe gidip geldim.aslında hala bilgisayarda 52 km filan yazıyordu ama güvenemedim.birde dizel olduğu için hava filan yapar diye benzinciye girdim. aracı alırken KİA bayisi bana demişti ama ben adama içimden gülmüştüm.bu araç 2007 Cerato ile motor açısından çok farklı demişti.yeni ceratonun motorunda çok özel bir dizel teknolojisi kullanıldı ve motorda 3 farklı merkezden yakıtı koklayarak yakıyor demişti.hakikaten öyleymiş.Verdiğim para son kuruşuna kadar helal olsun.saygılar...
Aracınız hayırlı uğurlu olsun,güle güle kazasız belasız günlerde kullanın.
Kardeş biz toyota kullanıcılarına nispet mi yapıyon?Hayırlı olsun güle güle kullan.Umarım bu memnuniyetin daimi olur.
quote:
Allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullanasın...Kia güzel arabadır bilirim...PARÇALARI SERVİS DIŞINDA BULUNMAZ...Serviste ise yanaktan bir öpücük vermeden parça alamazsınız...Arabanız güzel...Sözüm yok....Bu forumdakiler çok kıskanç oldukları için yazmazlar...Bir Cereto = 5 Corolla... Bilmezmiyiz ?? .Bu gerçegi ise biz degil 2. el oto piyasası söylüyor...Hayırlı olsun....İnşallah satmak zorunda kalmazsınız. Uzun yıllar kullanırsınız....Saygılarımla...
quote:
Orjinalden alıntı: taşkafa
Allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullanasın...Kia güzel arabadır bilirim...PARÇALARI SERVİS DIŞINDA BULUNMAZ...Serviste ise yanaktan bir öpücük vermeden parça alamazsınız...Arabanız güzel...Sözüm yok....Bu forumdakiler çok kıskanç oldukları için yazmazlar...Bir Cereto = 5 Corolla... Bilmezmiyiz ?? .Bu gerçegi ise biz degil 2. el oto piyasası söylüyor...Hayırlı olsun....İnşallah satmak zorunda kalmazsınız. Uzun yıllar kullanırsınız....Saygılarımla...
anca 5 corolla tirnaği olur cerato sanki hic kullanmadik
quote:
Şehir içi bu kadar yapıyorsa helal olsun. Parayı sonuna kadar hak etmiş. Ama anlamadığım şu ben sürekli Bursa şehir içi kullanıyorum. Evimle Korupark arası 15 km tek ışık yok. Dümdüz git yakıyor 250 ykr. Ama iş ile ev arası 4 km yakıyo 400 ykr. Şimdi bu şehrin neresi şehir içi? Yada şehir içinden kasıt ne? Ama bir zamanların Koreli teneke diye beğenilmeyen bu arabaların bu kadar iyi sonuçlar vermesi biz alıcılar için harika birşey. ÇÜNKÜ Rekabet artar alıcı kazanır.
Bu iletiyi okuduğum gün iş yerime neredeyse sıfır km 3 tane gri Cerato geldi : )
Arkadan duruşu uzaktan S40 ı andırdı bana,müşterimi uğurlarken göz attığım kadarıyla iç mekanda gayet derli toplu duruyor,bence fiyatı uygunsa çok hoş araç.
sayın esmerce.sizle zevkimiz aynı sanırsam.benimkide gümüş grisi zaten.çünkü bu arabayı bayide ilk gördüğümde arkadan aynı Volvo S-40 ı andırmışdı,önden ise subaru impreza ve mercedes havası vardı araçta.sonradan öğrendimki mercedes,kia ve chevroleti tasarlayan firma amerikan firmasıymış.yani benzerlikleri için şaşırmamak lazım.yakıt tüketimine gelince.bursada oturduğum yer ile iş arası 12 km.ortalama hız 60-90 km arası.3 tane ışıkta dur kalk yapıyorum.klimada açık oluyor genelde.daha ilk depoda bu kadar yaptıysa araç sonraki depolarda rodaj süresi filanda bitip motor biraz açılınca gerisini siz düşünün. bu arada iş yerimdeki arkadaşlardan birisi yakıt tüketimini duyunca aynı gün kia bayisine gitti.ciddi olarak cerato almayı düşünüyor.ama tabiki yurdum insanındaki hep olan önyargılar,yok kore arabası,yok japon arabası,yok çürük araba,yok marka düşkünlüğü uğruna verilen milyarlarca fazla paralar,sonrada servislerden çıkamadıklarını düşününce gülesim geliyor...ne diyeyim.sağlıcakla kalın....
Bende şunu hatırlatayım dedim. Toyota dizel motoru 1.4 lt /90 beygir.yokuşlarda baskı balatayı yakacak kadar kalkışlarda zorlanıyor araç.çünkü dizeli aracın kasasını kaldırmıyor.aracın her yerinden tıkırtı ve sesler geliyor.arka camlar buğuyu çözdükten sonra yine buhu yapıyor.ön camların giderlerinde su birikiyor.kullanılan iç malzeme plastiği kalitesiz. Cerato 2008 dizel ise 1.6 lt / 115 beygir.yokuşlarda benim araç 1200 devirle bile çok rahat, zorlanmadan kalkmasına yetiyor.zaten 2000-3000 arasında kalkarsam roket gibi fırlıyor araba yokuşlarda.focuslara filan dikiz aynasından bakıyorum genelde :) araçta istediğiniz hızlarda çukurlara girin,taşlı asfaltta gidin.en ufak bir tıkırtı yok.yol gürültüsü bir miktar geliyor tabiki özelllikle taşlı asfaltlarda.olacak o kadar.buğulanma sorunu yok.kullanılan iç malzeme plastik ama kalitesiz değil.gayet tatmin edici özellikte. Hatırlatayım dedim
drangelman öncelikle aracın hayırlı olsun, yaklaşık 5 aydır Hyundai İ30 1.6 CRDİ VGT 115PS kullanıyorum. Senin Cerato'daki motorla aynı motora sahip aracım. Bu motorun yakıt tüketimi ve performansından son derece memnunun ve iyiki İ30 almışım diyorum
Bende şunu hatırlatayım dedim. Toyota dizel motoru 1.4 lt /90 beygir.yokuşlarda baskı balatayı yakacak kadar kalkışlarda zorlanıyor araç.çünkü dizeli aracın kasasını kaldırmıyor.aracın her yerinden tıkırtı ve sesler geliyor.arka camlar buğuyu çözdükten sonra yine buhu yapıyor.ön camların giderlerinde su birikiyor.kullanılan iç malzeme plastiği kalitesiz. Cerato 2008 dizel ise 1.6 lt / 115 beygir.yokuşlarda benim araç 1200 devirle bile çok rahat, zorlanmadan kalkmasına yetiyor.zaten 2000-3000 arasında kalkarsam roket gibi fırlıyor araba yokuşlarda.focuslara filan dikiz aynasından bakıyorum genelde :) araçta istediğiniz hızlarda çukurlara girin,taşlı asfaltta gidin.en ufak bir tıkırtı yok.yol gürültüsü bir miktar geliyor tabiki özelllikle taşlı asfaltlarda.olacak o kadar.buğulanma sorunu yok.kullanılan iç malzeme plastik ama kalitesiz değil.gayet tatmin edici özellikte. Hatırlatayım dedim
1,4 dediğin corolla bile 12 sn de 100 e hizlaniyor ve ara hizlanmada focustan daha seri.
cerato yol tutmuyor esp opsiyonel bile değil hatirlarayim dedim
ceratonun sorunlarini buraya yazmiyim aracindan sogursun
251580
KIA Cerata Dizel Aracım Çok Yakıyor mtyy [21 Ocak 2008, 09:00] Aracımı yaklaşık 25 gün önce aldım. Dizel olmasına rağmen çok yakıyor. Bir depoyla şehir içerisinde sadece 625 km yol yapabiliyorum ki hiçbir dizel araç bu kadar çok yakmıyor. Litre hesabı yapıldığında 8.8 yaktığını görüyoruz.
Bir benzinli araç bugün bu kadar litre yakıyor. Buna hiçbir anlam veremiyorum. Alman arabalarının dizelleri dahi bu kadar yakmıyormuş. Kia servisine gittim. Herhangi bir açıklama yapılmadığı gibi ilgilenilmedi de.
Aracı alırken en fazla 7 litre yakacağını ve şehir içerisinde 8000 km gidebileceğimi ısrarla iddia ettiler. Açıkçası önceki aracımı satıp bunu aldığıma pişman oldum.^^
konu zaten dogru yerini bulmus kazasiz belasiz sürüsler dilerim.
neyse ceyhun berber.siz isterseniz şu kia ceratonun açıklarını aramaya devam edin.biz ceratocular sizle polemiğe girmenin gerek olmadığını düşünüyorum.siz, toyotanızın kalitesini 0-100 km hızlanması ile ölçerken(onda bile cerato yine önde gidiyor 11,3 sn ile) toyotanın son corollası ile kianın son ceratosu arasındaki farkı zaten anlatmaya gerek yokki.herşey ortada.en son yazan ve ceratonun fazla yaktığından şikayetçi olan arkadaş istabuldaki altunizadedeki Ana KİA bayisini hemen aramasını tavsiye ederim.hemen sorunu tespit edeceklerdir.muhtemelen buji ayarları bozuk. kaliteyi ve gerçekleri tartışmaya gerek yokki zaten...