Dünyanın en prestijli futbol ödülü olan ‘Altın Top’un bu yılki sahibi Cristiano Ronaldo oldu. 23 yaşındaki Portekizli yıldız, kulübün efsane ismi George Best’ten 40 yıl sonra ‘Yılın En İyi Futbolcusu’ seçilen ikinci Manchester Unitedlı oyuncu oldu
France Football dergisi tarafından her yıl geleneksel olarak verilen Balon D’or (Altın Top) ödülünü Manchester United’ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo kazandı. Portekizli yıldız dünyanın en prestijli ödülünü alırken oylamada rakiplerine fark attı. Kaka’dan tacı devralan 23 yaşındaki futbolcu, 446 oy alarak bir rekora imza attı. Daha önceki oylamalarda en fazla oyu Brezilyalı yıldız Kaka 444 oyla almıştı. Eusebio ve Figo’dan sonra Altın Top’u evine götüren üçüncü Portekizli futbolcu olan Cristiano Ronaldo, geçen sezon toplamda attığı 43 golle, Manchester United’ın hem lig hem de devler arenasında şampiyon olmasını sağlamıştı. Genç oyuncu şunları söyledi: “Bu ödülü 23 yaşında kazanmış olmak inanılmaz bir şey, çünkü kariyerime sadece birkaç yıl önce başladım. Bu harika bir şey çünkü bu yıl Messi, Torres ve Xavi gibi büyük isimlerle yarıştım. Bu oyuncuların hepsi bu ödülü kazanabilirdi ama ben kazandığım için mutluyum.” Manchester Unitedlı yıldız takım arkadaşlarının da bu ödülü kazanmasında etkili olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bütün takım arkadaşlarıma bu ödülü kazanmamda yardımcı oldukları için teşekkür etmeliyim. Bu ödülü kazanamayacağıma dair hiç korku ve şüphe duymadım çünkü geçtiğimiz yıl harika bir sezon geçirdim. Bu benim hayatımdaki en mutlu gün. Benim hayatımda olan ve beni tanıyan herkes bilir ki, en büyük hayalim gerçek oldu. Ama yarın sabah yine antrenmanlara dönerek olduğum kişi olmaya devam edeceğim.” Oylama sonucuna göre Ronaldo’yu Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi 281 oyla takip etti. Liverpool’un İspanyol golcüsü Fernando Torres ise 179 puanla üçüncü oldu.
Ferguson şampiyonluğa inanıyor Efsanevi İskoç teknik adam Sir Alex Ferguson, şampiyonluğu kimseye bırakmayacaklarını söyledi. Bir maç eksiğiyle lider Liverpool’un altı puan gerisinde olan Manchester United, bekleneni veremediği için sezon başından beri eleştiriliyor. Bu kötü gidişin çok basit bir nedeni olduğunu belirten Ferguson şöyle konuştu: “Bugüne kadar oynadığımız maçları iyi analiz ederseniz nedeni çok iyi görürsünüz. Geçen seneyi ilk on içerisinde bitirmiş başarılı takımlarla hep deplasmanda oynadık. İkinci yarı saha avantajını elimize aldığımız zaman kimse bizi durduramaz. Ayrıca geleneksel olarak ligin ikinci yarısında daha iyi oynuyoruz.”