Şimdi Ara

2008-2009 Jetta 2008-2009 Civic Büyük KIYASLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
6.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Not : Konuyu araç tercih kıyaslamaya açtım polemik konusu olmasın.

2008-2009 Jetta 1.4 TSI 122 HP Manuel

Özellikler

Şehiriçi Yakıt: 8,1 Kurşunsuz
    0-100 : 10 saniye
    Bagaj : 527 LT

Başlıca Güvenlik : ABS
    Arka Park Sensörleri
    Elektronik Çekiş Sistemi
    Esp
    Karanlık Sensörlü Farlar
    Lastik Basınç Sensörleri
    Ön Park ikazı
    Ön Sis Farı
    10 hava yastıgı

Konfor:

10 hoparlör
    2 bölgeli otomatik klima
    Arka kol dayama
    6 lı cd çalar
    Çok Fonksiyonlu deri direksiyon
    Direksiyondan müzik sistemi
    Elektrikli arka camlar
    Elektrikli ve ısıtmalı ayna
    Servo direksiyon
    Hız sabitleyici
    Mp3 çalar
    Torpido gözü sogutması
    Yol bilgisayarı
    Ayarlanabilir Koltuklar

Honda Civic 1.6 Elegance Manuel

Özellikler

Şehiriçi Yakıt: 9,1 Kurşunsuz
    0-100 : 10 saniye
    Bagaj : 389 LT

Başlıca Güvenlik : ABS
    VSA (Esp)
    Ön Sis Farı
    10 hava yastıgı
    Klasik donanımlar merkezi kilit immo vs
    Konfor:

6 hoparlör
    Arka kol dayama
    Çok fonksiyoonlu direksiyon
    Deri direksiyon vites topuzu
    Direksiyondan müzik sistemi
    Elektrikli arka camlar
    Isıtmalı elektrikli aynalar
    Servo direksiyon
    Hız sabitleyici
    Mp3lü cd çalar
    Otomatik Klima
    Yol Bilgisayarı
    Yükseklik ayarlı koltuklar
    Sunroof

Öğrendiklerim : Jettanın sessizliği ve yol tutuşu öne çıkıyor ama tip olarak civic on basıyor.Civiğin bagajı jettanın yanında bir hiç. Ama civiğe lpgde takılabiliyor.Civiğin kaportası zayıf uzun yolda taş izleri kalabiliyor,boyası zayıf dolu yagarsa tavanda izler oluşuyor.İç mekanda civiğin digital göstergeleri çok hoş.Ayrıca atak bir araç.
    ama 120 den sonra motor ve yol sesi çok kafa şişiriyor deniliyor.Ayrıca hondanın alçak oldugu kasislerde sürtmeler yasandıgı malum.Jettanın arkası virajlarda hafif atabiliyor ama 3,5 luk yayla çözülebiliyor.Ama civiclerinde 6 yıl garantisi oldugu ıcın 3 sene daha garantili olmuş oluyor

İkisininde ikinci eli ve parça fiyatları neredeyse aynı.İkisinin 35 40 arası temizi bulunuyor 2008 2009 hatta 2010 modelleri.

Ben arada agresifliği seviyorum.

Civicteki en önemli artı sunroof hiç sunrooflu aracım olmadı yıldızları yazın hıc ızlemedım.ama jettanın lastik arıza göstergeleri
    kararan aynaları da cezbediyor ayrıca civicte xenon far var.

İkisininde siyahı hoş ama civic mükemmel duruyor.Hele yan dış kapı kolları ışıklandırılırsa.Jettayı ışıklandırsanda mahoya benzıyor sadeliği bozuluyor.

Honda Civic

Bu paneli çok seviyorum bilen bilir Tempradan yadigardır

Jetta

Ikı tane araç begendım birisi Jetta Comfort birisi Civic elegance 2008 2009 modellerden

Gönlüm egolarım Civic diyor ama duyduklarım Jettaya itiyor tipten bahsediyorum.Açıkçası sunroofta müthiş cezbedici.Yazın gece uzun yol yolculuklarını hayal ediyorum

Bugun beklediğim paramı aldım yarın kısmetse bitiyor bu iş.

Yanı ıkı keremı gelecem çaktımın dunyasına al şu civiği diyor gonlum araçlar kesınlıkle manuel ve sıyah renk olmalı.

Gözünüzü seveyim fikir sunun şu şartlarda hangisi

Not: Lütfen başka araç tavsiye etmeyelim başka araç sıfırda olsa 10nuncu elde olsa istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 10 Nisan 2012; 0:33:57 >

• Hocam araçların özellikleri arasında öyle daglar kadar fark yok. Bazı ayrıntılar var sadece. Kaldı ki Civic sanki karşılaştırmanizda sanki garip ama gönüllerin prensesi imajına sokulmuş gibi. Tabi burda bahsedilen marka Honda . İç ferahlik , konfor , şanziman ve tip konusunda en ufak bir problem yaşayacağınızı zannetmiyorum. Bence tercihinizi Honda'dan yana kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: WithinTemptation

Hocam araçların özellikleri arasında öyle daglar kadar fark yok. Bazı ayrıntılar var sadece. Kaldı ki Civic sanki karşılaştırmanizda sanki garip ama gönüllerin prensesi imajına sokulmuş gibi. Tabi burda bahsedilen marka Honda . İç ferahlik , konfor , şanziman ve tip konusunda en ufak bir problem yaşayacağınızı zannetmiyorum. Bence tercihinizi Honda'dan yana kullanın.

Hocam yaş 30 önceki araç corsaydı. Açıkçası civiğin sportif gorunumu ve renkli panelleri beni cezbediyor.Alırsam tek yapacağım şey kapı kollarını ışıklandırmak.Ama jettayıda begenıyorum.Girmediğim forum sormadıgım adam kalmadı çok kararsız kaldım.

İki aracıda buldum haber bekliyorlar sadece

% 60 civic % 40 jetta tercihim.

Civic oldum olası hayran oldugum bir araç sanırım bu kasayıda begenmeyen yoktur. Ama bagajı ufak ve anahtarla açılıyor.Jetta daha donanımlı dicem ondada sunroof yok

yedim kafayı 1 haftadır

Bunların ceosuna bi temiz sopa çekmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 10 Nisan 2012; 0:22:15 >

• Civic alıp ses yalıtımı yaptır.Ama bagaj da var tabi arada

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

quote:

Orijinalden alıntı: WithinTemptation

Hocam araçların özellikleri arasında öyle daglar kadar fark yok. Bazı ayrıntılar var sadece. Kaldı ki Civic sanki karşılaştırmanizda sanki garip ama gönüllerin prensesi imajına sokulmuş gibi. Tabi burda bahsedilen marka Honda . İç ferahlik , konfor , şanziman ve tip konusunda en ufak bir problem yaşayacağınızı zannetmiyorum. Bence tercihinizi Honda'dan yana kullanın.

Hocam yaş 30 önceki araç corsaydı. Açıkçası civiğin sportif gorunumu ve renkli panelleri beni cezbediyor.Alırsam tek yapacağım şey kapı kollarını ışıklandırmak.Ama jettayıda begenıyorum.Girmediğim forum sormadıgım adam kalmadı çok kararsız kaldım.

İki aracıda buldum haber bekliyorlar sadece

% 60 civic % 40 jetta tercihim.

Civic oldum olası hayran oldugum bir araç sanırım bu kasayıda begenmeyen yoktur. Ama bagajı ufak ve anahtarla açılıyor.Jetta daha donanımlı dicem ondada sunroof yok

yedim kafayı 1 haftadır

Bunların ceosuna bi temiz sopa çekmek lazım

Benim Wv'lerde beğenmediğim şey on panelin asırı sadeliği oluyor. Yani Polo'da böyle , Golf'te de böyle , Jetta'da da böyle. Yani full bir Wv de bile başaramamışlar görselliği , görsellik Wv'nin handikapı. Ben de sizin gibi aracın iç ve dış dizaynına cok önem veriyorum. Kaldı ki iki araç arasında özellikler acısından Jetta'nin üstün olduğu aşıkar . Bunu inkar edemez kimse. Ama ezici bir üstünlük değil bu. O yüzden tercihinizi Honda'dan kullanmanız bana göre daha mantıklı. Bu arada fiyatlar nasıl acaba?

• hocam 35-40 arası ikisininde çok temizleri az kmleri var.

Atıyorum 2009 34 bin kmde civic

2008 27bin kmde jetta gibi

Lpg'ye sıcak bakıyorsunuz sanırım. Bu yüzden Civic yakıt tüketimi konusunda bir adım önde. Lpg olmaz diyorsanız iki aracın da benzinle kullanılması halinde Jetta daha avantajlı.

Kesinlikle siyah almayın derim. Kiri pası göstermesini geçtim. Araçta boya çabucak atıyor ve en ufak izleri bile gösteriyor. Jetta'da durum nası bilmiyorum ama boya kalitesi konusunda Civic kesinlikle sınıfta kalır.

Motorun sorunsuzluğu konusunda kaç arkadaş bana katılır bilmiyorum ama bence Civic'teki 1.6 motor Jetta'daki 1.4 TSI motordan daha sorunsuz.

Kaportanın tokluğu, kalitesi derseniz Civic bence gene sınıfta kalır.

Donanım olarak ; Elegance paket Civic sizi tatmin edebilir hele ki sunroof meraknız varsa kesin tatmin eder.

Alacağınız araçtan beklentilerinizi iyice düşünün ve ona göre tercih edin. Kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2009-2012 ARASI C180
    geçen yıl açıldı
    2010-2011 Honda CRV 2.0
    12 yıl önce açıldı
    2010-2014 Opel Corsa Otomatik
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eski jetta gerek donanımı,gerek kalitesi olsun çok iyi bir araç. Tasarımı biraz sıradan olabilir fakat bariz bir eksiği bulunmayan,rahat,yalıtımı iyi tok bir araç.
    Ayrıca comfortline da donanım gerçekten iyi yok yok nerdeyse. Civic ten üstün olduğunu söyleyebilirim.

0 dan alıp 152 bin km 2008 model jetta 1.4 tsi 122 hp comfortline kullandık. Rutin bakımları dışında 1 kere servise götürmedi bizi.Soyulan,parçalanan bir yeride olmadı bana şu anki 2012 yeni kasa jettamızdan daha kaliteli geliyordu 2008 jettamız.

Yakıt tüketimi de sakin kullanımlarda çok uygun aracın. Ortalama hızımın 36km /h olduğu şartlarda(şehir ankara) 6 litre yakıyor. Bulursam fotosunuda koyarım bir ara.

Lakin lpg düşünüyorsanız civic derim malum tsi lara lpg olmuyor.
  • Hocam ayni yolda hem civic hem jettayla gectigim oluyor. Civicle cukura girince gum-pat korkuyorum valla jettada alisik olmadigimiz bir durum. Eklemek istedim. Ama benzin fiyatlari ortada sirf o yuzden lpg&civic olabilir...
  • CIVIC
  • Mantık ve duygularının evlenmesini istiyorsan civic alacaksın kanımca. Benzin 5 TL ye dayandı, CİVİC ve LPG baya uymlu. E haliyle arabayı dışarda seyredip keyifle izlemek dışında, binecem de diyorsundur mutlaka. Civic i Tavsiye ederim sana. Yazdıkların da bana Civic alman gerektiği çağrışımı yaptı. Yoksa Aşkına kavuşamamanın acısını yaşarsın; demedi deme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aadnan -- 10 Nisan 2012; 10:57:16 >
    Renault Megane 3 2011 Model
  • Alacağınız Jetta'da fonksiyonel direksiyon ve navigasyon var ise o zaman kesinlikle jetta!

Örnek amacıyla ;http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2011-vw-jetta-1-4-tsi-comfortline-tiptr-81194053/detay

Bu direksiyon ve navigasyon varsa jetta, yoksa her türlü civic. Bu dsg otomatik, manuel seçeneklerinde de olmalı sanırım.

manuel vites ;http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2010-volkswagen-jetta-1-4-tsi-comfortline-73643968/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TüplüveÖfkeli -- 10 Nisan 2012; 12:23:20 >

• hani 3-4 güne kadar alıyordun hala kıyaslama konuları açıyorsun....

Herşeye rağmen CİVİC

Civic in Lpg uyumu ve sorunsuzluğu dışında artısı yok jettaya göre..

Orijinalden alıntı: delgadobm

hani 3-4 güne kadar alıyordun hala kıyaslama konuları açıyorsun....

yok buldum bi astra j ama amortisörler değişecek deyince huylandım vazgeçtim servis bişeyi yok demesine rağmen

Civic in ise daha spor bir duruşu ve lpg avantajı var.

Ben bu karşılaştırmada oyumu civic ten yana kullanıyorum yaşım 21.Civic daha bi gence gidebilecek bir araba.Bu arada hocam arabayı alında forum halkı da siz de rahatlayın.

Jettanın sessizliği ve yol tutuşu öne çıkıyor ama tip olarak civic on basıyor.

cıvıc'ın neresi güzel yamuk yumuk. gördüğüm en tipsiz araba
    hiç tasarım simetri yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan032 -- 10 Nisan 2012; 13:45:56 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.