Şimdi Ara

2006 model 1.5 crdi 153 bin'de dyno test sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bugun aracimi ekspertize goturdum ve dyno test sonucu olarak % 78 cikti. Bu rakam bu km de bir araca gore iyi midir.

Motor gucu : % 78
    Arac km : 153 bin
    Aram gucu : 186mm
    Minimum hiz : 40km/h
    Max hiz : 300 km/h
    Basinc orani : 982 bar
    Nem orani : % 58

Sonuc kotu ise araca mudahale etmem gerekir mi? Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dyno sağlıklı ise motorda problem var. Normalde 90 üzeri cikmaliydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Dyno sağlıklı ise motorda problem var. Normalde 90 üzeri cikmaliydi.

Cevabiniz icin tskler. 150 bin km olmasina ragmen mi % 90 ve uzeri cikmaliydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: trgtozer

quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Dyno sağlıklı ise motorda problem var. Normalde 90 üzeri cikmaliydi.

Cevabiniz icin tskler. 150 bin km olmasina ragmen mi % 90 ve uzeri cikmaliydi?

Evet 150 de olsa sağlıklı bir motor 90 üzeri çıkmalı. Araci bilen birine sürdürun dyno sonucu dogruysa aracta cekis problemi vardir.

• Ben 120 binde focus sattım %90 çıkmıştı.
    Ama testi yapanlar %60 ve üzerini yeterli gördüklerini söylemişlerdi.
  • Gayet iyi arkadaşım sen burdaki çok bilmişlere fazla takılma derim. Araçtan soğuturlar insanı. O motor sana daha çok hizmet eder boş yere şimdi paranı harcama. Üstelik aracın girdiği dyno bakalım ne kadar doğru, bir aracımı satarken alıcı 3 farklı yerde computeste soktu hepsinde farklı çıktı gerçekten
  • Benimde bildigim saglikli motor yüzde 90 üzeri çıkması lazım hatta yüzde 95 çıksa kesin tam saglikli diyebiliriz. düşünsenize araç 100 beygir motor yüzde 50 çikiyor 100 beygirin yüzde 50 si yani 50 60 beygirlik kismini kullanabiliyorsun ? :S

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracim 110 beygir. Testi yapan da bu km ye gore iyi dedi. Test in yapildigi yerin sertifikasi var da neyden onaylilar bilmiyorum. Araba pazarinin orada.

• % 60 olunca motor mu yenilemek gerekir? Ortalama kaca mal olur?

• motor sağlamdır belki, emme manifoldu ve egr valfi kurumlardan temizlenirse geri kalan %'ler yerine gelebilir. Motorun sağlam olduğunu kompresyon testi ile anlayabilirsiniz. Ben de 150 binlerde almıştım 1.6 crdi'yi, %90 küsürlerde çıkmıştı.
  • 153 k km yapmış dizele göre güzel bence.
    Arkadaşın megane2 120.000de %82 çıkmıştı ve almıştı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun araba pazarina gittim. 2008 model cerato 1.6 dizel 120 binde. Ayni ekspertize soktuk arac % 62 cikti. Buna gore benmki super. Bir de kopresyon testi yapacagim bakalim ne cikacak. Tskler cvplariniz icin.

• 99 accent 1.5 gls benzinli lpg hic takilmamis 146binde expertizte %89 perfo 88hp cikti ayrica yag yakmaya baslamis.

• Abi düşük ya da bozuk.150 bin nedir ki ortalama 400.000 giden araçlar için.

Şuan aracınız 85 hp falan yani bu duruma göre performans çekiş sıkıntısı illa ki hissedilir.Eğer ki burada ki motor gücü oranının normal hp gücü üzerinden farklı bir oranlaması varsa bilemem.Sağlıklı olanda bildiğim kadarıyla %90 üstü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.