Şimdi Ara

2006 LAGUNA 1.9 DCİ & 2006 407 1.6 HDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,
    şu aralar 25,000 civarı bir araç bakıyoruz.iki adet araç var biri 2006 model 1,9 privelage laguna diğeride 2006 model 1,6 hdi 407.laguna 90,000 de 407 80,000 de.laguna 25 bine fit.407 27 diyor ama 26 ya filan verir sanırım.laguna 120 beygir kasayı rahat kaldırır ve araç full ne ararsan var fakat motor 1.9 olduğundan tereddütlüyüm hem daha fazla yakacak hemde arıza durumunda daha maliyetli olur düşüncesindeyim.407 ninde 1.6 olması kasayı çekmiyeceği çok atik olmıyacağını düşündürüyor genel olarak okuduğum yorumlardan da kaynaklı bu düşünce.sizce bu iki araç arasında hangisi daha cazip olur ? 407 yi alıpta chiplettirip biraz daha atikleştirip binmekmi yoksa 1.9 lagunayı almak mı mantıklı.407 nin 2.0 hdi leri daha pahalı 1.6 lar anca istediğimiz tutarlarda 2. ele de 26 27 den fazla para bağlamak istemiyorum.lagunada 407 ninde parçaları vs .leride aynı tutardadır sanırım çok fark edeceğini sanmıyorum.ilanların linklerinide vereyim bilgisi olanlar inceleyip fikir verirse sevinirim.teşekkürler.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2006-laguna-ii-1.9dci-privilege-6ileri-90000km-full-plusfull-konfor-127087897/detay/

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-temiz-aile-arabasi-117633327/detay/



  • 407 sizin için daha tasaruflu ve arıza durumunda daha az maliyetli olacaktır. Bu iki seçim arasında kalsam 407 tercih ederim. performansı berbat değil. 100 km hıza kadar 1.3 punto ile aynı yürüyor sonra hacim ve beygir fazlasından dolayı arayı açmaya başlıyor. Chip falan yapmaya gerek yok. Motor bilindik 1.6 hdi motor. sıkıntı halinde parçası piyasada oldukça fazla ancak 1.9 reno motoru çok fazla yaygın değil, gerçek ustasını bulmakta zorlanabilirsiniz. ayrıca 1.6 hdi, 1.9 dci motora göre daha modern teknolojiye sahip hatırladığım kadarı ile.
  • Bu kasa Laguna'dan uzak dur. İşçiliği aşırı berbattır. 3-4 ay önce 2,0 benzinlisini sattım da kurtuldum. Benim araçla başıma gelmeyen kalmadı. 1 sene bindim sandım o bana bindi. Sunroof bozuldu, benzin kapağı motoru bozuldu, Her cam otomatiği tek tek bozuldu, kliması komple değişmişti zaten, tavan döşemeleri düştü, kapıların lastikleri bozuldu kapı kilit mekanizması bozuldu vs.vs.
    Motor ve şanzımanda sorun olmadı ama malzeme kalitesi ve işçiliği delirtti resmen.

    Tamam gidişi, yol tutuşu, konforu çok iyi fakat işçilik de önemli. Bir sonraki ve bir önceki kasayı kullananlar çok memnun. Eğer düşünüyorsanız Laguna I veya Laguna III alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Du Hast



    quote:

    Orijinalden alıntı: mcake±


    doğru söylüyorsun hocam ilk sahibi bir değişen sağ kaportası servis kaydı yedek anahtarı var.şirkette 508 var otomatik vites genel olarak iyi aslında hantal değil gibi bildiğim kadarıyla 407 dede aynı motor var fakat hiç 407 ye binmedim ondan tereddütteyim.

    hocam baya talihsizlik yaşamışınız laguna 1 kasa çok hoşuma gidiyor 2 ninde makyajsızları çok güzel fakat düşük km bulmak zor lagunanında yıpranmamışı çok az yıpranmışlarıda çok döküntü duruyor.dediklerinizi dikkate alacağım.zaten kaba taslak bir hesapla lagunaya edeceğim temizlikti alım satım izmirden istanbula getirme yol masrafı ile pejonun fiyata kafa kafaya gelir diye düşünüyorum.
  • 2006 model lagunaya 1.5 yıldır biniyorum hiç bir sorunla karşılaşmadım.cam düşme sorunu hariç oda kronik.1.9 dci motor gerçektende çok atak ve hakkını veriyor.C4 dizel kullandım dediğin araçla motorla aynı motor 1.9 ile karşılaştırılmaz bence.donanım olarak laguna çok daha iyi ki eller serbest özelliği çok iyi bence.tek kötü özelliği 1080 lira vergisi.benim aracımda satılıktı ilandan çektim.aracım 114 binde eğer sorun varsa cevaplarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybel



    cam düşme derken onu anlayamadım abi.ayrıca motorda sorun çıktımı hiç beni en çok korkutan o aslında bakım aralıkları kaç km de bir ? yakıt olarakta ben ikisinin arasında 1 litre filan oynıyacağını tahmin ediyorum ist.trafiği için söylüyorum.şehir içi ne durumda yakıtın abi?
  • cam mekanizmasında plastik bir parça var o zamanla kırılıyor cam içine düşüyor yada inip kaklmıyor :D benim başıma iki defa geldi ortalama 70 gibi bir masrafı var.ortalama yakıtım şehir içi 6.4 ile 7 litre arası ortalama trafikte dur kalk oluyor yani.şehir dışı 5 litre ortalama.bakımları 10 binde bir yaplılır.triger kayışı 5 yılda bir yada 60 bin km bir değişir.servise normal bakım 500 gibi ama inidirim oluyor ve 300 gibi rakam istiyorlar.ben özel serviste yaptırıyorum 150-200 en fazla tutar.ben 85 binde aldım şuan 114 binde en ufak tık demedi arıza vermedi.eniştemde de vardı 2006 model o da sıkıntı yaşamadı.aracı tavsiye ederim.bende satıyordum ufak bi kazadan dolayı ilandan çetim.alırsan çok memnun kalırısın.benim bu 4 cü aracım satmaya kıyamıyorum.donanım çok iyi yolda gidişi genişliği bu fiyata bulmazsın.407 nin ön takımının sıkıntılı olduğunu duymuştum.ilandaki lagunanın durumunu bilmiyorum ama o fiyata bence iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybel


    sağol abi yardımların için baya içime su serptin.ilandaki araç galeride.ilk sahibinden almışlar servis kayıtları mevcut kazası yokmuş fakat resimlerdede belli ufak tefek sürtmeleri var.adam direk telefonda 25.500 e indi.nakitle biraz daha bişeyler olur sanırım.407 motor hacminden dolayı aklımı çeliyor fakat motor gücünü düşününce vazgeçiyorum çekmez gitmez diye araba biraz güçlü olacak bastığında nazlanmıyacak lagunada böyle birşey yaşamayız onu biliyorum.407 nin ön takımlarını bende duydum birde parçası daha pahalı diyorlar lagunadan.anlıyacağın herkes bir şey diyor bilmiyorum diyen yok yaşayıp göreceğiz.yardımların için teşekkür ederim.
  • 2006 model 407'lerde çoğunlukla volan arızası görülür.Aracı almaya karar verirseniz mutlaka komtrol ettirin bu konuyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault'un bu kasa Lagunası tam bir konfor aracıdır.1.9 dCi motor pek fazla bulunmasa da özel servislerde gayet güzel bakımı yapılabilir.O motor kasayı rahat kaldırır.Bence Laguna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı yaptığın 10 hp 60 nm tork mu... Emin ol o kadar vergi verdiğine değmez aradaki fark. Bu arada 2 arabanında km'si bana çok düşük geldi. Baştan savma açıklamalar.Daha temiz birşey bakın bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokhan G.

    Sıkıntı yaptığın 10 hp 60 nm tork mu... Emin ol o kadar vergi verdiğine değmez aradaki fark. Bu arada 2 arabanında km'si bana çok düşük geldi. Baştan savma açıklamalar.Daha temiz birşey bakın bence

    ikisinlede görüştüm laguna servis kayıtlı ilk sahibinden alınma 407 de ilk sahibinde servis kaydı var dedi tabi servise gidip baktırmadık daha.ayağımızı yerden kessin 1 2 sene binelim diyoruz ama seçim yapıp almak gerçekten zor anasını satıyım.
  • avensis + lpg daha iyi olur. illa ikisinden biriyse 407 daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dkerem2

    avensis + lpg daha iyi olur. illa ikisinden biriyse 407 daha iyi olur.

    lpg li araç düşünmüyorum hocam ikisinden hangisi hayırlısı ise o olsun diyelim.
  • Bence laguna

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadillaccts

    quote:

    Orijinalden alıntı: dkerem2

    avensis + lpg daha iyi olur. illa ikisinden biriyse 407 daha iyi olur.

    lpg li araç düşünmüyorum hocam ikisinden hangisi hayırlısı ise o olsun diyelim.

    Bu duumda bence 407 en azindan ax yakar ve vergusiaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dkerem2


    quote:

    Orijinalden alıntı: cadillaccts

    quote:

    Orijinalden alıntı: dkerem2

    avensis + lpg daha iyi olur. illa ikisinden biriyse 407 daha iyi olur.

    lpg li araç düşünmüyorum hocam ikisinden hangisi hayırlısı ise o olsun diyelim.

    Bu duumda bence 407 en azindan ax yakar ve vergusiaz.

    vergi ve yakıt avantajı var haklısınız ama bilmiyorum laguna daha full ve güçlü olunca daha cazip geliyor altı üstü ikinci el al bin diceksiniz ama insan düşünüyor.407 alıp chipletmeyide düşündüm bugün baya araştırdım fakat niyeyse bir türlü içime sindiremiyorum chip olayını.kandırmaca gibi geliyor.en güzeli gidip bakmak burda 407 ye bakalım içimize sinmesse gidip lagunaya bakar birini bağlarız artık.
  • 407 daha yakışıklı bi araba, ayrica vergisi daha az olur.ancak otomatik vites almayin, peugeot'un otomatik vitesi çok kararsız vites gecislerinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ernn93

    407 daha yakışıklı bi araba, ayrica vergisi daha az olur.ancak otomatik vites almayin, peugeot'un otomatik vitesi çok kararsız vites gecislerinde.

    evet kardeşim şirkette 508 var yarı otomatik vurup duruyor çok dengesiz davranıyor.
  • bence 2008 fiat punto al daha iyi.

    Neden dersen ikisi de ayrı sorunlu araçlar. Renault 1.9 dizel zaten sabıkalı ve uzun yıllardır üretilmeyen bir motor. 407 dersen hassas araba bir kere hor kullanıldı mı toparlayamaz. He temiz olur güzel olur bildiğin araba olur orasına bişey diyemem.

    Laguna %100 km düşürülmüş. Bir de galeriden.

    İlandaki 407 dersen o da ayrı bir muamma plakayı da açmamış. Hem de orası cennet mahallesi değil. İnönü mahallesi yani sefaköy araba pazarının hemen üstü.

    Ayrıca dikkat ederseniz ilanlarda kaza durumuna ilişkin en ufak bilgi yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.