Şimdi Ara

2005 Renault Scenic II 1.6 16v 115bg BVA Privilege 100.000 km izlenimlerim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
4
Favori
42.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkür ederim, umarım hoşunuza giden ve sizi üzmeyecek bir araca sahip olursunuz önümüzdeki günlerde...
  • teşekkür ederim hayırlısı artık. bu günlerde forumlarda kaset adaptörü mü yoksa cd changer mı daha iyi onu araştırıyorum siz bunlardan birini kullandınız mı ya da bi bilginiz var mı..
  • Sayın m.c.k. araba hakkındaki deneyimleri anlattığınız için teşekkür ederim ben de aynı aracın 2005 modelini alım aşamasındayım..http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3434200 arabayı düşünüyorum özellikleri bakımından değerli yorumlarınızı alabilirmiyim? kafamdaki tek soru işareti km si sizce fazlamı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parper67

    Sayın m.c.k. araba hakkındaki deneyimleri anlattığınız için teşekkür ederim ben de aynı aracın 2005 modelini alım aşamasındayım..http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3434200 arabayı düşünüyorum özellikleri bakımından değerli yorumlarınızı alabilirmiyim? kafamdaki tek soru işareti km si sizce fazlamı?

    belki bi önemi yoktur ama ilanda grand scenic yazılmış ama araba scenic

    bildiğim kadarıyla grand scenicler makyajla geldi ülkemze




  • doğru sahibinden com da baktım bu araba scenic bencede bi farkı varmı bilmiyorum ama grandlar 7 kişilik olanları heraldee
  • süper bir youm eline saglık mck
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parper67

    doğru sahibinden com da baktım bu araba scenic bencede bi farkı varmı bilmiyorum ama grandlar 7 kişilik olanları heraldee

    uzunluk olarak fark var

    hem 7 hem de 5 kişilik versiyonları var
  • vazgeçtim... kilometre 110 binde ve bence çok para istiyor.düşük km bulursam alabilirim şu an honda jazz ve toyota yaris 1.3 sol modellerine bakıyorum.. araba almak ne kadar zor bir şey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackdıamond

    teşekkür ederim hayırlısı artık. bu günlerde forumlarda kaset adaptörü mü yoksa cd changer mı daha iyi onu araştırıyorum siz bunlardan birini kullandınız mı ya da bi bilginiz var mı..

    cd changer kullanıyoruz, kaset adaptörü çok verimli olmuyor, ses kalitesinde kayıplara yol açıyor.
  • Çok güzel bir paylaşım olmuş gerçekten. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Yazılanlar, bana scenic konusunda önemli bilgiler edindirdi. Bende scenic privilege almayı düşünüyorum ama BVA İLE BVA YAZMAYANLAR arasında ne fark var bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...
  • merhabalar..forumdaki yazıları takip ederek bir scenic almayı planladım ve bir hafta önce aldım..2005 privilege 45 binde km.fırtına mavi..en dolu olan paket...tam deri koltuk yarım değil... koltuklarda hiç defarmosyon yok araca çok temiz binilmiş.lpg yok bir parça sağ arka kapnın yanı boyalı. düzenli sevise girmiş.servis kayıtları var. yedek anahtar kitapcıkları felan duruyor.benden bin km önce yine servise gitmiş tüm bakımları yapılmış... fiyat olarak 25.5 bine mal oldu toplamda... önce sanayide bir ustaya götürdüm sonra servise götürdüm araç tam not aldı.. bende aldım...şimdi aracımı keşfetmek kaldı.. çok özellik var. helede kitabını okumaya başlayınca çok fazla daha özellik çıkıyor...
  • araç otomatik vitestir.. triptonic.......
  • 2005 yılından beri kullanıcı hatası hariç BVA vitesin arıza vermemiş olması birçok insanın bu vites hakkında "ön yargı" ve "bilgisizlikten" öte birşeye sahip olmadığının göstergesi.

    Güle güle kullanmaya devam edin.

    Not: aracınız lpg ile uyumlu bir model, eğer uzun yıllar kullanmaya devam edecekseniz hiç vakit kaybetmeden bir lpg uygulatın tavsiyesinde bulunmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 26 Ocak 2013; 11:35:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpg düşünmüyor değilim ama çok araç kullanan biri değilim. yılda bir kez uzun yola çıkarım.. bulunduğum yer ufak bir yazlık ilçe her işimi motorumla görebiliyorum.. eşim kullanabilsin diye otomatik almıştım.. belki o biraz benden fazla kullanır..
  • birde aldığım fiyat konusunda yorum yaparsanız sevinitim 25.5 bin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iskaroz48

    birde aldığım fiyat konusunda yorum yaparsanız sevinitim 25.5 bin


    Öncelikle güle güle kullanın. Fiyat gayet makul, bu özelliklere sahip başka bir modeli bu fiyatlara bulmak zor; özellikle o kadar düşük kilometrede. Ben LPG uygulamanızı tavsiye etmiyorum, fazla bir yol yapmayacaksanız ek masraf yapmaya gerek yok bence. Eşinize dünyanın en kolay kullanılan otomobillerinden birini almışsınız. Kazasız belasız sürüşler dilerim
  • eyvallah.. teşekkürederim.........
  • google'dan bir konu aratırken denk geldim foruma. ben de birebir konu başlığındaki aynı araca sahibim. 70 bin km'de. ilk sahibiyim. konu sahibi arkadaşın incelemesi güzel olmuş. ben de gözlemlerimi sıralayacak olursam:

    olumlu yanları:
    - içi çok ferah. biri önde bacak bacak üstüne atmış oturuken dahi arkadaki rahat oturabiliyor. tavanı yüksek, boğmuyor insanı
    - görüş açısı geniş, oturma konumu yüksek
    - bende tekno paket var, ondan dolayı mevcut olan otomatik el freni, yağmur ve far sensörü, cruise control gibi özellikler çok rahatlık sağlıyor. bir dahaki aracımda cruise control olmazsa olmaz bir özellik

    olumsuz yanları:
    - otomatik vites 4 ileri ve performansından ben şahsen memnun değilim. ara vites geçişleri iyi ancak ileri vitesten geriye yada tersi vites geçişlerinde oturup bi kaç saniye düşünüyor sanki. bi yerden bi kaç vites geçişiyle u dönüşü yapacaksanız sinir ediyor adamı.
    - yakıt tüketimi. istanbul şehir içinde 9-10 lt görüyorum. uzun yolda (ist-bodrum arası) klima açmadan 5,7-6 lt civarı, klima ile 7'ye yakın yakıyor.
    - ses sistemi çok kötü. ben aldığımda kasetçalar vardı üzerinde, sonradan cd çalar taktırdım ama hoparlörler falan dandik. radyo'da haberleri fala dinlemek için ideal sadece :-)

    benim araçta çıkan arızalar:
    - kaptör arızası (iki defa oldu farklı zamanlarda)
    - gösterge paneli değişti (kronik arıza)
    - bobin arızası (bir kez başıma geldi)
    - yağmur oluklarının tıkanarak araç içerisine su alması. en can sıkıcı olanı buydu. bu sorun var, normal bu araçda dediler bütün koltuklar söküldü, döşemeler kaldırıldı, 2-3 gün araba serviste bekledi, kurudu herşey ondan sonra takıldı. yapraklar çer çöp vs. tıkarmış kanalları. 20 yıldır araba kullanıyorum görmedim böyle bir şey.

    MPV tipi bu tarz araçlar bağımlılık yapıyor hakikaten. almadan önce de bağımlıklık yapar demişlerdi, ancak doğru gerçekten. sedan hatcback tipi arabalara binerken inerken vs. azap çekiyorum resmen.
    bu sene sonunda değiştireceğim aracı, kesinlikle dizel, mpv ve düz vites alacağım kısmetse. renault'un 1.6 130 bg dci motoru var. yakıt tüketimi çok düşük. bunu scenic'e taksalar tadından yenmez.




  • m.c.k aramızdaki gizli temsilcilerden değilsin dimi hacı şaka kardeşim eline sağlık işte bu dedirtiyorsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEYZEN61

    m.c.k aramızdaki gizli temsilcilerden değilsin dimi hacı şaka kardeşim eline sağlık işte bu dedirtiyorsun

    Yok hocam inşaat mühendisiyim

    Eski Renault modellerini seviyorum sadece, yeni modellerde Clio hariç hoşuma gideni yok mesela.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.