Şimdi Ara

2005 Renault Scenic II 1.6 16v 115bg BVA Privilege 100.000 km izlenimlerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
4
Favori
42.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackdıamond

    2004-2006 scenic 2 lerde esp yok diye biliyordum mais e dayanarak konuşuyorum sizin aracınız farklı bir pakette mi geldi acaba

    Scenic II'lerde techno paket alınınca ESP de oluyor, o dönemki meganelardan farklı olarak. Opsiyon olarak alınabiliyordu.
  • techno paket ne oluyo bu konuda bilgi verbilmeniz mümkün mü acaba
  • Bu opsiyon paketinde hız sabitleyici-sınırlayıcı, araç telefonu ön hazırlığı, park sensörü, ESP-CSV, lastik hava basınç kontrol sistemi bulunuyor.
  • bizde megane 1 var scenic almayı düşünüyouz almışken abs-asr-esp olsun diye kaarlaştırdık 2007 den sonra standart diye biliyorum ama 2004-2006 arası sceniclerde olduğunu bilmyodum verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim techno pakete sahip araçlar diğerlerine göre çok mu fark ediyo fiyatlarda.
  • İşin aslı garip bir piyasası var scenicin, ve araçların çoğunda techno paket yok, fiyatı oynasa oynasa 500tl oynuyor ikinci elde.
  • benim baktığım arabalar 25000 lira civarı 2004-2006 yıllarında üretilen araçlar için. tabi az km yapanlar ve donanımlı olanlar da 1000 2000 tl oynuyo bir de aracını tanımayan insan çok ne yazıkki adam arabada esp var ama asr yok diyo tabiki böyle bisey olması imkansız hayal kırıklığına uğruyo insan arabayı görünce söylenen donanımların olmadığını görünce
  • c-max ve scenic arasında nasıl farklar var acaba konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackdıamond

    c-max ve scenic arasında nasıl farklar var acaba konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ??

    Her bakımından c-max tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackdıamond

    c-max ve scenic arasında nasıl farklar var acaba konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ??

    C-max dizel motor olarak Scenic'ten daha iyi. Fakat arada bazı farklılıklar var. Scenic'te daha çok güvenlik önlemi var, ve euro-ncap'ten 5* almış bir otomobil, c-max ise 4. İç hacim olarak Scenic C-max'ten daha büyük, konfor ve izolasyon açısından bir gömlek daha üstün. Ford ise otomobillerden farksız sürüş stiliyle öne çıkıyor. Ama benzinli C-max'i ele alırsak, yol tutuş haricinde bir üstünlüğü yok. Ayrıca C-max'te görüş açıları Scenic'e göre daha kötü. İki araç da benzer mantıkla üretilmiş araçlar, hangisi hoşunuza giderse onu alın derim ben. Bir de otomatik vitesli tdci C-max'ten kesinlikle uzak durun derim. Biz tercihimizi Scenic'ten yaptık ve yıllardır memnunuz. Ben henüz hiçbir Scenic II ya da C-max kullanıcısının "arabamı beğenmiyorum" dediğini duymadım. İkisi de güzel araçlar, iç hacimleri çok geniş. Tavsiye isterseniz, ikisini de tavsiye ederim. Ama güvenlik takıntınız varsa benim ailem gibi (kaza geçirdiğimizden dolayı) Scenic tavsiye ederim - ayrıca cam tavan gibi detay farklılıkları var.




  • bi programda izlemiştim scenicte yol tutuşu iyi değil demişlerdi virajlardan dönerken arkada oturan adam zor duruyodu arabada biraz hızlı girmişlerdi viraja bu da etken tabi ama bana biraz güvensiz geldi ayrıca fark ettiğim bisey var scenicin arka koltukları 3 lü ama küçük geldi bana koltuk başlıkları adamın sırtına denk geliyodu adam da o kadar uzun boylu birisi değildi bizde megane 1 var ona göre kıyaslama yapınca koltuklar kısa kalıyo sizin düşünceleriniz ne bu konuda almak istediğimiz bir araç herseyini araştırmak zorundayım yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackdıamond

    bi programda izlemiştim scenicte yol tutuşu iyi değil demişlerdi virajlardan dönerken arkada oturan adam zor duruyodu arabada biraz hızlı girmişlerdi viraja bu da etken tabi ama bana biraz güvensiz geldi ayrıca fark ettiğim bisey var scenicin arka koltukları 3 lü ama küçük geldi bana koltuk başlıkları adamın sırtına denk geliyodu adam da o kadar uzun boylu birisi değildi bizde megane 1 var ona göre kıyaslama yapınca koltuklar kısa kalıyo sizin düşünceleriniz ne bu konuda almak istediğimiz bir araç herseyini araştırmak zorundayım yardımcı olursanız sevinirim

    Bir aracın yol tutuş limitlerini zorladığınız zaman zaten arka koltuklardaki yolcular zor oturur. Scenic'in arka koltukları bir önceki sceniclerden daha büyük, yine de çok büyük değiller; ama sırtlık ayarını yaptıktan sonra bir sıkıntı da yaratmıyor. Ben 188im ve kafalıklar gayet olması gereken hizaya kadar yükseliyor. Arka koltuklar uzun yolculuklar için bu sınıfta hiçbir otomobilde boyu 175 üzeri olanlar için rahat değil. Ama megane 1 e kıyasla çok daha rahat olduğunu söyleyebilirim, yüksek tavan nedeniyle ferah yolculuklar bekliyor bu araç sahiplerini ve yolcularını.




  • 7 koltuklu 2004-2007 arası scenic war mı piyasada ben denk gelmedim bilginiz var mı
  • var ama Türkiye'de yok, ondan sonra gelmeye başladı Grand Scenicler. 7 koltuklu Scenic II tavsiye etmem, iç mekan daha küçük orta sıra koltuklardakiler için, ve makyajlı Scenic II'lerin malzeme kalitesinde şaşırtıcı şekilde makyajsıza göre daha kalitesiz plastik ve deri kullanıldı.
  • benim istediğim 6 airbag + abs+ asr + esp mercekli xenon far ön konsol ve direksiyon bej renkli bu tip bi araç fazlasıyla işimi görür 25.000 lira bütçe ayırdım bulabilir miyim sizce bu fiyata tabi ölü bi araba istemiyorum 100.000 km yi geçmemiş 1.6 motora sahip bi araç almayı düşünüyorum.
  • Bence bulabilirsiniz, sahibinden.com daki ilanlardaki fiyatlardan daha aşağı ineceklerini zannetmiyorum pazarlıkla, zaten araç ederinden daha düşük fiyata satılıyor ikinci elde.
  • megane 2 hb ile aynı şaseye mi sahip bu araçalar
  • Aynı şasinin uzatılmış versiyonu bulunmakta.
  • makyajlı kasa 2007 dahil olmak üzere grand scenice kadar olan seriler mi plastikler ve deri parçalar iyi değil demiştiniz
  • İyi değil demedim, sadece makyajsız versiyona göre kalite düşüşü var dedim, Ama sorunsuzluk açısından 2006 model almanızı öneririm, 2005 ve 2004 modellere göre bazı parçalarda iyileştirmeler var. 2004-5-6 modellerde kullanılan deri döşeme o dönemki Laguna'lardan bile daha kaliteli.
  • verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arabasını her yönüyle tanıyan bi soför olduğunuz çok net anlaşılıyo aracınızla kazasız belasız günler dilerim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.