Şimdi Ara

2005 model asya 125t ve usta maceralarım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşımın elinde fazlalık olan 2005 model asya 125t yi bana verdi. artık sürekli bende olacaktı motor ancak gözü toprağa bakıyordu.

ilkinde bir tavsiye üzerine küçükyalı'daki bir servise götürdüm. bir kaç gün orada kaldı motor. aldığımda düzelmiş gibiydi ancak kısa bir zaman sonra ilk aldığım andan daha kötü duruma geldi motor. neyse çokta önemsemedim, zira söz konusu motor 7 yaşında çin malı bir motordu. motorun şurasından ses geliyor diyorsun, bunlarda normaldir gelir diyor. orası öyle diyorsun, normal diyor. iyi dedim ve sonradan paslanmış göstergelerini ve kilometre redüktörünü sipariş ettim. aradım ve geldiğini söyledi. onca yolu gittikten sonra göstergelerin geldiğini ancak redüktörün gelmediğini öğrendim. neyse göstergeleri takalım bari dedim. baktık ki eski çıkan göstergenin girişi altı pin yenisi ise 8 pinlikti. uymadı haliyle. yenisinin elektrik işini yaparken sinyal ve uzun far göstergeleri çalışmayacak dedi. nasıl yani dedim? valla onunla çok uğraşmak lazım böyle kullan dedi. bırak dedim öyle çıktım geldim ve bir hafta sonunda bir saatlik bir uğraşma ile ilgili kabloların hangisi olduğu buldum ve bağladım. hepsi çalışıyor artık. bir daha da uğramadım oraya. burasının tek olumlu yaptığı iş motor bazen stop edip 10-15 marşta ancak çalışıyordu, meğerse beyindenmiş, onu değiştirdi sorun çözüldü. gerisi traş.

sonra arkadaşın dudullu'da bulduğu bir yere gittim. adam açtı baktı ki debriyaj bitmiş. komple debriyajı, ön varyatör bilyalarını, kayışını ve km redüktörünü taktırdım. motor bir kendine geldi. neyse usta arka fren kasıyor ve motor yağ sızdırıyor dedim. bunun için bırakman lazım, bir gün sonra alırsın ancak dedi. fakat mesafe eve çok uzak olduğundan bırakamadım.

bugün artık arka fren iyicene su koyverdi. motor yürürken zorlanmaya başlayınca hasanpaşa'daki bir servise verdim. ustası gençten birisi ve gerçektende bilgili bir insan. ben daha söylemeden bu motor şanzıman bilyası ve keçesini dağıtmış arka janta yağ atmış, arka teker sabit değil sağa sola oynuyor dedi. sonra bıraktım motoru işe gittim. akşam üstü arka teker sökülmüş, şanzıman açılmış durumda buldum motoru. çıkan parçaları düzgün bir şekilde yere serdiği bir bezin üzerine dizmiş rulmanların gelmesini bekliyordu. bu seferki konuşmamızda ön frenlerinde elden geçmesi gerektiğini, orta sehpa takozlarınında yerinde olmadığını söyledi. ne hata buluyorsan düzelt dedim, yarın akşama alırım motoru dedim, tamam dedi. büyük ihtimalle motorun tüm sorunlarını çözecek bu usta.

sanırım geze geze sağlam ve işini bilen bir usta buldum. aslında ikinci gittiğim ustada oldukça bilgiliydi ancak uzak olması can sıkıcıydı. motor yarın çıksın, sonuçlarını sizlere yazarım.

• bekliyoruz hocam ne durumda motor

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.