Şimdi Ara

Türkiye'de kasım ayında en çok satan elektrikli araç Tesla Model Y oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
40. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de kasım ayında en çok satan elektrikli araç Tesla Model Y oldu

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) Kasım 2025 verilerine göre elektrikli araç pazarında Tesla Model Y, satış liderliğini sürdürdü. Ay boyunca toplam elektrikli araç satışı 17.892 adet olurken, pazar payı yüzde 17,07 olarak kaydedildi. Kasım ayında en çok tercih edilen model Tesla Model Y olurken onu Togg T10 F ve T10X takip etti.

Tesla liderliğine devam ediyor

Verilere göre Tesla Model Y, kasım ayında 2.535 adet satışıyla listenin zirvesinde. Model Y’yi takip eden Togg T10F 2.366 adet satış gerçekleştirdi. Üçüncü sırada ise bir diğer Togg modeli T10X, 1.869 adet ile yer aldı. Dördüncülük KG Mobility Torres’in, beşincilik ise Opel Frontera’nın oldu. Bu modeller sırasıyla 1.209 ve 771 adet satış rakamlarıyla ayı tamamladılar.

Yılın ilk 11 ayında elektrikli otomobil satışlarında lider değişmedi. Tesla Model Y, Ocak-Kasım döneminde toplam 29.955 adet satış ile Türkiye’nin en çok tercih edilen elektrikli otomobili oldu. Ardından Togg T10X, 25.623 adet ile güçlü bir takip gerçekleştirdi. Üçüncü sırada ise 8.311 adet ile MINI Countryman yer aldı. Bu dönemde elektrikli otomobillerin toplam pazar payı ise yüzde 17,55 olarak kaydedildi.

Ayrıca Bkz.Otomotivde Kasım rekoru: İşte en çok otomobil satan markalar

Ocak-Kasım döneminde Türkiye’de en çok satan otomobiller arasında Renault Clio HB liderliği 42.565 adet ile elinde bulundururken, Renault Megane Sedan ve Fiat Egea Sedan sırasıyla 41.979 ve 37.913 adet satış rakamlarına ulaştı. Dördüncü sırada Toyota Corolla (30.923 adet), beşinci sırada Tesla Model Y yer aldı. Bu listeyi BYD Seal U, Togg T10X, Fiat Egea Cross, Toyota C-HR ve Hyundai i20 takip etti.

Marka bazlı toplam satışlarda ise Togg, ayı 4.235 adetlik satışla lider kapattı. Ocak-Kasım döneminde ise Tesla'nın toplam satışı tek model sattığı için yine 29.955 adet oldu. Togg ise 31.715 adet satış gerçekleştirdi.

En çok satan elektrikli otomobiller (Ocak-Kasım 2025)
    SIRA MARKA ve MODEL KASIM SATIŞ OCAK-KASIM SATIŞ
    1 TESLA MODEL Y 2.535 29.955
    2 TOGG T10X 1.869 25.623
    3 MINI COUNTRYMAN 681 8.311
    4 KIA EV3 330 7.116
    5 KG MOBILITY TORRES 1.209 6.643
    6 TOGG T10F 2.366 6.092
    7 BYD ATTO 3 139 5.606
    8 OPEL FRONTERA 771 4.621
    9 BYD SEAL U 378 4.330
    10 BYD DOLPHIN 543 3.964

Kaynak:https://x.com/eozpeynirci/status/1995750826992697713

• volvo ex 30 beklediğim kadar satamamış

• Togg hala benim içi hayal kırıklığı. Fabrika açılalı 3 yıl nerdeyse oldu. Kredi destekleri var, ama hala üretim yıllık 170 bin bandına çıkmadı. İlk acilista çok büyük bir beklenti yarattılar, sanki 6 ay -1 yıl sonra tam kapasite üretim yapıp yer gök Togg olacak zannettim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Özellikle Tesla'nın fiyat ve model değişikliklerinden sonra beklediğim bir tablo değildi açıkçası.

• torres yıllık ortalamasına göre aylık bazda iyi satmış

• amanhem kullanıcısına yanıt
    170 bandına çıksa ne olacak. Toplam elektrikli satış adedi belli. üretim çok olunca çok satılmıyor. TOGG ihracat edilmeye yeni başladı. asıl başarısını 10 yıl sonra ihracat rakamlarında göreceğiz.

• Ver bakayım Atto!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Niye öyle düşünüyorsunuz? 170 olmasın hadi, 100 bin olsun, aylık ortalama 8-9 bin adet satış rakami. Şuan ki ciroyu , kârlılığı vs 3 e katlardı. Ayrıca yurtdışına çıkacak yakıttan dolayı ithal yakıt girdisini azaltırdı.

Taksilere özel kampanya yap, yer gök Togg taksi olsun, fena mı. Sadece İstanbul-İzmir - Ankara gibi şehirlerde taksileri Togg yapsan 30-40 bin araç yapar. Ve çok fazla şekilde Togg dayanıklılığı rest edilmiş olurdu. Taksicilere özel 1-2 şehirde servis olayı da başlat. Ariza en geç 48 saatte ( pert vs haric) yapılıp teslim edilse fena mı okur?

elektrikli araçlar henüz toplum tarafından kabul görmüş değil. kendi adıma konuşayım. evde şarj imkanım olsa düşünmeden elektrikli araç alırdım. ama böyle bir imkanım yok bu yüzden 1000 km menzillere ulaşılmadan elektrikli araç almam.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış bir düşüncedesiniz. Ama saygı duyarım.

Zira hiçbir şoför 1000 km durmadan hiçbir şartta araç kullanamaz. Benzin/ dizel/ log farketmez.

Eski aracım 1.6 lpg li Honda civic idi. Full depo 400-420 km gidiyordu. İstanbul cevizlibag petrol ofisinden depoyu fulleyip, sakin kullanarak Ankara akincilar gideye kadar gitmişmişim var. Ama birde nasıl gittin diye bana sorun, bir daha da o şekilde sürmem. 1000 km söylemi uygulanabilir değil. Velevki batarya 1000 km lik elektrik doldursun.

Türkiye coğrafyasında ortalama 200 km de şarj istasyonu bulunabiliyor.

Elektrikli aracın var mı. varsa memnun musun. eğer yoksa TOGG almayı düşünüyor musun. 200 km de bir şarj istasyonu olsa ne olacak. yağmurda üstü açık şarj istasyonlarında çile çekmek istemem açıkçası.

• Başlığa bakınca elektrikli dacia listede yok sandım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Her 3 dakikada 1 Togg üretiliyor

3 dakikada 1 otomobil üretme hayali ve gerçekler...

60*24*365 = 525.600 dakika var 1 yılda. Bunu 3'e bölersek 525.600/3= 175.200 yapar. TOGG yılda 175 bin otomobil üretiyorsa, 11 ayda 160.600 adet otomobil üretmiş olması lazım.

Ama tabloya baktığımızda 11 ayda sadece 25623 adet otomobil satmış TOGG. Kalan 135 bin otomobili nerede saklıyor TOGG? Ya da şöyle soralım: Turşusunu mu kuruyor?

TOGG tek vardiya çalışıyorsa 175.200 / 3 = 58,400 - Hesap yine tutmuyor.

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • Togg yılda 30binüretim ve satış çok az. Pazarın yüzde 5i bile değil. Koreye gidince heryer hyundai, kia burdada heryer Togg olnalı. 2030a kadat 1 milyon hedefleti vardı, bunun için yılda 150-200 bin üretim olmalı. O zaman fiyatlarda düşmeye başlayacaktır.

( hakkatten awk , elektirikli üretmek içten yanmalıdan daha ucuz awk !!! Niye yapmıyor kamiller ?????????? )

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

standart model piyasaya sürülmeden önceki son satış rakamları bunlar (premium standart range) . fiyat değişikliğinin etkisi Aralık'ta ortaya çıkar

Zaten üretim kapasitesi aylık 15 bin. O da 2027 yi bulur ulaşması.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.