Şimdi Ara

2004 ve üstü corsa modelleri hakkında bilgi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 17.000 ytl.civarı 2004 model altında olmayan hatcback araçları inceliyorum.Aslında fıestada karar kıldım ama arkadaşın biri corsalarada bak dedi.Fakat forumda corsalardan çok fazla şikayet okudum.Benim tercihim manuel vites olacak ama triptronıc viteslerede rastladım.Birde çok fazla seçenek corsa var enjoy,comfort vs.Bunların içinde tavsiye edebilecekleriniz varmı?Yoksa opelden uzak dur diyenlerdenmisiniz.Tşk

• selam,
    bende 2006 1.3 cdti corsa silverline var.
    açıkçası fiestadan kat kat iyi bir araba olduğunu düşünüyorum. ben de almadan önce fiestayı düşünmüştüm ama kıyasladığımda buna karar kıldım ki fiestanın donanım olarak çok eksiği var; ABS bile opsiyonel o arabada.
    corsanın kronik sorunlarına gelince. ben de ço ktereddüt etmiştim alırken, direksiyon kutusu probleminden vs... benim aracım 18000 km de ancak bir problem görmedim henüz. belki de biraz şans işi bu :)
    benim şikayetim servis ücretinin yüksekliği idi. 15000 bakımında geçen seneye göre nerede ise 2 katına çıkmış ilk servis masrafı. bir de sanırım bütün corsalarda kemikli bir vites kutusu var, bazen vites geçişlerinde ses yapabiliyor.
    dizel olmasına rağmen aracın performansından çok memnunum, torku çok iyi.
    genel olarak corsa bu segmentte iyi bir tercih diyebilirim sana.
    hayırlısı olsun...

• 4 gün önce 2004 corsa 1.4 90hp twinport njoy'u 17750 ye aldım, 38500 km de. aslında corsayı hiç düşünmemiştim 2001 polo üzerinde yoğunlaşmıştım, ama kader beni corsaya itti, düşeş oldu. motor performansı olarak; daha önce 98 polo 1.6 kullandığım için onun perfonsıyla değerlendirdiğimde biraz hantal kaldı benim için. Konfor bakımından beni tatmin etti. elektrikli aynalar, abs, esp, cd çalar vs.. süspansiyon biraz gıcırdıyor, bakım yaptıracağım ozaman bu problemden kurtulabilirim belki. şimdilik memnunum aracımdan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SERKAN DENİZ

Arkadaşlar 17.000 ytl.civarı 2004 model altında olmayan hatcback araçları inceliyorum.Aslında fıestada karar kıldım ama arkadaşın biri corsalarada bak dedi.Fakat forumda corsalardan çok fazla şikayet okudum.Benim tercihim manuel vites olacak ama triptronıc viteslerede rastladım.Birde çok fazla seçenek corsa var enjoy,comfort vs.Bunların içinde tavsiye edebilecekleriniz varmı?Yoksa opelden uzak dur diyenlerdenmisiniz.Tşk

corsalardan şikayet okuman mantıklıdır.
    ben de 2004 corsa cdti enjoy (spor paket) sahibiyim, ve aracımı 0km olarak aldım, şu an 76bin km.de..

bana çıkardığı sorunların tamamı garanti kapsamında çözüldü.
    sadece direksiyon kutusunun çıkardığı ses çözülemedi, servis hala çözemiyo bunu, ama bazı sanayilerdeki ustalar bi yöntem bulmuşlar, 100ytl civarına yapıyolarmış

fiesta'ya da bindim o da çok iyi araba, aslına bakılırsa türkiye koşullarına daha uygun, ama o da problemsiz değil, olamaz.

comfort donanım seviyesi 2003 ve öncesi modellerde, 2004 ve sonrasında "essentia", "enjoy", "cosmo", 2006 yılında da "silverline" donanım seviyeleri var.

2buçuk senedir kullanıyorum arabamı ve çok şükür şu ana kadar nie aldım bu arabayı demedim...
    bence güzel bi araç..

• Selam Herkese,

Corsa CDTi, konusunda ben de olumlu görüşleri olan bir kullanıcıyım. Bu common rail denen teknoloji gerçekten takdir edilmeli.

Spor paketli 2004 model bir CORSAm var. Şu anda 51.000km 'de henüz kronik direksiyon sesi dışında hiçbir problemi yok. (O problemi de çözmek için zaman ve para harcamayın arkadaşlar. aracın kullanımında da bir etkisi yok.) Ankara, Dikmen'de oturuyorum bunun anlamı yokuş demek, kar demek ve kar lastiği demek bilen bilir. Bence bu konularda oldukça iyi, herhangi bir deformasyon da yok.

Eleştirilmesi gereken bir kaç konu

-Lastik çapı 185/55/15, bence çok pahalı lastikler, ben 60 yanak kullanıyorum
    -Opel firmasının müşterisine verdiği değer (acaba bütün firmalar böyle mi)
    -Emniyet kemerlerinin kapı lastiğine çarparak tıkırdaması
  • quote:

Orjinalden alıntı: A-nf-A
    Eleştirilmesi gereken bir kaç konu

-Lastik çapı 185/55/15, bence çok pahalı lastikler, ben 60 yanak kullanıyorum
    -Opel firmasının müşterisine verdiği değer (acaba bütün firmalar böyle mi)
    -Emniyet kemerlerinin kapı lastiğine çarparak tıkırdaması

lastik konusuna katılıyorum.
    sadece fiyatından dolayı değil, 55 yanak çok ince olduğu için bizim yol şartlarımızda çok çabuk aşınıyo, balon yapıyo, yada direk yırtılabiliyo...

ben de 185/60 R15 kullanıyorum, ve hiçbir sorunla karşılaşmadım, konfor arttı bile diyebilirim..

emniyet kemer tokaları öyle rahatsız edecek kadar dikkatimi çekmemişti ama ses yapıo hakkaten.. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.