3Ay önce bir kaza yaptım ve aracım önden hasar aldığı için klima radyatörü felan parçalanmıştı,servis aracın önünü nerdeyse komple değiştirdi ki başka şansı yoktu zaten.Ancak geçen klimayı açtım ve soğutma yapmadığını farkettim.
Servise götürdüm ve aldığım cevaba şaşırdım desem yeridir.Araçta 10milyar hasarın içinde klima radyatörüydü gazıydı kablosuydu vs vs derken herşeyini değişmişler ''Bobininiz Yanık'' siz biliyorsunuzdur diye söylemedikde değiştirmedikde kazadan önce olmuş bu vs dediler.
Kaskoya Sırf 700 lira klimayla ilgili şeyler var faturada ama tutup çalışan klimayı bize çalşmaz olarak verdiler
Şimdi de 400 Lira istiyorlar bunu yapmak için
Geleyim sormak istediğim soruya.Bu bobin tam olarak nerede bunu kendim söküp bir bobinajcıda veya varsa içini açıp sargılarını kontrol etme şansım varmıdır.Elektrik bölümünde okumuştum az trafo motor vs sarımı yapmadık hani bundakide aynı mantık ve son olarakda bunu daha ucuza yaptırabileceğim bir yer önerebilirmisiniz İStanbul Anadolu yakasındayım.
Saygılar Teşekkürler ilginize..
Başlıkta resimde koyduğunuz ateşleme bobinidir. Sizinkisi klima komprasörünün kasnağı içinde kavramayı sağlayan bobin.
Sanayiye giderseniz herhangi bir elektrikçide V kayışını, başka bir deyişler klimaya tahrik sağlayan kayışı söktürün. Ardından bu kayıştan tahrik alan klima komprasörünün önündeki kasnağı söktürün. Bu kasnağın içinde bobin vardır. Eğer komprasörü sökmeden bobini çıkarabilirse ne ala. Ama biraz zor olur. Komprasörü sökün ve bobini de komprasörün önünden sökün.
Bobini herhangi bir bobincide sardırabilirsiniz. Yapabiliyorsanız kendiniz de sararsınız ama bobinajcı da pek fazla para istemez.
Resimdeki komprasörün önündeki siyah kasnağın içinde bobin vardır.
Kolay gelsin...
LPG'ye geçtiğim için birkaç ay mali açıdan sıkışığım oyüzden bunu mümkün mertebe ucuza yaptırmam gerekiyor yoksa zaten yaz bitiyor seneye yaptırıcaz artık ne yapalım.Önerilerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim
20 liraya söküp taktırır, 30 liraya da bobin sardırırsınız...