Şimdi Ara

ÇAMAŞIR SUYU SORUNSALI !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
7.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama;
    Arkadaşlar bir sorunum var. Çamaşır suyunun boyaya zarar verdiğini duymuştum.
    Bugün arabamı yıkadım ve ardından daha önce kokulu çamaşır suyuyla temizlik için kullanılmış bir bezle (iyice sudan geçirip sıkarak)arabamı bir güzel kuruttum. Fakat sonrasında içime bir kurt düştü. Sanki arabanın boyası farklı görünmeye başladı gözüme.Matlaşmış gibiydi. Bu kadar kısa zamanda sadece çamaşır suyu bulaşmış bir bezle aracı kurulamak böyle bir etki yaratırmı yoksa benimki sadece bir kuruntumu.? Bu arada aracıda sıvı el sabunuyla yıkadım :(

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Suyunun Arabalara Etkileri

Çamaşır suyu, güçlü bir ağartıcıdır ve temizlik amacıyla yaygın olarak kullanılır. Ancak çamaşır suyunu araçlara uygulamak son derece zararlıdır ve birçok soruna yol açabilir.

Çamaşır Suyu ve Araba Boyası

Çamaşır suyu, araba boyasına ciddi şekilde zarar verebilir. Boyanın rengini açabilir, matlaştırabilir ve hatta boyanın tamamen soyulmasına neden olabilir. Arabanıza çamaşır suyu döküldüyse, derhal temiz su ile durulayın ve mümkün olan en kısa sürede profesyonel yardım alın.

Çamaşır Suyu ile Araba Yıkama

Arabanızı çamaşır suyu ile yıkamak kesinlikle önerilmez. Çamaşır suyu, arabanızın boyasına, kauçuk parçalarına ve metal aksamlarına zarar verebilir. Arabanızı yıkamak için özel olarak tasarlanmış araba yıkama şampuanlarını kullanın.

Araba Boyasına Çamaşır Suyu Döküldüyse

Arabanıza çamaşır suyu döküldüyse, aşağıdaki adımları izleyin:

• Hemen temiz su ile durulayın.
    • Etkilenen bölgeyi beyaz sirke ile silin. Sirke, çamaşır suyunu nötralize etmeye yardımcı olur.
    • Bölgeyi tekrar temiz su ile durulayın.
    • Hasarı en aza indirmek için mümkün olan en kısa sürede profesyonel bir oto kuaföre başvurun.

Çamaşır suyunun arabalara zarar verebileceğini unutmayın. Arabanızı korumak için çamaşır suyunu araçlardan uzak tutun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • iyice sudan gecirip sıkmıssın bence bişi olmaz ama sana farklı görünüyorsa daha önceden arabanı tanıyan bi arkadasını cagır ve arabayı göstererek bi degişiklik varmı bak bakayım de varsa anlar zaten eger matlasmıssa pasta cila işi halleder rahat ol
  • Tşk ederim arkadaşım. Gece vakti kuruntu yaptım. Karanlık olmasa inip bakacam arabaya.
    Artık yarın göstereceğim daha önceden aracı gören tanıdıklara.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.