Şimdi Ara

2004 lpg li corola yağ eksiltme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 500 kilometre yol yapınca 1-1.5 litre yağ eksiltiyor. 2004 model toyota corolla. bir de sürekli motor lambası yanıyor. tamirci bu sorun lpg li toyotaların genel sorunu imiş dedi. ama yine de sormak istedim. lütfen bilen varsa yazsın. tşk ederim şimdiden
    ayrıca moderatörlerden ricam araba markalarına göre forumu kategorilere ayırmışsınız çok güzel bir de model ve serilere görede ayırsanız güzel olur bence.



  • Öncelikle aracınız kabul edilebiliri seviyenin çok üzerinde yağ eksiltiyor. Bu durum sıkı bir inceleme gerektirir. Araç dumaınında bariz bir yağ yakma belirtisi yok ise contalardan sızdırıyor olması çok muhtemel.

    Motor lambası ışığına gelince, motor lambasının NEDEN yandığına baktırmalısınız. Motor arıza ışığının yanması bir arızanın olduğuna işaret eder ama o arıza nedir ona bakmak lazım. Ezbere LPG li toyotalarda genel bir sorun demek çok anlamsız, sebebini bilmek gerekir.

    Size öncelikli önerim; tamircinizi değiştirin
  • Yağ eksiltme sorununda park yerinde falan yağ görmüyorsanız pistonlara segman attırmanız çözüm olabilir. Yani motorun açılması gerekebilir ki bu da en azından 2000 TL masraf. Arza lambası için aracınızı LPG servisine götürün muhtemelen arza kodunda şu ileti yazacak: "Sistem çok zayıf" bu yazarsa önemli değil demektir benim aracımda LPG li uzun yolda aracı biraz zorladığımda (160 ve üzeri hızlarda) arza lambası yakıyor bu hatayı veriyor. Başka bir arza varsa önemli olabilir.
  • bende 2004 corolla var.2006 dan beri lpg li.tartarini marka tabii.herhangi bir yağ eksiltme olayı olmadı.başka bişey vardır.iyi baktırın derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.