Şimdi Ara

2004 civic ls direksiyondan gelen gıcırtı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
18.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. şehirler arası yolda direksiyondan gıcırtı şeklinde ses gelmeye başladı. şehir içinde yapmadı hiç. şehirdışı yolda pek direksiyon hareket etmediğinden olabilir. önce nereden geldiğini anlamamıştım ama sonrasında direksiyondan geldiğini farkettim. ama bunu çok kısa hareket ettirmelerde yapıyor. mesela tam çevirdiğinizde yapmıyor. kısa dönüşlerde yapıyor. sizce sorun ne olabilir. bu direksiyonda yağlanan bir kısım mı var. veya benim duyduğum sesler tekerlekle ilgili bir şey olabilir mi..hepinize selamlar..

not: forumda suzitusi nick li bir arkadaş böyle bir şeyin başına geldiğini serviste hallettiğini söylemiş. ama ne şekilde olduğundan bahsetmemiş. kendisine pm den mesaj atmak istedim ama mesaj almak istemediğinden gönderemedim. tanıyan arkadaş varsa ona da iletebilir mi soruyu. teşekkürler...

• Merhaba, benim de 2004 (ama makyajdan önceki model) HONDA Civic LS'm var. Bu yaz, yol yapım çalışması nedeniyle, zemini oldukça bozuk ve taşlı (her biri 300-700m, toplamı 2,5-3km) olan servis yollarından 9-10 kez geçmek zorunda kaldım. Bozuk kısmlarda hep 20-30 km/saat hızında seyretim. Servis yolundan her düz asfalta çıkışımda, direksiyondan gıcırtı geliyordu. Ramazan Bayramından önceki hafta arabayı genel bir kontrole götürdüğümde bu sorunu da ilettim. Direksiyon milinde bir yeri gress ile yağladılar ama bende de bu gıcırdama sorunu halen devam ediyor. Sizinkindeki gibi benimkinde de direksiyonu sağa-sola hafif 20-30 derece kırmalarda bu ses geliyor. Manevra yaparken 180-360 derece döndürünce ses duymuyorum.
  • Toz girmiştir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BRAVEHEART11

Merhaba, benim de 2004 (ama makyajdan önceki model) HONDA Civic LS'm var. Bu yaz, yol yapım çalışması nedeniyle, zemini oldukça bozuk ve taşlı (her biri 300-700m, toplamı 2,5-3km) olan servis yollarından 9-10 kez geçmek zorunda kaldım. Bozuk kısmlarda hep 20-30 km/saat hızında seyretim. Servis yolundan her düz asfalta çıkışımda, direksiyondan gıcırtı geliyordu. Ramazan Bayramından önceki hafta arabayı genel bir kontrole götürdüğümde bu sorunu da ilettim. Direksiyon milinde bir yeri gress ile yağladılar ama bende de bu gıcırdama sorunu halen devam ediyor. Sizinkindeki gibi benimkinde de direksiyonu sağa-sola hafif 20-30 derece kırmalarda bu ses geliyor. Manevra yaparken 180-360 derece döndürünce ses duymuyorum.

evet hocam sağa sola hafif kırmalarda geliyor. daha büyük açılı direksiyon hareketlerinde olmuyor. ama benim gittiğim yol gayet düzgündü.

• muhtemelen helezon yayın üzerindeki bilyalar dağılmıştır a
  • masraflı bişey midir sizce? yaptırmaya değer mi?
  • Aracı sürmeden sorunun nerden geldiğini anlamak güç,çünkü birçok hareketli parça olduğu için sistemde incelemek veya böyle bir olayın başından geçmesi şart.Yalnız daha önce bir yerde buna benzer bir sorunu olan arkadaş ( FORD marka araçtı) servise gitti ve sorununu halletti.Sanırım 40 YTL bişeydi.Bence baktırmakta yarar var,hemen direksiyon kutusu veya pahalı bir masraf olarak düşünme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A3 sunroof'tan gelen ses
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haklısın hocam hemen pahalı bişey diye yaptırmaktan çekinmemek lazım. servise sorduğumda da getirin bakalım demişlerdi. ama bizde giderek alışkanlık oldu. önce buralara sorup sonra servise gitmek...
  • Gitmeden önce sormak,bilgi sahibi olmak güzel birşey.Yoksa insanı kazıklayacak çok insan var piyasada
  • arkadaşlar suzitusi nick li arkadaşa mailden ulaştım bana cevap dönmüş aynen aktarıyorum:

"Selam, gıcırtı sesini direksiyonun içerisinde bir yeri yağlayarak çözdüler, tam olarak neresi olduğunu hatırlayamıyorum ama basit sayılacak bir işlemdi. Umarım sizinki de basit birşeydir ve kolayca halledersiniz. Sağlıcakla kalın."

tam bir cevap olmasada kısa ve kolay bir işlem olduğu anlaşılıyor..
  • Merhabalar
    Aynı problem 2001 VTEC ES model arabamda da oldu, ve Braveheart'ın dediği gibi bozuk servis yollarında 10-20km hızla 3-5km gitmek zorunda kaldım, bu yollardan 2-3 defa geçtikten sonra bu gıcırtılar gelmeye başladı. Efe'de direksiyon kutusunu söküp yağladıklarını hatırlıyorum (2002 yılındaydı galiba) bir dah benzer bir problem olmadı, sadece yine bozuk yollardan geçince biraz yaptı sonra ses kesildi. Bence çok önemli bir problem değil yağlama ile geçmişti.
    Esas bir de debriyaja basınca bir gıcırtı yapıyor o da yağlandı 2-3 defa ama şimdi yine var mesela...
  • Salı günü 40.000km bakımı için HONDA yetkili servisine gittiğimde, "1,5 ay önce arabamı getirdiğimde belirttiğim bu sorunun aynen devam ettiğini" söyledim. Akşam teslim almaya gittiğimde direksiyon kutusunun yağlandığını söylediler. Son 5 gündür arabamı fazla kullanmadım AMA sanki gıcırtı kesilmiş gibi. Hiç farketmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 16 Kasım 2008; 5:58:06 >
  • hocam daha çok uzun yolda oluyor gibi çünkü uzun yolda çok hafif ve sık olmayan direksiyon hareketleri oluyor. anca o zaman test edilebilir...
  • Herkese selamlar.

Konuyu yıllar yıllar sonra hortlatmış oluyoruz ama farklı forumlarda sık sık sorulan bir soru olduğunu görünce kendi deneyimimi paylaşmak istedim.

Aynı sorunla geçen ay ben de karşı karşıya kaldım. Kimizi soğuk havadan yapar o gıcırtıyı dedi, kimisi ön takım dedi, kimisi salıncaklardan dedi, kimisi direksiyon kutusu patlak dedi, kimi rotiller dedi.... Dahası var da ağzı olan konuştu. Derken sanayideki ustama götürdüm, şöyle bir tur attık. Sorun, direksiyon pompasının hemen orada bulunan müşürden yağ kaçırmasıymış. Aracı yaklaşık 1 ay direksiyon hidroliksiz kullanmışım. Maliyetine gelince; 35,00TL müşüre, 25,00TL ustaya verdim. Yaklaşık 5 dakikada parçayı değiştirdi. 15-20 saniyede hidroliğini ekledi.

İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdministratorRule

Herkese selamlar.

Konuyu yıllar yıllar sonra hortlatmış oluyoruz ama farklı forumlarda sık sık sorulan bir soru olduğunu görünce kendi deneyimimi paylaşmak istedim.

Aynı sorunla geçen ay ben de karşı karşıya kaldım. Kimizi soğuk havadan yapar o gıcırtıyı dedi, kimisi ön takım dedi, kimisi salıncaklardan dedi, kimisi direksiyon kutusu patlak dedi, kimi rotiller dedi.... Dahası var da ağzı olan konuştu. Derken sanayideki ustama götürdüm, şöyle bir tur attık. Sorun, direksiyon pompasının hemen orada bulunan müşürden yağ kaçırmasıymış. Aracı yaklaşık 1 ay direksiyon hidroliksiz kullanmışım. Maliyetine gelince; 35,00TL müşüre, 25,00TL ustaya verdim. Yaklaşık 5 dakikada parçayı değiştirdi. 15-20 saniyede hidroliğini ekledi.

İyi forumlar.

umuyorum derdime derman olacak bu bilgin, eyvallah.

• hort hort
  • Sa arkadaşlar 2006 vtec ls var yolda giderken direksiyonu çok hafif sağa sola çevirince gıcırtı sesi geliyor çok çevirirken ses Yok yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.