Şimdi Ara

2001 Opel Corsa 1.4 Comfort Tek Kapı mı 2004+ Toyota Yaris 1.0 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
10.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzunca bir süredir forumu takip ediyorum. Kısa bir zaman içerisinde ilk aracımı almak istiyorum. Öğrenciyim daha önce İstanbul içi 300-400 km ancak araç kullanmışımdır. Fakat 6000 km motosiklet kullandım. Trafiği az çok biliyorum acemisi sayılmam. Bir çok aracı araştırmama rağmen şu an bu iki araç üzerinde duruyorum. Palio, uno, tipo, albea, hyundai accent; 2000 öncesi fiesta, polo; büyük motor hacimli accord vs gibi araçlardan istemiyorum.

Bütçem şimdilik 13.000 gibi. Bana bu iki aracı kullananlar iyi kötü, üstün yönlerini açıklarlarsa sevinirim. İstediğim az yaksın, bakımları pahalı olmasın, masraf çıkarmasın, vergisi canımı yakmasın, 2. elde satmak istediğimde kolayca elden çıkarabileceğim bir araca sahip olmak. Bana göre Toyota Yaris 1,0 şu an daha uygun gibi. Fakat tecrübeli arkadaşlardan da faydalanmak isterim. Herhangi bir kronik problemi var mıdır? 2. eli sanırsam tutuluyor ama ne derece doğruyum?

Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese kazasız belasız sürüşler

• toyota sorunsuz olması, az yakması ve nispeten geniş hacmiyle tercih edilmesi gerekendir ;D
  • corsa daha performanslıdır.
    yaris ise kesinlikle daha ekonomik ve yaşı itibari ile daha yeni olduğundan daha az masraf çıkarma ihtimali olan bir araçtır.
    öğrenci olduğunuzdan benzin parasınında sizin için çok önemli olduğunu hesaba kattığımızda iki araç arasında 1.0 yaris sizin için daha mantıklı.
    ancak 1.0 bir araç almayı düşünüyorsanız imzamı mutlaka okuyun zira türkiyenin bu tür araçlarla ilgili en büyük arşividir.aradığınız her türlü sorunun cevabını orada bulabilirsiniz.

düzeltme: corsanın tek kapı olduğunun fark edilmesi nedeniyle yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 14 Temmuz 2009; 14:03:40 >
  • Satarken zorlanmıyayım diyorsan tek kapı araçtan uzak dur bence...
  • Görüntü olarak Corsa daha hoşmuş gibi gözüküyor ama bir çok yönden Yaris üstün durumda. Ben kendi cahiliyetimle şöyle bi kıyaslama yaptım. Ne derece doğru artık siz karar verin..

Performans: Opel Corsa

Yakıt: Toyota Yaris

Vergi: İkisi de aynı( Motor hacimleri farklı olmasına rağmen aradaki yaşı da hesaba kattığım zaman ikisi de 274 TL vergi ödüyor yıllık).

2. el kolaylığı: Toyota Yaris

Servis masrafı ve sorun çıkarma olasılığı : Toyota Yaris daha avantajlı

Görünüş: Opel Corsa daha iyi gibi duruyor ama velakin Yaris'in kesinlikle altta kalır yanı yok. Sanki kulvarları farklı gibi

aRm bir arkadaşım da aynen senin gibi tek kapılı araçtan uzak durmamı söyledi. Sanırım pek fazla tutulmuyormuş tek kapı araçlar.
    Değerlendirmeme göre Toyota Yaris bence mükemmel bir seçim gibi duruyor. Şu anda tek yapmam gereken biraz daha para biriktirmek ve uygun bir araç bulduğumda almak. Ama yine de eklemek isteyen varsa lütfen değerli fikirlerinizi, yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar

• Ben olsam corsa alırdım. Yakışıklı araç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Ben olsam corsa alırdım. Yakışıklı araç.

Almışsın zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: furkantasdemir

quote:

Almışsın zaten

2004 kasadan bassediyor arkadaş. Ben tavsiye ettim. Bu demek oluyorkı aracımdan memnunum yeni kasasınıda alırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: furkantasdemir

quote:

Almışsın zaten

• Ben de olsam Corsa alırım ,Yarisi hep bayanlar kullanıyor, tip falan da kötü vasat bir araç
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

Ben de olsam Corsa alırım ,Yarisi hep bayanlar kullanıyor, tip falan da kötü vasat bir araç

Kullanıcıların çoğunluğunu bayanların oluşturduğunu, tipini beğenmeyenini, Corsa'yı tercih ederim diyenini gördüm de vasat araç kısmını ilk sizden duyuyorum. Nesidir acaba vasat olan kısmı açıklayabilir misiniz? Ben pek anlamasam da bu aracın arkasında bir kere Toyota'nın olması bu yakıştırmayı hak etmiyor gibi ?? Kullanan, binen, aracı tanıyan arkadaşlar da yorumda bulunurlarsa sevinirim...
  • Bence ikisi de değil. İkinci el demişsin, ama yaris 1.0 ve corsa tek kapı demişsin. Aslında ikisi de ikinci elde kolay elden çıkarken corsanın tek kapısı ve yarisin 1.0 ı hiç tutulmayan, ikinci elde zor satılan araçlar.

Yaris 1.0 kullandım. 65 beygirlik bir gücü var. Aslında 65 hp yeterli gibi görünse de araba gerçekten zorlanıyor ve motor sesi çok fazla ve hiç keyifli değil. Bana hiç 1.0 gibi değil bi kullan dediler ama bana hiç hoş gelmedi. Bu arada anlık yakıt tüketimine bir ara baktığımda 17.8 gibi rakamlar gördüm. Yani o arabanın ekonomik olması için zorlanmaması lazım. E zorlamayınca da araba hiç gitmiyormuş gibi geliyor insana. Hele ki bi de klima filan açılsa hüsran olur heralde. Bir de o gösterge de göreceli olsa da benim hiç hoşuma gitmiyor.

Corsa kullanıyorum bana göre polo ile sınıfında en kullanışlı ve keyifli araç. Ama tek kapı dediğin için tavsiye edemeyeceğim. Sanırım 12bin civarı bakıyorsun, o paraya çok daha mantıklı seçenekler var.

• Nette biraz araştırdığımda 1,0'ın motor sesinden nedense çok şikayet aldığını okudum. 1,0 kulvarında sanki en çok 2003-2004 Opel Corsa 1,0 Essentia ile Eco tutuluyor gibi. Bana az yakan herşeyi ile olabildiğince masrafsız en fazla 11-13 bin TL arası bir araç lazım. Bu yıl öğrenciliğimin son senesini yaşayacağım ama aldığım arabayı rahat 5-6 sene kullanmak istiyorum. Sık sık araç değiştirmek bana göre güzel bir alışkanlık değil. Bunu motosiklet kullanırken yaşadım. O bakımdan km'si 150-200 binlere gelse bile korkutmayacak, gerektiğinde satılabilecek, kolay elden çıkan bir araç olması lazım diye düşünüyorum. Bir de bu araç binilirken ürkütmemeli. Yok işte aynası kırıldı bilmem kaç yüz €, yok şu parçası arıza verirse bilmem kaç bin € gibi düşüncelere sevketmemeli.
    Bilemiyorum arkadaşlar çok şey mi istiyorum

n a v y_35 Peki siz hangi seçenekleri önerirsiniz?

Ek olarak: Yılda yapacağım en fazla 13-15 bin km arası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhyen -- 13 Temmuz 2009; 22:13:54 >

• Corsaların parça fiyatları uygun sayılır. Ben sizin kriterlerinize en çok uyan aracın palio 1.2 el 16v 80 hp modelleri olacağını düşünüyorum. Temiz bulmak pek kolay olmasa da iyi araştırıp yaris ve corsaya göre daha modelli (2004-2005) bir palio bulunabilir. Vergisi, yakıtı, performansı avantajlı tarafları. Parça fiyatları da uygundur. Bir corsa ya da yaris kadar dayanıklı olmasa da iş görür.

http://www.sahibinden.com/ogretmenden_1_2_16_valf_klimali_airbagli-80WQQaXQQ15401363WQQpXQQdisplayitem

Bunun dışında fabia comfort modellerine bakabilirsiniz. Çok dayanıklı ve ekonomik arabalardır. Vw kalitesine ulaşmanın en kolay yolu.

http://www.sahibinden.com/fabia_1_4_comfort_2001_model_satilik-10WQQaXQQ15420232WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n a v y_35 -- 14 Temmuz 2009; 11:52:59 >

• Merhaba Arkadaşlar....

Hanımın Yarisi , benim de corsa 2001 comfort um var :)))

Bence ayrı kulvardaki araçlar...Bazı arkadaşların servis ile ilgili söylediklerine katılamıyorum haliyle.2 si de sorunsuz araçlar ve aynı parayı veriyorum servise girdiklerinde

Corsa yol tutuş olarak bir üst segment aracı kadar iyi.İşçiliği tokluğu direksiyon hissiyatı...Erkek arabası yani corsa .Kendinden beklenmeyen performans...Düşük yakıt tüketimi..Ve geniş iç hacmi...

Yaris şirin tipi , yuvarlak hatlı olduğu için bayanları daha çok cezbedici , otomatik vitesi gerçekten harika..Düşük yakıt hacmi ( uzun yolda ciddi harcıyor yalnız )

Her 2 araç ta bence alınası araçlar.Neyi istediğinize bağlı.Hemen hemen yakıt tüketimi aynı bunu belirteyim....Ama Yaris otomatik....

Daha büyük kasa araçlara geçmek istedğimizden dolayı her 2 aracı da satmaya karar verdik bu arada :)) Kolay gelsin

• hangisi daha iyi durumda ise onu alın zaten 5 yıl falan bineceğim demişsiniz ikisi de sizi üzmez o kadar yıldan sonra da değer kaybı çok farketmez zaten ikiside kaybedeceği kadar değer kaybetmiş, 1.0 motorların yetersiz olduğu fikrine katılmıyorum o zaman Passata, lagunaya, mondeoya, Scenice ve daha bir çok arabaya da 1.6 atmosferik yetersiz ama herkes alıp biniyor kıyaslamayı birde böyle yapın
  • Arkadaşlar bütçeyi biraz daha artırıp 2001-2003 4kapı opel corsa 1.2 comfort, essentia, clup modellerinden almayı düşünüyorum. Bu modeller hakkında bilgi alabilir miyim? 2002-2003 temiz bir arabayı 14-15 arası bir meblağa alabiliriz sanırım. Fakat bu araçların en düşük km'de olanı 80-100 bin gibi değerlerde geziyor. Yılda en fazla 10 bin yapacak birinin bu km'de araç alması mantıklı mıdır sizce? Aldıktan sonra en az 4-5 sene satmak istemiyorum. Satacağım zaman çok zorluk çeker miyim dersiniz? Ayrıca bunların bakım masrafları beni üzer mi?

Aslında Palio 1,2 16V EL benim için münasip bir araç fakat corsa gibi bir aracı alabilme imkanım varken palio çok itici geliyor nedense
  • MYHEN motor sesinden şikayet edilmesi olayını sanırım imzamdaki ilk yazıdan çıkardın.
    ben o yazıyı 12 yıldır c sınıfı bir araç kullanan birisi olarak ilk aldığım b segmenti araba olduğu için yazdım b segmentindeki bir aracın sesi ne kadarsa 1.o bir aracınkide o kadardır.
    yani araç 1.0 diye motor sesi 1.4 ten fazla değidlir.
    bir arkadaş 1.0 yaris için satılması zor bir araç demiş.
    inan hiç öyle değil tamamen ön yargı.
    ayrıca navy arkadaş 1.2 corsa kullanan birisi, nasıl oluyorda yaris 1.0 ona çok güçsüz geliyor onu anlamıyorum.
    tamamen kendi kişisel beğenisidir onada saygı duyarım.
    seni böyle 1.0 bir araca yönlendrimek gibide bir derdim yok sunduğun 2 tercih arasında sana bence uygun olanı yazdım.
    ve bilgi alabileceğin kaynağıda belirtim.
    gerisi sana kalmış.
    iyi günler
  • kir-pi
    Her ne kadar 1.0 araba çeker diye bilsek bile kime sorduysam 1.0 araba alınmaz, yok işte öyle bi motor var mıymış diye şaşıranını çok gördüm. Bu da satma durumunda önümde bir engel gibi durur sanırım. Şimdilik önceliği 1.2 araçlara veriyorum. Temiz, kafamıza göre bulamazsak önce corsa 1.0 sonra yaris 1.0'a bakacağım. Lakin otomatik, easytronic vs o tür bir araç istemiyorum. Kesinlikle manuel vites olmalı. Yaris'te manuel yoksa onu seçenekler arasından kaldırsam iyi olacak. Biraz araştırayım da
  • otomobilci_x
    Öncelikle imzandaki konuyu 15. sayfasına kadar okudum baştan hala da okuyorum. Oralarda geçiyordu motor sesinden şikayet. Ayrıca ekşisözlükte ya da başka bir yerde de okudum yine aynı konuyu. Ben motor sesini severim bana çok dert değil aslında. İşte ilk araba olacağından biraz kim nereye çekse, ne duysam oraya gidiyorum gibi düşünün Aracı almama daha süre var.
    Bu zaman içerisinde hem Corsayı hem de yarisi araştırabildiğim kadar araştıracağım her konuda. İnşallah ikisinden birisini alacağım. Lakin 1.0 motor konusunda hala tereddütteyim.
    Şimdi 1.0 ile 1.2 arasında yakıt farkı var mı? Eğerki pek yoksa 1.0'ın 1.2'ye vergi avantajı da yok. Ama 2. elde 1.2 kadar değerli midir orasını da bilmiyorum.
    Alacağım aracın ciddi sorunları olmasın, çok yakmasın, parçası bakımı üzmesin, uzun süre bineyim; istediğimde de satayım gerisi hiç önemli değil. Umarım kendimi anlatabiliyorumdur

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.