Şimdi Ara

2001 Opel Corsa 1.4 Comfort Tek Kapı mı 2004+ Toyota Yaris 1.0 mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
10.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum ben senin durumunu anladım şu saatten sonra sana söylenecek herşey senin kafanı karıştıracak.
    sana söyleyeceğim tek şey alacağın arabaya kendin karar ver.
    bu araba alım satım işlerinde ağzı olan konuşur.
    önemli olan kişilerin kişisel yorumları değil.
    bilgidir.
    sen bigi edinmeye çalış yorum değil.
    ayrıca sakın 1.0 araba alma çünkü anladığım kadarıyla araba konusunda çok tecrübeli değilsin aldıktan sonrada çevrendekiler sana baskı yapacaktır buda moralini bozacaktır.
    saygılarımla...
  • 1.0 yaris ile 2. vites 88 km (daha fazla yapmıyor 2 de 3 lüyor daha sonra) süratteki motor sesi ile scenicin 3. vites 90 km sesini gel sana her iki arabadada göstereyim hangisi daha sesli, ayrıca her ikisinin hızlanmalarına baktırayım arada çok uçuk kaçık farklar var mı? tabiki 1.6 daha çabuk hızlanıyor ama öyle aman aman farkta yok yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

1.0 yaris ile 2. vites 88 km (daha fazla yapmıyor 2 de 3 lüyor daha sonra) süratteki motor sesi ile scenicin 3. vites 90 km sesini gel sana her iki arabadada göstereyim hangisi daha sesli, ayrıca her ikisinin hızlanmalarına baktırayım arada çok uçuk kaçık farklar var mı? tabiki 1.6 daha çabuk hızlanıyor ama öyle aman aman farkta yok yani

1.0 , 65 beygir araç 2.viteste 88 km/h mi yapıyor ? Bizde Citroen C3 vardı ..
    1.4 , 92 beygir. 2.viteste 83 km/h yapıyordu ( yokuş aşağı yolda denendi ) sonra 3'e atıyordu.. O olayda bir yanlışlık olmasın ..

Bu arada önereceğim araç Yaris'tir

• Peki bu araçlarda km olarak nasıl bir şey bakmalıyız arkadaşlar? Düşük km olanları acayip pahalı. Orta seviye desen 80-100 bin'den başlıyor. Bu araçlara bulaşmamak mı lazım dersiniz yoksa daha o kadar gider mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mhyen

quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

Ben de olsam Corsa alırım ,Yarisi hep bayanlar kullanıyor, tip falan da kötü vasat bir araç

Kullanıcıların çoğunluğunu bayanların oluşturduğunu, tipini beğenmeyenini, Corsa'yı tercih ederim diyenini gördüm de vasat araç kısmını ilk sizden duyuyorum. Nesidir acaba vasat olan kısmı açıklayabilir misiniz? Ben pek anlamasam da bu aracın arkasında bir kere Toyota'nın olması bu yakıştırmayı hak etmiyor gibi ?? Kullanan, binen, aracı tanıyan arkadaşlar da yorumda bulunurlarsa sevinirim...

Motor 1.0 diyorsun, tip kötü , içi dar, göstergelerine alışmak zor, bu bakımlardan vasat bir araç. Kalitesine birşey demiyorum o zaman kalitesiz derdim:)

Toyota lüks araç satan bir firma değil, kendisinin lüks markası var ayrı. Toyota halk tipi ucuz araç üretir, o yüzden Amerikada iyi bir yer edinmiştir, aynı zamanda araçları ucuz olmasına karşın kalitelidir de.

Türkiyede ise pahalıdır, bu da beni düşündüren bir gerçektir. Neticede Türkiyede Şahin de pahalıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: mhyen

Peki bu araçlarda km olarak nasıl bir şey bakmalıyız arkadaşlar? Düşük km olanları acayip pahalı. Orta seviye desen 80-100 bin'den başlıyor. Bu araçlara bulaşmamak mı lazım dersiniz yoksa daha o kadar gider mi?

Arkadaşım , Türkiyede insanlar araçların 100.000 km'den sonra motorun bittiğini falan sanarlar ve görüldüğü üzere pek tutulmaz..
    En basit örneği yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz .. Araçları 300-400 bin km'de olmalarına rağmen Türkiyeye gelip gidiyorlar yaşadıkları yerlerdede rahatça kullanıyorlar.. Amcamın Almanyada 2.el 210.000 kmde araç aldığını biliyorum.
    Araç hor kullanılıp motor yıpratılmadığı sürece 80-100 bin kmdeki araç çok rahat kullanılabilir.Yılda ne kadar km yaparsınız bilmiyorum ama o araç 200 bin km'yi rahat yapar diye tahmin ediyorum ve araç Yaris olursa Toyota kaliteside ön planda olmuş olur.

• 100bini geçmiş araç masraf çıkarmaya başlar. Katılıyorum 400bine , hatta 1 milyon km ye kadar giden motorlar olur iyi bakılırsa ama tabii 400bine kadar o aracı kullanırken yapacağın masrafı hesaba katmak lazım.

Yeni bir araç alınca 5 yı doğru dürüst masraf çıkartmıyor.

Ben Opel Astra aldım 2000 de 10 yıl olacka araba bana masraf çıkarmadı. 130binde. Ha ileride ne yapacak onu bilmiyorum işte bana göre ekonomik ömrünü doldurdu.

Yeni , temiz araba güzel arabadır.

Benim mantığıma göre 3-4 yıldan eski araca binmemek daha iyi, gücüm yettiğince hep yni araç alma taraftarıyım,herkesin fikri ayrı.
  • kadran hatası konusunda bişey diyemem ama çok denedim 2. vites dip gaz 88 den sonra 3 e atıyor, sonuçta üreticiler farklı, vites oranları ve son dişli farkları nedeniyle farklı araçlar aynı viteste farklı son hızlara ulaşabilir bu normaldır kadranda 88 km görürken motor devri 6200 civarı oluyor onuda belirteyim, ayrıca 1.0 yaris ile otobanda kadranda 180 gören arkadaşlar var ben en son 170 gördüm ama tam gerçeği nedir ne kadar sapma var bilemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

MYHEN motor sesinden şikayet edilmesi olayını sanırım imzamdaki ilk yazıdan çıkardın.
    ben o yazıyı 12 yıldır c sınıfı bir araç kullanan birisi olarak ilk aldığım b segmenti araba olduğu için yazdım b segmentindeki bir aracın sesi ne kadarsa 1.o bir aracınkide o kadardır.
    yani araç 1.0 diye motor sesi 1.4 ten fazla değidlir.
    bir arkadaş 1.0 yaris için satılması zor bir araç demiş.
    inan hiç öyle değil tamamen ön yargı.
    ayrıca navy arkadaş 1.2 corsa kullanan birisi, nasıl oluyorda yaris 1.0 ona çok güçsüz geliyor onu anlamıyorum.
    tamamen kendi kişisel beğenisidir onada saygı duyarım.
    seni böyle 1.0 bir araca yönlendrimek gibide bir derdim yok sunduğun 2 tercih arasında sana bence uygun olanı yazdım.
    ve bilgi alabileceğin kaynağıda belirtim.
    gerisi sana kalmış.
    iyi günler

1.0 1.2 arasındaki fark ile 1.2 1.4 arasındaki fark benzer değildir. 1.0 motorlar genelde 3 silindirlidir ve bana göre 800 kg dan fazla araçlarda kullanılmamalıdır. 3 Silindirli olması sebebiyle araç zorlandığı hissi vermekte ve bunu aynen sese yansıtmaktadır. 1.6 passatla 1.0 yarisi karşılaştırmak da çok ilginç. Herşey kg başına düşen beygir değildir. Tork ve motor büyüklüğü, verimi, teknolojisi de önemlidir. 3 silindiril 1.0 58 hp 950 kg lık corsaya bence yetersizdir. Yaris de bence öyle. Corsa 1.2 çoğu markanın 1.4 motorlarının ürettiği gücü üretiyor. Gücüne oranla 60 bg filan olsaydı 1.2 yi de aynı kategoriye sokardım. Ancak 1100 kg e yaklaşan yeni corsalarda bile 1.2 80hp motor kullanılıyor. Bana göre 1.0 motorun ne vergide ne yakıtta avantajı var. Uzun yolda tam bir çile. Benim aracım da beni çok tatmin etmiyor ama 1.4 corsa da kullandım ve pek bi fark da göremedim. Ama 1.0 yaris kullandım, gerçekten hiç hoşuma gitmedi. Ancak 1.4 corsa ortalama 8 lt benzin yakarken corsa 1.2ler 6,8-7 civarı yakıyor. Çok mu fark var aslında yok ama neticede vergi, yakıt olarak 1.2 avantajlı ve bana göre performansı yeterli. Ancak 4 kişi binerseniz bir de klimayı açarsanız o zaman corsa 1.2 de yaris 1.0e benzemeye başlar.

• O paraya Getz alınır paşa paşa binilir.
  • yakıtta avantajının olmadığını söylüyorsun
    sana daha öncede defalarca veri verdim.
    hatta kendin çıktın arabalar (1,0) için ve 1.2 için test verileri koydun.(orada sanırım 2litre fark vardı 100 kmde) sonra dedin ki testin o kısmı yanlıştır.
    neyse uzatmayacağım senin kafanda 1.0 arabanın az yaktığını ispatlamak mümkün değil.
    bir yengece doğru yürümeyi öğretemezsin diyor saygılarımı sunuyorum.
    (ama doğruyu istersen test yapabiliriz)

quote:

Orjinalden alıntı: n a v y_35

quote:

MYHEN motor sesinden şikayet edilmesi olayını sanırım imzamdaki ilk yazıdan çıkardın.
    ben o yazıyı 12 yıldır c sınıfı bir araç kullanan birisi olarak ilk aldığım b segmenti araba olduğu için yazdım b segmentindeki bir aracın sesi ne kadarsa 1.o bir aracınkide o kadardır.
    ayrıca navy arkadaş 1.2 corsa kullanan birisi, nasıl oluyorda yaris 1.0 ona çok güçsüz geliyor onu anlamıyorum.
    seni böyle 1.0 bir araca yönlendrimek gibide bir derdim yok sunduğun 2 tercih arasında sana bence uygun olanı yazdım.
    gerisi sana kalmış.
    iyi günler

1.0 1.2 arasındaki fark ile 1.2 1.4 arasındaki fark benzer değildir. 1.0 motorlar genelde 3 silindirlidir ve bana göre 800 kg dan fazla araçlarda kullanılmamalıdır. 3 Silindirli olması sebebiyle araç zorlandığı hissi vermekte ve bunu aynen sese yansıtmaktadır. 1.6 passatla 1.0 yarisi karşılaştırmak da çok ilginç. Herşey kg başına düşen beygir değildir. Tork ve motor büyüklüğü, verimi, teknolojisi de önemlidir. 3 silindiril 1.0 58 hp 950 kg lık corsaya bence yetersizdir. Yaris de bence öyle. Corsa 1.2 çoğu markanın 1.4 motorlarının ürettiği gücü üretiyor. Gücüne oranla 60 bg filan olsaydı 1.2 yi de aynı kategoriye sokardım. Ancak 1100 kg e yaklaşan yeni corsalarda bile 1.2 80hp motor kullanılıyor. Bana göre 1.0 motorun ne vergide ne yakıtta avantajı var. Uzun yolda tam bir çile. Benim aracım da beni çok tatmin etmiyor ama 1.4 corsa da kullandım ve pek bi fark da göremedim. Ama 1.0 yaris kullandım, gerçekten hiç hoşuma gitmedi. Ancak 1.4 corsa ortalama 8 lt benzin yakarken corsa 1.2ler 6,8-7 civarı yakıyor. Çok mu fark var aslında yok ama neticede vergi, yakıt olarak 1.2 avantajlı ve bana göre performansı yeterli. Ancak 4 kişi binerseniz bir de klimayı açarsanız o zaman corsa 1.2 de yaris 1.0e benzemeye başlar.

• JimBeam aslında önceden Getz'i beğenirdim fakat şu an en son alacağım marka hyundai'dir.
    En çok düşündüklerim toyota yaris ile opel corsa. Lakin geçenlerde bir arkadaş aklıma Palio 1.3 multijet'i soktu.Bu araç benim düşündüklerimden daha performanslı ve dizel. Onu da araştırıyorum. Sanıyorum multijet motoru çok iyiymiş palio'nun. Seçenekler arasına bunu da koyacağım. Fikri olan varsa yine paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler
  • quote:

yakıtta avantajının olmadığını söylüyorsun
    sana daha öncede defalarca veri verdim.
    hatta kendin çıktın arabalar (1,0) için ve 1.2 için test verileri koydun.(orada sanırım 2litre fark vardı 100 kmde) sonra dedin ki testin o kısmı yanlıştır.
    neyse uzatmayacağım senin kafanda 1.0 arabanın az yaktığını ispatlamak mümkün değil.
    bir yengece doğru yürümeyi öğretemezsin diyor saygılarımı sunuyorum.
    (ama doğruyu istersen test yapabiliriz)

quote:

Orjinalden alıntı: n a v y_35

quote:

gerisi sana kalmış.
    iyi günler

Aradaki fark 2 lt değil 1 lt dir muhtemelen. Hatırlamıyorum şu anda. Varsa profilimden çıkarıp koyun bende göreyim, ben bulamadım. 100 km hıza 20.7 saniyede çıkan corsa 1.0 easytronic yerine 14.7 saniyede çıkan corsa 1.2 easytronici her şekilde tercih ederim. Corsa 1.0 motoruna uygun tarzda gaz pedalı kullanılırsa eğer 5,5-6 corsa 1.2 de 6,5-7 yakar. Hele ki şehirlerarasında bu fark iyice kapanır. Bir de testin o kısmı yanlıştır olayını da çıkarırsanız nerde yazmışım, memnun olurum. Testi koyup da işime gelmeyen tarafını "o kısma yanlıştır" diyebilecek bi kişi olmadığımı biraz yorumlarımı okuduğunuzda anlayacaksınız. Ben diyorum ki 1.0 3 silindirli motoru konfor ve performans kriterleri yüzünden tavsiye etmiyorum. Kendi aracımı da övdüğüm yok aslında çok da memnun olmadığımı ama yeterli olduğunu söyledim. Ama 75 hp lik gücü demek ki yeterli geliyor ki aracımın performansını beğeniyorum. He kasa 1100 kg olsaydı beğenmezdim ve söylerdim. Mesele bu.

• aslında bu tür tartışmaları hiç sevmem girmemde.
    ama her yerde yüzde yüz yanlış olan bir şeyi konuşamanız hiç doğru değil.
    bakın burada tercihinizden bahsetmiyoruz.
    sizin tercihiniz benim tercihim olayı değil mesele
    yukarıda yine ne demişsiniz 1.0 araçların ne yakıt nede vergi avantajı var.
    buyrun profinizde tuzla yazıyor bende kocalindeyim.
    sizinle bir test yapalım (başka türlü öğrenemezsiniz çünkü)
    gebzede buluşalım 200 km otoban 200 km e5 200 km şehir içi araçlarımızı her 100 km de öndeki ve arkadaki yer değiştirecek şekilde kullanalım(isterseniz yüklü istersniz boş) bütün sitede şahit olsun fotoğraflayalım görelim bakalım aradaki fark ne kadarmış.ve bu test sonucunda söylediği yanlış çıkan kim olursa o testin bütün masraflarını karşılasın.
    gelelim test olayına test olayı profilinizde aralık 2008 yazılarına bakın lütfen
    orada 0-100 testinde aradaki saniye farkını tamamen veri olarak alıyorsunuz ama iş yakıt tüketimine gelince diyorsunuz ki hayır o (1.0) ın yaktığı için sabit hızda yaktığıdır o kadar az yakamaz sonra ben size olayı anlatıyorum ve siz bana econun ne olduğunu (bilmiyor olmanıza rağmen) anlatmaya çalışıyorsunuz.
    şimdi siz 1.0 tercih etmeyebilirsiniz kimsenin bu konuda size bir şey demeye hakkı yok.
    ama objektif birisi iseniz bir tane veri koyrsınız 1.0 ın yakıt avantajı olmadığını ispatlayan.
    eğer bir şeyi bilmiyorsanız lütfen önyargılarınızla size soru soranları etkilemeyin.
    bunun bir vebali vardır.
    Aslında olay o kadar açıkki
    hiç bir şeye gerek yok opel kendi bu arabaların yakıt tüketimlerini vermiyormu.
    oradan kıyaslayın göreceksiniz ne kadar yaktıklarını.
    ha bu arada pazartesi kırşehire gidip geri geleceğim cumada izmire gidip geleceğim her ayda mutlaka bir şehir dışı yaparım 15o bin km(1.0 ile 2.2 hacim arasındaki arabalar ile) şu ana kadar toplam şehir dışı yol yapmışlığım var yani bu konuda tecrübeliyimde diye bilirim.
    şu ana kadar bundan daha az yakanına (benzinli) hiç rastlamadım.

Bu forumdaki çoğu kimsenin otomobil hakkındaki bilgisi kahvedeki insandan farklı olmadığından (yani bakmayın burada yazıyor olmalarına 5 yıldır buraya takılıyorum neler gördüm neler ) iki aracın fabrika yakıt verisini kıyaslayınca şunu diyebilirler.
    onun motoru küçük o yüzden daha fazla zorlanır ve daha fazla yakar.
    SON SÖZ İMZANIZA SONUNA KADAR KATILIYORUM.
    ve size bir daha 1.0 bir arabanın az yaktığını ispat etmeye çalışmayacağım.
    çünkü nafile...

• quote:

aslında bu tür tartışmaları hiç sevmem girmemde.
    ama her yerde yüzde yüz yanlış olan bir şeyi konuşamanız hiç doğru değil.
    bakın burada tercihinizden bahsetmiyoruz.
    sizin tercihiniz benim tercihim olayı değil mesele
    yukarıda yine ne demişsiniz 1.0 araçların ne yakıt nede vergi avantajı var.
    buyrun profinizde tuzla yazıyor bende kocalindeyim.
    sizinle bir test yapalım (başka türlü öğrenemezsiniz çünkü)
    gebzede buluşalım 200 km otoban 200 km e5 200 km şehir içi araçlarımızı her 100 km de öndeki ve arkadaki yer değiştirecek şekilde kullanalım(isterseniz yüklü istersniz boş) bütün sitede şahit olsun fotoğraflayalım görelim bakalım aradaki fark ne kadarmış.ve bu test sonucunda söylediği yanlış çıkan kim olursa o testin bütün masraflarını karşılasın.
    gelelim test olayına test olayı profilinizde aralık 2008 yazılarına bakın lütfen
    orada 0-100 testinde aradaki saniye farkını tamamen veri olarak alıyorsunuz ama iş yakıt tüketimine gelince diyorsunuz ki hayır o (1.0) ın yaktığı için sabit hızda yaktığıdır o kadar az yakamaz sonra ben size olayı anlatıyorum ve siz bana econun ne olduğunu (bilmiyor olmanıza rağmen) anlatmaya çalışıyorsunuz.
    şimdi siz 1.0 tercih etmeyebilirsiniz kimsenin bu konuda size bir şey demeye hakkı yok.
    ama objektif birisi iseniz bir tane veri koyrsınız 1.0 ın yakıt avantajı olmadığını ispatlayan.
    eğer bir şeyi bilmiyorsanız lütfen önyargılarınızla size soru soranları etkilemeyin.
    bunun bir vebali vardır.
    Aslında olay o kadar açıkki
    hiç bir şeye gerek yok opel kendi bu arabaların yakıt tüketimlerini vermiyormu.
    oradan kıyaslayın göreceksiniz ne kadar yaktıklarını.
    ha bu arada pazartesi kırşehire gidip geri geleceğim cumada izmire gidip geleceğim her ayda mutlaka bir şehir dışı yaparım 15o bin km(1.0 ile 2.2 hacim arasındaki arabalar ile) şu ana kadar toplam şehir dışı yol yapmışlığım var yani bu konuda tecrübeliyimde diye bilirim.
    şu ana kadar bundan daha az yakanına (benzinli) hiç rastlamadım.

Bu forumdaki çoğu kimsenin otomobil hakkındaki bilgisi kahvedeki insandan farklı olmadığından (yani bakmayın burada yazıyor olmalarına 5 yıldır buraya takılıyorum neler gördüm neler ) iki aracın fabrika yakıt verisini kıyaslayınca şunu diyebilirler.
    onun motoru küçük o yüzden daha fazla zorlanır ve daha fazla yakar.
    SON SÖZ İMZANIZA SONUNA KADAR KATILIYORUM.
    ve size bir daha 1.0 bir arabanın az yaktığını ispat etmeye çalışmayacağım.
    çünkü nafile...

Ben 1.0 arabanın az yakmadığını söylemedim ki... Siz 1.0 araç kullanmayı öğrenmişsiniz, aracı yüklü kullanmadan, arabanın hızlanmasının kötü olduğunu bilip sakin davranıp gaza buna göre basarak az yakıyor olabilirsiniz. 1.0 motorun yapısı gereği 8 lt benzin yakacak hali yok. Ben zaten 1.0 corsa kullanmadım, 1.0 yaris kullandım. Biraz gitsin diye gaza yüklendiğimde anlık tüketimin 17-18 lt lerde gezdiğini gördüm. Benim aracımı bikaç haftadır 4-5 kişi binerek kullanıyoruz. Kayda değer bir yakıt tüketimi artışı var mesela. Bu da normal. Aynı kg deki iki araçtan birisinin harekete ve belli bi hıza ulaşmak için ihtiyaç duyduğu itme kuvveti var. Bu düşükse aracı en ufak bi zorlamanız halinde yakıtı yakmaya başlar. Diğeri biraz daha güçlüyse daha az gaz tepkisine ihtiyaç duyar. Mühendis olmadığım için güzel anlatamıyor olabilirim ama mantık böyle işler. Tamam 1.0 arabayı zorlarsan 1.6 gibi yakar efsanelerine ben de katılmıyorum hiç bir zaman katılmadım. Ama 1.2 veya teknolojik 1.3-1.4 ler ile kayda değer bir fark olmadığını savunuyorum. Bunun yanında tercih ederim lafını kullanmaksızın şunu söyleyeceğim. Bir araç genel anlamda, performansının koltuğa yapıştıracak kadar fazla olması gerekmese de zor koşullarda, şehirlerarası yollarda ani hızlanma isteklerine cevap verebilmesi önemlidir. Fiyat fayda diye bi şey var. Bir corsa 1.2 6,5-7 lt yakıyor corsa 1.0 5-5,5 (herneyse tam bilmiyorum ama fabrika verisi şehiriçi 6,5 ortalama 5,5 filandı sanırım, ayrıca ortalama 5,5 u yakalamak için gerçekten 1.0 motora alışmış olmak yani gaz pedalına aracın gücü kadar dokunmak, hızlanmak için de sabretmek gerek) yakıyor ise ve arada bu kadar performans kayıpları varsa, 3 silindirli motorun çıkardığı fazladan desibeller varsa corsa 1.2 tercih edilir diyorum. Zaten vergileri de aynı. Herneyse bende size ispat etmeye çalışmayacağım. Ama imzamı tekrarlamak yerine ne demek istediğimi tam anlamalısınız. Yakıt avantajı yok dedim hata ettim kayda değer bir fark yok demeliydim. Ya da bana göre bu büyük bi avantaj değil, bu kadar performans kaybı yaşayıp 1-2 herneyse yakıt farkı avantaj değil demeliydim. Aracınızı savunmak için bu kadar kendinizi yiyip bitirmeyin. Mesela ben aracımın iyi ve kötü yönlerini kronik sorunlarını bilir ve forumda gerektiğinde söylerim. Arabasını eleştirebilen mert arkadaşlar aranıyor diye bi konu vardı oraya da yazmışımdır. Size de tavsiye ederim. İyi forumlar.

• http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=340&baslik=Yaris%201.0%20Terra%20M/M%20-Temmuz%202006

http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=412&baslik=Corsa%201.4%20-Mart%202007

Gerçekten de 1.4 corsa ile 1.0 yarisin test değerlerinde yakıt farkı yokmuş. sadece birinin test ortalaması 5.3lt/100 km diğerininki 8.0 lt/100 km

• bana tavsiye ettiğiniz ettiğiniz şeyleri ben sizden önce yapmışımdır.(ONUN İÇİN BANA TAVSİYEDE BULUNMAYIN)
    zira açtığınız konu başlıklarını inceledim araba tavsiyesi istediğiniz bir çok başlık açmışsınız zira sizede yanlış bilgilerle yorum yapılması hoşunuza gitmezdi sanırım
    imzamı okursanız ilk yazım neredeyse aracın bir eleştirisi niteliğindedir.
    kişilerin kendisinin sormadığı hiç bir zaman 1.0 bir araba önermemişimdir.(ARAYIN BULUN VARSA ÖZÜR DİLEYECEĞİM)
    arabam corsa olmasına rağmen bu konu başlığında bile corsayı önermedim dikkat ederseniz.
    BUNLARI NİYE YAZDIM ÇÜNKÜ SANKİ BEN KENDİ ARABAMI ÖVÜYORMUŞUM GİBİ BİR İFADE İLE BENİ ZAN ALTINDA BIRAKTINIZ.
    yarisin anlık yakıt tüketiminin bir ara 17-18 litre olması o arabanın çok yaktığınınmı kanıtıdır allah aşkına buna cevap bile vermem.
    neyse ben bunları niye yazıyorum.
    çünkü bu öğrenci arkadaş söylediği koşullarda onun ihtiyacını en iyi karşılayacak aracı bulmuş iken tamamen yanlış bilgiler vermeniz nedeniyle belkide pişman olacağı şeyler yapacak kaldıkı buraya yazdığım her yazının bilgi arayanlara bilgi verecek bir arşiv olduğu bilinciyle yazdığım için sadece o arkadaşa değil başka arkadaşlarada faydası olacak bilgiler.
    size nacizane tavsiyem birisine bir şey önerirken bildiğiniz şeyleri doğru kelimelerle aksettirin.
    benden bu kadar saygılarımla...

• Aracınızı savunmak için bu kadar kendinizi yiyip bitirmeyin
    buda çok çirkin bir ifade hiç bir yerde aracımı savunmadığımın farkında olduğunuzu umarım.
    bir tartışmada önemli olan bir şeyler öğrenmektir ben hep bir şey öğrenmeye çalıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kir-pi

http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=340&baslik=Yaris%201.0%20Terra%20M/M%20-Temmuz%202006

http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=412&baslik=Corsa%201.4%20-Mart%202007

Gerçekten de 1.4 corsa ile 1.0 yarisin test değerlerinde yakıt farkı yokmuş. sadece birinin test ortalaması 5.3lt/100 km diğerininki 8.0 lt/100 km

1 ncisi corsa 1.4 ten değil 1.2 den bahsediyoruz. İkincisi daha önce söylediğimi sanmıyorum simdi otomobilci arkadaş önceden böyle söylemiştin şimdi demedim dedin şimdi yine aynı şeyi söylüyorsun diyecek ama her neyse 1.0 motor bir araca alışana dek 5.3 ortalamayı yakalayabileceğinizi sanmıyorum. Test sırasında elde edilen 0-100 hızlanmaları ve ara hızlanmalar gerçeği ama yakıt tüketimi aracın durumuna, kullanıcının kullanım tarzına göre çok değişken bir kavram. Corsa 1.2 easytronic testinde de 7.2 diyor ama ben fulleyerek yaptığım ölçümde 6.8 tespit ettim. Zaten yakıt tüketimi arabanın kullanılış tarzıyla da çok alakalı. Arkadaşın açtığı konuya bakın nereye geldiğimize bir bakın, 5.3 yakmış yaris, sanırım corsa 1.0 da bu kadar yakar, corsa 1.2 de en fazla 7 yakar.
    6,8*3,19=21.69 Tl
    5,5*3,19=17,54 Tl
    100 km de aradaki fark 4,15 Tl. Gerçekten de baya fark var. Ayda 1000 km yapan için 40 lira fark yapar. 3 silindirli hiçbir hızlanma disiplininde memnun etmeyen, motor sesiyle insanı boğan (corsayı bilmiyorum 2004 model yaris öyleydi) bir araç yerine en azından aynı vergi dilimindeki 1.2 corsa daha mantıklı olduğunu söylüyorum başından beri. Ayrıca 1.0 yaris veya corsaya 4 kişi binip klimayı da açtığınızda yakıt tüketiminiz 1.2 corsa ile aynı olacak bunu da unutmayınız. Bunun yanında kullandığım corsa ile haziranda 2000 km yol yaptım. Ortalama 5,2 lt yaktı. 90 km ortalama hızla. Aynı şekilde yaris veya corsa da hadi 4 yaksın. Aradaki fark 1 lt yani 3,19 tl. Yine aracı zorlamadan kullanırsanız 4 lt yakarsınız. Herneyse ben yine de 1.0 araçların az yaktığını söylüyorum, 1.4 75 hp lik polodan, 1.4 97 hp lik getzden, 1.6 115 hp lik focustan tabii ki az yakar. Ama 1.3 yaristen, 1.2 corsadan, 1.3 colttan, 1.4 jazzdan KAYDA DEĞER FARK YOKTUR. Corsa 1.2 de aşırı ekonomik bir araç değil, ama ekonomik diyebiliriz. Bana sorarsanız jazz ve colt performansları ve ferah iç mekanlarına göre corsadan daha ekonomik. 2 gün önce jazz kullandım 2008 model, sport modeli, manuel vites. Yakıt ortalaması 5.2 yazıyordu. Ve arkadaş çok şehiriçi sıkışığa girmese de boş e5 te tuzla içinde filan kullanıyor. Benzin fiyatının rekor seviyede olduğu ülkemizde 1000 km deki elde edilen kar 40 tl. Demek ki benzin olması gereken fiyat olan 2 lira filan olsa bi hesap edin bakalım ne kadar farkediyormuş.
    Sonuç olarak kimseyi yanlış yönlendirmiyorum, 1.2 corsanın 6,8 yaktığına inanmayan varsa gelsin tuzlada ölçüp göstereyim. Uzun yolda 5.2 yaktığına (klima 1 nci seviyede) inanmayan varsa gelsin göstereyim. Bunun dışında konuşacak birşey yok, yine söylüyorum en ekonomik benzinli motorlar 1.0 motorlardır ama motorun hacmine ve gücüne göre kullanmak şartıyla. Bunun yanında 1.2 corsa ile 1.4 jazz ile, 1.3 colt ile kayda değer fark yoktur aralarında. Tabii ki focus astraların 8,5 9 lt ortalamaları ile kıyaslarsanız avantajınız büyür ve kayda değebilir. İyi forumlar...

• quote:

bana tavsiye ettiğiniz ettiğiniz şeyleri ben sizden önce yapmışımdır.(ONUN İÇİN BANA TAVSİYEDE BULUNMAYIN)
    zira açtığınız konu başlıklarını inceledim araba tavsiyesi istediğiniz bir çok başlık açmışsınız zira sizede yanlış bilgilerle yorum yapılması hoşunuza gitmezdi sanırım
    imzamı okursanız ilk yazım neredeyse aracın bir eleştirisi niteliğindedir.
    kişilerin kendisinin sormadığı hiç bir zaman 1.0 bir araba önermemişimdir.(ARAYIN BULUN VARSA ÖZÜR DİLEYECEĞİM)
    arabam corsa olmasına rağmen bu konu başlığında bile corsayı önermedim dikkat ederseniz.
    BUNLARI NİYE YAZDIM ÇÜNKÜ SANKİ BEN KENDİ ARABAMI ÖVÜYORMUŞUM GİBİ BİR İFADE İLE BENİ ZAN ALTINDA BIRAKTINIZ.
    yarisin anlık yakıt tüketiminin bir ara 17-18 litre olması o arabanın çok yaktığınınmı kanıtıdır allah aşkına buna cevap bile vermem.
    neyse ben bunları niye yazıyorum.
    çünkü bu öğrenci arkadaş söylediği koşullarda onun ihtiyacını en iyi karşılayacak aracı bulmuş iken tamamen yanlış bilgiler vermeniz nedeniyle belkide pişman olacağı şeyler yapacak kaldıkı buraya yazdığım her yazının bilgi arayanlara bilgi verecek bir arşiv olduğu bilinciyle yazdığım için sadece o arkadaşa değil başka arkadaşlarada faydası olacak bilgiler.
    size nacizane tavsiyem birisine bir şey önerirken bildiğiniz şeyleri doğru kelimelerle aksettirin.
    benden bu kadar saygılarımla...

Ben aracınızı övüyorsunuza benzeyen bir kelime kullanmış mıyım. Sadece aracınızın kötü bir yönü var hepimizde olduğu gibi bunu kabullenin, savunmayın demişim değil mi? Ayrıca ben yanlış bilgi veriyorsam bile 1 kişi yüzünden yanlış tercih yapan varsa foruma bir daha yorum da yazmam. Forumu gereksiz işgal etmeyen, gereksiz konu açmayan (toplam 2 ya da 3 araç tercihi konusunda konu açmışımdır, bi kaç da arıza konularında açmışımdır.)bir forum üyesi olduğumu düşünüyorum. Tabii ki hepimizin amacı bildiğimizi ya da biliyoruz sandığımızı yazmak ve yardımcı olmak. Ayrıca biraz yazdığım yorumları incelerseniz, 2-3 cümle ile bitirmeyen, sırf mesaj sayısı dolsun diye konuşmayan bir forum üyesiyim. Bilmediğim konu hakkında kesinlikle yorum da yapmam, bir de sormak istediğim birşeyvar ben başından beri verilerle konuşuyorum, yakıt tüketiminizi ölçtünüz mü kaç lt yakıyorsunuz, buna göre konuşalım. Hatta artık konuşmayalım ve bu konu kapansın, size tüm yüreğimle hak veriyorum, söylediğim tek şey aradaki farkın kayda değer olmaması, o da doğru olmayabilir benim düşüncemdir. Zaten hata yaptığımı söyledim yukarda, fark yoktur dememeliydim, kayda değer fark yoktur demeliydim diye. Bu kadar büyütmeye gerek yok, corsa 1.2 nin de en az 10 tane - yönünü yazabilirim, ama konu 1.0 konusu olduğu için bişey yazayım dedim ama pişman oldum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.