Bildirim
2001 modelclio yakıt tüketimi hakkında
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
megane-1 ler gerçekten çok az yakıyor ama clioları bilmem.
megane-2 dizellerde en az yakan dizel diye biliyorum.
yani yakıt konusunda renault iyidir.
quote:
Orjinalden alıntı: Climanjaro
Selamlar.
arkadaşlar bu aracın yakıt tüketimi konusunda bilgi sahibi olanlar var mı?
şehir dışı yakıt tüketiminin 4.5 lt olduğunu söylüyorlar.
yani 13 ykr. gibi bir yakıt sözkonusu.
gerçekten böyle mi?
motor 1.4.
-
1.4 16V lerin ortalama tüketimi 18-20 YKr. civarında.Şehir dışı için 13 YKr. doğru olabilir. _____________________________ MSI GS60 2PC GHOST
HTC ONE M8
CANON 600D
CORT EVL-Z4B
BMW 116i M -
Bu aracın beynindeki parametreler oynanmadıysa, 100 Km'de 4,5 Lt tüketmesi mümkün değildir. Asgari tüketim şehir dışında 5,5 lt civarında gerçekleşecektir ki, bu rakamı bile elde edebilmeniz için aracı çok dikkatli kullanmanız gerekecektir. _____________________________ -
Arkadaşlar 1.4 16V 2001 RXT aracım var...Şu ana kadar ş.arasında en düşük 100km/5,6lt yi gördüm ama oda arkadaşın dediği gibi 90km hızı hiç geçmedim...Onun dışında ş.içinde de bazen 100km/9lt bile görüyorum...Yani o kadar düşük olması imkansız.... _____________________________ Renault Clio HB 1.4 16V RXT -
bende 2001 değilde 2000 var. 8valflik.
şehir dışında en az 5 görebildim(benzinde). 4.5 biraz zor gibi ne de olsa dizel değil bu araç._____________________________ -
bende 2001 clio var 1.4 16v olanlarından.
sakaryada oturuyorum ve hep şehir içinde gidip geliyorum. Km de 205-215 bin lira yakıyor. Şehir dışına daha çıkmadım ama tahminim 140 falan olur gibime geliyor._____________________________ MONSTER® GX663R 15.6''
Berlingo Shine Bold XTR -
Sakaryada oturuyorum.Şehir dışı 5 litre ki defalarca denedim saatte 100 km hızla.Şehir içi 7.1 litre.(2006 symbol 1.4 8v Authentique) _____________________________ CLİO SYMBOL 2003 1.5 dCi Authentique GP -
arkadaş çok ısrar ediyor.
13 kuruşyaktığını söylüyor.
ben de inanamadım._____________________________ imzami kaybettim, gören ya da duyan var mı? -
quote:
Orjinalden alıntı: jipsy
bende 2001 clio var 1.4 16v olanlarından.
sakaryada oturuyorum ve hep şehir içinde gidip geliyorum. Km de 205-215 bin lira yakıyor. Şehir dışına daha çıkmadım ama tahminim 140 falan olur gibime geliyor.
Arkadaşım aynı araçtan bende de var....Aracımda son derece temiz bursa da oturuyorum....Servis bakımlı ama sana şunu söyleyim ş.arasında 140 yakması imkansız ...Diğer formlara göz atarsan arabasına gaz taktıran arkadaşlar bile ş.arasında 130 ie 140 arası yaktığını söylüyor senin aracın benzinli olduğu halde nasıl 140 yakar?
Ve arkadaşlar burada yazan herkese inanmayın bazen bazıları bilerek böyle kılçık atarlar düşmeyin...._____________________________ Renault Clio HB 1.4 16V RXT -
selam
Daha şehirler arası denemedim ama şehir içinde 210 civarında yakınca %25-35 arasında daha az yaksa otobanda falan 140-150 civarına gelir gibime geliyor. Vites aralığı düşük olduğundan 90 ile giderken çok yakacağını sanmıyorum. Ama 120-140 ile giderken fazla yakabilir.
Jipsy_____________________________ MONSTER® GX663R 15.6''
en az yakan 1,4 16 walf benzinli motor .90km/h ile 5,3 lt. den aşağı yakmaz oda 150 krş.yapar... daha altı düz yolda imkansız.... Belki boludağından aşağı salladılar ise bilemem.....bu motor 1,4 lerin en performaslı en tutumlu motoru... benzini 2,65 ytl ye alıyor ise doğrudur. benzin 2,85 den 150 ykrş en iyi ihtimal ve ben bunu Ankara/İstanbul yolunda başardım....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 13 Ağustos 2007; 21:13:43 >_____________________________ Megane 3 faz 2 1.6 extrem.
Sony Xperia P -
Aracın ışık yandıktan sonra tam olarak ne kadar gittiğini bilmiyorum.Tahminen 30 km. gitmesi gerekir sanırım.Işık yandıktan hemen sonra 100 YTL lik benzin koyup 560 km. gidebiliyorum şehir içinde ışık yanana kadar.Yani tahminen 530 km gidiyo 100 YTL ye.Bu da km de 18.8 YKr yapar. _____________________________ MSI GS60 2PC GHOST
HTC ONE M8
CANON 600D
CORT EVL-Z4B
BMW 116i M -
selam
Hangi şehirde araba kullanıyorsun? Ben sakaryada 100 ytl ye 460 km yol yaptım. Benzin bitmemişti ama ışık yanmak üzere idi. Bu kadar az yaktırmak için ne yapıyorsun???
Bende 2001 1.4 16V clio var. bütün filtreler ve bujiler yeni değişti?
Jipsy
quote:
Orjinalden alıntı: Falmor
Aracın ışık yandıktan sonra tam olarak ne kadar gittiğini bilmiyorum.Tahminen 30 km. gitmesi gerekir sanırım.Işık yandıktan hemen sonra 100 YTL lik benzin koyup 560 km. gidebiliyorum şehir içinde ışık yanana kadar.Yani tahminen 530 km gidiyo 100 YTL ye.Bu da km de 18.8 YKr yapar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jipsy -- 21 Ağustos 2007; 23:15:03 >_____________________________ MONSTER® GX663R 15.6''
UZUN YOLDA 180 CİVARI YAKAR TECRÜBEYLE SABİTTİR SALLAMAYA GEREK YOK , RENOYU ÖVÜNCE ÖDÜL VERMEYECEKLER BİZE _____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: jipsy
selam
Hangi şehirde araba kullanıyorsun? Ben sakaryada 100 ytl ye 460 km yol yaptım. Benzin bitmemişti ama ışık yanmak üzere idi. Bu kadar az yaktırmak için ne yapıyorsun???
Bende 2001 1.4 16V clio var. bütün filtreler ve bujiler yeni değişti?
Jipsy
quote:
Orjinalden alıntı: Falmor
Aracın ışık yandıktan sonra tam olarak ne kadar gittiğini bilmiyorum.Tahminen 30 km. gitmesi gerekir sanırım.Işık yandıktan hemen sonra 100 YTL lik benzin koyup 560 km. gidebiliyorum şehir içinde ışık yanana kadar.Yani tahminen 530 km gidiyo 100 YTL ye.Bu da km de 18.8 YKr yapar.
İstanbul da kullanıyorum ama fazla trafiğe takıldığım söylenemez.Avcılar-yeşilköy arası genelde.Tabi bu verdiğim değer aracı zorlamadan fazla devir yapmadan bide sefaköy yokuşunu ayağımı gazdan çekerek inerim.Bende hava filtresini düzenli değiştiririm,hep aynı yerden benzin alırım,arasıra enjektör temizleyici koyarım benzine,klima kullanmam rahatsız ediyor,gereksiz fren yapmam,trafikte sadece önümdekini değil onun önündekini de takip ederim.Yol bilgisayarında uzun süre anlık tüketimi 2.5-3.0 arasında yakalayabildiğim oluyo sabit hızda._____________________________ MSI GS60 2PC GHOST
HTC ONE M8
CANON 600D
CORT EVL-Z4B
BMW 116i M
-
Arkadaşım bende SAKARYAda oturuyorum.Defalarca denedim ve Adapazarı-Düzce E5te sabit 100km/h sürat 100kmde 5litre yakıyo.Bu da 14,40 YTL yapar.Ama tek şöför ve yüksüz.Şehir içi tabi SAKARYA şartları 7-7,5 litre arası değişiyo.Şunu belirtmek isterim benim arabamda 90la 100 arasında hiçbir fark yok.( CLİO SYMBOL 1.4 8V 2006) _____________________________ CLİO SYMBOL 2003 1.5 dCi Authentique GP -
Benzin lambası yandığı zaman 10 YTLlik benzin alıp yine Adapazarı-Düzce istikametinde yol aldım.Yola çıkmadan sayacı sıfırladım.Tam olarak 67 km sonra lamba yine yandı. _____________________________ CLİO SYMBOL 2003 1.5 dCi Authentique GP -
Şu an rot ayarım bozuk.Yaptırdıktan sonra tekrar deniycem dikkatli bir şekilde ne kadar gidebileceğimi.Hemde güncel benzin fiyatıyla sağlıklı bir sonuç olur. _____________________________ MSI GS60 2PC GHOST
HTC ONE M8
CANON 600D
CORT EVL-Z4B
BMW 116i M -
clionun şehir dışında o kadar az yakacağını sanmam (eğer benim gibi sabit saatte 100 km hızla gidiyosa) motoru küçük ama bende 1.6 16v megane var 2001 model 530 km de 24.5 litre benzin yakıyo _____________________________ Memleket: ANKARA Görev: ANKARA
Benzer içerikler
- renault kangoo paket sıralaması
- megane 2 kronik sorunlar
- megane 2 otomatik şanzıman
- megane 1 en dolu paketi hangisi
- joy paket ne demek
- renault austral özellikleri
- 2020 model clio
- renault kadjar en dolu modeli hangisi
- renault twingo elektrikli fiyat
- renault austral 2025 özellikleri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler