Şimdi Ara

2001 clio rxt otomatik şanzıman sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler. Elimde 88bin kmde olan temiz kullanılmış clio rxt var. Son 2 gündür şanzımandan sorun yaşıyorum sorun şu şekil gerçekleşiyor; Aracı bir miktar sürüyorum sonra mesela ışıklarda tamamen durucak şekilde vites d de iken ayağım frende normal şekilde bekliyorum. yeşil ışık yandıktan sonra frenden çekip gaza basıyorum araç sanki boştaymış gibi devir artıyor fakat ilerlemiyor ama devir daha sıfırlanmadan hemen 1. vitese geçip taaaak diye ses gelip kendini ileri atıyor. 1. vitese geçtikten sonra hiç bir sorun yok. Evin garajı biraz yokuşta. garaj kapısı açılırken bekliyorum ayagım frende vites d de. kapı acıldıktan sonra ayagımı frenden cekınce normalde hıc gerı kaymıyordu fakat sanki vites boşta gibi 1-2 metre kaydı ve sonra vites yerine kendiliğinden geçtikten sonra yine taak bir ses ve sonra hiç bir şey yokmuş gibi girdim park ettim. Bu olayda tamamen şanzımanın yenilenmesi mi gerekiyor yoksa tamir ile hallolabilir mi ? Araca tüp falan hiç takılmamıştır.







  • Hayaletsenebi H kullanıcısına yanıt
    debırıyaj baskı balata gibi duruyor yada volan dıslısı ama 1 vıteste sorun yok demıssınız ılgınc şanzımandanda kaynaklanabılır belkı hemen 1e almıyodur felan
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    araba otomatik vites araba debriyaj baskı balata nasıl olabilir ayriyetten dediğn gibi 1e hemen almıyor araba durakladığı zaman yatık tasarrufu etmesi için boşa alıyor tahminimce sonra 1e geri geçirirken çok gecikiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayaletsenebi -- 12 Eylül 2015; 16:49:39 >
  • Tam otomatik şanzıman hidrolik beynin içerisinde selenoidler vardır.Bunlar kirlenmiştir ya da arızalanmış da olabilir.
    İstanbuldaysanız sönmezler otomotivle şanzıman hastanesi bir görüşün isterseniz.
  • tesekkur ederim fakat trabzonda ikamet ediyorum.
  • O zaman yetkili servisle görüşün.Fakat çoğu yetkili servis çoğu zaman komple şanzıman değiştirme taraftarıdır.Servis değişim derse sönmezlerle telefonda bir görüşün isterseniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.