Şimdi Ara

2000 TL SİSTEM TOPLADIM ÖNERİLERİNİZ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD PHENOM II X4 965 BLACK EDITION AM3 3.4GHZ 8MB CACHE 45NM İŞLEMCI - 309 TL

GIGABYTE 890GPA-UD3H AMD 890GX+SB850 AM3 DDR3 1866(O/C) ANAKART - 262 TL

HIS HD5870 ICOOLER V GDDR5 1GB 256BIT ATI RADEON DX11 EKRAN KARTI - 745 TL

KINGSTON 4GB (2*2GB) KIT HYPERX DDR3 1333MHZ CL7 XMP RAM - 203 TL

XIGMATEK UTGARD PURE BLACK EDITION 80PLUS 700W MIDT ATX SİYAH KASA - 303 TL

WD 3.5" 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK - 165 TL

EDIFIER X600 2+1 SPEAKER - 84 TL

2071 TL
    (Vatan Computer Fiyatlarıdır)

Arkadaşlar topladığım sistemde herhangi bir sorun varmı? Yani değiştirmem gereken bişeyler varsa onları öğrenmek istiyorum.

Bide birkaç sorum olacak:

1)Anakart ile ramin uyumsuzluk problemi olur mu?

2)Kasa PSU su 700W olarak kasanın içinde. 700W bu sistem için çok mu fazla ve kasa ile gelen PSU lar sorun yaşatır mı ayrı bi PSU almam gerekir mi?

ayrıca aklıma gelmeyen bişiler varsa yazarsarsanız çok sevinirim. Bu fiyat sabit tutulup daha iyi parça önerileriniz varsa onlarıda bekliyorum.

Şimdiden bütün DH ailesine teşekkür ediyorum...

• İşlemci soğutucu alın,hdd biraz sesli hdd yi de samsung HD103SJ alın. Böylece sistem daha sessiz olur. Bunun dısında ekran kartına cok para vermeyin 560tl ye gtx470 alın.
  • Yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.
    Hdd nin sesli olduğunu bilmiyordum söylediğiniz iyi oldu.
    Ben OC yapmayı düşünmüyorum stok fanı çok mu kötü AMD nin yoksa OC'suz kendi kendine yeter mi?
    ATI ekran kartı olan bi sistem kurmak var aslında aklımda. 470 in çok ısınma problemi var diyolar bu doğrumudur.
    Son olarak da GTX470 HD5870 ten daha mı güçlü bi kart (Nvidia kartları pek iyi bilmiyorum da)
  • 750 TL şuan için ekran kartına verilmez, çok az daha bekleyin yeni seriler gelecek...

HD4290 gibi güzel bir o.b vga var seçtiğiniz anakartta, bu süreçte sizi idare eder.

İşlemciyi X4 955 B.E yapın 200mhz için de 40-50 TL fazladan ödemeyin, 260 TL X4 955 3.2ghz.

Kasa ve ramler güzel, sorun çıkaracağını sanmıyorum anakart ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 15 Ekim 2010; 18:59:35 >
  • Galiba söylediğinizde haklısınız. Şimdilik biraz beklemek çok mantıklı. Anakarttaki ekran kartı beni idare eder.
    İşlemci konusunda aslında 40-50 TL lik bi oynama benim için önemli değil yani sizin söylediğiniz işlemciyi de alabilirim topladığım pc dekini de.
    Ekran kartlarının üst modellerinin çıkacağını bilmiyordum o zaman bekleyelim...
  • İşlemciyi X4 955 yapıp ekran kartını Zotac GTX 470 veya 460 yaparsanız dasa iyi olur.
  • x4 955 yap 12(+)cm 4pin pwm'li Bir Soğutucu Al Yeni Seriler Gelene Kadar Onboard VGA Kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sizin sisteminiz gayet iyi.. sadece işlemciyi leon hocamızın dediği gibi 955 yapabilirsiniz 50-60 TL gibi mebla ödemenize gerek kalmaz ayrıca ekran kartını gıgabyte gtx460 Olmadı onun muadili olan Hıs HD 5850 Gibi bir seriden bakabilirsiniz 500 Tl gibi bir mebla oda var yani sizi bir 250 TL gibi mebladan kurtaracağı için daha rahat edersiniz ram anakart vs bunlarda birşey yok onlar gayet iyi.
  • O zaman HD6XXX Serisinin çıkmasını bekliycem ardından ucuzlayınca HD5850 yada HD5870 kart alıcam.
    İşlemciyi 965 BE olarak almak istiyorum. 40-50 TL dediğim gibi çok farketmez yani günün birinde overclock işlerine başlarsam 955 e göre daha iyi sonuç alacağıma inanıyorum.

Efendim bide çoğunuz Nvidia kart önermişsiniz ben ATI Ekran Kartı almayı düşünüyorum yani Nvidia 470 daha mı iyi 5870 ten? Bu konuda testler varmı acaba bildiğiniz onu öğrenmek istedim.

Üstadlarım hepinize yorumları için çok teşekkür ediyorum sağolun varolun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumma

Galiba söylediğinizde haklısınız. Şimdilik biraz beklemek çok mantıklı. Anakarttaki ekran kartı beni idare eder.
    İşlemci konusunda aslında 40-50 TL lik bi oynama benim için önemli değil yani sizin söylediğiniz işlemciyi de alabilirim topladığım pc dekini de.
    Ekran kartlarının üst modellerinin çıkacağını bilmiyordum o zaman bekleyelim...

2000 TL'lik sistem kuran birisi için o/b ile idare etmek mantıksız. Fermi GTX460'ı çıkarı ki; gayet başarılı. GTX470AMP! özel soğutuculu model. Öneririm..
  • arkadaşlar haklı ama bence vatandan alma fiyatları gerçekten pahalı olabiliyor. tekmar, nova veya ekseni öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

2000 TL'lik sistem kuran birisi için o/b ile idare etmek mantıksız. Fermi GTX460'ı çıkarı ki; gayet başarılı. GTX470AMP! özel soğutuculu model. Öneririm..

hocam orasıda öylede şöyle bir durum var farkındamısın bilmem yeni ekran kartları piyasaya sürülmek üzere bu durumdan dolayı şu anda piyasada olan ekran kartlarının fiyatında düşme yaşanabilir. Ya fiyatı düşen ekran kartlarından alıcak yada yeni seri bir ekran kartı alacak az sabrederse tabi ama kendi bileceği iş o ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_alien89 -- 16 Ekim 2010; 0:52:44 >
  • Kararsızlığım hala devam ediyor...:)

İşlemciyi ileriye dönük olması açısından X6 1055T olarak mı alsam acaba şimdi de bu konu kafamı karıştırdı. 965BE ile 1055T arasında çok fark yok gibi...

bu arada fiyatlar biraz daha düşmüş Vatan'da her üründe yaklaşık %5 - %10 luk bi indirim söz konusu.Yani aynı sistemin X6 işlemcilisi 1990 liraya geliyo şu anda.

Ayrıca Ekran kartı da 690 liraya düştüğü için beklemekten vazgeçtim en geç bu ay içinde sistemi almaya karar verdim...

Bu arada 890-GPA nın desteklediği ram listesinin verildiği adrsete:http://download.gigabyte.ru/memory/mb_memory_ga-890gpa-ud3h.pdf

Alacağım Kingston ram yok. Uyumsuzluk sorunu olabilir diye tedirginlik yaşıyorum.

Sizce bu yazdığım konularda ne gibi değişiklikler yapsam daha doğru olur. Hepinize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.