Şimdi Ara

2000 TL PC TOPLAMA (APU VS INTEL) KARARSIZ KALDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Western Digital Blue WD1600AAJS 160GB 7200 RPM 8MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5"
    SAMSUNG HD161HJ 160GB 7200 RPM 8MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5"

elimde bu harddiskler var. cache değeri 8 mb olması sıkıntı yaratır mı bilmiyorum. o yüzden bütçe olduğu için apu sisteme yeni hdd ekledim.
    artı olarak monitörüm var.

AMD APU SİSTEM (hdd fazlası var)

- - - - - - - - - - - -

INTEL SİSTEM (yeni hdd yok, elimdekiler kullanılacak)

- - - - - - - - - - - -

amd sistemde 400w seçmemin sebebi ilerde ekran kartı takarsam güç kaynağı hazırda olsun.
    dahili grafik birimi olan overclock yapılabilen anakart seçtim. performansa göre overclock ihtiyacım olursa yaparım.
    güç kaynağını daha ucuz alabilirdim ama 80+ sertifikalı almayı tercih ettim.
    en çok cs go oynayacağım 150-250 arası fps çok dalgalanmasın, stabil versin. onun dışında lol, pubg yide çok kasmadan oynatsın yeter 45-50 fps

hangi sistemi neden seçmeliyim? şu an ekran kartı güçlü olması sebebiyle intel sistem daha yakın geliyor. apu sisteme ekran kartı hemen takamam. ve bana şimdi en yüksek performansı vermesi gerekiyor. görüşlerim bu yönde siz ne dersiniz?

• Eğer CS:GO ve LOL gibi oyunları oynayacaksanız APU işinizi görür fakat PUBG gibi bir oyunda APU'daki grafik mimarisi sıkıntı çıkaracaktır.

Intel sistemi seçerseniz de bu sefer çoğu oyunda işlemci darboğazı yaşarsınız.

Benim önerim APU'lu sistemi almanızdan yana olacaktır.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    peki apu sisteme hdd almayıp, eski harddiski kullansam çok fark olur mu?
  • Hocam öncelikle selamlar ben intel sistemden yanayım ayrıca 1050 ti ekran kartıda çok iyi bir ekran kartı soyeldiginiz oyunları cok rahatlıkla karşılayabilen bir kart intelin ısı konusunda amd den üstün geldigi açık bir detaydır.Yinede siz bilirsiniz simdiden hayırlı olsun. Darboğaz konusunuda göz önünde bulundurursak arkadaş güzel söylemiş işlemcinin baya düşük kaçmış ancak kullanılabilir diye dünüşünoyurum.
  • AMDCİBABA A kullanıcısına yanıt
    seçtiğim kart 1050 ti değil düz 1050. g4560 ı 1050 ti ile topluyorlar 1050 ile çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. ancak ryzen sistem bana daha makul geldi. bu arada söyledikleriniz nickinize yakışmıyor :D
  • 2200G çok daha modern bir paket. 1050 ile APU'dan çok daha fazla performans alırsınız ancak CS-GO ve LOL gibi oyunlarda bu performansa ihtiyacınız yok.

Ayrıca Intel G4560 işlemci güncel CS-GO'da Dust 2'de örneğin 100-130 arası FPS verir ekran kartından bağımsız olarak. Ancak Ryzen 2200G ayarları kıstığınız takdirde 150-180 arası verecektir.

APU Sisteme istediğiniz HDD'yi takabilirsiniz fark yaratmaz. Bir de AMD platformu daha uzun ömürlü. Örneğin bir sonraki nesil APU'lar HBM ile gelecek ve belki de 7nm'nin de etkisiyle GTX 1060'a yakın bir seviyeye kadar çıkabilecek. Siz o APU'yu alıp anakartınıza direkt olarak takabileceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 30 Mayıs 2018; 15:47:10 >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim söylediklerinize harfiyen katılıyorum. ryzen almaya karar verdim.

peki son olarak ramlerde 2400 mhz hız yeterli olur mu? 2x4 mü 1x8 mi tercih etmeliyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2600 bütçe ile PC toplama
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2200g
    2x8 gb DDR4 Ram alın.
  • leadwell L kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle 2*4 almalısınız. 1*8 hayati bir hata olur. Hız olarak yeterli sayılabilir. Sistem geldiğinde bana mesaj atarsanız manual OC yapmanız konusunda yardımcı olurum. 2400 gözükse de 3000'e çekebiliriz muhtemelen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.