Şimdi Ara

2000 renault laguna 1.8lt benzinli klima ve akü problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese selamlar
    2000 model renault laguna 1.8lt. benzinli hiç lpg takılmamış orjinal 90.000 km de aracımız var.araç sıfır km alındığından beri bizde tüm bakımları yetkili servislerde yapılıyor.
    son 1 yıldır klimadaki sıkıntıyı ve akü boşalma sorununu yetkili servisler çözemiyorlar, özel servise götürdüğümüzde bu arabaların elektroniği karışık yetkili servise yönlendiriyorlar,aşağıda açıklayacağım problemi yaşayan başka laguna yada herhangi bir marka kullanıcıları var mı ? çözüm bulabildiler mi ?

    1 yıl önceye kadar bu şekilde bir problem hiç yaşamamıştık bu problem yüzünden aracın aküsü boşalıyor( sıfır varta akü de aldık ama değişen bir şey olmadı) ve araç takviyesiz çalışmaz konuma geliyor.
    araç kullanıldıktan sonra klimayı kapatıyoruz sonra kontağı kapatıyoruz buraya kadar herşey normal ama sonra birgün-bir hafta yada ne zaman araca ihtiyacımız olsa aracı çalıştırmak için kontağı daha güç konumuna getirmemizle( marş basmadan)aracın aküsü boşalmamışsa, klimanın kendi kendine açılması bir oluyor.16 yıldır hiç böyle bir problem olmamıştı ve uzun süreli (1 hafta) marş basıp aracı çalıştırmazsak sıfır akü kendi kendine bir şekilde boşalıyor ve hiç motora enerji veremediğinden araç takviyesiz çalışmıyor.

    Bugüne kadar bu problemle ilgili ne yaptık.
    1- sıfır varta aküyü tekrar kontrol ettirdik,- problemsiz çıktı,farklı akü denedik gene aynı problem yaşadık
    2- araçta elektrik kaçağı var mı diye kontrol ettirdik- kaçak çıkmadı
    3- yetkli servis ( tepretoğulları) 750 TL ye ,3-4 kablo değiştirdi 1-2 ay problem düzeldi sonra tekrar başladı gene akü boşalıyor ve klima kendi kendine açılıyor, yetkili servis bu soruna cevap veremiyor beceremiyor.

    - klima kapandığı halde ,sonraki açılışta kendi kendine çalışma problemi yaşayan başka laguna kullanıcısı var mı ?16 yıldır yoktu son bir yıldır biz bunu yaşıyoruz ve 16 yıldır araba bir kere bile akü boşaltmadı ( 6 ay hiç çalışmadığı dönem bile oldu )takviye ile çalışmamıştı.
    - klima kendi kendine çalışmaya başladığı için mi akü boşalıyor ( kontağı kapatsak bile acaba kendi kendine aküden beslenip çalışıyor mu ?)
    - akü 1 hafta kullanılmadığı zaman başka nedenden dolayı boşalır ? ( tüm farlar -araç içi ışıklar-teyp vb... elektrik donanımı kapalı olduğu halde ?)
    bu araç harici farklı markalara ait düzinelerce araç kullandım ama hiç bir haftada aküsü boşalan olmadı bu araçta yukarıda belirttiğim gibi 6 ay bile hiç kullanılmadı ama aküsü boşalmamıştı ne olduysa son 1 sene de oldu.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.