Şimdi Ara

20 Yaşında dişleri kaplatma konusu yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yıllardır takip ettiğim forumda ilk defa özel bir mesele olduğu için hesap oluşturup soru sormam gerekti yardımınızı bekliyorum.

Konu;20 Yaşındayım 20 yıldır tatlı tüketimi sağlıyorum - ki pastane zincirimiz var büyük etmen- sigara,alkol veyahut nargile dahi tüketmesemde aşırı derece kola tüketimi sağlıyordum -Dişleri yaptırdıktan sonra içmem sanırım-;Günde 8 lt'yi geçtiği oluyordu.

Eee! Bunların cezasını canım dişlerim çekti diş bakımımı aksatmadım lakin mineleri aşındı beyaz rengini kayıb etti. Sapsarı kaldı ek olarak alt çenem ile üst çenem eğrilik var tam üst üste gelmiyorlar. Ağızdaki çürükleride sayarsak işim yaşş.

Geçenlerde artık dayanılmaz bir ağrı ile Özel bir hastahanede diş tedavisi gördüm 4 diş çekimi ek olarak 1 diş de kanal tedavisi gördü -Dişler çoğunluk azı denen kısımdan çekildi.

Şimdi önümde iki seçenek var ortodonti tedavi olarak;

1-) Diş teli-> Yaşım daha genç diş teli çok sırıtmaz (olursa bile şeffaf olanı taktıracağım) diye düşünüyorum. Lakin 2.5 yıllık bir sürece girmek pek istemiyorum. Hem de araştırmama göre 6-7k para yapıyor.Ama kendi doğal cağnım dişlerim kalıyor ve çene eğriliği tedavi edilmiş oluyor. Diksiyon olarak ne kadar çalışsam da sanırım eğrilik konuşmamı etkiliyor. -Ağızda şahin mi taşıyacağız aga-

2-) Diş Kaplama -> Çok daha kısa seans da yapılıyor işlem ön dişler törpüleniyor (12 adet gerekli ben de) yapılıyor ve kullanılan materyale göre 15-20 yıl gidiyor sanırım. Merak ettiğim iki konu var birincisi;Kaplama 15-20 yıl sonra ömrü bitince ne oluyor? Umarım implant olmaz o ameliyatı asla kaldıramam bunun korkusu var. Bir diğer konu ise kaplama fiyatları hakkında diş başı mı ücret alınıyor yoksa tedavi başımı?

Bu konular hakkında bilgisi olan cevap verebilirse çok müteşekkir olurum.

• Hocam öncelikle aşırı tatlı tüketimi görünürde sadece dişlerinizi etkilemiş fakat muhtemeldir ki iç organlarınızda bu durumdan etkilenmiştir.Diş teli hakkında bir fikrim yok.Fakat annem kaplama yaptırdı.Dediğiniz torpülendi,diş için ölçü alındı ve kaplama yapıldı.Yaklaşık 7 sene oldu bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaşmadı.Ücret ise diş başı değilde tedavinin ücretini ödedik.Diş hekimi muayne sonrasında bir tutar bize sundu,bizde o tutarı ödedik.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Gmn_ kullanıcısına yanıt
    Selamlar Hocam;

Cevap için teşekkür ederim elbette yardımcı oldunuz.. İç organ hasarı olarak günde en az 30 dakika yürüyüş (son 6 yıldır ilk defa sokağa çıkma yasağında damda yürüyüş yaptım) yaparım her zaman. Çok şükür bir hastalık belirtisi yok dişlerim rahatsız edili. Kaplama olarak çok ayıp olacak ama fiyatı söyler misin? Birde veener krom mu yoksa seramik mi kaplama yapıldı bilgin var mı?
  • murqlegend M kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyat olarak yaklaşık 7 sene önce yalan olmasun 2000TL den aşağı değildi diye hatırlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolasın hocam güzel bir fikir edindim peki mesela 12-13 yıl sonra o kaplamalar düşecek sonra ne olacak acaba diş çürüdüğü için implant zorunlu mu olacak? Yoksa yeni kaplama mı takılacak ki?
  • Hocam 12-13 yıl sonra kaplamaların ne olacağı hakkında kimse kesin bir şey söyleyemez. Söz konusu insan vücudu olunca hiçbir şeyin garantisi yok. 30 sene ağzında kaplama duran da var 6 ay sonra kaplaması düşen de. Yukarıdaki iki seçeneği doktorunuz sunduysa doktorunuzla görüşmeniz sizin için daha faydalı olur. Şahsi fikrim ise 20 yaşında olsaydım kaplama yaptırmayı son çare olarak görürdüm.
  • Corleone_ kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın görmemişim mesajı konu dişin sağlığı olacak zaten 15 yıl sonra süresi bitmesi demek dişin damaktan ayrılması mı demek yoksa 15 sene sonra tekrar mı kaplama olacak acaba? Yoksa kaplamalar dişle düşecek ve yerine zorunlu implant mı yapılacak acaba merak ettiğim konu bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.