Şimdi Ara

20 m2 odaya yeterli olan klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba 20 m2 odaya klima taktıracağız ancak iki klima arasında kararsız kaldık , ısı yalıtım mevcut evimizde ancak güneş pek görmüyor sizce hangi tercihi yapmalıyım

- Mitsubishi SRK35ZMP-S1 İNVERTER KLİMA

- Alarko Carrier 53 NQV 050M X-Power Gold Duvar Tipi Split Klima

klimaların net olarak BTU sunu anlayamadım bu yüzden yeterli olacak hangisi acaba ikiside inverter olarak seçim yaptık.

• Yapay Zekanın Yanıtı

20 Metrekarelik Bir Odaya Uygun Klima Seçimi

20 metrekarelik bir oda için en uygun klimayı seçmek, konforlu bir iç mekan ortamı sağlamak için önemlidir. İşte bu alana uygun klima seçerken göz önünde bulundurman gereken bazı faktörler:

• Soğutma Kapasitesi: 20 metrekarelik bir oda için yaklaşık 9.000 BTU/sa soğutma kapasitesine sahip bir klima önerilir. Bu, odayı etkili bir şekilde soğutmak için yeterlidir.
    • Enerji Verimliliği: Enerji tasarruflu bir klima seçmek, elektrik faturalarından tasarruf etmene yardımcı olacaktır. Yüksek EER (Enerji Verimliliği Oranı) veya SEER (Sezonluk Enerji Verimliliği Oranı) değerine sahip klimaları tercih et.
    • Özellikler: İhtiyaçlarına ve tercihlerine uygun özellikler sunan bir klima seç. İnverter teknolojisi, sessiz çalışma, otomatik temizleme ve uzaktan kumanda gibi özellikler konforunu artırabilir.
    • Kurulum Kolaylığı: Klimayı kendin kurmayı planlıyorsan, kurulumu kolay bir model seç. Aksi takdirde, profesyonel bir tesisatçıdan yardım alman gerekebilir.

20 metrekarelik bir odaya kaçlık klima sorusunun yanıtı, odanın boyutuna, yalıtımına ve iklim koşullarına bağlı olarak değişebilir. Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarına ve bütçene en uygun klimayı seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • irfan346 İ kullanıcısına yanıt
    ok iyi markalar var ve tavsiye başta iyi bir marka al. mitsubishi, daikın, toshiba. fiyat performans olarak toshiba ras b13 skvp veya ras 10 skvp olabilir... 13ü 3100 tl civarında 10 u 2800 civarında bulman lazım.. ras 10 skvp yi 2 ay önce 2850 tl.ye peşin aldım ve çok memnunum.. araştır bence..
  • irfan346 İ kullanıcısına yanıt
    ne alırsan al ama
    17000 btu luktan aşağı alma ve kesinlikle ınverter olsun
    tavsiye istersen
    17000 btu YORK İnverter KLİMA çok iyidir
    ÇÜNKÜÜÜ TAM GEÇİŞ LİMİTİNDEDİR.
    05442675778
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

ne alırsan al ama
    tavsiye istersen
    05442675778

20 m2 yere 17 binlik inverter??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

ne alırsan al ama
    tavsiye istersen
    05442675778

20 m2 yere 17 binlik inverter??

usta bu mesajında haklsın sonun kadarda

bu alıntıdaki
    quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Orijinalden alıntı: mac14

Arkadaşlar merhaba 24 m2 alan için 24000 klima takılır mı kapıyı açık tutup diger odalarıda soğutmak istiyorum klima sadece soğutma amaçlı kullanılacak. klima Fujitsu AWYZ24LBCZ Nocria uygun fiyata buldum kaçırmak istemiyorum acil cevap bekliyorum bilgili arkadaşlardan avantajı ne olur ve dezavantajı ne olur saygılar

Dezavantajı hiç olmaz, çünkü inverter.
    O klima ile çok daha büyük hacimleri de her türlü şartlayabilirsiniz.

http://i.imgur.com/V44Qmiu.png

seninde ne dediğin belli olmuyo abi ya

• neyse kocausta akılcılığını konuşturup cevap yazmıyor. ben köylü nediyorsun soğutma sorulmuş felan diyeceğini sanmıştım ama her şartta dediği için girmemiş bile.

bari ben yazayım, bu mesajı yazma sebebimhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=85430804 burdaki mesaja dayalı.

hocam bu resminizi büyüttüm. anlaşılmayan kapalı kalan kapı kımız çizgi çektim atına. çocuk odası kapısımı devamlı kapalı duruyor. yoksa 25m2 oda kapısımı. benim anladığım çocuk odası kapsı kapalı 25m2 kapısı açık. doğruysa ordaki alan nedir hocam. öenmi yok gerçide.

25m2 24lük klima çok büyük.. kendini hemen kısar durur orada o klima.

önemi yok dediğim mesele, klima odaya takıldığı hacminde çalışır soğutmada başarı sağlasada ısıtmada boğulur. kendini kısar 25 m2 alanda o klima. sıcak hava akmaz çünkü. ancak xraytr arkadaşın yöntemleriyle havayı hareketlendirmek gerekir.

soğutmada sağlayacağı başarıda btu yüksekliğinden 12000 btu yetebilecek bir alana 24000 btu takıldımı faturadan zarara yol açar. yazın saat 14-15 e kadar güneş almayan güney batı cepheli alanda 12000 ineverter klimayı 100 m2 alana vuruyorum klima kendisini 250 watt a kadar kısıyor. aynı alana 24000 lik klima takılmış olsa o klimaın durma riski fazla olduğu gibi. durmayıp kıstığını düşünsek bu 250 watt otomatikman 500 watta çıkacaktır anlatmak istediğim durumlar bunlardır.

• 9köy kullanıcısına yanıt
    Klimayı 25 m2 ye koyucam da yatak odası ve çocuk odası da açık ya o yüzden tek klimayla acaba mı diye düşünüyorum, yoksa 25 m2 kapalı olsa dediğiniz çok doğru. ben oturma odasına koyacağım tek klima ile diğer 2 odayı da ısıtma derdindeyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratekdi

Klimayı 25 m2 ye koyucam da yatak odası ve çocuk odası da açık ya o yüzden tek klimayla acaba mı diye düşünüyorum, yoksa 25 m2 kapalı olsa dediğiniz çok doğru. ben oturma odasına koyacağım tek klima ile diğer 2 odayı da ısıtma derdindeyim.

yazın olsa problem olmaz. ama 25m2 24lük klima takarsan değil 2 oda bir odayı bile ısıtamazsın ancak hava sıcaklığı 14-15 lerdeyken iyi hissettirir. ısıtıyor gibi gelir insana. ve 24 lük 12 lik kadarda fayda sağlamayabilir orda çümkü odalrdan emiş yapamaz sıcak üfleme. odalrınızn yöleride ters çünkü ayrıca klşmanızn kurulu olduğu yerde yatak odanızn duvarı var budurumda dezavantaj. yatak odanızıznda kapısı ters yönde göreceği alan çocuk odası olur sadece. ama güçlü klima kendini kısarsa 25m2 alanınızı bile zor ısıtırsınız.

tekrar edersek soğutmada problem olmaz ama ısıtmada problem yaşarsınız onun için alıcaksanız bile bir adet 12 lik daha alın. derim şahsen arçelikler güvenebilsem 9 lukt ayeter diyeceğim ama. selam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.