Şimdi Ara

66 m2 iş yeri için klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle aklıma takılan konuşar şunlar
    1-)salon tipi klima mı almalıyım yoksa duvar tipimi
    2-)günde en fazla 8 saat çalışma için invertere gerek var mı?
    3-)klimayı aldığımızda iç ünite sayısı artırılabiliyor mu veya bazı kişiler 9000 btu'luk iki klima taktırmaktan bahsediyor.
    4-)kaç Btu'luk bir klima taktırmam gerek, fazla para harcamak istemiyorum
    kafamda çok karıştı yorumlarınızı bekliyorum.

• Salon tipi klima eger is yeriniz kutu gibiyse yani bolmeleri yoksa alinabilir, onun disinda tavsiye etmem. Ancak tahmini olarak en iyi verimi farkli noktalara iki tane 24.000 btu luk duvar tipi klima takarsaniz alirsiniz gibime geliyor. Inverter tercih edin 8 saat calisma suresi az bir sure degil.
  • 66 m2 lik alandaki iş türünüz nedir.Parakende mağzamı ,ofismi,kaç kişi bulunuyor bunlar önemli.çok yoğun kapı açılıp kapanmıyor vede kişi sayası 3-4 kişi ise min.24-26 lık salontipi öneririm ekonomik olarak.Asma tavan v.s varsa kaset tipi güzel olur ama biraz daha pahalıya mal olur.2 adet cihaz yer uygunsa daha homojene olur tabikide ama 2 adet 18 lik takmak lazım.yada duruma göre min. 1ad. 18 lik,1ad. 12 lik.bütçe nerelerde ona göre marka model önerelim.Ortalamada 3 000 TL leri gözden çıkarmalısınız.
  • evet parakende satış mağazası, ortalama üç-dört kişi duruyor. kapının açılık kapanma sıklığı fazla. üs katta var ama kullanılmıyor. tavanın yarısından azı asma tavan. dükkan dikdörtgen şeklinde ve kuzeye bakıyor. açıkcası bir tane 24000 btuluk beko klimayla işi hallederim sanmıştım ilk başta.
  • Klimalarin btu oranlari yukseldikce onunla orantili fiyatlarida artiyor tabiki, birde inverter tercih ederseniz yuksek butce ayirmaniz gerekir. Ama o alana asla buzdolabi tipi bir klima onermem, hem cok enerji harcar hemde verimli sogutmaz. Birde ust kat var diyorsunuz eger oranin kapisi yoksa 2x24.000 btu bile zorlanabilir. Siz en iyisi bize butce belirtin bizde elimizden geldigince fiyat/performans ta iyi klimalar onerelim.
  • 2000 tl ayırabilirim en çok, çünkü evlilik hazırlıkları da var.
  • yok mu tavsiye :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    18 m2 oda için klima tavsiyesi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2000 TL ye iki adet 24000 btu almak mumkun degil. Ancak bulabildigim en yakin fiyat B enerji sinifi arcelik standart serisi 24114 modeli. Tanesi 1380 TL.
  • ben ortamı tam manasıyla soğutmak istemiyorum biraz ısıyı düşürsün yeter. mesala Lg Beko LG/BKE-7805D 25.000 Btu/h bu model nasıl? mesala bunu tek taktırırsam hiç mi fark ortam sıcaklığı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teslaxxx -- 6 Ağustos 2010; 0:28:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teslaxxx

ben ortamı tam manasıyla soğutmak istemiyorum biraz ısıyı düşürsün yeter. mesala Lg Beko LG/BKE-7805D 25.000 Btu/h bu model nasıl? mesala bunu tek taktırırsam hiç mi fark ortam sıcaklığı?

Elbet fark eder, ancak iklimlendireceğiniz mekan önemli, sürekli kapısı açılıp kapanan, içinde çokça insanın olduğu ve 66 m2 gibi büyük bir mekanda 25.000 btu bir klima istenilen sıcaklığı bir türlü sağlayamadığı için hiç termostat yapmadan sürekli çalışacaktır, 25.000 btu arçelik klimanın saate 2.2 kw enerji tükettiğini düşünürsek günde 10 saat çalışsa günde 22 kw enerji sarfiyatı yapar, konuta göre hesaplıyorum işyerinin elektriği daha pahalıdır. Günde 22 kw harcadığınızda ayda 660 kw eder, 1 kw elektrik vergisiyle 0.25 tl yapar o da kaba hesapla faturanıza aylık 165 tl ek yapar. Ayrıca bir terleyip bir soğumanızda cabası.

• peki arkadaşların söylediği gibi bir 18lik birde 12lik taktırsak daha mı az gelir fatura? sizce ne kadar fark eder ilk hesaba göre
  • donanimci123 arkadasima katiliyorum, birakin elektirik faturasini birde is yerinin ust kati var diyorsunuz eger kapisi yoksa oranin 25.000 btu klima hic bir ise yaramiz sizin orada. Madem evlenecekmissiniz bu sene en iyisi klima almayin, yani tek basina 25.000 btu klima alip vantilator gibi kullanacaginiza bir kac ay sabredin, seneye adam gibi sizin isyerinize yetecek cozumlerde klimalar taktirin.

Bu arada donanimci123 kardesim su elektirik faturasi hesabini yapmayi ben bir turlu ogrenemedim, benim klima ayda hergun 12 saat calistirinca ne kadar harciyor acaba? Daha fatura gelmedi hazirlikli olalim

Klima: Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZJX-S (12.000 btu)
  • quote:

peki arkadaşların söylediği gibi bir 18lik birde 12lik taktırsak daha mı az gelir fatura? sizce ne kadar fark eder ilk hesaba göre

Onun hesabını yapmak karışık olur çünkü klimaların hangi dereceye ayarlanacağı, ortamın soğutulmadan önceki ısı durumu ve soğutulma için gereken süre ve klimaların termostata geçip dış ünitenin durması, ardından sıcaklığın tekrar üst seviyelere ne zaman çıkıp klimaların dış ünitelerinin ne zaman çalışmaya başlayacağı ve ne kadar süre soğutma yapıp termostata geçeceğinin hesabını yapmak lazım. Ama şöyle düşünebilirsiniz 24 bin btu klima aldığınızda klima odayı istenilen sıcaklığa getiremeyeceği için açık kalacağı 10 saatte sürekli çalışacak. Ama 18 artı 12 bin btuluk 2 klima aldığınızda hem soğutma daha homojen olacak yani daha iyi bir dağılım olacak hemde kapasite fazla olduğundan istenilen sıcaklığa daha hızlı gelinecek böylece 10 saatlik çalışma diliminde atıyorum toplamda 2 saat termostat yapacak 8 saat çalışacak diğer klimaya göre 2 saat tasarrunuz olacak. Tabi 24 bin btu klimanın saatte 2.2 kw, 18 artı 12 bin btu klimaların ise 1.7 artı 1.1 kw toplamda 2.8 kw enerji sarfiyatı olduğunuda unutmayalım ama her halukarda daha verimli olacaktır. (kw hesabı sabit hızlı klimalara göre yapılmıştır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Ağustos 2010; 2:03:52 >

• quote:

peki arkadaşların söylediği gibi bir 18lik birde 12lik taktırsak daha mı az gelir fatura? sizce ne kadar fark eder ilk hesaba göre

yeriniz musaitse ve elektirik faturasi cok onemli degilse tanesi 500-600 TL den 4 tane 12.000 btu taktirabilirsiniz, ancak 2x24.000 btu yerine 4x12.000 btu kullanmak ne kadar sagliklidir yada verimlidir yorum yapamayacagim. Eger 4x12.000 taktirirsanizda sakin yan yana taktirmayin. Is yerinizi dikdortgen olarak farz ediyorum, klimalari birbirlerine direk bakmayacak sekilde her bir duvara bir tane taktirabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

donanimci123 arkadasima katiliyorum, birakin elektirik faturasini birde is yerinin ust kati var diyorsunuz eger kapisi yoksa oranin 25.000 btu klima hic bir ise yaramiz sizin orada. Madem evlenecekmissiniz bu sene en iyisi klima almayin, yani tek basina 25.000 btu klima alip vantilator gibi kullanacaginiza bir kac ay sabredin, seneye adam gibi sizin isyerinize yetecek cozumlerde klimalar taktirin.

Bu arada donanimci123 kardesim su elektirik faturasi hesabini yapmayi ben bir turlu ogrenemedim, benim klima ayda hergun 12 saat calistirinca ne kadar harciyor acaba? Daha fatura gelmedi hazirlikli olalim

Üstad mitsibushi katalogundan baktığıma göre senin kliman saatte 1 kw ile 200 watt arasında sarfiyat yapıyor inverter olduğu için bu değerler arasında gidip gelir ilk kalkışı 1 kw ile yapar galiba 200 watt kullanımı dış ünite tamamen durunca yapıyor. Katalogda ortalama olarak 845 watt sarfiyat alınmış bence acımasız bir ortalama olmuş sonuçta inverter bir klima ve ben klimayı 24-25 dereceye ayarladığınızı varsayarak ortalamayı 500 watt olarak alıyorum.
    1 saatlik sarfiyat 500 watt
    12 saat kullanım 12 saat x 500 watt = 6 kw günlük kullanım
    30 gün x 6 kw = 1 aylık kullanım sonucu 180 kw yapar
    1 kw elektrik vergi dahil 0.25 tl olarak hesaplarsak. 0.25 tl x 180 kw = 45 lira

Faturanıza eklenecek tutar 45 lira. 5 aşağı 5 yukarı oynayabilir. Sonuçta 12 saat kullanım oldukça fazla. Standart hızda çalışan 12 bin btu bir klimanın saatte 1 kw enerji sarfiyatı olduğunu düşünürsek ona gelecek fatura 12 saatlik kullanımda 90-100 lirayı bulur. İnverter farkı burda ortaya çıkıyor :)

Bu arada sarfiyatı 500 watt olarak aldığımızı unutmayalım sonuçta sayacı an an izlemedikten sonra bir saatte tam olarak sarfiyatı bulmamız imkansız, siz sarfiyatı yükselterek tekrar hesaplayabilirsiniz, katalogda ortalama 845 watt olduğu yazılmış ona göre hesaplarsakta 70-80 lira eklenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Ağustos 2010; 2:07:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

donanimci123 arkadasima katiliyorum, birakin elektirik faturasini birde is yerinin ust kati var diyorsunuz eger kapisi yoksa oranin 25.000 btu klima hic bir ise yaramiz sizin orada. Madem evlenecekmissiniz bu sene en iyisi klima almayin, yani tek basina 25.000 btu klima alip vantilator gibi kullanacaginiza bir kac ay sabredin, seneye adam gibi sizin isyerinize yetecek cozumlerde klimalar taktirin.

Üstad mitsibushi katalogundan baktığıma göre senin kliman saatte 1 kw ile 200 watt arasında sarfiyat yapıyor inverter olduğu için bu değerler arasında gidip gelir ilk kalkışı 1 kw ile yapar galiba 200 watt kullanımı dış ünite tamamen durunca yapıyor. Katalogda ortalama olarak 845 watt sarfiyat alınmış bence acımasız bir ortalama olmuş sonuçta inverter bir klima ve ben klimayı 24-25 dereceye ayarladığınızı varsayarak ortalamayı 500 watt olarak alıyorum.
    1 kw elektrik vergi dahil 0.25 tl olarak hesaplarsak. 0.25 tl x 180 kw = 45 lira

Faturanıza eklenecek tutar 45 lira. 5 aşağı 5 yukarı oynayabilir. Sonuçta 12 saat kullanım oldukça fazla. Standart hızda çalışan 12 bin btu bir klimanın saatte 1 kw enerji sarfiyatı olduğunu düşünürsek ona gelecek fatura 12 saatlik kullanımda 90-100 lirayı bulur. İnverter farkı burda ortaya çıkıyor :)

Bu arada sarfiyatı 500 watt olarak aldığımızı unutmayalım sonuçta sayacı an an izlemedikten sonra bir saatte tam olarak sarfiyatı bulmamız imkansız, siz sarfiyatı yükselterek tekrar hesaplayabilirsiniz, katalogda ortalama 845 watt olduğu yazılmış ona göre hesaplarsakta 70-80 lira eklenir.

Eyvallah hocam, burda millete inverter az yakar diyoruz, inverter oneriyoruz diye sonunda adimizi inverter pof poflayicisina cikmis diger konulari okurken bazi arkadaslar benim asiri derecede inverter onermemden bana ustu kapali laf carpmislar olsun canlari sagolsun.

Simdi hocam klimayi herzaman 12 saat calistirmiyorum ama gunde 2 kere farkli zaman dilimlerinde 4 er ila 6 sar saat calistirdigim sIkca oluyor, 16 m2 odaya 12.000 btu almamin avantajida cabuk serinletip fanini kismasi (tabi bu arada klima kendini rolentiye aliyormu dis uniteyi kontrol etme sansim olmadi) genelde 24-25 derece kullaniyorum anca rahat ediyorum onun disinda klimayi kapattigimdada 2 saat clean modunda kendini temizliyor tabi buda ek enerji sarfiyati yapiyor. Neyse 45-50 bisey degil ama zaten klima yokken assagi yukari gelen 120 TL elektirik faturasi iyice cosarsa diye korkuyordum icimi ferahlattin, tesekkur ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Eyvallah hocam, burda millete inverter az yakar diyoruz, inverter oneriyoruz diye sonunda adimizi inverter pof poflayicisina cikmis diger konulari okurken bazi arkadaslar benim asiri derecede inverter onermemden bana ustu kapali laf carpmislar olsun canlari sagolsun.

Simdi hocam klimayi herzaman 12 saat calistirmiyorum ama gunde 2 kere farkli zaman dilimlerinde 4 er ila 6 sar saat calistirdigim sIkca oluyor, 16 m2 odaya 12.000 btu almamin avantajida cabuk serinletip fanini kismasi (tabi bu arada klima kendini rolentiye aliyormu dis uniteyi kontrol etme sansim olmadi) genelde 24-25 derece kullaniyorum anca rahat ediyorum onun disinda klimayi kapattigimdada 2 saat clean modunda kendini temizliyor tabi buda ek enerji sarfiyati yapiyor. Neyse 45-50 bisey degil ama zaten klima yokken assagi yukari gelen 120 TL elektirik faturasi iyice cosarsa diye korkuyordum icimi ferahlattin, tesekkur ederim.

Rica ederim,
    25 m2 odaya 9 bin btu inverter klima alıp günde 1-2 saat açıp kapayan biri için tabiki inverter klima almak gereksiz hem odayı istenilen sıcaklığa getirmek için tam kapasitede nerdeyse bir sabit hızlı klima kadar çalışacak tam istenilen sıcaklığa gelindiğinde devrini düşürecekken bilinçsiz kullanıcı tarafından güm diye kapatılıp yarım saat sonra tekrar 1 saat açılacak. Ne anlamı kaldı inverter klimanın

Ama burdaki tüm üstadların dediği gibi iklimlendirilecek alana ve kullanım zamanına göre klima tercih etmek her zaman en mantıklısıdır. Sizde öyle yapmışsınız sevgili yelken85.

• quote:

sanırım en mantıklısı, sizin dediğiniz gibi yapmak. Baya bir masraflı olacağa benziyor.
    burada yorum yazıp bilgilenmeme yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

• 48.000 btu salon tipi klimalarda en az enerji harcayan marka-model tavsiyesine ihtiyacım var
  • Airfel yeni 48 salon tipi C sınıfı kaliteli bire Ürün.Ayrıca Yeni seri Zibro Pro serileride yakında piyasada....
    quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

48.000 btu salon tipi klimalarda en az enerji harcayan marka-model tavsiyesine ihtiyacım var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.