Millet denemelerde trigonometriyi, LTİ'yi yapıyorum; geometriyi yapamıyorum. TYT geometride çok sorunum kalmamıştı ve ayt denemelerine geçene kadar ayt geometri ve tyt geometri arasındaki devasa farkı fark etmemiştim. Bütün denemelerim 32 üzerinden değerlendiriliyor resmen, gerçekten çok can sıkıcı. 6 analitik sorusunun hepsi boş, bi çember bi altıgen sorusu yapmışım. Amacım fullemek zaten değil, son kalan 20 günlük zamanda ne yapmamı tavsiye edersiniz? |
20 günde AYT Geometri için ne yapabilirim?

-
-
dalga geçmek için söylemiyorum geometri çalışmanı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam analitik bilmeden türevin geometrik yorumunda vs. zorlanmıyor musunuz?
bence analitik çalışın çok önemli bi konu çünkü
kısa zamanda net kazanmak için çember analitiği ve katı cisim çalışabilirsiniz
genel olarak üçgenlere hakim olursanız daha rahat olursunuz
-
şifre kendi soylediklerinde gizli aslında zaten 6 analitik geometri boş diyorsun yapman gereken 20 gün hayvan gibi analitik geometri çalışmak türev yapıyorum demişsin dsmek mi azcıkta olsa analitik biliyorsun icgüdüsel olarak bile olsa yapman gereken analitik calısmak konularında bittiyse 3-4 saatini ayırabilirsin mesela
Türevin geometrik yorumunda gelen sorularda analitik adına çok zorlamıyorlar, temel analitik bilgisi yetiyor genelde. "Bilmem neyin bilmem neye uzaklığı 4 birim olduğuna göre A'nın orijine göre uzaklığı nedir"; "y=mx doğrusu şu çembere teğettir"; "A noktası y=-x doğrusunda, B ve C buysa ABC üçgeni alanı nedir?" tarzı sorularda patlıyorum.
-
Evet bunun bilincindeyim zaten. Nasıl çalışacağımı bilmiyorum. 20 gün kalmışken açıp kenan karadan 32 saatlik analitik videosu izlemenin pek verimli olacağını düşünmüyorum, kolay bir şekilde nasıl daha iyiye çekerimi düşünüyorum.
-
3-4 saat ayırmam mümkün değil maalesef. 12 saat vaktim var ve maksimum 2 saat verebilirim:')
-
matematigin güler yuzu yanlis degilsem 5 ya da 6 videoda anlatmisti ona bakip soru cozebilirsin
kolay sorular hocam bunlar
hakkını vererek analitik çalışırsanız rahat yaparsınız
çember analitiği ve katı cisim bedavadan 2 net getirir size ikisi de kolay konu
ha bir de dönüşüm geometrisi var o da aynı şekilde
-
dönüşüm
çember analitiği
+2 net
-
İkisi de 3d deki gibi gelse 0 net
dönüşüm sorusu kolaydı bence
-
Evet o kolaydı çizdirmeli olan zordu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X