Şimdi Ara

20-25 bin TL Otomatik Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

20-25 bin TL civarına bir otomobil almak istiyorum. Acemiyim ve engel durumum var. Bu nedenle H sınıfı ehliyetle ve özel tertibat taktırarak kullanacağım.

Aradığım kriterler:
    - Sorunsuz olmalı.
    - Kolay satılabilmeli.

Aracı borcunu ödeyene kadar 2 yıl falan kullanmayı düşünüyorum. Hem sıfır araçların ÖTV indirimiyle bile bütçeyi aşması hem de acemilikten dolayı böyle karar verdim. Sonra sıfır araca terfi edeceğim.

Kullandığım süre boyunca arıza olaylarından uzak olmak istiyorum. Konfor, yakıt tüketimi ikinci planda ve çok önemli değil. Zaten çok fazla km yapmayacağım. Bagaj hacmi ortalama-iyi olursa daha iyi olur.

Şu anki aklımdaki modeller:

Ford Focus 1 >> Tam otomatik ve istediğim bütçe aralığında 2000-2003 model 200 bin KM altında bulunabiliyor.

Opel Astra G >> Yine tam otomatik ve istediğim aralıkta 2000-2002 model 200 bin KM altında bulunabiliyor.

Hyundai Accent Era >> Bu araç ta tam otomatik. 2011 modelini 58 bin KM'de 26500 TL gibi bir fiyata buldum ama hasar kayıtlı. Yine 100 bin KM'nin biraz üzerinde modelleri 25-28 bin TL aralığında bulunuyor.

Daha az sorun çıkardığı için tam otomatikleri düşündüm. Era yıl olarak daha yeni olduğu için daha mantıklı geliyor ama bilmiyorum. Siz bunlardan ya da bunlar dışında hangi araçları önerirsiniz?

• Hocam dışardan bir araç alıp onu engelli aracına çevirmek zor olmaz mı bence indirim şansını kullanıp 0 bir araç alsan daha mantıklı değil mi?sadece bi fikir..
  • metallica17 kullanıcısına yanıt
    Aslında indirimle sıfır almak daha mantıklı, doğrudur hocam. Ancak B sınıfı sıfır araçlar bile 50 bin TL'nin üzerinde ve 35-37 bin TL'lere düşüyor. Bu da maalesef bütçemin epey üzerinde kalıyor.

Diğer taraftan engelli aracına çevirmek çok daha zor değil araştırmalarımdan anladığım kadarıyla. İkinci el araçta plaka engelli plakasıyla değişiyor ve proje çizilip aparat takılıyor. Sıfır araçta bu sefer plaka ilk baştan engelli plakası olarak takılıp, yine proje çizilerik aparat ekleniyor. Aparatlar fabrikadan hazır şekilde gelmiyor genelde. Bu açıdan benzer zorlukta gibi diyebiliriz.

Diğer taraftan aparatlar çok teknolojik cihazlar değil. Mesela kursta kullandığımız tertibattaki kolu ileri itince gaz pedalına, geri çekince fren pedalına basıyordu. Yani sadece mekanik bir tertibattı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.