Şimdi Ara

20.000TL Sistem Toplama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi

G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram

Thermaltake 850W Toughpower GF 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı

Corsair 4000D Siyah Airflow Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Corsair iCUE H150i Elite Capellix 360 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

WD 250GB Black SN750 NVMe

Şöyle oldu üstadım. 1tb ssdyi daha sonra almak için çıkardım anakarta bütçe ayırınca 1tb'a şu an gücüm yetmedi 25gb ekledim. Zaten ikisinide alıcam birini erteliyorum sadece. Oc yapmayacağım sürece 32gb'a yükseltene kadar bu ramler yeterli mi?

• Oyun için şimdilik 16gb yeter. İlerde ram takviyesi yaparsın. Peki elinde idarelik ekran kartı var mı? Bu sistem ekran kartsız çalışmaz. Yoksa en ucuzundan bi ekran kartı eklersin.

psu

https://www.sinerji.gen.tr/corsair-750w-rm-series-rm750-80-gold-tam-moduler-guc-kaynagi-p-33697

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 15 Temmuz 2021; 21:59:2 >
  • Kasayı aldığım gibi kenara koyacağım Ağustos sonunda ekran kartını alacağım. Şu an için bilgisayarım var iş yapıyor. Kasa 2 fan ile geliyor önde 2 fan boşluğu daha var 120mm 2 fan alıp öne eklesem faydası olur değil mi?

Orijinalden alıntı: tRpSanc

AMD Ryzen 9 5900X İşlemci

G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram

Thermaltake 850W Toughpower GF 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı

Corsair 4000D Siyah Airflow Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Corsair iCUE H150i Elite Capellix 360 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

WD 250GB Black SN750 NVMe

Şöyle oldu üstadım. 1tb ssdyi daha sonra almak için çıkardım anakarta bütçe ayırınca 1tb'a şu an gücüm yetmedi 25gb ekledim. Zaten ikisinide alıcam birini erteliyorum sadece. Oc yapmayacağım sürece 32gb'a yükseltene kadar bu ramler yeterli mi?

Kasa, sıvı soğutma ve 250 GB SSD gereksiz pahalı ürünler kardeşim.. daha uygun fiyata da aynı işi görecek parçalar seçebilirsin.. RAM leri ise 3600 MHz tercih etmelisin mutlaka..

Kasa: https://www.itopya.com/msi-forge-100m-tempered-glass-rgb-usb-32-mid-tower-kasa

Soğutma: https://www.itopya.com/cooler-master-masterliquid-ml240l-v2-rgb-240mm-islemci-sivi-sogutucu

SSD: https://www.itopya.com/sandisk-500gb-ultra-nvme-m2-ssd-2400mb-okuma-1750mb-yazma

İşlemci: AMD FX 6300 @ 3.5/4.1 GHz Soket AM3+ // Anakart: MSI 990FXA-GD65 DDR3 1866 MHz Soket AM3+ // RAM 1: Kingston HyperX Savage 8 GB DDR3 1600 MHz CL9 // Ekran Kartı: Sapphire HD 5770 1 GB GDDR5 128 Bit DX 11 // Hard Disk 1: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB // Hard Disk 2: Seagate 3.5" 500 GB SATA 3.0 16 MB // Harici Disk: Maxtor M3 1 TB USB 3.0 // Kasa: Dark Samurai 4 x USB MidT ATX (6 Fanlı) // PSU: Thermaltake Litepower 550 Watt V2 // Monitör: ViewSonic VX2363SMHL 23" Full HD 1920x1080 IPS 2 ms..

• Oc yapmadan 3200mhz üstü gerekli mi? Oyun için 5900x işlemci çok mu abartılı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRpSanc -- 15 Temmuz 2021; 22:23:55 >

Orijinalden alıntı: tRpSanc

Kasayı aldığım gibi kenara koyacağım Ağustos sonunda ekran kartını alacağım. Şu an için bilgisayarım var iş yapıyor. Kasa 2 fan ile geliyor önde 2 fan boşluğu daha var 120mm 2 fan alıp öne eklesem faydası olur değil mi?

O zaman paranızı dolar veya euro'da tutup Ağustos sonuuna kadar bekleyin. Ekran kartı fiyatları düşmeye başladı. 1.5 ay daha da ucuzlayacak. Dolayısıyla hazır sistemler de ucuzlar. O sistemleri özelleştirip daha uygun fiyata pc toplarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 15 Temmuz 2021; 22:33:28 >

Ekran kartı fiyatları düştü kısmen. Açıkçası parçalar pahalı ama bi garip parçalar. Hiçbiri çok iyi değil, f/p desen değil. Bi garip. Ayrıca dediğim gibi şu anki fiyatlarla - eğer amaç oyunsa- 20k bütçe ile çok rahat 2k oyun sistemi kurulur. (6700xt-3070ti) hatta şahsen çok kral bir sistem olur, çoğu parça da kalbur üstü olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    refarans olumlu alışveriş:@salom(xbox360 ps3 takasladım) @corvus_corvusan(dreamcast,xbox,gba-pc takasladım)@aftermath666(xbox360 aldım) @free-4(psp aldım) @cahitdikici(ps2-nintendo ds takasladım,ps1 sattım)@ilkbilir(xbox aldım,oyun aldım,god of war3-uncharted takasladım)@ fred78(birçok alışveriş)@yurt(psp sattım)@SonyPSP(dsLite sattım) @timefreezer(gamecube sattım)@recepyarmali(ps3 oyunları sattım)@mehmetazz(5800 sattım)@nuribaras(blu-ray film sattım(2012)@bestnewyorker(ps2 sattım)@berkem89(IpodTouch sattım)@m.kutsal(xbox360 sattım),@Nosferatu`(ps3 sattım)ve birçok unuttuğum alışveriş...
  • Lanet madencilik yüzünden her şey şişik durumda. Çip krizi ve pandemi derken fiyatlar iyi saçmaladı. Yalnız ekran kartı fiyatları düşmeye başlayınca hazır sistemlerin fiyatları inmeye başladı. Tek tek toplamaktansa hazır sistem almak daha mantıklı. 1.5 ay sonra fiyatları daha da düşecek.

• AMD Ryzen 9 5900X

GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z RGB 3600MHz CL16

WD BLACK 1TB SN750 NVMe M.2 SSD

Corsair 4000D

Thermaltake 850W

Cooler Master MasterLiquid ML240

14.500₺ yapıyor. Sıvı soğutmada silverstone stok sordum gelirse onla değişirim. 250gb sistem için ssd eklemesi ve ilerde 16gb rame 32gb yükseltmesi yapacağım. %99 oyun için kullanacağım ryzen 5900x abartılı mı diye düşünmüyor değilim ama herkes onu önerdiği için onu alacağım. Minimum RTX3070 takarım artık.

• tRpSanc T kullanıcısına yanıt

Oyun odaklı sistem için hele 1080p kullanılmayacaksa(yüksek fps espor) 5900x ultra mega gereksiz.

Anakart kötü(fiyatına göre) x570 uygun fiyatlı bir model tercih edilebilir.

Kasa zevk meselesi ama ben olsam soğutması daha garanti p500a drgb yada fp olacaksa td500gibi bir kasaya giderdim.

Güç kaynağı pahalı ama 1st tier değil, fsp hydro g pro gibi yada silverstone gibi markaların gold psuları tercih edilebilir, 750w yeterli olacaktır, 850w overkill.

Ml240 oldukça yetersiz, arctic liquid freezer 2 280mm performans ve akustik olarak fersahlarca üstün. Tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobainn -- 16 Temmuz 2021; 1:7:50 >
    refarans olumlu alışveriş:@salom(xbox360 ps3 takasladım) @corvus_corvusan(dreamcast,xbox,gba-pc takasladım)@aftermath666(xbox360 aldım) @free-4(psp aldım) @cahitdikici(ps2-nintendo ds takasladım,ps1 sattım)@ilkbilir(xbox aldım,oyun aldım,god of war3-uncharted takasladım)@ fred78(birçok alışveriş)@yurt(psp sattım)@SonyPSP(dsLite sattım) @timefreezer(gamecube sattım)@recepyarmali(ps3 oyunları sattım)@mehmetazz(5800 sattım)@nuribaras(blu-ray film sattım(2012)@bestnewyorker(ps2 sattım)@berkem89(IpodTouch sattım)@m.kutsal(xbox360 sattım),@Nosferatu`(ps3 sattım)ve birçok unuttuğum alışveriş...
  • AMD Ryzen 7 5800X 

GSKILL 16GB (2x8GB) Trident Z RGB 3600MHz CL16

WD BLACK 1TB SN750 NVMe M.2 SSD

Corsair 4000D

Corsair 850W RM Series RM850 80+ Gold

MSI MAG CoreLiquid 240R

Sabahtan beri her yardım etmek isteyen arkadaş yazıyor sonra işi çıkıyor sanırım gidiyor sonra gelen başka bir şey yazıyor bu yüzden sabahtan beri bin kez sistem değiştim ^^ 9:30dan beri molasız devam ediyorum. Şimdi mega gereksiz lafınız üzerine 5800xe düştüm. Rtx 3070 takacağım minimum 3080 takma olasılığımda var bu yüzden garanti olması için 850W önerdiler. Psu değiştim. Corsair daha kaliteli geldi. Sıvı soğutucuyuda msi ile değiştim. Enis Kirazoğlunun videosunda aynı işlemciye bunu takıyorlardı Msi sonuçta soğutur sanırım. Kasayı çok önerdiler hava akışı için o yüzden aldım. Ne rgb ne kasa tipi umrumda değil uzun ömürlü ve kaliteli bir sistem istiyorum o kadar. Bu sisteme ne diyorsunuz? İlerde ram takviyesi ve 250gb sistem ssd takviyesi ile.

• tRpSanc T kullanıcısına yanıt

Mag bi tık daha iyi. 2k kullanacaksanız 5600x fazlası ile yeter hocam 3080ti bile olsa kart, fiyat farkına değmiyor. 750w için de aynısı geçerli ama tercih sizin. Anakart yerine x570 çipsetli bir kart seçin.

• 5600x alacağım. Gerçekten sizin ve başka bir arkadaşın anlattıkları attığı testler beni ikna etti bu işlemciye sanırım ^^ Hangi anakartı önerirsiniz?

Hocam 5600x mantıklısı, generation jumptan bahsetmişler de ondan fazla çekirdek de kurtarmaz. 1800x vs 2600, 2700x vs 3600, 3800x vs 5600x sonuçlar ortada. Dedikleri gibi olsa fazla çekirdek kurtarırdı. Çoklu çekirdek performansı hikaye oyun için ipc nin önemi yanında.

Gigabyte dan uzak durun. Özellikle asus un bütçenize uyan herhangi x570 modeli olabilir.

• MSI MPG X570 Gaming Plus 4400mhz(OC) Nasıl bir kart? Asusdan sa Msi tercih ederim. Bu arada bu kartta bir fan var bu fan ne acaba cahilliğime verin  

Çok fena bir kart değil ama ben olsam aynı fiyat bandında tuf gaming plusı tercih ederdim. Çipset soğutucusu hocam. X570den önce pasif soğutucular vardı, x570 bazı termal durumlardan dolayı genelde aktif tercih etti firmalar.

• Çok teşekkürler. Sabahtan beri katedemediğim yolu katettim şu an. 3080 taksam 750w beslerse 750w alacağım. Ne diyorsunuz bu konuda. Şu PSU nasıl mesela?

MSI 750W MPG A750GF 80+ Gold Tam Modüler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRpSanc -- 16 Temmuz 2021; 2:4:36 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.