Şimdi Ara

20.000 km de dpf tıkanır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 20.000 km de 2013 model 1.4 crdi sense hyundai i20 araç sahibiyim. Aracı ocak ayında 8500 km de aldım uzak bi yerden almıştım gelinceye kadar 1000 km yaptım 9400 civarı yüksek bi yere çıkarken arıza lambası yanıp sönmeye başladı memlekete gelince hemen servise gittim dpf rejenerasyonu tamamlayamamış dendi ve cihaza bağlanıp yaklaşık 15 20 dk araba cihazla birlikte çalıştı. Temizlendi deyip gönderdiler beni aradan 10000 km daha geçti arabam 19000 civarı tekrar yaktı lambayı yine uzun yolda yaktı ve yine rampa çıkarken yaktı tekrar temizletmek için gittim servise aradan 1000 km daha geçti yine yaktı bu sefer ankaradaki yıldırıma gittiğimde aracı daha temizlemeden bile dpf dolmuş sıvı sistemle temizlenmesi lazım 600 TL dediler ve dpf sadece 1 veya 2 defa bu şekilde temizleniyormuş.
    Arkadaşlar sorum şu 20000 de bu temizletmeyi yaptırırsam araba benden 40 50 binde yeni dpf isteyecek çünkü bida temizlenmeyecek bana pek mantıklı gelmedi ama aracımda uzun yolda lamba yakıp duruyor tavsiyeleriniz veya tecrübesi olan varmı bu konuda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arabayı yüksek devirde zorlaman lazım video da izledim adam wv minibüste temizlemeyi öyle yapıyordu. ayrıca dpf denilen şeyin iptali söz konusu ise iptal edilsin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuri37781 -- 24 Temmuz 2015; 20:10:35 >
  • satın o arabayı
    yakın zamanda büyük masraf çıkaracak enjeksiyondan

• Dizel patrikül filtresi genelde bir çok kişi sorun yaşar.Ben çok sık konu görünce bu ne diye araştırdığım da bunun aslında yeni sayılacak bir şey olduğunu Euro 5 motorlar ile geldiğini anladım.İki tip dizel partikül filtresi var.Biri kuru ve biri de ıslak.Sanırım siz sıvı vs. diyorsunuz o zaman tahminimce sizinki ıslak dpf.Genelde DPF dolunca ıslak tipte de kuru tipde de yüksek devirde 15 dakika gibi bir kullanım ile temizlendiği söyleniyor araçların kullanma kılavuzlarında.Ama şayet siz DPF ışığı yandığında kontrol etmediyseniz.Bu zamanla birikir ve sonunda sizin 600 TL dediğiniz sanırım carbon clean tarzı bir işlem yapılması gerekiyor.
    Daha önce DPF ışığı yandığında yüksek devirde kullanmadıysanız zamanla birikip başınıza gelen soruna yol açıyor olabilir.
    Genelde DPF neden tıkanır derseniz.Zaten zamanla tıkanması normal bu sistemin amacı da bu ama siz kötü yakıt kullanır ya da az yakıt ile kullandıysanız(Az yakıt ile kullanımda deponun içindeki pislikler dibe çöktğü için yakıt seviyesini çok düşürürseniz kirli yakıt kullanırsınız bu da DPF'Yi daha hızlı tıkar).Bir ihtimalde sürekli düşük devirde kullanma sonucu daha hızlı tıkanır.

Not: Yazdıkları yaşadığım değil sadece internette okuyup,araştırarak edindiğim bir bilgi.O nedenle doğruluğu %100 dür diyemeyeceğim.

• BatuKır B kullanıcısına yanıt
    Hocam nerdeyse daha 1 yaşında 20 bindeki arabayada bu denirse piyasadaki hiç bir arabaya binmemek lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arabada iş biraz farklı öyle bir uyarı lambası yok sadece motor arıza lambası yanıp sönüyor bu da ne yaparsanız yapın servisteki bilgisayara bağlanmadan sönmüyor

• Performans kaybı var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nuri37781 N kullanıcısına yanıt
    Hocam bu seferde muayeneden geçmiyor egzoz pulu almıyor araç

• Hissedilir düzeyde yok sadece lamba yanıp sönüyor

• Yakit aldiginiz yeri degistirin,daha iyi yer bulun.Devirli surmeye calisin.Serviste dpf temizligini yaptirin,sonra tavsiyelerime uyarsaniz sıķınti olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsaid

Hissedilir düzeyde yok sadece lamba yanıp sönüyor

Lamba ne renk yanıyor?
  • Yaşasın euro 4

• Punto evo 95lik mjet aracımda 1 defa gördüm o ışığı onda da tam otobanda sabit 90 km hızla gittim zaten ortalama yakıt tüketimi 100km de 20-25 litreyi buluyor, araç çekişten düşüyor ve anlaşılıyor. Şuan 55bin km de araç daha da hiç görmedim. Arabayı arada 100km hızın üzerinden kullanın o temizliğini yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redloves -- 24 Temmuz 2015; 20:52:00 >
  • Sarı renk motor işaretli arıza ışığı

• Arabayı 3 bin devirde 5 viteste yarım saat kullan. Gerek yok para vermeye.

Ayrıca mümkün mertebe Aracın Max torku verdiği devrin altında vites Değiştirme ve seyahat etme. Dizel partikül filtresi daha çabuk dolar.

• dmitnick D kullanıcısına yanıt
    söndürttüm şimdi bi daha shellden alıyordum totalden almaya başladım bakalım değişecekmi

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Hocam bende böyle biliyorum ama servisin o tavrı baya moralimi bozdu zorla temizlettim resmen. Yenisini sordum 11 bin lira dediler onda ayrı bi şok oldum zaten şimdi sıvı temizleme yaptırsam bidaha tıkanırsa filtre değişir gibi konuştular

• quote:

Orijinalden alıntı: hsaid

Hocam nerdeyse daha 1 yaşında 20 bindeki arabayada bu denirse piyasadaki hiç bir arabaya binmemek lazım

http://www.jettaturkiye.com/1-6-tdi/4427-d-%DD-z-e-l-jetta-part%DDk%DCl-f%DDltre-sorunu.html

ben değil usta diyor elden çıkarmanı

• hsaid kullanıcısına yanıt
    Shell yaktırıyor.

Total excellium deneyin.
  • altrea kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam bende shellden şüphelendim çünkü lamba yakma hariç arabada en ak bi sıkıntı yok o temizliği gerektirecek bir durum da yok diye hissediyorum bakalım bide totali denicem

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.