ben 2yıllık mezunum. bilgisayar teknolojilerinden ve elimde hatrı sayılır bi iş yok.
quote:
Orjinalden alıntı: LordCambaz
quote:
Orjinalden alıntı: tosun91
quote:
Orjinalden alıntı: LordCambaz
Türkiyenin şu anda ara elemana çok ihtiyacı var hatta büyük şirketlerin,holdinglerin sahiplerine falan bakarsan hepsi bundan bahsediyor hepsi ara eleman açıklarının olduğundan ve bu açıkları kendi üniversitelerindeki öğrencilerle kapatmak istediklerini söylüyor.Bu ara eleman açığınıda kim kapatıyor 2 yıllık mezunlar.
Haa bak mesela 2000 ve önceki yıllarda olsaydık hakikaten 2 yıllıklar adam yerine konmaz iş bulması imkansızdı ama Türkiye öyle bir hale geldik ki artık 4 yıllıklar boşta geziyor 2 yıllıklar tercih ediliyor.Tekrar söylüyorum 2 yıllıklar ''işçi'' konumunda olduğu için şu an daha çok tercih ediliyorlar...
ilginiz için ayrıca teşekkür ederim ''işçi'' konumu demişsiniz bilgisayar teknolojileri ve programcılık bitirmiş (2 yıllık) diyelim işçi ile bir bağlantı kuramadım(ne gibi bir işçi) yada söyle diyelim 2 yıllık mezun 4 yıllık mezunun dediğinimi yapıyor
Rica ederim yardım edebiliyorsam ne ala.
İşçi derken aklına fabrika işçisi gelmesin tabiikide yine senin bir saygınlığın bir diploman olacak dahada önemlisi bir vasfın olacak.İşçi dememnin sebebi 2 yıllıklara işin tekniğini öğretiyorlar 4 yıllıklar bizden daha çok bilgi sahibi oluyor ama teknik açıdan 2 yıllıklar daha tecrübeli.
Diğer soruna gelecek olursakta doğal olarak 4 yıllık bitirmiş kişinin emrinde çalışacağız ama bu sadece mevki fark edecek.Yani atıyorum 4 yıllık mezun 4 milyar alır sen aynı şirkette 3 milyar küsür para alırsın.Bu sadece basit bir örnekti ama dediğim gibi kendini gösterirsen 4 yıllığı bırak master yapmış adamdan bile kaliteli olursun.
Ve unutma marka olmaya çalış sen şirketleri arama onlar seni arasın...
çok çok teşekkür ederim hocam bu yazı çok iyi oldu klavyenize sağlık ilgilenen herkese teşekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: meethot
4 yıllık ların bile işsiz olduğu bu ülkede çevren filanda yoksa 2yıllık yüksekokulla direk sürünürsün açık sölüyorum ....
NAsıl BU KAdar EMin KOnusabiliyosunki ? Evet BAzı DAndik Bölümler VAr 2 yıllık Bi işe YAramayan AMa ii Bölümlerde VAr VE BEn o ii Bölümlerden Birine YErleştim 2 yıl SOnra 1500 YTl ile İŞe BAsladıgımda Umarım KArşılaşırız
2 yıllık dan 4 yıllık bölüme geçmek öncelikle çok zor çünkü sınıfının en iyisi olman gerekiyor yani 2 yıllığa yerleşip sonra 4 yıllık okurum diya bir hayale kapılma bence
yalnız 2 yıllıklara üniversite denmiyor ki..
bikere bence ben dgs'ye girerim hayaliyle sakın 2 yıllığa girme..cidden çok zor onu kazanman.1 sene daha fazla çalışıp sınava hazırlanman daha mantıklı bence..
quote:
Orjinalden alıntı: hEnrY_rDL
bikere bence ben dgs'ye girerim hayaliyle sakın 2 yıllığa girme..cidden çok zor onu kazanman.1 sene daha fazla çalışıp sınava hazırlanman daha mantıklı bence..
Neden Üniversite DEnmiyomuş? Bal Gibi Üniversite İşte.. Lise MEzunundan Bi farkları VAr En azından
quote:
Orjinalden alıntı: Scorpion_tr
quote:
Neden Üniversite DEnmiyomuş? Bal Gibi Üniversite İşte.. Lise MEzunundan Bi farkları VAr En azından
senin demenle bal gibi üni bi oluyor
2 Yıllıklar üniversite mezunu nasıl sayılmıyor ya nerede yaşıyorsunuz siz? Sağdan soldan duyduğunuz şeyleri gelip burada yazıpta insanları etkilemeyin.Yanlış kararlar vermelerine sebep olabilirsiniz.
Benim ablam 4 yıllık okudu aha şimdi o sınav senin bu sınav benim koşturuyor KPSS,yüksek lisans ve bir sınav daha var bunların hepsinde başarılı olması lazım devlette öğretmen olabilmesi için o zaman benim ablamda boşuna okumuş.
Kendinizi gösterirseniz babalar gibi yaşarsınız öyle uzaktan 2 yıllıklar üniversite sayılmıyor demeyle olmuyor maalesef...
Scorpion_tr snn bölüm nedir .. ayrıca arkadaşlar dogru diyor mevzu 4 yıllık 2 yıllık mevzusu deil bölümün güzel olucak adam gibi bölüme gir sen 2 yıllık önun acık gidip de 2 yıllık işletmeden iş bulman zor ama dikkat edersen zor diyorum imkansız deil iş gene sende bitiyor kendini geliştirmeye ..bide abi ışık olan adam kendini bilir ve kendini belli eder zaten ..
Aslında 2 yıllıklarda çok güzel bölümler var.Mesela sağlık alanındaki bölümler çok güzel,kolayca iş bulunuyor.2-4 arasındaki fark fazladan 2 yıl eğitim ve ünvan farkıdır.2 yıllık mezunlar tekniker olurlar lise mezunlarının aldığı teknisyenlikten yüksektir 4 yıllık mezunlar mühendis olur aradaki görünür fark bu.Asıl farka gelince 2 yıllık üniversitelere sınavsız geçişle girilir sınavsız geçiş sayesinde öğrenci kalitesi düştü bunu herkes biliyor o yüzden 2 yıllık okulların itibarı çok düştü.Yüksekokul mezunlarına imza yetkisi verilirse bu okulların önemi artar o zaman mühendisler işsiz kalır.
her kafadan bir ses çıkmış demekki bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz
quote:
quote:
2 yıllıklara yüksekokul deniyor..
quote:
quote:
quote:
2 yıllıklara yüksekokul deniyor..
Sonuçta 2 yıllık mezunlar üniversite mezunudur.Aradaki tek fark birinin 4 yıl fakültede okumuş olması diğerinin 2 yıl meslek yüksek okulunda okumuş olması ve farklı ünvanlara sahip olmaları.Türkiye'de insanlar öss puanına göre sınıflandığından ve 2 yıllık bölümlere giriş kolay olduğundan mezunlara pek değer verilmiyor.Oysaki myo'larda verilen dersler zor ve sayıca fazla ama bunları anlatmak meslek yüksekokullarına olumsuz etki eden ön yargıları kırmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme