Şimdi Ara

2 yıllık mi 4 yıllık mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba büyük ikilemdeyim kaç gündür sınava 3 ay kaldı ne ders çalışabiliyorum ne birşey yapabiliyorum kendi kendimi bitiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

2 yıllık okursam:
    Avantajları: kısa süre de iş sahibi olmak, 5 bin civarı maaş, memur olmak, düzenli mesai ve tatil, zevk aldığın işi yapmak.

Dezavantajları: ömür boyu sabit maaş, sosyo kültürel olarak düşük ortamda çalışmak buna bağlı olarak çevremde kültür bakımından düşük insanlarla olmak( istisnalar var.) , monoton memur hayatı, üniversite ortamı yaşayamamak.

4 yıllık okursam:
    Avantajları: Kültürlü kendini geliştirmiş insanlarla birlikte olmak, dil öğrenmek, yurtdışına gitme imkanı, gelecekte iyi bir kariyer,sevdiğin işi yapmak

Dezavantajları:
    Aileme daha fazla yük olmak ( fazla varlıklı değiliz onları sıkmak vicdanımı acıtıyor) , iş bulamama riski , fazla mesai başlarda düşük maaş müdür başkası mobbing

2 yıllık: otopsi yardımcılığı
    4 yıllık: halkla ilişkiler veya edebiyat
    Sizce hangisini okumalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatronikteknisyeniyim -- 23 Şubat 2020; 21:41:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Eğer İstanbul Ankara İzmir'de okumayacaksan boşa 4 yıl okuma.
    Kocaeli'de hukuk okumaktansa şimdiki kafam olsa 2 yıllık bir şey okur çatır çutur paramı kazanırdım.
  • 5000 lira maaşı nasıl alacaksın? kuzenim çoğu otomobilin jantlarını üreten bi fabrikada çalışıyor. yeni girenlere 2600 lira veriyorlar dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık teknisyenliginde başlangıç 4200 kadroya geçtikten sonra 5 bin
    Otopsi yardımcılığı bölümünün atamalar iyi. Ayrıca birazcık referans var:)

• O kadar alakasız bölümler ki dostum kafan karışık herhalde.

Otopsi yardımcılığı herkesin harcı değil yapabilirsen tabiki otopsi yardımcılığı

• Güncel

• Bizde o hayalleri kuruyorduk. Otopsi değilde eczane veya ebelik ile ilgili bir bölüm okursan daha iyi olur.
  • Look At Me kullanıcısına yanıt
    Otopsi ilgi alanıma giriyor aynı zamanda neden otopsi okumayayım?

Paramedik mişsiniz acaba o ilk cümlenizi biraz daha açabilir misiniz :) olumsuz olumlu yönleri ne var mesela sağlık önlisans okumanın?

• mekatronikteknisyeniyim M kullanıcısına yanıt
    bu gidişle hayal kırıklığı yaşarsanız.

• Niye

• quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikteknisyeniyim

Paramedik mişsiniz acaba o ilk cümlenizi biraz daha açabilir misiniz :) olumsuz olumlu yönleri ne var mesela sağlık önlisans okumanın?
    Evet paramedik mezunuyum. Bizde okurken atanırız gözüyle bakıyorduk Ama bazı mesleklerde devlete atanamayınca diplomanızın bir işe yaramıyor. Özel sektörde mühendis arayan var hemşire arayan var ama adli tıp teknisyeni arayan yok. Yani her zaman bir b planın olması gerekiyor. Devlete atanamadın zaman aldığın diplomanın hiçbir faydası kalmıyor. Birde senin gibi düşünen bir sürü insan var. O yüzden seçme dedim ama illaki seçeceğim dersen diğer branşlar biraz daha kolay atanabileceğin branşlar. iki yıl sonra mezun olacaksın şu zamanda kolay atanabilirsin ama iki yıl sonra dur ne olur onu bit allah bilir. Bu söylediklerime göre tercih yapmalısın. Tabi ki burada yazdığım benim hayat tecrübelerim. Kendi hayatında kendi kararlarını sen veriyorsun ve bunun sonuçlarınada sen katlanıyorsun. Ben stajdayken acilde 4 doktor 2 paramedik vardı. Buna rağmen atanamadım. Bir anda özeller bir mezun vermeye başladı bir sınıfta 300 kişi daha sonra bizim bölüm patladı.

Haklısın bu konu kafamı kurcaladı ama erkenden kpss kasmaya başlar ve üzülerek yazıyorum ki torpil koyarsam araya atanirim diye düşünüyorum.

• kısa süre de iş sahibi olmak, 5 bin civarı maaş, Hangi ülke bu??
  • Yola dokmüsler 5000 lirayı he verirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    5 bin çok para mi abartmayın ayrıca torpil var torpillll illa soyletceksiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.