Şimdi Ara

2 Yıllık bilgisayar programcılığı okuyanlar veya mezunları [?]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
43.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meslek lisesi bilgisayar bölümü okuyorum. 4. sınıfım. Bu yıl üniversite sınavından pek beklentim yok bunu için 2 yıllık düşünüyorum. Tabi 1 yıl daha hazırlanmak isterim ama seneye 2 yıllığa direk geçiş büyük ihtimalle kalkacak 2 yıllığı da elimden kaçırmayayım diyorum. Ama hala kararsızım. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumalı mıyım? ve okuduktan sonra devlet veya özeldeki iş imkanları neler? Lütfen 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyanlar veya okumuş olanlar yardımcı olsun.

• Yapay Zekanın Yanıtı

2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı Mezunlarının Kariyer Beklentileri

İki yıllık bilgisayar programcılığı programlarından mezun olanlar, çeşitli yazılım geliştirme ve bakım rollerinde yüksek talep görmektedir. Bu programlar, öğrencilere yazılım tasarım ilkeleri, programlama dilleri ve sektörde kullanılan teknolojiler hakkında temel bir anlayış kazandırır.

Kariyer Yolculuğu

2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kariyer yollarına girebilirler:

• Yazılım Geliştirici
    • Web Geliştirici
    • Mobil Uygulama Geliştirici
    • Veri Analisti
    • BT Destek Uzmanı

İş Piyasası ve Maaş Beklentileri

Bilgisayar programcılığı alanında iş piyasası, teknolojik gelişmelerle birlikte sürekli genişlemektedir. 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunları, genellikle iş bulma konusunda başarılı olurlar ve rekabetçi maaşlar alırlar.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre, Bilgisayar Programcılarının 2023 yılındaki ortalama yıllık maaşı 132.810$'dır. 2 yıllık bilgisayar programcılığı mezunları, genellikle bu aralığın alt ucundan maaş alırlar ancak deneyim ve becerilerine bağlı olarak maaşları zamanla artabilir.

Sonuç

2 yıllık bilgisayar programcılığı programları, yazılım geliştirme ve bakım alanında kariyer yapmak isteyenler için sağlam bir temel sağlar. Mezunlar, çeşitli kariyer yollarına girebilir ve rekabetçi maaşlar alabilirler. Bu programlar, sürekli değişen teknoloji dünyasında kariyerinize yön vermek için gerekli bilgi ve becerileri sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Birde sadece bulunduğumuz illerde mi okuyabilirz mesela ben ankaradayım yalnız istanbulda okumak istiyorum bunun için sınava girmek mi gerekli ?
  • 2 yıllık proglamlama okursan hiçbişey öğrenemezsin 4 yıllıklarda bile 1 senesi garanti algoritmaya gidiyor. max 1 dil öğrenirsin(tam anlamıylamı bilinmez) sonrada çıkar işsiz işsiz gezersin 4 yıllıklara hazırlan bence ben 4 yıllık mühendisliklere hazırlanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 9 Ocak 2011; 11:07:19 >
  • arel üniversitesinde bilgisayar programcılığı okuyorum. aslında herşey sana bağlı, birşeyler öğrenip kendini göstermek senin elinde. ilk yıl temel elektronikle, algoritmayla, donanımla geçirirsin. c ile başlarsın. gerçi bazı hocalar c++ ile başlıyor. 2. yıl C# , Java vs devam edersin. tamamiyle öğrenemezsin. mesela ilk dönem hocanın sadece "algoritmaya giriş" öğretmesi gerekirken, algoritmanın mantığını bize aşılaması gerekirken, 2. derse sizden hesap makinası ister.

ama dediğim gibi çok iyi olursan heryerde açık kapın olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Marlon-

arel üniversitesinde bilgisayar programcılığı okuyorum. aslında herşey sana bağlı, birşeyler öğrenip kendini göstermek senin elinde. ilk yıl temel elektronikle, algoritmayla, donanımla geçirirsin. c ile başlarsın. gerçi bazı hocalar c++ ile başlıyor. 2. yıl C# , Java vs devam edersin. tamamiyle öğrenemezsin. mesela ilk dönem hocanın sadece "algoritmaya giriş" öğretmesi gerekirken, algoritmanın mantığını bize aşılaması gerekirken, 2. derse sizden hesap makinası ister.

ama dediğim gibi çok iyi olursan heryerde açık kapın olur.

Eyw dostm peki farklı şehirlere gitmek için illa sınava girmek gereklimi ?

• Güncel...
  • end. meslek lisesiysen gecen seneki sisteme göre giremessin istanbulda bi yere vakıflar hariç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim kuzen bilgisyar muhendisi, orta olcekli bir fabrikaya girdi, sadece 2 bilgisayar muhendisi calisiyor ve daha 3 yillik muhendis olmasina ragmen 2 milyar maas+ 3ayda bir cift maasi var.Ilk baslarda kufrediyodu neden bilgisayar muhendisi oldum diye de simdi memnun.
  • farklı şehirlere gitmek için sınava girmen gerekmiyor ama okullar kendine daha yakın olan öğrenciyi ilk sıraya koyuyorlar örneğin ben konyadayım ve selçuk üniversitesi yazdım başka biride kayseriden selçuk üniversitesini yazdı öncelik olarak beni alıyorlar ve en başta anadolu teknik liselerinde okuyanlar girme önceliğine sahip oluyor
  • Güncel...
  • Güncel...
  • op güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknolabs

Meslek lisesi bilgisayar bölümü okuyorum. 4. sınıfım. Bu yıl üniversite sınavından pek beklentim yok bunu için 2 yıllık düşünüyorum. Tabi 1 yıl daha hazırlanmak isterim ama seneye 2 yıllığa direk geçiş büyük ihtimalle kalkacak 2 yıllığı da elimden kaçırmayayım diyorum. Ama hala kararsızım. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumalı mıyım? ve okuduktan sonra devlet veya özeldeki iş imkanları neler? Lütfen 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyanlar veya okumuş olanlar yardımcı olsun.

Bilgisayar Programcısıyım.Devlette MEB de çalışıyorum.86.6 puan ile girdim.Net maaş 1780 TL.Ocaktan sonra 123 lira zam gelecek.24 Aralıkta 1 senem dolacak.2014 KPSS Önlisansa tekrar girmeyi düşünüyorum.Teknikerlik için.
  • kaç tane fake hesabın var arkadaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

kaç tane fake hesabın var arkadaşım

Fake değilim hocam internette okuduğum bölüm ile alakalı konular araştırırken burasını buldum yukarı upladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bustoll

quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

kaç tane fake hesabın var arkadaşım

Fake değilim hocam internette okuduğum bölüm ile alakalı konular araştırırken burasını buldum yukarı upladım

eyw konuya gelirsek eğer bende BÖTE okuyorum, bildiğim kadarıyla meslek liseleri için ek puan olayıda var BÖTE de düşünebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

benim kuzen bilgisyar muhendisi, orta olcekli bir fabrikaya girdi, sadece 2 bilgisayar muhendisi calisiyor ve daha 3 yillik muhendis olmasina ragmen 2 milyar maas+ 3ayda bir cift maasi var.Ilk baslarda kufrediyodu neden bilgisayar muhendisi oldum diye de simdi memnun.

3 yıllık mühendis 2 bin tl alıyor diye mi seviniyor
    vay arkadaş ne günlere kaldık
  • Düs lise mezunuyum 4yıllık ybs okuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be 2 okul bıraktım şu an da görsel iletişim tasarımı okuyorum nelerle uğraşıyormuşum böyle duygulandırdın..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: printf("Hello DH\n");

quote:

Orijinalden alıntı: teknolabs

Meslek lisesi bilgisayar bölümü okuyorum. 4. sınıfım. Bu yıl üniversite sınavından pek beklentim yok bunu için 2 yıllık düşünüyorum. Tabi 1 yıl daha hazırlanmak isterim ama seneye 2 yıllığa direk geçiş büyük ihtimalle kalkacak 2 yıllığı da elimden kaçırmayayım diyorum. Ama hala kararsızım. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumalı mıyım? ve okuduktan sonra devlet veya özeldeki iş imkanları neler? Lütfen 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyanlar veya okumuş olanlar yardımcı olsun.

Bilgisayar Programcısıyım.Devlette MEB de çalışıyorum.86.6 puan ile girdim.Net maaş 1780 TL.Ocaktan sonra 123 lira zam gelecek.24 Aralıkta 1 senem dolacak.2014 KPSS Önlisansa tekrar girmeyi düşünüyorum.Teknikerlik için.

Merhaba hocam PM ile iletişime geçecektim ancak kapamışssınız. Bi kaç soru soracağım size. Devlette bilg. programcısı ne gibi işlerle uğraşıyor? KPSS sizi çok zorladı mı iyi puan almışssınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.